U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
*mima*
#51 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...
Ovaj forum postaje jako ozbiljan za moj ukus. Ovi ko fol novi nickovi udaraju sve neke ozbiljne ..zajebane teme...........Ma kako su samo pametni.
-
mamica papucarka
#52 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...
pa valjda su povod za razjebavanje te tzv. bracne idile ti njegovi probudjeni osjecaji prema toj djevojci/zeni. On je taj koji je u braku i koji se zaljubio. Da li bi zena htjela ili ne, nije toliko ni bitno. Bitni su oni nestali osjecaji prema vlastitoj zeni. Znaci, ne voli je vise i treba biti iskren prema njoj. A hoce li ga ta htjeti, pravo da ti kazem bole me chosesavrseni krug wrote:RAZUM!!!zena21 wrote:onako wrote: E pa eto zasto sam temu ovu postavio...Jedni kategoricno preferiraju kanone, drugi opet smatraju srcem starijim od razuma...Razum ili srce...?
mene je razum davno napustioostalo mi samo srce.. pa eto... pratim to
sad je samo pitanje jel mu zena razumna,a jos je bolje pitanje dali bi ta doticna ,u koju se taj doticni ozenjeni muskarac zaljubio ,pristala da bude povod za razjebavanje jedne bracne zajednice, bila ona uspjesna ili ne.I na kraju pitanje je ko ustvari treba da bude razuman u toj svoj nazovi zbrci?
-
mamica papucarka
#53 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...
pa ako traje duze, valjda nije, A nisu ni zene duzne cekat da jebeni muz izladje iz jebene faze (dok ne dodje druga)callmethebreeeze wrote:mamica papucarka wrote:pa valjda bi trebao püriznat toj zeni sa kojoj zivis (ili o kome se vec radi) i zavrsiti sa tom farsom zvanom vas brak. To je najpostenije sto mozes uradit.
Ne znam kako vi razmisljate, ali ako me neko ne zeli pored sebe, zelim i da mi to kaze, a ne da zivi sa mnom, a voli drugu. To mi je neposteno i bezkicenjacki.Draze bi mi bilo da mi otvoreno kaze da voli drugu, nego da zivi sa mnom iz sazaljenja.
a sta ako je to neka prolazna faza?
-
callmethebreeeze
#54 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...
ma nije mi jasan ovaj lik, poceo je k'o pesak " u moje jaranice..."mamica papucarka wrote:pa ako traje duze, valjda nije, A nisu ni zene duzne cekat da jebeni muz izladje iz jebene faze (dok ne dodje druga)callmethebreeeze wrote:mamica papucarka wrote:pa valjda bi trebao püriznat toj zeni sa kojoj zivis (ili o kome se vec radi) i zavrsiti sa tom farsom zvanom vas brak. To je najpostenije sto mozes uradit.
Ne znam kako vi razmisljate, ali ako me neko ne zeli pored sebe, zelim i da mi to kaze, a ne da zivi sa mnom, a voli drugu. To mi je neposteno i bezkicenjacki.Draze bi mi bilo da mi otvoreno kaze da voli drugu, nego da zivi sa mnom iz sazaljenja.
a sta ako je to neka prolazna faza?
naravno, da ne mislim da se radi o 1-godisnjoj fazi, ali svaka dugogodisnja veza ide gore-dole, treba samo naci nivo ispod kojeg se ne smije potonuti.
- EllaD
#55 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...
konacnomamica papucarka wrote:pa ako traje duze, valjda nije, A nisu ni zene duzne cekat da jebeni muz izladje iz jebene faze (dok ne dodje druga)callmethebreeeze wrote: a sta ako je to neka prolazna faza?
- savrseni krug
#56 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...
s naglaskom na ZENE i RAZUM!!!maccarona wrote:utrnu mi noga i poce oko trzatod same pomisli
kako li se razum osjeca u savrsenom krugu
![]()
![]()
- selmap26
#57 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...
mima gdje si ganjam te po forumumima wrote:Ovaj forum postaje jako ozbiljan za moj ukus. Ovi ko fol novi nickovi udaraju sve neke ozbiljne ..zajebane teme...........Ma kako su samo pametni.
-
xyz2007
#58 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...
Kako ugasiti osjecanja prema osobi koju smo zavoljeli?
A zasto bi ih gasili? To je ipak nesto vrijedno!
A zasto bi ih gasili? To je ipak nesto vrijedno!
-
xyz2007
#59 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...
