Seks, laži, ahmedije i audio-trake: Seks-skandal u IZ BiH !

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Sezam

Post by Sezam »

Mene frapira kako mnogi 'osvijesteni' Bosnjaci zabijaju glavu u pijesak kad se pojave ovakve teme.

A insinuirati da su jedne od najrespektabilnijih BH novina izmislile ovu vijest je bezze. Pa da su je izmislili vec bi se ovi u IZ pobunili. ALi, svi cute, nadaju se da ce se zaboraviti, pomesti pod tepih, da niko nece spomenuti itd...bijedno.
Ridjobrki

Post by Ridjobrki »

Nakon posta od bl078 i snimka ja stvarno nemam šta dodati - stvar je prilično jasna. Nit ja koga branim nit napadam već kažem da šta god ovo bilo predstavlja sramotu za IZ i volio bih vidjeti da reis pomete pred svojim vratima prije nego kaže i Tihiću i Lagumdžiji i Radončiću i Osmanoviću i Lajčaku i svima ostalim šta trebaju raditi. To je sve.

Ja lično nemam veze sa ovim, danas sam dobio ovaj snimak (nisam ni znao da ima već na netu) i smučilo mi se od onoga što sam čuo pa sam zato postavio temu da čujem komentare ljudi koji bolje znaju od mene o čemu je riječ.
buba

#53 re

Post by buba »

Nije vrijedno pomena..niti je sta iznenadjujuce..sve i jedna vjerska institucija podlijeze ovakvoj ili slicnoj vrsti skandala. Mene cude postiranja slicnih tema i iscudjavanja nad tim :roll:
Uostalom, sve to nema veze sa religijom, nego ljudima koji je (ne)praktikuju.
Danasnja IZ je suplja, karijeristicka, formalisticka, profiterska, moralno obezvrijedjena institucija i to je nasa tragedija i gubitak, a ne ove ala Express teme o efendijama.
Sarafcina

Post by Sarafcina »

Ridjobrki wrote:Nakon posta od bl078 i snimka ja stvarno nemam ¹ta dodati - stvar je prilièno jasna. Nit ja koga branim nit napadam veæ ka¾em da ¹ta god ovo bilo predstavlja sramotu za IZ i volio bih vidjeti da reis pomete pred svojim vratima prije nego ka¾e i Tihiæu i Lagumd¾iji i Radonèiæu i Osmanoviæu i Lajèaku i svima ostalim ¹ta trebaju raditi. To je sve.

Ja lièno nemam veze sa ovim, danas sam dobio ovaj snimak (nisam ni znao da ima veæ na netu) i smuèilo mi se od onoga ¹to sam èuo pa sam zato postavio temu da èujem komentare ljudi koji bolje znaju od mene o èemu je rijeè.
evo ja ti kazem :)
jedan politicar pokusava da diskredituje Camdzica. Ali je ocito zaposlio idiote da mu to obave.
Hos se kladiti da je tako?
Ridjobrki

Post by Ridjobrki »

Sarafcina, ja ne kažem da nije tako... Pa svi u tom kolu rade jedni drugima iza leđa, kao i u svakoj interesnoj grupaciji, zar ne? :)

Meni se lično ne sviđa način djelovanja banjolučkog muftiluka, ali od šta palo na to i gledalo: u ovakvoj IZ sa ovakvim reisom ne može ni biti bolje. Moguće je to što ti kažeš i ti znaš nešto što ja ne znam. No, to je i bio povod zašto sam postavio ovu temu. :D

Ako znaš nešto više, bujrum, ja bih baš volio čuti o čemu je u stvari riječ i šta je prava istina u ovome.
banjaluka078

Post by banjaluka078 »

Sarafcina wrote: evo ja ti kazem :)
jedan politicar pokusava da diskredituje Camdzica. Ali je ocito zaposlio idiote da mu to obave.
Hos se kladiti da je tako?

Ne treba mu politicar za to, on to svojom primitivnoscu i bahatoscu sam uradi pri svakom javnom istupu. Camdzica sami Banjalucani, dzematlije, pokusavaju smijeniti i pisu peticije protiv njega vec vise od pet godina, ali niko iz Rijaseta ne haje za to.
Fair Life

Post by Fair Life »

Ridjobrki wrote:Jes pa da bude "Ne šalji mi pisma".. :)
Grdna rano, na šta sam spao da me MUNAFIK na Preporod upućuje...

:lol: :lol: :lol:
Pozelio covjek promijeniti postekiju...

:lol: :lol:

Ko veli dobro bi mu dosla zena njegovog kolege za... poda se.

