zbog chega ta lazh???
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Mina_sa
#51 Re: zbog chega ta lazh???
sam je kriv što je uopšte dopustio da ga provjerava zbog gluposti...fino kaže izlazim i zdravo...pa ko je ona da se buni...smješno... čuj ne smije izaći jer je ona ljubomorna pa mora lagati hehe

-
fixer
#52 Re: zbog chega ta lazh???
i da je momak ovoj curi sto je postavila pitanje rekao da izlazi sa svojim frendovima, da mu se ide sa njima vishe nego sa njom i da nema razloga da se ona buni, jer ko je ona da to njoj smeta, mislis da ona ne bi bila vishe uvredjena nego sto je sad?Mina_sa wrote:sam je kriv što je uopšte dopustio da ga provjerava zbog gluposti...fino kaže izlazim i zdravo...pa ko je ona da se buni...smješno... čuj ne smije izaći jer je ona ljubomorna pa mora lagati hehe![]()
![]()
-
Mina_sa
#53 Re: zbog chega ta lazh???
to je sve stvar odnosa koji se izgradi u vezi....to se na početku veze riješi i raspravi, bar ja tako mislim...a ne kao jedna moja prjateljica što pravi skandal jer joj je momak otišao da termin sa prijateljima a njoj se nije izlazilo to veče s njim...pa po njenom i on trebao provesti noć kući...veza je veza, ali prijatelji su prijatelji i oni ostanu na kraju kad pukne ista i to partneru treba dati jasno do znanja, tako da ne dolazi do skandala i scena koje spominješ...pa svi ponekad više vole provesti vrijeme sa prijateljima nego sa partnerom...što prije to prihvatimo lakše će nam bitifixer wrote:i da je momak ovoj curi sto je postavila pitanje rekao da izlazi sa svojim frendovima, da mu se ide sa njima vishe nego sa njom i da nema razloga da se ona buni, jer ko je ona da to njoj smeta, mislis da ona ne bi bila vishe uvredjena nego sto je sad?Mina_sa wrote:sam je kriv što je uopšte dopustio da ga provjerava zbog gluposti...fino kaže izlazim i zdravo...pa ko je ona da se buni...smješno... čuj ne smije izaći jer je ona ljubomorna pa mora lagati hehe![]()
![]()
-
sedma_dusha
#54 Re: zbog chega ta lazh???
joj dosta ste toga stavili tu sto uopste nije bilo ni pitanje svega toga....vec sam navela da mi nikad nije smetalo kad ide s rajom...ma nek ide,,,nek se ne vraca tri dana al nek mi javi...
u potpunosti se slazem sa svim sto je rekla anais_nin...fkt super imash mishljenje sto sam vidjela i na drugim temama...
a fixer....hmmm ti si ovdje josh dodao dosta nekih stvari..tj pripisao meni...lol...i glupe si primjere naveo za dokazivanje da je istina bolja od lazi...ta pitanje josh niko ni ne postavlja....
i jeste..osnov svake veze je iskrenost(sto je neko ovdje vec naveo)...ja stojim iza toga...
u potpunosti se slazem sa svim sto je rekla anais_nin...fkt super imash mishljenje sto sam vidjela i na drugim temama...
a fixer....hmmm ti si ovdje josh dodao dosta nekih stvari..tj pripisao meni...lol...i glupe si primjere naveo za dokazivanje da je istina bolja od lazi...ta pitanje josh niko ni ne postavlja....
i jeste..osnov svake veze je iskrenost(sto je neko ovdje vec naveo)...ja stojim iza toga...
- anais_nin
#55 Re: zbog chega ta lazh???
fixer wrote:i da je momak ovoj curi sto je postavila pitanje rekao da izlazi sa svojim frendovima, da mu se ide sa njima vishe nego sa njom i da nema razloga da se ona buni, jer ko je ona da to njoj smeta, mislis da ona ne bi bila vishe uvredjena nego sto je sad?Mina_sa wrote:sam je kriv što je uopšte dopustio da ga provjerava zbog gluposti...fino kaže izlazim i zdravo...pa ko je ona da se buni...smješno... čuj ne smije izaći jer je ona ljubomorna pa mora lagati hehe![]()
![]()
pa da joj ovako kaze sigurno da bi
iskreno, fakat nisam nikad imala ovih problema, barem ne u vezama u kojima sam do sada bila
- anais_nin
#56 Re: zbog chega ta lazh???
