**********************************************Marko99 wrote:Ja cu jos jednom objasniti za dobrobit ljudi koji uplacuju i onih koji misle otvoriti sebi policu. Polica zivotnog osiguranja se pravi na duge staze i ko god se profesionalno bavi ovim poslom ne savjetuje nekoga ko misli samo radi stednje da je otvara posebno ne koji nakon tri godine misle raskinuti ugovor. Poenta osiguranja jeste stednja ali i osiguranje, naime ako neko uplacuje osiguranje npr. 2 god i do tada je uplatio 2000 KM. , osiguran je na 20000 KM. tj. njegova polica nosi tu vrijednost prema ugovoru i desi mu se recimo saobracajna nesreca (klijent pogine) Njegovom nasljedniku kojeg smo naveli u ugovoru smo duzni isplatiti 3Xosiguranu sumu tj. 60000 KM. Sad mi recite sta bi u tom slucaju sa orocenom stednjom vasa porodica??? Uz to kada dodjete do kraja sa uplatama tj. kada postujete ugovor vasa osigurana suma tj. 20000 KM. je sigurno vasa plus kamate koje idu na to. Ponavljam nije orocena stednja! Pored ovoga sto sam ja rekao postoji jos milion razlika zasto je osiguranje to sto jest, a ne orocena stednja.
nije stvar u razlozima sto je ko poceo sa osiguranjem, ja sam poceo uplacivati osiguranje na 20 godina, upravo iz razloga sto ce se neka ukinuti PIO/MIO. takodje sam uzeo sve opcije. i sve je bilo OK dok nisu pocele pristizati opomene, jer, ponavljam, meni niko nije jista rekao za opomene nego mi je receno da imam 3 mjeseca da uplatim "ratu". ipak sam bio misljenja da su osiguravajuce kuce ozbiljne da kod njih nema muljaze. mdjutim prevario sam se. e sad ja sam ljut jer me neko pravi budalom i hocu da prekinem ugovor, JASNO MI JE DA NEMOGU DOBITI "KAMATE" ali mi taokkdje nije objasnjeno da mi NECE biti isplacena 1/3 novca skupljenog u 3 godine. meni je objasnjeno da ce osiguranje, u slucaju da ja prekinem ugovor ispaltiti sav uplaceni novac bez kamate. sto se ispostavilo da je laz.
meni se tu sluzbenik pocnje izvinjavati sto mi je taj neko slagao. misljenja sam ako su dozvolili da im alazov tu radi onda su svi lazovi.
znam da mdju vama ima ekonomista i znate da je najbolja reklama od usta do usta, tako da ja svakom govorim da bjezi od GRAWE osiguranja.