intervju novog lidera Bosnjaka!

Post Reply
profko

Post by profko »

Sefer je komandant i po, i ne sumnjam da bi bio dobar drzavnik
profko

Post by profko »

i da, vidio sam da je danas licnost avaza - nista nije krivo napisano, sve je ¨nako
yugi

Post by yugi »

O Seferu kao komandantu imam prilično visoko mišljenje i smatram nekorektnim negiranje njegovih zasluga za vrijeme agresije na BiH, ali o Seferu kao političaru nemam baš neko naročito mišljenje.Mislim da iz njega još uvjek govore emocije ili bolje reći frustracije izazvane činjenicom da je smijenjen sa mjesta komandanta te zbog toga počesto prosipa klasičnu demagogiju.Inače nisam baš pristalica involviranja bivših oficira u politiku jer njihova dugogodišnja vojna indoktrinacija koju oni nerjetko nastoje nametati i u političkoj sferi nije baš najprimjereniji vid djelovanja na političkoj sceni.Davno je rečeno "jednom general, zauvijek general" tako da kao što sam veće rekao ne mislim da je najsretnije rješenje to što se našao u politici!!!!!
profko

Post by profko »

sefer je kao ministar uradio jaaaaaako puno posla za izbjeglice - pitaj mene koji sam od njega dobio pomoc da se vratim svojoj kuci! kao komandantu mu skidam kapu - kao politicaru isto! general sefer sigurno nije glup covjek, naprotiv
profko

Post by profko »

tipkam iz sarajeva jer sam ovdje na ispitima, a inace sam iz prijedora. a ti vidim ukidas sve redom koji su za sefera - tako vi to komunisti radite i tako bi opet radili kad bi uzeli vlast, no...
turban

Post by turban »

Nisam iz SaraJevo pa ne znam sta znaci ovo"trolove"... :roll:
Last edited by turban on 10/03/2008 22:09, edited 1 time in total.
profko

Post by profko »

to je lagumdzijin neki fazon no je najpametniji, a ovi puleni njegovi to kupe ko metlom
turban

Post by turban »

Da sam iz SaraJevo koristio bi rjecnik druge vrste te bi Lagumdzija bio papak... :-)
Ovako ima srecu... :D
turban

Post by turban »

profko,
pazi se sad ce udarac "zmaja"ja te nemogu braniti... :-)
paratrooper

Post by paratrooper »

suncokret13 wrote:sve je ok,ali zasto su komandanti armije imali svoje tjelohranitelje,to je bila i ostala velika enigma ?
:roll:

zasto su komandanti imali tjelohranitelje ?

ba da ih jugoslovenski diverzanti ne bi ubili u krevetu :D
turban wrote:Nisam iz SaraJevo pa ne znam sta znaci ovo"trolove"... :roll:
znaci da je osboba vozac trolejbusa :-D

ne zamjeri haveru ali otisao si daleko od teme , "trol" je neko ko trosi vrijeme i sebi i drugim :D

Moje misljenje o seferu , pa kaze sve njegaova biografija , preuzeo je komandu nad patriotskom ligom, zatim je zavrsio kao komandant arbih vodio je kako je vodio , nije cak ni ispalo lose koliko je moglo bit s obzirom na mnogo mahalanja naokolo i dezinformacija kao i opcu zapustenost i neznanje bosanskog drustva spram vlastitih mogucnosti i vrijednosti.

Uglavnom nije ni pozitivno ni negativno, radio je onoliko dobro koliko je znao i koliko je bilo moguce s obzirom na same gradjane, civilnu vlast, medjunarodnu zajednicu i unutarnju slozenost odnosa u samoj armiji.
Karadoz

Post by Karadoz »

Da mu dignemo spomenik za zivota, jer da njega nije bilo ode BiH u 3PM
Pasiflora

Post by Pasiflora »

gaius wrote:kakav ba sefer.. svaka čast čovjeku.. generalska penzija i doviđenja.. nama sada trebaju mladi, obrazovani, prodorni ljudi.. nama treba onaj mali Mešić iz Tuzle koji govori pola svjetskih jezika za ministra VP (a ne onaj hadum).. dijete će sad doktorirati.. zamisli da dođe mali u japan i progovori na japanskom..

likove iz prošlosti treba poslati u prošlost.. neka pišu knjige o svađama sa babom onog drugog..

a mi zaista imamo mladih i uspješnih ljudi koji mogu ponuditi nešto ovoj zemlji.. a da za odgovor na pitanje kako su došli do stana ipak ponude više od riječi "po zakonu"..
Potpuno se slazem. Problem je jedino sto su ti isti mladi ljudi previse pametni, obrazovani i kulturni da bi se bavili ciscenjem smeca u ovoj (jadnoj) zemlji. Sto treba mladom (i beskrajno divnom) Mesanovicu da se bakce sa starih, ohrdanim, korumpiranim i beskrajno pokvarenim politicarima? Milion puta mu je bolje da se druzi sa finim ljudima iz cijelog svijeta. A patriotizam.... Ne moze niko od tih mladih ljudi nista uraditi ma koliko volio svoju zemlju sve dok hodze i popovi upucuju njihove starce za koga da glasaju. Imamo mi dovoljno kvalitetnih mozgova da od BIH naprave drzavu, ali nemamo narod. :-x
njamnjam

Post by njamnjam »

suncokret13 wrote:
sve je ok,ali zasto su komandanti armije imali svoje tjelohranitelje,to je bila i ostala velika enigma ?
Sjeti se atentata kad su mu ubili zenu i zeta i zapitaj se opet sto su komandanti imali svoje tjelohranitelje. :roll:

Smijesno je cuti kojekakve izjave kako je Sefer bio u podrumu itd. Da imalo poznajete vojne strukture znali biste da njegov posao kao general nije da se bori na prvoj liniji.