Emocije ne mozete kontrolisati, ali postupke mozete. Ako imate puno jaka osjecanja tezicete ka ujedinjenu.onako wrote:Je li zaista amoralno u braku zavoljeti drugu...Sta tada uraditi, kako "narediti" osjecajima, sta ciniti, sta uraditi, kada znas da je to nedopusteno, ali kako srcu to reci...
To nista ne moze promjeniti ni vrijeme ni prostor ni bilo koji faktor ( brak )
Srcu necete moci reci ne, jer ljubav nad kojom vi nemate kontrolu a koja tezi je jako tesko ugasiti.
Ljubav je jako slozen proces i obicno se mi svi dvoumimo sta pod tim podrazumjevamo. Neko trvrdi i osjeca da 1- voli osobu sa svim njenim karakteristikama i ko je ta osoba, a neko 2- kako ih ta osoba cini da se osjecaju, i 3 - nekome je vazno oboje.
Last edited by xyz2007 on 20/03/2008 14:59, edited 1 time in total.
-
*mima*
#60 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...
selmap26 wrote:mima gdje si ganjam te po forumumima wrote:Ovaj forum postaje jako ozbiljan za moj ukus. Ovi ko fol novi nickovi udaraju sve neke ozbiljne ..zajebane teme...........Ma kako su samo pametni.
Evo me draga.....ljuljam se....
-
Zhaba
#61 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...
mima wrote:selmap26 wrote:mima gdje si ganjam te po forumumima wrote:Ovaj forum postaje jako ozbiljan za moj ukus. Ovi ko fol novi nickovi udaraju sve neke ozbiljne ..zajebane teme...........Ma kako su samo pametni.
Evo me draga.....ljuljam se....
-
*mima*
#62 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...
Cemu shock draga zhabice? Dodji i ti da se ljuljas sa mnom.... 
-
onako
#63 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...
xyz2007 wrote:Emocije ne mozete kontrolisati, ali postupke mozete. Ako imate puno jaka osjecanja tezicete ka ujedinjenu.onako wrote:Je li zaista amoralno u braku zavoljeti drugu...Sta tada uraditi, kako "narediti" osjecajima, sta ciniti, sta uraditi, kada znas da je to nedopusteno, ali kako srcu to reci...
Srcu necete moci reci ne, jer ljubav je jako tesko ugasiti. U stvari pitanje je da li se ikada ljubav moze i ugasiti.
Ljubav je jako slozen proces i obicno se mi svi dvoumimo sta pod tim podrazumjevamo. Neko trvrdi i osjeca da 1- voli osobu sa svim njenim karakteristikama i ko je ta osoba, a neko 2- kako ih ta osoba cini da se osjecaju, i 3 - nekome je vazno oboje.
Niko nije rekao da je nedopusteno voljeti, niti da se ljubav moze ugasiti...To nije niko rekao...Slazem se da ona "ljubav" bira i odabira, da te ona dotakne ne pitajuci te da li mozes, da li hoces, i sa sobom donese bezbroj osjecanja kojima te ispuni, slazem se da ako volis tezis ujedinjenju, ali nije isto ako si ozenjen ili udata, ili kad si slobodan...jer htio ti priznati ili ne ostaju posljedice, unesrecis druge da bi zadovoljio svoje... Lijep ti je komentar, i slagao se ja ili ostali s njim, hvala na njemu...
-
xyz2007
#64 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...
Nazlost nase drustvo negira ljubav prema drugoj ako ste zakonski u braku. Ali to ne znaci da ljubav ne postoji.EllaD wrote:nesto pateticnije odavno nisam cula
izvini, ali ako si stvarno u toj situaciji onda nemas ni casti ni obraza, a ni karaktera
ili jednostavno jos nisi odrastao
samo mogu reci da mi je zao te zene sto zivi sa tobom jer ne zna za koga se udala , a ti zasluzujes sve sto ce ti se desiti
Kakva je supruga to je u vecini slucajeva nevazno. To vas komentar ovdje i potvrdjuje.
Ona je uvijek zasticena jer percepcija drustva jeste da je momak neki nemoralni idiot koji ne moze da odoli svojim osjecanjima, njegova ljubav je lazna, on kao ozenjen nema prava na srce, dok je njegova supruga jedna pacenica, kojoj je nametnuta nepravda zato sto je muz zavolio neku durgu.
Ja se izvinjavam ali ovakvi pogledi su po meni vrlo ograniceni. Mi definitvno moramo raditi na promjeni percepije u nasem drustvu.
-
Šole
#65 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...
Nije amoralno ali je pravo bezveze
-
xyz2007
#66 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...
