Jos jedna sramota Zelje

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

realna utopija

Post by realna utopija »

koji si ti horns&drums primitivac, vidi se da nisi iz SA. Jer da jesi, znao bi se zajebavat, a ne nekim bijednim psovkama prosipat huju. zato papak, iskuliraj, sto bi rekli nasi istocni susjedi :D
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Nek si ti dosao prije dva dana da dajes sudove o ljudima ko je kakav...

Sa Zeljom se ne zajebava, to ti brdjanine valjda treba biti jasno ili jos nisi prihvatio norme urbanog ponasanja u Sarajevu.
nineac

Post by nineac »

Cini mi se da je Zeljo preuzeo ulogu sarajeva!
Prije su igraci sarajeva vazda glumili manekene, valjali se po terenu da bi sačuvali rezultat!
Sarajevo je fino igralo u Zenici, ali je Čelik imao više volje za pobjedom!
Željo me totalno razočarao!
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

ako treba
zatvorit ću ili prebacit u bez cenzure

samo recite :D
Kaiser

Post by Kaiser »

Ne zatvajar topic molim te.

Bas se lijepo odmaram citajuci ova njihova prepucavanja 8-)
realna utopija

Post by realna utopija »

horns&drums wrote:Nek si ti dosao prije dva dana da dajes sudove o ljudima ko je kakav...

Sa Zeljom se ne zajebava, to ti brdjanine valjda treba biti jasno ili jos nisi prihvatio norme urbanog ponasanja u Sarajevu.
nazalost ili na srecu, o tebi ne znam nista vise od ovih par postova kojima si pokazao kakav si papak. nije tesko uociti razliku izmedju tebe, i recimo manijaka7, koji milionima smajlija ipak nastoji sacuvati dostojanstvo

i opet, da si iz SA, znao bi ko je gazda u gradu
MOJ GRAD MOJ KLUB 8-)
fc_fighter_bl

Post by fc_fighter_bl »

NAPRIJED BORAC!!!!!!!!!!
Ove godine moramo u Evropu.Da se Banja Luka i citava Republika Srpska ponosi s nama.
Kaiser

Post by Kaiser »

fc_fighter_bl wrote:NAPRIJED BORAC!!!!!!!!!!
Ove godine moramo u Evropu.Da se Banja Luka i citava Republika Srpska ponosi s nama.
Navijacka podjebavanja su dobrodosla, ali ovaj post mi izgleda kao provokacija. Ne zato sto imam nesto protiv Borca ili BL, ali ovome postu ovdje nije mjesto. Govorimo o Zeljinoj agoniji, dakle necemu sto nema veze sa BL. Eto, zato ovo meni izgleda ko provokacija.

A btw, Borac ce vidjeti Evropu kad i TOSK iz Tesnja :lol: :lol: :lol: :lol:
manijak1

Post by manijak1 »

Sramote klošara bez stadiona i bez tradicije sem one udbaškooznaške kako su i nastali pa pola Željinog tima koji nije htio igrati u Torpedu prebacili na Goli otok , prestao sam brojati , sve naše pobjede a njihove poraze (koje su zapamtili i koji ih razumljivo bole jer su svaki put kao i mi danas bili ufurani da će nas razvaliti :D ) koje su direktno odlučivale ko će u Evropu ili ko će u pretkola Lige prvaka a ko u Kup UEFA , su uzrok ovog pira kojim se slade a njihov doprinos u cijelom projektu :D je nikakav dovoljno govori koja je to vrsta kokica .
Što se tiče jučerašnje utakmice Borac nas je zasluženo dobio jer kao i u prethodna tri kola nismo se sastavili sa terenom i sa loptom , nikakve igre nikakvog veznog reda nijedne razrađene i smišljene akcije , svi igrači sem Edisa Mulalića kao da imaju olovo u gaćama i čarapama , konfuzija u Predsjedništvu kluba , atmosfera na tribinama gdje nisam mogao zamisliti da navijam za Borac poput nekih , bila je nekakva frka na Jugu ali bio sam udesno od epicentra te frke tako da nisam mogao vidjeti konkretno šta se dešavalo ali vidio sam jednog klinca koji je uzeo kamen u namjeri da gađa nekoga sa tribina a taj neko bi trebao biti neki :D diler suprotno od Visoko :D ( to sam poslije u preslušavanju tračeva saznao) helem i elem sve je slutilo na to da će nas Borac gurnuti tamo gdje smo sami krenuli u epizodi sedam gora sedam rijeka = 10 na 100 :D pitarskih smicalica jer kad ne mogu oni a mogu drugi :D dajte nam po običaju užitak koji sami sebi ne možemo stvoriti.
Dakle ..........pitari nastavite :D sa Balom ali kako svako radovanje tuđim neuspjesima ima neslavan završetak :D po one koji tuđe uspjehe vole prisvajati kao svoje .......... znate već :D šta vam slijedi.
horns&drums

Post by horns&drums »

realna utopija wrote:
horns&drums wrote:Nek si ti dosao prije dva dana da dajes sudove o ljudima ko je kakav...

nazalost ili na srecu, o tebi ne znam nista vise od ovih par postova kojima si pokazao kakav si papak. nije tesko uociti razliku izmedju tebe, i recimo manijaka7, koji milionima smajlija ipak nastoji sacuvati dostojanstvo

i opet, da si iz SA, znao bi ko je gazda u gradu
MOJ GRAD MOJ KLUB 8-)
Opet ti kazem, prelistaj statistiku pa vidi ko je gazda.

