Izgubljen još jedan mladi život
- The Nightwatchman
ok, ne poznajem vas. vidio sam jednog da je dizao na zadnji pa sam pretpostavio da je upravo to asmer jer je taj najvise izazivao sudbinuaCid_pleh wrote:ma dajte ljudi nemojte tako pricati ... ne zna se koje kriv (na kraju krajeva nije ni vazno) ... mi nismo cvjecke na cesti ... ali i vozaca auta ima svakakvih retarda ... a sto se tice kacige, njegova stvar i niko ga ne treba osudjivati zbog toga ... neki od vas tu pricaju kao da su oni andjeli na cesti ... 90 % vozaca se u autima ne veze a po zakonu kaciga na motoru = pojas u autu ...
jedan sam od rijetkih koji na skuter nikada ne sjeda bez kacige i odavno je tako ... ali opet kad se ovakva stvar desi nije svejedno ... bio sam 20 metara iza njega kad je imao nesrecu ... i ja sam takodje vozac auta i znam kako je nezgodno vidjeti motor u retrovizoru...to su sekunde ...
@...The Nightwatchmana.... sto se tice toga kako smo vozili....asmer nije vozio na zadnjem, ja sam ... i nisam se na zadnjem provlacio izmedju auta i pjesaka ...
i samo da naglasim normalnim ljudima ovdje .... svako prica svoju verziju jedne iste price i naravno ukrasi je raznim dodacima ...
a sto se tice provlacenja izmedju auta i pjesaka, nije istina da se nisi provlacio izmedju i jednih i drugih jer se sve desavalo na trolejbuskoj stanici kod općine odnosno na okretištu šestice i to u pola pet u najgoroj špici. frajeru, digao si ga na zadnji i vozio si od prvog semafora skoro do dzamije. između automobila, a u isto vrijeme su grupe ljudi-pješaka prelazile cestu (nepropisno, ali opet su pjesaci) od tramvajske na trolejbusku stanicu.
-
aCid_pleh
@The Nightwatchman...
mozda sam se ukupno 5 puta provlacio na zadnjem IZMEDJU auta ... a razlika IZMEDJU auta i SVOJOM trakom u saobracaju je velika ....
btw. ako mislis na relaciju od skinderije prema zetri gore ... ono skretanje kod kantonalnog suda ... taj dan ja uopste nisam prosao tim putem i citav dan sam se vozao sa njima (nisam bio sam) tako da je to vjerovatno bio ovaj drugi momak sto vozi na zadnjem a ima isto kao i ja ofarban motor u corona boje ... ukupno nas je 4 u istoj boji, od toga 3 voze na zadnjem ... tako da to 100 % nisam bio ja ....
i jos nesto .... tog tragicnog dana od pola 4 smo sjedili u MUT VAK-u i jeli tako da ...
mozda sam se ukupno 5 puta provlacio na zadnjem IZMEDJU auta ... a razlika IZMEDJU auta i SVOJOM trakom u saobracaju je velika ....
btw. ako mislis na relaciju od skinderije prema zetri gore ... ono skretanje kod kantonalnog suda ... taj dan ja uopste nisam prosao tim putem i citav dan sam se vozao sa njima (nisam bio sam) tako da je to vjerovatno bio ovaj drugi momak sto vozi na zadnjem a ima isto kao i ja ofarban motor u corona boje ... ukupno nas je 4 u istoj boji, od toga 3 voze na zadnjem ... tako da to 100 % nisam bio ja ....
i jos nesto .... tog tragicnog dana od pola 4 smo sjedili u MUT VAK-u i jeli tako da ...
- The Nightwatchman
dobro... ali to sad uopste nije bitno. ja sam vidio ono sta sam napisao. kazes da svi (ili vecina vas) vozite na zadnjem. pa gdje to vodi? cemu to? hajde mi objasni koja je svrha toga...aCid_pleh wrote:@The Nightwatchman...
mozda sam se ukupno 5 puta![]()
[kakvo ti je ovo opravdanje??!!]provlacio na zadnjem IZMEDJU auta ... a razlika IZMEDJU auta i SVOJOM trakom u saobracaju je velika ....
jedan drugog ložite- bezveze vam je to.
sto ne guzite sta, da vidis kako covjek lakse dise
jebo vas dizanje na zadnji i ostale kerefeke
-
aCid_pleh
ma kazem ti... dosadilo mi je dizanje na zadnji i skuter u svakom jebenom pogledu ... ono bas mi je na vrh glave ... vozim ga 5 god ... na pocetku je svrha bila da to radimo samo na parkingu i na nastupima kad pravimo stunt show ... tako je i bilo ... pa smo kasnije poceli i po gradu i eto ... jbg ... otelo se kontroli ...