hvala na komplimentufixer wrote: ti si jeben karakter i s tobom ne bi volio izaci ni na caj. mozes mi biti frendica i mislim da bi bila super pouzdana(figurativno
). postoje ipak neke situacije u kojima opravdavam laganje. moj frend zivi daleko od svoje cure. momak je stvarno party boy i cesto izlazi. svako vecer mu je obicaj da se javi curi kad ide spavat. prije svog izlaska obicno joj javi da je otisao spavati. cura je ince uzasno ljubomorna i na samu pomisao da ide van, sizi. on ne ide van da nadje nesto i opali, vec samo da se zabavi. ako je on iskren prema njoj i najavi joj izlazak, cura citavu noc ne spava i svako malo ga zove i provjerava. on ima pravo na izlazak i ona mu ga ne moze uskratiti, a pokusava. on je ne vara, vec izadje na svoju dusu. bi li ti tu bila iskrena ili bi li lagala za izlazak. ponavljam da momak tu curu voli kakva god da je.
medjutim za mene nije to isto kad to radis ljudima koji su ti nebitni u zivotu i osobi s kojom gradis nesto i koju navodno volis
ovaj tvoj gornji primjer, eto ako cemo surovo, bez lazi ja bih rekla da on nju ne voli "kakva god da je"
-
sedma_dusha
#57 Re: zbog chega ta lazh???
a i meni je biloanais_nin wrote:ali da mi laze, posebno o takvim glupostima
meni neprihvatljivo
- anais_nin
#58 Re: zbog chega ta lazh???
sedma_dusha wrote:a i meni je biloanais_nin wrote:ali da mi laze, posebno o takvim glupostima
meni neprihvatljivo
![]()
...a valjda ce biti oki...btw...hwala na svemu
ma rijesit cete vi to
-
Mina_sa
#59 Re: zbog chega ta lazh???
anais_nin wrote:hvala na komplimentufixer wrote: ti si jeben karakter i s tobom ne bi volio izaci ni na caj. mozes mi biti frendica i mislim da bi bila super pouzdana(figurativno
). postoje ipak neke situacije u kojima opravdavam laganje. moj frend zivi daleko od svoje cure. momak je stvarno party boy i cesto izlazi. svako vecer mu je obicaj da se javi curi kad ide spavat. prije svog izlaska obicno joj javi da je otisao spavati. cura je ince uzasno ljubomorna i na samu pomisao da ide van, sizi. on ne ide van da nadje nesto i opali, vec samo da se zabavi. ako je on iskren prema njoj i najavi joj izlazak, cura citavu noc ne spava i svako malo ga zove i provjerava. on ima pravo na izlazak i ona mu ga ne moze uskratiti, a pokusava. on je ne vara, vec izadje na svoju dusu. bi li ti tu bila iskrena ili bi li lagala za izlazak. ponavljam da momak tu curu voli kakva god da je.
to je jedna od stvari koje izuzetno volim u vezi sebe
ja i ljudima koji me pitaju KAKO SI? iskreno odgovorim, a ne ono mahinalno DOBRO SAM
![]()
sto ne znaci da nisam nikad slagala, niti da mislim da je sve tako crno-bijelo
svi mi cesto u nekim interakcijama s ljudima prezentiramo neke polu-istine, ili cesto presutimo neke stvari ili se sakrijemo iza nekih relativno bezazlenih lazi da bismo se izvukli iz situacije koja moze dovesti do konflikta ili rasprave
![]()
medjutim za mene nije to isto kad to radis ljudima koji su ti nebitni u zivotu i osobi s kojom gradis nesto i koju navodno volisili kada to uradis prijatelju/prijateljici...mislim svi odnosi te vrste se obicno zasnivaju na povjerenju, i valjda postovanju, a ne samo ljubavi
![]()
ovaj tvoj gornji primjer, eto ako cemo surovo, bez lazi ja bih rekla da on nju ne voli "kakva god da je"jer eto ona JESTE ljubomorna (ili je on dao svoj doprinos tome da je ona ljubomorna
), umjesto da se suoci sa ponasanjem koje mu smeta, da razgovaraju o problemu i pronadju neki kompromis za probleme njegovih ucestalih izlazaka i njene ljubomore, da ZAJEDNICKI nadju rijesenje za problem koji ocigledno smeta i njemu i njoj, on njoj laze da bi izbjegao konflikt, ona ce njega vjerovatno kad tad uhvatiti u lazi (ako nije vec
), on time rizikuje puno vise od njene ljubomore i neugodnog provjeravanja...on time rizikuje vezu i povjerenje u istoj (koje je ocigledno na klimavim nogama ionako)
LAKSE je slagat
puno teze je otvoreno razgovarati cak i o neprijatnim stvarima i zajednicki pronalaziti rijesenja ukoliko nesto ne stima...
al na muci se poznaju junaci
baš tako, ili će i njemu dosadit da stalno izmišlja gdje je, šta radi i ostalo pa će početi radit ono što ona misli da radi i zbog čega je ljubomorna i provjerava ga...svakom dosadi pritisak ljubomore i ispada kad-tad...
