Skolski jadi nase djece
- olduser
-
sabanss
#52 Re: Skolski jadi nase djece
Garant je studirala elektrotehnikuSanYava wrote:Nisi znala ruski, a čitala knjige na ruskom?zlatiborka wrote:Ja sam za vrijeme studija koristila neke ruske strucne knjige. Iako nisam znala, a ni danas ne znam ruski, sasvim sam se dobro snalazila jer cirilicu citam isto kao i latinicu. Za pisanje je malo teze, to sam zaboravila, ali uz nesto truda mogla bih se podsjetiti.
Onaj ko iz nacionalistickih i nerazumnih razloga odbija da nauci cirilicu i ko uskracuje svom djetetu isto, jako puno grijesi, ostaje uskracen za mnoge predivne stvari koje su napisane na cirilici.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
inovacija
#53 Re: Skolski jadi nase djece
nama je profesorica.. prvi dan srednje škole dala zadaću..
da svako slovo ćirilice, štampano veliko, štampano malo, pisano veliko, pisano malo, napišemo po dvadeset puta..
da svako slovo ćirilice, štampano veliko, štampano malo, pisano veliko, pisano malo, napišemo po dvadeset puta..
- zlatiborka
#54 Re: Skolski jadi nase djece
He, nije bio roman, malo je tu bilo teksta, skoro sve formule, teoreme, dokazi i slicno....zbirka rijesenih i nerijesenih zadataka iz matematike.....sabanss wrote:Garant je studirala elektrotehnikuSanYava wrote:Nisi znala ruski, a čitala knjige na ruskom?zlatiborka wrote:Ja sam za vrijeme studija koristila neke ruske strucne knjige. Iako nisam znala, a ni danas ne znam ruski, sasvim sam se dobro snalazila jer cirilicu citam isto kao i latinicu. Za pisanje je malo teze, to sam zaboravila, ali uz nesto truda mogla bih se podsjetiti.
Onaj ko iz nacionalistickih i nerazumnih razloga odbija da nauci cirilicu i ko uskracuje svom djetetu isto, jako puno grijesi, ostaje uskracen za mnoge predivne stvari koje su napisane na cirilici.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ljasko i tako to
- ja_cura_
#55 Re: Skolski jadi nase djece
uce u oba entiteta oba pisma, jedina je razlika gdje s kojim startaju: u federaciji sa latinicom, u rs-u sa cirilicom.karanana wrote:interesuje me da li djeca koja su na bosanskom nastavnom planu (gdje su vecinski narod bosnjaci) i dalje uce oba pisma i cilirlicu i latinicu?