PS Tom efendiji 'jebacu' bi trebalo otpozadi sloziti nadaleko poznat "kuricev
zapis".

Zatim Camdzicu... i tako lijepo jednom po jednom.
suncokret13

Post by suncokret13 »

Sarafcina wrote:
Ridjobrki wrote:O, Klinče Istvude... :roll:

Sažetak epizode:

Visoki dužnosnik IZ BiH i njegova klika nastoje diskreditirati i ukloniti imama koji "nije dio tala". U tu svrhu iskoriste drugog imama uz obećanje da će mu povećati platu i nagovore ga da na seksualnoj osnovi provocira ženu "slobodnog strijelca" nadajući se da će ona napraviti bilo kakav pogrešan korak koji bi oni potom iskoristili kako bi ucjenama natjerali njenog muža na saradnju.

Dno dna i potpuno odsustvo morala. Ef. Čamdžić nije neki tamo bilo kakav hodža već jedan od najmoćnijih ljudi IZ i čovjek koji vedri i oblači nad Bošnjacima banjolučke regije. Njegov direktno nadređeni je reis Cerić koji se ne oglašava po ovom pitanju što ga ne sprečava da zavodi reda u SDP, SDA, vrtićima, OSCE-u, medijima, elektroprivredama...

jel iko na ovom forumu uopste razmislja...
ok
Imamo tri strane koje ovdje nesto pricaju, Beganovica, Ajlu i Almira, te Camdzica (and company) koji suti
hajmo pretpostaviti da je
1. Camdzic nagovorio Beganovica da .... Ajlu (Beganovic, Ajla i Almir pricaju istinu)
sta bi time postigao? recimo da Ajla pristane pa joj Beganovic malo odgata? Kako bi to oni kontrolisali onda Ajlinog muza Almira? Iskreno, za taj scenario ne znam da postoji ni u sapunicama.

Nadalje, ne mogu da zamislim odraslog insana kojeg treba nagovarati da on salje poruke... ako je samo do poruka... kupi telefon i sam ih salji.
Iliti Beganovic je ocito HTIO da .... :). Ili je bio ucijenjen.

2. Ajla i Beganovic su petljali, Almir ih uhvatio (dakle laze).
Zanimljiva hipoteza. Hodze i hodzince su ljudi ko i svi drugi... i ovo nije nemoguce.
Ostavljam drugima da je istraze ;).

3.....

ne da mi se ici po ovome :)

ali, objasnjenje Beganovica i Ajle mi je .. definitivno za djecijih filmova.. prije ce biti da neko iz banjalucke politicke scene ... pokusava da sjedne za vrat Camdzicu... pa se podmecu... jbg... debilne optuzbe. Ovo meni... nije ni za dramski komad u osmom osnovne...

uh,ovo je dibiduz komplikovano.

nista ne kontam,

ko je s kim i ko je protiv koga

:-)

nego jel' sta bilo ?

ako i nije,mozda,bude drugi put.
Bosanac sa dna kace

#59 Re: Seks, laži, ahmedije i audio-trake: Seks-skandal u IZ Bi

Post by Bosanac sa dna kace »

Ridjobrki wrote:Čudi me kako je ovaj događaj prošao neprimijećeno na ovom forumu...

Image

Image

Da li je iko čuo da se reis-ul-ulema zvanično očitovao o ovom slučaju?
:x :x :x
kreteni jedni, po cemu su oni bolji sto su objavili njen broj javno u novinama, ja bi i njih tuzio
koji su majmuni :x
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

Post by dr.gog »

Ovo je primjer jedne od ....

:D ....tema.

glede&unatoč...za penal o "vjeronauci in d vrtići "i sl,extra preko usta :oops:
Last edited by dr.gog on 23/02/2008 19:33, edited 1 time in total.
lady midnight

Post by lady midnight »

kao prvo,
doktor goZHe :D mozhe li jedan post bez spominjanja avaza? :D znamo da je negativan publicitet isto tako publicitet :D uz to dodaj da je u nashim uslovima, isuvishe kompleksnim za pojashnjavanje na ovom mjestu, potencijal da se negativni publicitet ubrzo pretvori u pozitivni itekako prisutan :D:D i eto ti belaja :D

kao drugo,
jeste da je naslov kojim je postavljach teme skrenuo nashu pazhnju na ove dogadjaje pomalo... pa recimo senzacionalistichko-jeftin :D ne sumnjam nimalo da je to bila namjera, a uzimajuci u obzir i kreativni potencijal izrazhen u onoj asocijaciji na jedan meni jako drag film, ne zamjeram mu nimalo.