Kakav je politicar? Ne znam. Ne moze biti gori od ovih sto su do sada bili. Prije cu njemu dati sansu nego Silajdzicu, Lagumdziji ili Tihicu.
yugi

Post by yugi »

Ne podnosim nikako političare čiji se rad zasniva isključivo na kritici svega postojećeg, a kad ih se upita kako bi vi to bolje riješili dobiva se odgovor tipa "mi nismo vladajući nek oni koji vladaju osmisle kako treba bolje" ili "kad dođemo na vlast tek tad ćemo reći kako može bolje" jer neće tobože da otkrivaju vladajućim kako to može bolje!!!!Da im je zaista stalo do prosperiteta naše BiH davali bi konstruktivnije prijedloge a ne samo kritikovali.Njihovo licemjerstvo se pogotovo ogleda u situacijama kad se donose zakoni o platama onih koji sjede u parlamentima.Obavezno izdaju po jedno demagoško saopštenje u kome su kao protiv toga a poslije toga se jako brzo ušute i nastave primati te uvećane plate koje je izglasala većina!!!
nedim01

Post by nedim01 »

SEFER JE ZAKON!
1gorstak

Post by 1gorstak »

nedim01 wrote:SEFER JE ZAKON!
I to ti prva poruka nakon registracije ? Hajde sad budi posten i reci koliko su ti rekli dati za agitaciju ?
Karadoz

#67 Re:

Post by Karadoz »

njamnjam wrote:
suncokret13 wrote:
sve je ok,ali zasto su komandanti armije imali svoje tjelohranitelje,to je bila i ostala velika enigma ?
Sjeti se atentata kad su mu ubili zenu i zeta i zapitaj se opet sto su komandanti imali svoje tjelohranitelje. :roll:

Smijesno je cuti kojekakve izjave kako je Sefer bio u podrumu itd. Da imalo poznajete vojne strukture znali biste da njegov posao kao general nije da se bori na prvoj liniji.

Kakav je politicar? Ne znam. Ne moze biti gori od ovih sto su do sada bili. Prije cu njemu dati sansu nego Silajdzicu, Lagumdziji ili Tihicu.
Sumnjam da bi neki od onih debelh Sandzaklija sa glanc novim uniformama, Ray Ban naocalama i Heckler-ima uhvatili metak koji bi bio upucn Seferu..mada su svi imali cak i pancire.
To oko zene nije rasvjetljeno, mada je garnt bio atentat, s obzirom na polozaj stana.
Nije Sefer bio u podrumu nego u atomskom sklonistu.. i raspitaj se koliko je zena bilo ranjeno zato sto im nije dao da se tu sklone..iako je jos TITO to skloniste izgradiobas za njih a ne za neke komadante ....
Sefer nije politicar nego senzacionalista.. hvala mu za ucinjeno, za to je bio dobro i jos uvijek je dobro nagradjen.. nek se batali corava posla ... i uziva u penziji.. moze napisati i jos koju knjigu da mu nije dosadno ..
nedim01

#68 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by nedim01 »

znaci....SEFER je zakon. ja sam bivsi pripadnik specijalne jedinice Armije RBiH - "Delta". Seferov pratilac je bio mido, znam da je iz srebrenice porijeklom, znam to jer je njegov brat bio zamjneik komandanta "Delte" - hajro aljic - 9 puta ranjen i nosical zlatnog ljiljana. tako to ide, a vi misevi, ne pricajte, ni rova niste vidjeli,.. tako to bude poslije rata, heroji usute a stakori izadju iz rupa
turban

#69 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by turban »

nedim01 wrote:znaci....SEFER je zakon. ja sam bivsi pripadnik specijalne jedinice Armije RBiH - "Delta". Seferov pratilac je bio mido, znam da je iz srebrenice porijeklom, znam to jer je njegov brat bio zamjneik komandanta "Delte" - hajro aljic - 9 puta ranjen i nosical zlatnog ljiljana. tako to ide, a vi misevi, ne pricajte, ni rova niste vidjeli,.. tako to bude poslije rata, heroji usute a stakori izadju iz rupa

:thumbup: :thumbup:
nedim01

#70 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by nedim01 »

pa da....sad ce meni hakeri i podrumasi pricati o ratu i mom komandantu i inshAllah buducem predsjedniku BiH
Svjedok istorije

#71 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by Svjedok istorije »

Ove price o Seferu "podrumasu" su smijesne. Sefer je na terenu vodio svoje akcije, s tim sto su te akcije bile sabotirane iznutra te su se borci vracali u obruc po naredbi "odozgo", pod obrazlozenjem da svijet treba da vidi patnje Sarajlija da bi nam "polticki pomogao".

Sefer je trebao biti likvidiran zato sto je shvatio da je "Bosna u kandzama KOS-a", kako rece Munib Alibabic - Munja.
nedim01

#72 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by nedim01 »

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
turban

#73 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by turban »

Kad se kaze Safer,onda se to radi stojeci... :)

P.S
Misevi zamisljaju da su postali :-x pacovi...
nedim01

#74 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by nedim01 »

Ustaaaani Sefere, Bosna te zove zove, uuustani Sefereee Haaalilovicuuuuuu :thumbup:
turban

#75 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by turban »

nedim01 wrote:Ustaaaani Sefere, Bosna te zove zove, uuustani Sefereee Haaalilovicuuuuuu :thumbup:
Tako je care,mi smo izgleda vec na nogama.. :-D :-D
Post Reply