Unicredit - prva prava evropska sramota

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
trinaesti

Post by trinaesti »

i tako i bi. bas ko sto sam neki dan reko. doso ja u trzni ubace karticu, ja ukucam pin. pise pogresan pin.

ukucam opet.

nista.

pocnem se pitat jesam li poceo zaboravljat, a znam da nisam.

i tako dva puta po tri puta pogresan pin pa poruka zovite banku.

jutros otiso na bankomat, jer su mi rekli da jos nisu i ne znaju kad ce pocet radit.

isto. pogresan pin. i to pise. predjen limit unosa pogresnog pina, obratite se u poslovnicu.

u pitanju je visa electron unizabe...

nazovem ih kazu dodjite ovamo da vidimo stanje vase kartice, ali odmah da vam kazem ovdje je velika guzva

e jeb.
Alfa159

Post by Alfa159 »

Ja vec radim na tome da zatvorim racun u HVB banci iz razloga sto meni treba da ja svaki ALI bas svaki put cekam u redu kao kreten po 10 min da bi predao virman ili uzeo izvod.
Ja sam najvise u onoj poslovnici kod City puba i ne mogu da vjerujem da menadzer banke nemoze da skonta da ima usko grlo na salterim i na predavanju virmana i izdavanju izvoda stavili covjeka od 60 god. da to radi i ne pomisljaju da stave jos bar jednu djevojku da mu pomaze pa mislim i svaki ali bas svaki put red red red red pa dokad.
Fino zatvorim racun a mendzer glupan neka skonta sto mu klijenti odlazea vjerujem da se to ne dogadja i nesmije dogadjati u Austriji ali kada postave nesposobnog lika u Bosni to prolazi!!!!!!
dzenan_ze

Post by dzenan_ze »

jao,ma ne moze nama niko udovoljiti.Nije to samo u Sarajevu tako,nego svugdje na svijetu,pogotovo nakon sto je tehnika preuzela sve u svoje ruke.Ipak mislim da se malo trebamo strpiti i biti vise kulturniji,parlamentarniji...
sulesavic

Post by sulesavic »

dzenan_ze wrote:jao,ma ne moze nama niko udovoljiti.Nije to samo u Sarajevu tako,nego svugdje na svijetu,pogotovo nakon sto je tehnika preuzela sve u svoje ruke.Ipak mislim da se malo trebamo strpiti i biti vise kulturniji,parlamentarniji...
Shvatam ja to sve i ka¾u ljudi da sam hladne glave kad je bilo ¹ta u pitanju, ali ovdje se radi o pi¹anju krvi i adekvatnoj nadoknadi za to - koja mi je, izgleda, nedostupna...
saglasna

#55 UniCredit Bank

Post by saglasna »

E pa ovim ujedinjenjem je ugasena najstarija finansijska institucija u Bosni i Hercegovini. Hvala Bicakcicu i Covicu sto su na perfidan nacin unistili najbolju bosansko-herceogovacku banku. A centrale Unicredit Banke je u Mostaru (zapadnom naravno).
JohnnyS

#56 Re: UniCredit Bank

Post by JohnnyS »

saglasna wrote:E pa ovim ujedinjenjem je ugasena najstarija finansijska institucija u Bosni i Hercegovini. Hvala Bicakcicu i Covicu sto su na perfidan nacin unistili najbolju bosansko-herceogovacku banku. A centrale Unicredit Banke je u Mostaru (zapadnom naravno).
Je li ovo neki problem? Ima li neka mapa na kojoj se vidi gdje staviti središte firme za slučaj da poželim osnovat koju?
and

#57 Re: UniCredit Bank

Post by and »

JohnnyS wrote:
saglasna wrote:E pa ovim ujedinjenjem je ugasena najstarija finansijska institucija u Bosni i Hercegovini. Hvala Bicakcicu i Covicu sto su na perfidan nacin unistili najbolju bosansko-herceogovacku banku. A centrale Unicredit Banke je u Mostaru (zapadnom naravno).
Je li ovo neki problem? Ima li neka mapa na kojoj se vidi gdje staviti središte firme za slučaj da poželim osnovat koju?
stavi u mjesto gdje misliš da ćeš imati najviše mušterija :D
Frane-x

Post by Frane-x »

saglasna (citat):
E pa ovim ujedinjenjem je ugasena najstarija finansijska institucija u Bosni i Hercegovini. Hvala Bicakcicu i Covicu sto su na perfidan nacin unistili najbolju bosansko-herceogovacku banku. A centrale Unicredit Banke je u Mostaru (zapadnom naravno).
To mora da je strašno! :oops:
:D :-)
van Basten