no, ostavimo se naslova.
tema ima smisla iz vishe razloga, na koje cu se osvrnuti nakratko, a smisla bi imala i diskusija ukoliko bi se usmjerila u pravom pravcu.

podjimo od prve pretpostavke -- da je sve napisano netachno. tada bi valjda mogli ochekivati reakcije kako od imenovanih, tako i od IZe uopce - zbog shirenja dezinformacija te zbog blacenja ugleda njenih istaknutih chlanova.
neshto sumnjam da ce se ovo desiti, kao shto i ne vjerujem da je sve izmishljeno.

podjimo od druge pretpostavke, koja meni zvuchi najplauzibilnije, da se ovdje radi o internim obrachunima i prepucavanjima u IZi koje su "nezavisne novine" spremno i krajnje neprofesionalno pretochile u prichu. zashto su to uchinile "spremno", valjda ne trebam pojashnjavati, znamo svi ko se raduje kad se dvojica svadjaju. a i ono "neprofesionalno" je valjda krajnje jasno - ne navode se stavovi niti reakcije "druge strane", a izjave cijenjene hanume kusur se sugeriraju kao chinjenice. njene izjave uz to nisu provjerene, jer im je chak i za informacije o karijeri efendije kusura osnovni izvor - gospoja kusur. dakle, po nekim novinarskim standardima, tekst je dno dna.

da li ovo znachi da je besmisleno spominjati ga? po meni niposhto.
chak i ovakav jeftin tekstic mozhe i trebao bi posluzhiti kao podstrecaj ka razmishljanju o dvije vazhne stvari, a to su a) polozhaj banjaluchkog muftije medju vjernicima na teritoriji muftiluka i razlozi njegove neomiljenosti, te b) letargija i nezainteresiranost rijaseta kad su u pitanju konflikti ovakve vrste, dakle neslaganje izmedju baze i vrha, te razlozi za tu situaciju.
ovim stvarima bi se organi islamske zajednice trebali pozabaviti -- jer im je to posao. za razliku od mnogo chega chime se ustvari bave :oops:

i josh neshto, a ovo ne mogu preshutiti:
podjimo od toga da su navedene efendije zaista u dosluhu seksualno uznemiravale suprugu njihovog kolege i da je to zaista dokumentirano. ovo bi naravno trebao biti razlog za preduzimanje disciplinskih mjera protiv njih, te protiv onoga ko je za ovo odgovoran.
da ne govorim koliko je takvo shto naprosto licemjerno i ogavno, jer dolazi od ljudi koji u svojim vazovima propagiraju chednost i moralitet,
ali ono shto je zaista najdegutantnije i od chega se meni svaku put okrene zheludac jeste to shto se ovdje po ko zna koji put reflektira onaj jadni i bijedni mentalni sklop po kojem je izgleda opravdano da se pri obrachunima sa "protivnikom" prvo udari na - seksualnost zhenskog chlana porodice. fuj, fuj i tri puta fuj.
Last edited by lady midnight on 23/02/2008 17:36, edited 1 time in total.
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

ja kad sam vidio ojtra u naslovu ahmedije, ja konto ona sekta ahmedije :D :lol:
Vares City

Post by Vares City »

Bea_Trix wrote:ako je sudeci po ovome tekstu, ja sam imala jedno 520 sex scandala :D :D
I mene su bona tako X puta handrili!!!!!!

I kakve to veze ima sa SEX-om?

Ja mislim da u nasem jeziku ima jedan jako simpatican izraz za takve stvari:
Pod..bavanje! :lol:
Fair Life

Post by Fair Life »

Ridjobrki wrote:Jes pa da bude "Ne šalji mi pisma".. :)

Grdna rano, na šta sam spao da me MUNAFIK na Preporod upućuje...

:lol: :lol: :lol:
:lol: :lol:

Pomislih na renesansu... ne znam zasto.
Fair Life

Post by Fair Life »

Vares City wrote:
Bea_Trix wrote:ako je sudeci po ovome tekstu, ja sam imala jedno 520 sex scandala :D :D
I mene su bona tako X puta handrili!!!!!!

I kakve to veze ima sa SEX-om?

Ja mislim da u nasem jeziku ima jedan jako simpatican izraz za takve stvari:
Pod..bavanje! :lol:
Vala bas nema veze sa sexom. Treba picke traziti od svake koja naidje.

Jadan Santic... Emini pjesme pisao umjesto da joj je odmah odvezao uckur i
povalio u hlad od shimshira.

A ibrikom sto je zaitila vode... mogli su se oplahnuti.
Post Reply