Budjenje

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

pita_zeljanica

Post by pita_zeljanica »

Hendrix wrote:I mene posao ubi što se spavanja tiče , još kad čujem ove kolege do mene pričaju kako su legli u 1 ili 2 a gledam ih super odmorni sjede a ja suzdržavam se da ne zijevam. :shock:
Znate onaj fol kad zijevaš a ne otvoriš usta a oči suze , joj to me ubi na poslu , jednom mi direktor naiđe kaže šta je tebi , ma reko alergija neka proće to brzo.
U 6 ustajem a legnem nekad u 11 nekad u 9 , uvijek nenaspavan , evo dok pišem ovo 9 sati meni već san na oči hoće a nekad sam u 1 znao sjedit i kontat da mi je zaspati. :) Studentski dani hehe.
moras piti dosta kafe.. :D
Lubenica

Post by Lubenica »

ee svaka cast ko se sjeti otvoriti ovu temu. ja imam uzasnih problema sa spavanjem, noc mi je najdrazi dio dana :D volim biti budna do 5-6 ujutro (posebno ljetiii, pa s prvim pticama u krevet :) zbog obaveza ustajem najdalje do 10 ali sam naredna 2 sata ko zombi,bolje mi ne prilazit :roll:
ako ne daj Boze moram ustat do 8, obicno zamolim nekog da me zove na tel u ta doba i da prica sa mnom par minuta dok ne dodjem sebi... ti razgovori su nebuloze zive :lol:
tesko meni kad se zaposlim...
Chopper_Horrace

Post by Chopper_Horrace »

posao nekad starta u 1 nekad u 2 kako kad znaci budjenje najkasnije do 11..
ali radim do 8-9 navecer..i osjecam kako ipak je bolje u 8 biti naposlu pa do 4-5 jer imas nesta od dana za sebe..opet ovo je dobro sto ozes izacei u grad poslije ili biti u kuci budan do 2-3. Meni odgovara ja sam nocna ptica ali opet ako imas djevojku koja ima normalno radno vrijeme ili zenu i djecu opet je malo zeznuto...
SsTtEeLlAa

Post by SsTtEeLlAa »

I ja imam uzasnih problema sto se tice ranog ustajanja...jednostavno volim duze da spavam....kad sam slobodna taj dan se ne budim prije 10 pola 11h... kao odmaram :D
Inace legnem oko 1 h :D
Kada radim sat navijem u 10 do 6, pa mi onda sat zvoni po ne znam ni ja koliko puta, dok se u 06:30 ne trznem i onda trcim po kuci i spremam se za posao ko muha bez glave...
Na poslu popijem dvije velike solje kafe. al djaba ...
Kao sto rece @Hendrix u sebi zijevam :d skoro do 10 h i tek onda se prihvatim posla kako treba...sve do tada nemoj niko da me dira slucajno :D
Ma katasrtofa sam ziva :D
Lesli Eldridž

Post by Lesli Eldridž »

Ja ne spavam po noći. Tada ninđe rade... A kad zaspem budim se kad treba jer imam osjećaj za vrijeme, a haragei uvijek bdi nad mojom sigurnošću. Ninđa uvijek mora biti spreman...
dadoka84

Post by dadoka84 »

Ti ne spavas da ti neko Sumiko ne ukrade ;D
Lesli Eldridž

Post by Lesli Eldridž »

Ma ja, moraš vazda biti na oprezu, ali zna se ona brinuti o sebi...
pita_zeljanica

Post by pita_zeljanica »

Kada smo vec kod nocnih aktivnosti. :-D

Kako neki uspiju uciti po noci? To mi nije nikada bilo jasno. Naprave sebi termosku punu kafe i uce. Zar nije prirodnije uciti po danu, a po noci spavati? :D
O.o

Post by O.o »

Jutros sam vas se sjetila dok sam se nadala da ja spavam i sanjam da je vrijeme da se dizem za posao.... :D

Inace lijezem oko 11, ustajem u 7 (odlucila sam da se ne foliram da mogu ovako i onako, ipak je meni 8 sati mjera) al zadnjih dana zbog posla u krevet idem u 12.30 i sva sam neispavana, bogu hvala sutra subota pa cu da paaaaaaaaaaaaavam :-D
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

pita_zeljanica wrote:Kada smo vec kod nocnih aktivnosti. :-D

Kako neki uspiju uciti po noci? To mi nije nikada bilo jasno. Naprave sebi termosku punu kafe i uce. Zar nije prirodnije uciti po danu, a po noci spavati? :D
znam neke koji su se goli skidali i ucili u hladnoj prostoriji :shock:
rina*