Post by van Basten »

ma samo da mi plata (koju sam primio ima i 4 dana) legne na račun, ima da ga zatvorim brzinom japanskog vjetra... taman dok ove gužve prođu.
Da im malo smanjim te gužve svojim odlaskom.
homo_sapiens

#60 Re: UniCredit Bank

Post by homo_sapiens »

Jest, oni iz Mostara upravljaju i onim bankama u Italiji i Austriji :D

Eh taj Kutle . . . :D

Kad si se vec registrirala da bi se zahvaljivala za banke, nastavi onda, bilo je jos banaka
Lesli Eldridž

Post by Lesli Eldridž »

Malo se kasno javljam, ali i u periodu kad su štelovali bankomate, novac se mogao podići na bankomatima Zagrebačke banke. Bez naknade i normalno. Sada je sve normalizovano.
Lesli Eldridž

Post by Lesli Eldridž »

ja_cura_ wrote:sto se tice KARTICA, meni danas frajer na salteru kaze, da ce kartica vaziti dok ne istekne (a istice tek sljedece godine na jesen)

sad mi fakat nije jasno koje kartice ne vaze, a koje ce vaziti? :?
mozda nece vaziti kreditne, ali one obicne crvene (visa electron) hoce? :?
Važe dok ne isteknu sve visa kartice. Plata se može normalno podići...
sulesavic

Post by sulesavic »

Lesli Eldrid¾ wrote:Plata se mo¾e normalno podiæi...
I na biv¹im HVB-ovim bankomatima?
Lesli Eldridž

Post by Lesli Eldridž »

sulesavic wrote:
Lesli Eldridž wrote:Plata se može normalno podići...
I na bivšim HVB-ovim bankomatima?
Da. Probao sam. A moglo je i preko vikenda na bankomatima Zagrebačke banke. Sve je normalizovano.
video

Post by video »

Lesli Eldridž wrote:
sulesavic wrote:
Lesli Eldridž wrote:Plata se može normalno podići...
I na bivšim HVB-ovim bankomatima?
Da. Probao sam. A moglo je i preko vikenda na bankomatima Zagrebačke banke. Sve je normalizovano.
Ja prije pet min. prosao pored bivseg HVB bankomata-gori crvena lampica-Neradiiii!!!!!
video

Post by video »

besana wrote:Ja vas ne razumijem...i ja sam klijent HVB Banke, i lijepo su rekli da u ove dane možemo dizati pare sa UNICREDIT bankomata, i ja lijepo digla pare u petak, jutros...mislim...u čemu je problem? Mene je samo strah da mi plata ne kasni zbog tog "pripojavanja"...a bankomat...pa makar toga ima po gradu.
Zato sto su mi od prvog ovog mjeseca trebale leci dvije transakcije a na doticnim bankomatima je stanje od prije spajanja banaka-eto zatooooo!!!!
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

1 pitanje

ako neko ima 2 stedne knjizice u 2 banke koje se ujedine u 1 banku

:D

šta onda
Truba

Post by Truba »

besana wrote:Štedne knjižice? :shock: Lažeš...pa zar to iko ima? Ne mogu da pobiliv :-)
ulazim ljetos oko 1. avgusta

i neka baba u gospodarskoj pita isto pitanje
jer ima i u gospodarskoj i u UPI banci štednu knjizicu

a šta fali štednoj knjizici :?
JohnnyS

Post by JohnnyS »

besana wrote:Štedne knjižice? :shock: Lažeš...pa zar to iko ima? Ne mogu da pobiliv :-)
Ma nije to nego štedi u dvije banke? :shock: Alo, odakle ti lova frajeru, odakle ti lova :lol:
Truba

Post by Truba »

JohnnyS wrote:
Ma nije to nego štedi u dvije banke? :shock: Alo, odakle ti lova frajeru, odakle ti lova :lol:
:D gospodine ja samo čitam vijesti :D

eto što sam pitao maloprije :?
sulesavic

Post by sulesavic »

komi wrote: a ¹ta fali ¹tednoj knjizici :?
Isto se pitam...
video

Post by video »

invizigot323 wrote:ja vam mogu reci svoje stanoviste svega sto se dogadja u banci... i mozda najblistaviju sliku svega jer sam direktno ukljucen u proces spajanja...
ja iz banke ne izlazim vec 4 mjeseca... radim po 18 sati kao i svi oko mene da bi sve proslo kako treba i da se ne bi ostavljali ovakvi komentari na forumu..

proces spajanja podataka dvije banke je protekao savrseno... svi podaci su spojeni perfektno... tako da nema sanse da neko bude zakinut u pfening...

bankomati obe banke su radili neovisno o spajanju... ako neki nije radio to je vjerovatno do kvara na istom a ne do sistema....