a mozda i guzimo ... ja pravo laHko disem
a mozda i guzimo ... ja pravo laHko disem
- DaysleepeR
jel ovo iz dugogodišnjeg iskustvaaCid_pleh wrote:tacno to za ulogu kacige i pojasa ... i 100 % se slazem ... samo sam to spomenuo da je po zakonu izjednaceno .... a ako cemo realno ... puno puno puno vece kazne trebaju biti za nenosenje kacige nego za pojas ... trebamo se makar po tom pitanju ugledati na hrvatsku .... 2000 kn za voznju bez kacige pa ti vidi ... jednom ces MOZDA skupiti pare da platis ... ali drugi put ces dobro razmisliti hoces li staviti kacigu ili ne ... jer ako motoristi nemaju razvijenu svijest da nose kacigu zbog sebe ... onda ih treba natjerati da nose kacigu zbog svog dzepa ... nema drugog rijesenja ...
ja se ne pravdam na osnovu vozaca auta ... cak i ja vozim auto ... ali kod nas ima dosta kategorija motorista ...
-CAFFE RACERI vazno je da je motor glasan da se pi*ke okrecu, japanke na nogama, majica bez rukava, bermude, naocale i obavezno neki friz ... 2-3 puta prodji pored centrala sa gasom u blokadi i onda sjednu da piju kafu i cekaju da im se nasmije neka pi*ka da je pokupe
-OLD SCHOOL MOTORISTI stariji i ozbiljniji ljudi koji vecinom voze chopere ... nisam ljubitelj te vrste motora ali te ljude izuzetno postujem ... nikada nisam vidio nekoga od njih da divlja ili krsi saobracajne znakove ... voze to cisto iz MERAKA sto bi rekao nas narod...
-SKUTERASI po meni najkriticnija skupina motorista nakon CAFFE RACERA...99.9 % ne nosi kacigu, provlaci se izmedju auta i vrsi nagle promjene smijera (sveranje) po trakama koje su prazne ... naravno po svaku cijenu prvi na semaforu...izvode razne "piruete" kao npr voznja stojeci na motoru (na 2 tocka)...voznja bez ruku (![]()
![]()
) i ostale gluposti.... koji je razlog toga ne znaju ni oni, valjda neki nacin "dokazivanja" ili pokusaju da pokazu da su oni "pravi vozaci" ....
-RACERI skupina ljudi koje takodje dosta postujem, samim tim sto su uvijek u full opremi na motoru...jako mala skupina ali ljudi koji znaju uzivati u motorima ... voze sportske motore i slabo divljaju po gradu ... vecinom idu prema mostaru dole na meso a nerijetko ljeti odu i na more ... uvijek je na njima kombinezon, cizme, rukavice i kaciga ... BIG RESPECT !
-HIGH LEVEL SKUTERASI najmanja skupina "malih motorista" ... valjda sebe mogu ubrojati u nju ... cesto se voza po gradu ... divlja, provlaci se izmedju auta itd....ali uvijek najmanje kaciga na glavi ... ima ih toliko da se izbroje na prste jedne ruke ...
napisao sam i malo previse ... al eto mala klasifikacija
nije ti loše zapažanje nimalo samo mi smeta što nemaš nimalo respekta prema old school motoristima a ustvari bi to najvise trebao
prvo radi njihovih godina provedenih na motoru, drugo sto su oni ti koji su zasluzni za sve ostale vrste i podvrste koje su se pojavile u zadnjih 20 godina
trece, zato sto su upravo old school motoristi izmislili te kerefeke koje ti tek stelis
http://youtube.com/watch?v=Iu0I2HhBH3g
- DaysleepeR
ma meni najveci problem prave zene za volanom
u 90% slucajeva musko ce i kad napravi gresku, kad vidi da sam prezivio i kad mu na istu ukazem se izviniti
zene nikad, niti shvataju kakvu su gresku napravile niti kakve su posljedice mogle biti
u 90% slucajeva musko ce i kad napravi gresku, kad vidi da sam prezivio i kad mu na istu ukazem se izviniti
zene nikad, niti shvataju kakvu su gresku napravile niti kakve su posljedice mogle biti
- zoolander32
aCid_pleh wrote:@DaysleepeR....
kako ne postujem ... pa oni su legende sve do jednog koje ja poznajem ... napisao sam gore da ih IZUZETNO POSTUJEM ....
eh da je stara milicija.njih bi najvise postovali,poslije par pendreka po ledjima.