Post by rina* »

Legnem navecer izmedju 10 i 11, ujutru sat pocne zvoniti od 6 pa nekad zna i do 6.30. :roll:
Jutarnji ritual za sad jos uvjek jednostavan, izlazim u 7 iz kuce.
Lesli Eldridž

Post by Lesli Eldridž »

mamica papucarka wrote:

Je li to bolja koncentracija kad im je hladno?
madner

Post by madner »

mamica papucarka wrote:

To je stara fora, sve za protok krvi. :D
zena21

Post by zena21 »

ustajem u 6 svako jutro a izlazim iz kuce u 7.20. volim ranije ustati tako da ne moram letiti ujutro i spremati se na brzinu. volim se istusirati, popiti kafu na miru i onda lagano spremanje :D

a sto se tice odlaska u krevet, nekad u 23, nekad u 02, nekad u 21 :oops: sve zavisi od date situacije... dakleM nemam odredjeno vrijeme odlaska na spavanje, ali je vrijeme ustajanja isto uvijek :D

ono sto je dobro kod mene je to da je samo dovoljno reci samoj sebi - zeno, ti sad spavaj.. i spavam :oops: :lol: :lol: :lol:
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Idem na spavanjac kako kada, uglavnom oko 23-24, budjenje u 07:00-07:30.
anais_nin

Post by anais_nin »

to sve zavisi od osobe do osobe :D tj kad je kome mozak najaktivniji i kad najlakse "upija" informacije :D ja zorom jednostavno ne frceram....mogu obavljati samo rutinske zadatke....ili kad bih imala ispit ili neki sastanak ujutru uvijek bih se morala pripremiti psihicki i mentalno za taj "napor" :D

meni su termoske kafe trebale samo ako moram sastaviti par dana ucenja, zavisno od rasporeda ispita....inace su bila nocna ucenja bez kafeze :D jednostavno u ta doba, tisina, mir oko mene, mozak mi se "probudi" i informacije koje tada upijem ostaju tu gdje su upijene :D
baxus

Post by baxus »

na sve se covjek navikne
ljetos sam radio 2 mjescea od 6.00, znaci ustajanje u 5.20
lijegao sam u 23.30, obavezno upalim tv da me uspava :)
nije mi jasno kako neko ne moze cuti alarm, pa prespava??
ljeti se puno lakse ustaje rano nego zimi, zimi je katastrofa, dodje ti da se ubijes :D
mada nema nista gore nego mahmuran doci ujutro na posao
Lubenica

Post by Lubenica »

hmm ja sam recimo navikla na zvuk alarma na mobitelu, mjenjam ga svake sedmice, al uzalud, i to ga obicno stavim na drugi kraj sobe, da bih morala hodati do njega i tako se razbuditi, ali kad ustanem obicno se ni ne sjecam kako sam dosla do mobitela i iskljucila ga. kupovala sam one satove s alarmom, kineske :x ne valjaju vragu. zna li ko gdje se imaju kupiti oni starinski budilnici, mislim da se zovu vekerice? idealno bi bilo uzeti takav sat, staviti ga u serpu pa jos i par kasika pored, mislim da to iz mrtvih dize :lol:
(jedna stara tetka mi je pricala da se ona tako budila, nekad davno)
pogresna

Post by pogresna »

mada nema nista gore nego mahmuran doci ujutro na posao

:-) :-) :-)
madner

Post by madner »

pogresna wrote:mada nema nista gore nego mahmuran doci ujutro na posao

:-) :-) :-)
Ima, kad nikako ne spavas i cugas cijelu noc.

:D
Vares City

#71 Re: Budjenje

Post by Vares City »

pita_zeljanica wrote:U koliko sati vam zvoni sat ili mobitel? Kada se morate definitivno dici iz kreveta?

Postavljam temu, jer zavidim svima koji mogu duze od pet sati ujutro spavati.
Radim od sest, i zimi je katastrofa, pogotovo kada pada kisa.
:D
Svako jutro "psujem" sama u sebi kada po hladnoci na biciklu idem na posao, samo cekam da me jedno jutro auto udari. :D
Kad radim obicno mi ne treba ni mobilni a ni sat da me budi,probudim se tamo oko 12 sati,tusiranje,brijanje,kafa,vijesti nesto zvaknem i na posao.

Tako godinama.

Ako ne radim(radim 4 dana pa onda 2 slobodna)onda nema pravila.
Post Reply