cini mi se da bi sve kartice trebale da vaze dok ne isteknu a ne da cete ih morati mijenjati sto prije...

eh sada ima i losa stvar... ne znam da li ste primjetili ali vecina saltera juce nije radila a ne vjerujem da ce i danas... za sve to ima i razlog....
banka je prelazila na totalno novi softverski sistem i naravno sve raden stanice su trebale da budu namjestene i prebacene na novi sistem. u tu svrhu vjerovatno politikom banke iznajmljena je firma koja je placena da odradi taj posao...
na zalost renomirana firma izgleda da nije odradila posao kako treba i sada se desavaju ovakve stvari...

na zalost vi vidite ovo kao da banka nece raditi 3 ili 5 dana a za nas su ovo mjeseci ne spavanja i sekirancije... ne branim nikoga i vjerovatno da sam neki posmatrac sa strane bi popizdio da znam da mi pare trebaju a ne mogu doci do njih...
Konacno neka relevantna osoba po ovom pitanju!!
Moze li se "otprilike" znati kad ce se svjetlo na kraju tunela ukazati :roll: :roll:
ja_cura_

Post by ja_cura_ »

Lesli Eldridž wrote:
ja_cura_ wrote:sto se tice KARTICA, meni danas frajer na salteru kaze, da ce kartica vaziti dok ne istekne (a istice tek sljedece godine na jesen)

sad mi fakat nije jasno koje kartice ne vaze, a koje ce vaziti? :?
mozda nece vaziti kreditne, ali one obicne crvene (visa electron) hoce? :?
Važe dok ne isteknu sve visa kartice. Plata se može normalno podići...
hvala na odgovoru, mada sam vec sve saznala jednim pozivom na 222 999 (infolinija). juce su bankomati radili uredno, danas (tj.jutros) vec ne rade, kad sam nazvala infoliniju, kazu, da im javljaju da vecina bankomata ne radi, ne znaju zbog cega, rade na otklanjanju. POS uredjaji uredno rade!

znaci, treba ipak racunati na neke dodatne teskoce, nije sve zavrseno sa 4. martom...
shin

Post by shin »

Mene je vrag na vratio da predam za debitnu karticu kod doticnih kretena (HVB prije), evo haman mjesec dana cekam. Na telefon samo mantriraju ''ne radi nam sistem'', odoh danas negdje drugo predati za debitnu. Neki savjet gdje se brzo dobije?
bug

Post by bug »

invizigot323 wrote:ja vam mogu reci svoje stanoviste svega sto se dogadja u banci... i mozda najblistaviju sliku svega jer sam direktno ukljucen u proces spajanja...
ja iz banke ne izlazim vec 4 mjeseca... radim po 18 sati kao i svi oko mene da bi sve proslo kako treba i da se ne bi ostavljali ovakvi komentari na forumu..

proces spajanja podataka dvije banke je protekao savrseno... svi podaci su spojeni perfektno... tako da nema sanse da neko bude zakinut u pfening...

bankomati obe banke su radili neovisno o spajanju... ako neki nije radio to je vjerovatno do kvara na istom a ne do sistema....

cini mi se da bi sve kartice trebale da vaze dok ne isteknu a ne da cete ih morati mijenjati sto prije...

eh sada ima i losa stvar... ne znam da li ste primjetili ali vecina saltera juce nije radila a ne vjerujem da ce i danas... za sve to ima i razlog....
banka je prelazila na totalno novi softverski sistem i naravno sve raden stanice su trebale da budu namjestene i prebacene na novi sistem. u tu svrhu vjerovatno politikom banke iznajmljena je firma koja je placena da odradi taj posao...
na zalost renomirana firma izgleda da nije odradila posao kako treba i sada se desavaju ovakve stvari...

na zalost vi vidite ovo kao da banka nece raditi 3 ili 5 dana a za nas su ovo mjeseci ne spavanja i sekirancije... ne branim nikoga i vjerovatno da sam neki posmatrac sa strane bi popizdio da znam da mi pare trebaju a ne mogu doci do njih...
e ja sam taj posmatrac i pizdim! meni je jako zao sto ti radis posao za koji si dobro placen, al' ovo sa bankomatima nije istina, vec 2 dana ne mogu doci do novca, 4 bankomata nisu u funkciji! tvoja kolegica na kontakt telefonu mi na upit do kada kao odgovor daje "ne znam kada ce biti u funkciji, trebalo je da prorade prvog marta!" pa mater mu, to se u svijetu radi nocu, ljudi ne spavaju da klijenti ne bi osjetili posljedice tih integracija, samo kod nas moze banka jednostavno ne raditi danima i pri tome nikoga unaprijed ne obavijestiti da ce se to desiti!
Post Reply