-
fixer
#60 Re: zbog chega ta lazh???
pa ovo je istina. pribjegavanje taktickim nacinima je takodjer jedan vid neiskrenosti. takticki nacini sluze da se kaze djelomicna istina. detalji koji mogu naici na negodovanje se obicno presute ili uljepsaju. cim nesto presutis ili promjenis, slagao si. sad je druga stvar sto vi volite da kad vas lazemo, da vas lazemo na lijep nacin. stvarno vam covjek nikako ne moze ugoditi.anais_nin wrote:fixer wrote:i da je momak ovoj curi sto je postavila pitanje rekao da izlazi sa svojim frendovima, da mu se ide sa njima vishe nego sa njom i da nema razloga da se ona buni, jer ko je ona da to njoj smeta, mislis da ona ne bi bila vishe uvredjena nego sto je sad?Mina_sa wrote:sam je kriv što je uopšte dopustio da ga provjerava zbog gluposti...fino kaže izlazim i zdravo...pa ko je ona da se buni...smješno... čuj ne smije izaći jer je ona ljubomorna pa mora lagati hehe![]()
![]()
pa da joj ovako kaze sigurno da biistina nije = surovost
postoje takticni nacini da se saopsti cak i najneprijatnija stvar
![]()
iskreno, fakat nisam nikad imala ovih problema, barem ne u vezama u kojima sam do sada bilamozda zato sto sam imala srecu da nailazim na muskarce koji znaju pronaci balans izmedju vremena s prijateljima i paznje poklonjene meni
ili zato sto mislim da kad su dvoje ljudi u vezi svejedno trebaju da imaju neki prostor i vrijeme za sebe, neovisno od veze (i ne, vrijeme provedeno na poslu i spavanje se ne racunaju
)...na kraju krajeva ti neki dozivljaji i situacije mogu biti zabavne teme konverzacije s njim kasnije
ali da mi laze, posebno o takvim glupostima
meni neprihvatljivo
-
fixer
#61 Re: zbog chega ta lazh???
sve zele iskrenost, a ni jedna nije iskrena kad je pitas na sta je potrosila pare????
nemojte mi te suplje demagogije i licemjerja.
ocekujete od decka da bude iskren prema vama, a koliko ste vi iskreni prema njemu? kazete da se veze zasnivaju na iskrenoscu. pri tome nemojte gledat samo ljubavne veze. sta je sa prijeteljima? sta je sa roditeljima? koliko puta ste te ljude slagali i koliko je to uticalo na medjusobno povjerenje? svaka laz utice na povjerenje samo ako izadje na vidjelo.
svi mi to znamo, pa i dalje lazemo.
sad sto vi smatrate da nije isto presutiti mami ocjenu iz matematike, ili presutiti roditeljima za kusur od kupovine, i slagan biti od strane svog decka, govori samo da se radi o duplim standardima.
laganje je pogresno, znamo, ali onda prestanite i vi lagati.

nemojte mi te suplje demagogije i licemjerja.
- anais_nin
#62 Re: zbog chega ta lazh???
pa to sam i ja rekla, da nista nije crno bijelo....ali kada kazes da ostajes duze na nastavi a u stvari si vani sa jaranima, priznaces to nije nikakva poluistinafixer wrote: pa ovo je istina. pribjegavanje taktickim nacinima je takodjer jedan vid neiskrenosti. takticki nacini sluze da se kaze djelomicna istina. detalji koji mogu naici na negodovanje se obicno presute ili uljepsaju. cim nesto presutis ili promjenis, slagao si. sad je druga stvar sto vi volite da kad vas lazemo, da vas lazemo na lijep nacin. stvarno vam covjek nikako ne moze ugoditi.kad im lazes ne valja, kad im kazes surovu istinu, ne valja.