-
Como_Sarajevo
Stara milicija nikad nije pravila probleme bajkerima.Čak šta više družili su se sa nama a znali su i koji krug okrenuti sa rajom i na pivu otići.Toliko o staroj miliciji.Nekad je bolje ne napisati ništa nego odvaljivati gluposti.Obzirom da si novi na forumu........Možeš ti bolje
Stara milicija

-
peace people
Slažem se 100%terapija wrote:Jedan divljak manje,
i za nijansu smo blizi bezbijednijem saobracaju
Sori za ovaj stav, ali svi koji ginu namjerno svojom krivicom, za mene su debili.
Vise bih zalio za nekim jadnikom koji je u ocaju digao ruku na sebe nego za ovakvim...
Odite na darwinawards.com i vidjecete da ima mnogo ljudi koji misle ovako.
Dodijelimo mu posthumno nagradu sto je uklonio svoje "glupe" gene iz pool-a.
Manje se se radjati manijaka
- zoolander32
Hollister wrote:Stara milicija nikad nije pravila probleme bajkerima.Čak šta više družili su se sa nama a znali su i koji krug okrenuti sa rajom i na pivu otići.Toliko o staroj miliciji.Nekad je bolje ne napisati ništa nego odvaljivati gluposti.Obzirom da si novi na forumu........Možeš ti bolje![]()
![]()
Stara milicija
![]()
![]()
nije pravila jer se i nisu nesto kurcili.imao sam prijatelja bajkera koji se .urcio ,i par puta je osjetio sta znaci palica po bubrezima.zato ti ta prica ne pije vode.
a datum registracije na forumu ponekad i vara.
-
Como_Sarajevo
ok.Nemoraš dalje objašnjavati.Da nebi mjenjao i taj nick.
-
MirzaK
U pravu si 100%, al' se ne vrijedi sekirati, tako nećemo napraviti bilo kakve izmjene u njihovom (ne)radu (čast izuzetcima), zato fino mob. u ruke, 286-700, i traži Unutrašnju kontrolu. Ne bilo ti mrsko da im se predstavišphil manzanera wrote:Nisam mogao a da ne prokomentiram, makar na lakat. No, vi o motorima, a ja cu o policiji:
POLICIJA U OVOME GRADU I U OVOJ DRZAVI POSTOJI SAMO DA MALTRETIRA PRISTOJNE I ČESTITE GRADJANE ZBOG MALIH I BEZAZLENIH PREKRŠAJA, DOK PRAVIM "MANGUPIMA" (DAKLE, POD NAVODNICIMA) ZA PRAVE PREKRŠAJE DO RANGA KRIVIČNE ODGOVORNOSTI NE SMIJU NI U OCI POGLEDATI, A KAMOLI IH ZAUSTAVITI. DODUŠE, POKUPE PONEKADA PONEKOGA, ALI SAMO KADA SE NAKUPI POLITIČKA VOLJA, NO POLICIJA SAMA......SAMO DA IM JE BEZOPASNIH GARAĐANA DA IH MALTRETIRAJU.
Imao bih da nabrojim milion primjera, ali o tome neki drugi put i na drugom threadu.
F U J! F U J! F U J! F U J! F U J!
To naravno, neće imati efekta ako samo 5 ljudi bude zivkalo cijelo vrijeme, ali ako svi fino legnemo na telefone.... onda bad cop možda i postane good cop
Znači 033 / 286-700 - UNUTRAŠNJA KONTROLA MUPA !
- Dirty Harry
- DaysleepeR
ja neznam gdje ti ovdje vidis motoriste?Dirty Harry wrote:U koju grupu spadaju ovi motoristi?
http://www.youtube.com/watch?v=yr0xrGHzd9E
caffe raceri?
ja ovdje vidim papke i seljake na motorima
- asafa_powell
- DaysleepeR
koji je ovo bezobrazluk
hajd da sam dozivio da iko pridje lice u lice nekom od motorista pa ovo da kaze a ne ovako lajati po forumima
prvo stid da vas bude sto vam je drago radi icije smrti
nije ni cudo da se djeca bodu nozevima
sama tema je krenula sa kritikom divljanja a ovo ponasanje je pravi bezobrazluk
hajd da sam dozivio da iko pridje lice u lice nekom od motorista pa ovo da kaze a ne ovako lajati po forumima
prvo stid da vas bude sto vam je drago radi icije smrti
nije ni cudo da se djeca bodu nozevima
sama tema je krenula sa kritikom divljanja a ovo ponasanje je pravi bezobrazluk
- Dirty Harry
DaysleepeR wrote:ja neznam gdje ti ovdje vidis motoriste?Dirty Harry wrote:U koju grupu spadaju ovi motoristi?
http://www.youtube.com/watch?v=yr0xrGHzd9E
caffe raceri?
ja ovdje vidim papke i seljake na motorima
Druze sleeperu ... naravno da je tako ... malo sale