Zar nije veca nesreca biti u laznom braku i zrtvovati jednu iskrenu ljubav radi ocekivanja drustva koje svakako ima iskrivljenu sliku o tome ko zasluzuje a ko pati i kome se zaista nepravda cini ovdje?onako wrote:xyz2007 wrote:Emocije ne mozete kontrolisati, ali postupke mozete. Ako imate puno jaka osjecanja tezicete ka ujedinjenu.onako wrote:Je li zaista amoralno u braku zavoljeti drugu...Sta tada uraditi, kako "narediti" osjecajima, sta ciniti, sta uraditi, kada znas da je to nedopusteno, ali kako srcu to reci...
Srcu necete moci reci ne, jer ljubav je jako tesko ugasiti. U stvari pitanje je da li se ikada ljubav moze i ugasiti.
Niko nije rekao da je nedopusteno voljeti, niti da se ljubav moze ugasiti...To nije niko rekao...Slazem se da ona "ljubav" bira i odabira, da te ona dotakne ne pitajuci te da li mozes, da li hoces, i sa sobom donese bezbroj osjecanja kojima te ispuni, slazem se da ako volis tezis ujedinjenju, ali nije isto ako si ozenjen ili udata, ili kad si slobodan...jer htio ti priznati ili ne ostaju posljedice, unesrecis druge da bi zadovoljio svoje... Lijep ti je komentar, i slagao se ja ili ostali s njim, hvala na njemu...
- anais_nin
#67 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...
onako wrote:To je život, svakodnevnica, a ne sapunica...Znaju oni kojim se to desava, oni kojima stotine argumenata kazuju da to ne valja, a osjecaji žele svoje. misli plove ka drugoj, srce šapuce ime one koju zeli...I kako srcu reci da ispravno postupi, mislima da ne misle, osjecajima da ne zele...Dva svijeta živis, jedan pojavni i jedan unutarnji u kojima se svakodnevno boris sa srcem koje vuce ka onoj koju voli...
1. kako se uopste nadjes u situaciji da ti neko drugi osim bracnog druga postane toliko blizak da razvijes takva osjecanja prema njemu ili njoj? (osim ako ne svjesnom odlukom da sa nekim drugim provodis vrijeme u bilo kojem obliku)
2. desava se nekad da pocnemo uzimati zdravo za gotovo ono sto vec imamo i cvijece u komsijskoj basti pocne izgleda ljepse...vec par ljudi naglasi....jedno je zelja i strast za promjenom, novitetom, zabranjenim vocem....a ljubav je nesto sasvim drugo....covjek vrlo lako zaboravlja....prekines svaki kontakt sa osobom koja ti unosi konfuziju u zivotu, posvetis se osobi koju si izabrao za zivotnog saputnika, umjesto sto trosis vrijeme na beskorisne mastarije tu istu energiju potrosis da ponovo pronadjes put strasti i zelje sa voljenom osobom....jer strast i zelja su prevrtljivi igraci, ljubav je ipak nesto postojanije
3. ako vec sebe dovedes u situaciju gdje osjecas LJUBAV prema nekom drugom, e onda isto tako kako si sebe doveo u tu situaciju fino stisnes prdu i donosis odluke...ako stvarno i istinski mislis da je u pitanju ljubav onda valja biti covjek pa priznati to i sebi i drugi, ako nista onda iz postovanja i nekadasnje ljubavi prema osobi koja je kraj tebe....jer valjda i ona zasluzuje da bude voljena...da covjek koji navece leze i jutrom se budi kraj nje zeli NJU a ne neku drugu....sve ostale price "ma kako cu, ali brak, ali djeca, ali kuca, ali auto, ali alimentacija" su samo izgovori kukavice....
- EllaD
#68 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...
jos jedan foler ili mozda klon?!xyz2007 wrote:Nazlost nase drustvo negira ljubav prema drugoj ako ste zakonski u braku. Ali to ne znaci da ljubav ne postoji.
Kakva je supruga to je u vecini slucajeva nevazno. To vas komentar ovdje i potvrdjuje.
Ona je uvijek zasticena jer percepcija drustva jeste da je momak neki nemoralni idiot koji ne moze da odoli svojim osjecanjima, njegova ljubav je lazna, on kao ozenjen nema prava na srce, dok je njegova supruga jedna pacenica, kojoj je nametnuta nepravda zato sto je muz zavolio neku durgu.
Ja se izvinjavam ali ovakvi pogledi su po meni vrlo ograniceni. Mi definitvno moramo raditi na promjeni percepije u nasem drustvu.
toplo preporucujem da procitate i ostatak postova (kad se vec persiramo) i btw onda Vas ide velikim slovom
-
xyz2007
#69 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...