![]()
ovo drugo podebljano - sad ides iz krajnosti u krajnosti....sve i da zelimo apsolutno je nemoguce svaku svoju misao, svaku svoju emociju, svaki djelic svog dana podjeliti s drugom osobom...naravno da je puno "sivog prostora"....da nije tako imali bismo jednostavnu formulu za uspjesnost veza i svi bismo znali kako da napravimo sebi situaciju da nam ruze cvjetaju
ako se tvoja djevojka udebljala i zbog toga ti je manje privlacna to je mozda neprijatno za reci naglas, ali ako volis tu osobu i zelis biti s njom zar nije bolje da joj to stavis do znanja, a ne recimo da ti presucujes zbog toga sto je mozda neprijatno i jadas se jaranima ili nekom trece (rizikujuci da ta informacija ipak dodje do nje i povrijedi je duplo vise) ili da sebe dovedes u situaciju gdje te ona jednostavno vise ne privlaci
a sto se taktike tice, za mene to nije taktika nego uvidjavnost
- anais_nin
#63 Re: zbog chega ta lazh???
a sto ne bih bila iskrena?fixer wrote:sve zele iskrenost, a ni jedna nije iskrena kad je pitas na sta je potrosila pare????![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
nemojte mi te suplje demagogije i licemjerja.ocekujete od decka da bude iskren prema vama, a koliko ste vi iskreni prema njemu? kazete da se veze zasnivaju na iskrenoscu. pri tome nemojte gledat samo ljubavne veze. sta je sa prijeteljima? sta je sa roditeljima? koliko puta ste te ljude slagali i koliko je to uticalo na medjusobno povjerenje? svaka laz utice na povjerenje samo ako izadje na vidjelo.
sad sto vi smatrate da nije isto presutiti mami ocjenu iz matematike, ili presutiti roditeljima za kusur od kupovine, i slagan biti od strane svog decka, govori samo da se radi o duplim standardima.
![]()
![]()
![]()
a ja sam i sama navela primjer prijatelja, a eto i roditelja...zar se ti odnosi ne ostete ukoliko se sazna za laz?
-
fixer
#64 Re: zbog chega ta lazh???
slazem se sa tobom da ne postoji jednostavna forumula za uspjeh veze. postoje razlicite formule za uspjeh veza. ti imash svoju, neko drugi ima svoju. ne znaci da je tvoja jedina ispravna, niti znaci da je moja pogresna. postoje razliciti putevi do tog nekog sarsenstva. veza da bi bila funkcionalna ne mora biti temeljena na iskrenosti. neki ljudi vjesto pribjegavaju lazima i odrzavaju vezu funkcionalnom. to je mozda pogresan nacin, ali nije svakoj curi u interesu da zna svu istinu. milion cura je preslo preko prevare, a ne jedne benigne lazi. ja znam covjeka kojem su barem tri puta rekli da ga je cura prevarila, pa je i dalje s njom. drugo je to sto ja njega smatram kretenom, za njega je njegova veza uspjesna.anais_nin wrote:pa to sam i ja rekla, da nista nije crno bijelo....ali kada kazes da ostajes duze na nastavi a u stvari si vani sa jaranima, priznaces to nije nikakva poluistinafixer wrote: pa ovo je istina. pribjegavanje taktickim nacinima je takodjer jedan vid neiskrenosti. takticki nacini sluze da se kaze djelomicna istina. detalji koji mogu naici na negodovanje se obicno presute ili uljepsaju. cim nesto presutis ili promjenis, slagao si. sad je druga stvar sto vi volite da kad vas lazemo, da vas lazemo na lijep nacin. stvarno vam covjek nikako ne moze ugoditi.kad im lazes ne valja, kad im kazes surovu istinu, ne valja.
![]()
![]()
ovo drugo podebljano - sad ides iz krajnosti u krajnosti....sve i da zelimo apsolutno je nemoguce svaku svoju misao, svaku svoju emociju, svaki djelic svog dana podjeliti s drugom osobom...naravno da je puno "sivog prostora"....da nije tako imali bismo jednostavnu formulu za uspjesnost veza i svi bismo znali kako da napravimo sebi situaciju da nam ruze cvjetajusustina svega je da sto si duze u vezi s nekim, sto bolje poznajes tu osobu, bolje i poznas koji detalji su bitni toj drugoj osobi, sta je vazno naglas izgovoriti, a sta mozes i preskociti, nekad ne zbog izbjegavanja neprijatnosti, nego jednostavno zato sto je nebitno
![]()
ako se tvoja djevojka udebljala i zbog toga ti je manje privlacna to je mozda neprijatno za reci naglas, ali ako volis tu osobu i zelis biti s njom zar nije bolje da joj to stavis do znanja, a ne recimo da ti presucujes zbog toga sto je mozda neprijatno i jadas se jaranima ili nekom trece (rizikujuci da ta informacija ipak dodje do nje i povrijedi je duplo vise) ili da sebe dovedes u situaciju gdje te ona jednostavno vise ne privlaciovaj primjer povlacim iz cistog razloga jer si ti pomenuo bas to i to u vise navrata
![]()
a sto se taktike tice, za mene to nije taktika nego uvidjavnostto je ono o cemu ti pricas - uvazavanje tudjih osjecanja
da bi bila iskrena ne moram skakati po tudjim emocijama, mislim fakat nema potrebe
taktika je za mene samo u slucaju ako to koristis kao sredstvo za postizanje konkretnog cilja
-
fixer
#65 Re: zbog chega ta lazh???
