Skolski jadi nase djece

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

olduser

#51 Re: Skolski jadi nase djece

Post by olduser »

uce ;-)
sabanss

#52 Re: Skolski jadi nase djece

Post by sabanss »

SanYava wrote:
zlatiborka wrote:Ja sam za vrijeme studija koristila neke ruske strucne knjige. Iako nisam znala, a ni danas ne znam ruski, sasvim sam se dobro snalazila jer cirilicu citam isto kao i latinicu. Za pisanje je malo teze, to sam zaboravila, ali uz nesto truda mogla bih se podsjetiti.

Onaj ko iz nacionalistickih i nerazumnih razloga odbija da nauci cirilicu i ko uskracuje svom djetetu isto, jako puno grijesi, ostaje uskracen za mnoge predivne stvari koje su napisane na cirilici.
Nisi znala ruski, a čitala knjige na ruskom? :lol: :lol: :lol:
:-) :-) :-) :-) :-) :-)
Garant je studirala elektrotehniku :D Ljasko i tako to :thumbup:
inovacija

#53 Re: Skolski jadi nase djece

Post by inovacija »

nama je profesorica.. prvi dan srednje škole dala zadaću..
da svako slovo ćirilice, štampano veliko, štampano malo, pisano veliko, pisano malo, napišemo po dvadeset puta..
zlatiborka

#54 Re: Skolski jadi nase djece

Post by zlatiborka »

sabanss wrote:
SanYava wrote:
zlatiborka wrote:Ja sam za vrijeme studija koristila neke ruske strucne knjige. Iako nisam znala, a ni danas ne znam ruski, sasvim sam se dobro snalazila jer cirilicu citam isto kao i latinicu. Za pisanje je malo teze, to sam zaboravila, ali uz nesto truda mogla bih se podsjetiti.

Onaj ko iz nacionalistickih i nerazumnih razloga odbija da nauci cirilicu i ko uskracuje svom djetetu isto, jako puno grijesi, ostaje uskracen za mnoge predivne stvari koje su napisane na cirilici.
Nisi znala ruski, a čitala knjige na ruskom? :lol: :lol: :lol:
:-) :-) :-) :-) :-) :-)
Garant je studirala elektrotehniku :D Ljasko i tako to :thumbup:
He, nije bio roman, malo je tu bilo teksta, skoro sve formule, teoreme, dokazi i slicno....zbirka rijesenih i nerijesenih zadataka iz matematike.....
ja_cura_

#55 Re: Skolski jadi nase djece

Post by ja_cura_ »

karanana wrote:interesuje me da li djeca koja su na bosanskom nastavnom planu (gdje su vecinski narod bosnjaci) i dalje uce oba pisma i cilirlicu i latinicu?
uce u oba entiteta oba pisma, jedina je razlika gdje s kojim startaju: u federaciji sa latinicom, u rs-u sa cirilicom.
Post Reply