Iskusenje i Ljubav = 2 razlicita pojma. Pitanje je isto ako smo usli? Nije svaki brak sklopljen iz istih razloga i nije svaki brak brak ljubavi. To su cinjenice.Dajdo wrote:suplja....
ali ako smo u brak usli iz ljubavi, otvorenih ociju, dobro poznavajuci jedno drugo, sa zajednickom prosloscu, sadasnjoscu i buducnoscu, sa zajednickim zeljama - onda se i na iskusenja gleda upravo tako - samo kao na iskusenja...
I samo zato sto je neko u braku ne znaci da je u braku u pravom smislu te rijeci.
Zar svaka osoba ne bi trebala da tezi iskrenosti braka a ne nekih papirnih brakova u kojime nema ama ni LJ od ljubavi i sve dok nismo razvedeni valja, a cim se zaljubimo eh onda ne valja.
Zasto ne valja? Po meni svaki zivot koji nije autentican samom sebi tj ono sto mi mislimo i osjecamo treba i da ostvarujemo, i radimo... a ako osoba zivi lazan zivot tj misli i osjeca jedno a radi skroz nesto drugo zar to nije totalan licni krah a da ne govorim neuspjeli brak?
- EllaD
#70 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...
Za administratora: meni se ovaj stvarno cini kao klon, pise isto kao i "onako"
-
onako
#71 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...
*xyz2007
Licno mislim da jeste veca nesreca i slazem se za predrasude koje si spomenuo...Licno sam ovom temom zelio govoriti na nacin na koji upravo pises i dotakao si se sveprisutnih predrasuda koje egzistiraju u nasoj svakodnevnici...I otorio si ono sto i jeste bit...sta je uopste nas moral kojim se cesto pokrivamo u ljubavi:)))
Licno mislim da jeste veca nesreca i slazem se za predrasude koje si spomenuo...Licno sam ovom temom zelio govoriti na nacin na koji upravo pises i dotakao si se sveprisutnih predrasuda koje egzistiraju u nasoj svakodnevnici...I otorio si ono sto i jeste bit...sta je uopste nas moral kojim se cesto pokrivamo u ljubavi:)))
- anais_nin
#72 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...
EllaD wrote:jos jedan foler ili mozda klon?!xyz2007 wrote:Nazlost nase drustvo negira ljubav prema drugoj ako ste zakonski u braku. Ali to ne znaci da ljubav ne postoji.
toplo preporucujem da procitate i ostatak postova (kad se vec persiramo) i btw onda Vas ide velikim slovom
ma nemoj tako EllaD
naravno to isto bezobrazno drustvo koje takvog lika NE SHVATA za istu takvu situaciju zenu koja se zaljubi u drugog smatra nekim puno gorim stvarima, i naziva nekim jako finim terminima koje ne bih navodila ovde...
- anais_nin
#73 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...
osoba kojoj je Ljubav od tolikog znacaja i vaznosti u zivotu a koja je izabrala da iz nekih drugih razloga stupi u brak s nekim koga ne voli kao prvo LAZE SEBExyz2007 wrote:Iskusenje i Ljubav = 2 razlicita pojma. Pitanje je isto ako smo usli? Nije svaki brak sklopljen iz istih razloga i nije svaki brak brak ljubavi. To su cinjenice.Dajdo wrote:suplja....
ali ako smo u brak usli iz ljubavi, otvorenih ociju, dobro poznavajuci jedno drugo, sa zajednickom prosloscu, sadasnjoscu i buducnoscu, sa zajednickim zeljama - onda se i na iskusenja gleda upravo tako - samo kao na iskusenja...
I samo zato sto je neko u braku ne znaci da je u braku u pravom smislu te rijeci.
Zar svaka osoba ne bi trebala da tezi iskrenosti braka a ne nekih papirnih brakova u kojime nema ama ni LJ od ljubavi i sve dok nismo razvedeni valja, a cim se zaljubimo eh onda ne valja.
Zasto ne valja? Po meni svaki zivot koji nije autentican samom sebi tj ono sto mi mislimo i osjecamo treba i da ostvarujemo, i radimo... a ako osoba zivi lazan zivot tj misli i osjeca jedno a radi skroz nesto drugo zar to nije totalan licni krah a da ne govorim neuspjeli brak?
-
onako
#74 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...
Ako mislis da sam ja on podrzavam to sto trazis i neka me odmah ukine...Je li posteno?EllaD wrote:Za administratora: meni se ovaj stvarno cini kao klon, pise isto kao i "onako"
-
*mima*
#75 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...
A ciji si ti klon?EllaD wrote:Za administratora: meni se ovaj stvarno cini kao klon, pise isto kao i "onako"