pravdanje u stilu "nisam mislio" je jedan od taktickih nacinaanais_nin wrote:a sto ne bih bila iskrena?fixer wrote:sve zele iskrenost, a ni jedna nije iskrena kad je pitas na sta je potrosila pare????![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
nemojte mi te suplje demagogije i licemjerja.ocekujete od decka da bude iskren prema vama, a koliko ste vi iskreni prema njemu? kazete da se veze zasnivaju na iskrenoscu. pri tome nemojte gledat samo ljubavne veze. sta je sa prijeteljima? sta je sa roditeljima? koliko puta ste te ljude slagali i koliko je to uticalo na medjusobno povjerenje? svaka laz utice na povjerenje samo ako izadje na vidjelo.
![]()
![]()
![]()
naravno kao sto postoje muskarci koji lazu o izlascima s jaranima, postoje i zene koje lazu o trosenju
nisam nikad bila jedna od njih
ako ocekujem iskrenost, valjda je i dajem zauzvrat
uostalom ako s nekim dijelim vec sve valjda dijelim i finansije
prema tome nemam potrebe da lazem, vidjece i sam iznos na kraju mjeseca
![]()
a ja sam i sama navela primjer prijatelja, a eto i roditelja...zar se ti odnosi ne ostete ukoliko se sazna za laz?zar to nije jedan od najcescih uzroka raspada odnosa bilo koje vrste?
ako slazes treba budes spreman da snosis poslijedice te lazi, a ne poslije pravdanja u stilu "ali nisam mislio......"
-
artzy
#66 Re: zbog chega ta lazh???
Vecina muskaraca su vrlo nezreli zadugo... neki se ozene, djecu izrode i "dodju sebi" tek poslije cetrdesete... mozes pokusati da ga vaspitas da ne izmislja price nego da kaze kako jest - ali za to bi ti trebala da ocijenis da li to ima smisla i da li ti se isplati... odnosno, koliko ti to donosi stresa... neke lazi od muskaraca ne znaci nedostatak postovanja vec vise nedostatak samopostovanja i nesnalazenje... u svakom slucaju mozes to tretirati kao problem u vasem odnosu ali problem nije ono sto izgleda ocigledno nego je malkice skriven... moguce da ce pokusati slagati samo zbog toga sto misli da to u stvari ne bi trebao da uradi - ako u podsvjesti drzi da bi bilo normalnije da bude s tobom to vece mozda ce slagati cak i ako zna da neces nista reci protiv toga... moguce je da sam misli da bi trebala prigovarati... takodjer, mozda se osjeca kao da trazi dozvolu i tako izgleda da je izgubio slobodu kretanja, kao da je vec ozenjen... muskarci su ti osjetljive biljkicesedma_dusha wrote:jarane..pa nikad mu nisam prigovarla kada je sa rajom...ma nek ide,,nek cuga...boli me ba briga,,,al covjece nema mi razloga lagat....rekla sam ja to njemu...vidim neki kazu kao da rijeshim to,,raskinem...nije bash to ni tako lahko...jer ipak sedam mjeseci je puno.. to je mozda samo jedna "crna mrlja" u dugoj vezi... moooozhdafixer wrote:hehe
ja lazem da curu skinem s q...![]()
da joj kazem da idem npr cugat s frendovima, pricala bi mi milion stvari, a nista ne bi promjenila. gdje ja hocu, tu idem. nema mogucnosti da nesto promjeni. zato bi isto postupio kao i tvoj decko i rijesio i tebe i sebe bezveznog nerviranja.![]()
![]()
...s druge strane; kako ces znati je li to samo JEDNA "crna mrlja"... sta ako mu je ranije uspijevalo da prodje neprimijecen, neuhvacen u lazi - ne mozes znati koliko cesto i u kojim situacijama se lazima sluzi... je li kronicni slucaj ili gaf?
...s trece strane ako je TEK poceo da se izmotava - to moze biti los znak; moze znaciti da je vasa veza u fazi iz koje mozda nece izaci citava...
ako se volite - sve ce proci... a mozda i nece...