Ups, mozda si mislio na neki drugi grad, mislim "grad"...
havetinja

Post by havetinja »

jednostavno nemam kuveta za ovu pricu. stanje u zelji tesko mi pada, a moram priznati, ima i duhovitih opaski ovdje :( . ali, treba imati u vidu da 'nicija nije do zore gorjela', pa ce tako ovo stanje, kako je doslo...i otici. nadajmo se sto prije i...ne samo kad je zeljo u pitanju.

hajd uzdravlje....
Stari

Post by Stari »

manijak1
....kao da imaju olovo u gaćama i čarapama ....

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
stari

Ovdje se zacijelo misli na ono olovo koje se koristi pri ceremoniji salijevanja strahe....ili je mozda rijec o necem novom
maraDONa

Post by maraDONa »

Stari wrote:manijak1
....kao da imaju olovo u gaćama i čarapama ....

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
stari

Ovdje se zacijelo misli na ono olovo koje se koristi pri ceremoniji salijevanja strahe....ili je mozda rijec o necem novom
stari je meni kralj :lol: :lol: :lol:
da mi je ko rekao da ce mi zelju citavu sedmicu razveseliti nikad mu nebi vjerovao :D
manijak1

Post by manijak1 »

Realno je da je FCS nama šampinjon :D a utopijski je da će biti šampion.
Kame ne :D fokiraj, ne enterokoliraj :D o tome ko bježi od istine .
I kad smo najgori i kad smo na dnu dna :D imamo slamku koju sami zgrabimo i bezdušno je slomimo nakon što nas izvuče od propasti i jada .
Nakon prošlog derbija ste svi ko miševi nestali :D a sada opet izlijećete za zvukom tuđe frule.
Nagradno pitanje :D :D ko je ta slamka i kako se vabi :D ??????????
mr.deeds

Post by mr.deeds »

pliseka za predsjednika!!!!! :lol:
Kaiser

Post by Kaiser »

stochar wrote:
Kaiser wrote:
stochar wrote:Koji mahalasi, samo komsiji nek crkne krava! Hebem ga ja, da imate imalo pameti bilo bi vam jasno da ovo nije samo kriza Zelje, vec kriza citave nase nazovi premijer lige! Fakate serete! Pogledajte danasnje novine pa cete vidjeti da je i Njanjajevo u qrcu, u Leotaru je kriza, Brotnjo je na dnu prve lige, Sloboda u raspadu... A ako cemo vasom logikom, kako ste ono vi igrali u drugom pretkolu? De ne serite i dajte da se raja ujedini i hebe mater svima, od NS-a pa nanize i bojkotuje sve tekme dok nam igraci ne nauce igrati i ne pocnu pokazivati nogomet/fudbal a ne gvosh, sto sada uglavnom gledamo na terenima. A, sto me isprovocirase, casti mi...
Izvini, stochar, ali nemoj sad Zeljino provaljivanje po Bugarskoj opravdavati krizom bh nogometa. Taj ti argument nikako nije dobar. I drugi su bh klubovi igrali po nekim prekvalifikacijama, pa nikad nijedan nije ponizen sa 7:0. Osim pitara koji su isto tako popili pribliznih 5:0 od Besiktasa, ali oni su barem od Besiktasa, a ne od nekih ebenih Bugara. Dakle, niko Zelji nije kriv do oni sami sebi. Uvalili su se, sad nek plivaju u govnima. Ostavi ti druge klubove na miru. Vremenom, kad se oni budu prosipali kao Zelji onda cemo pricati viceve na njihoh racun.

Dotada...

Sedam alejkum :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
E, tu sam te cek'o, kad dodju u priliku da se provaljuju. Pa, jebo te, nisu u stanju ni doci u priliku, a da ne govorimo o ne d'o Bog nekom prolazu. Zheljo jeste demoliran, ali ima tu hrpa razloga, i meni je zao samo sto je necasno demoliran. Igracemo mi opet u Evropi s nekim jakim timom tipa Newcastlea, a vi cete 'graditi ekipu' za neke utpopijske zamisljene pobjede u nekoj dalekoj buducnosti. A sto se tog pozdrava tice, i u skladu s onom ko se zadnji smije, ima i alejkumu-sedam...

Gluho i daleko bilo, nisam ti ja pitar, pogresno si ti mene razumio. Ja sam ti jos gori, ja sam robijas 8-)

Al, svaka ti cast za ovo "graditi ekipu" fakat mi se svidja. To im je sad glavi izgovor za sve.

Helem, necu zakuhavati neko prepucavanje tipa koji je tim bolje prolazio dosada na evropskoj sceni, ali mogu reci cista obraza da je Celik, iako finansijski ni do koljena Zelji i Sarajevu, imao jedu dobru sezonu u Intertoto kupu. Ako se sjecate, prosao je dva pretkvalifikacijska kola, a zatim pobijedio belgijski Gent na Bilinom sa 2:1, ali je nazalost na uzvratnoj utakmici bivsi igrac Celika Bradaric postigao 2 ali autogola cime je Celik za duze vremena ostao izvan evropskih kupova. Ujedno, ovo je i dio odgovora stocharu-dakle, moze se do Evrope, nije to bas nedostizno. Uostalom, buduci da su Zeljo i Sarajevo veliki klubovi, onda vam izlazak u Evropu u ovakvoj ligi ne bi trebao predstavljati problem. A problem ocito jeste :shock:
horns&drums

Post by horns&drums »

Gluho i daleko bilo, nisam ti ja pitar, pogresno si ti mene razumio. Ja sam ti jos gori, ja sam robijas
Ma nisi onda gori
manijak1

Post by manijak1 »

Što se mene tiče Staroga poštujem pa mu neću dati odgovor :D :D
O kojem je olovu riječ :D Zna on to :D .
Međutim 8) od prošlosti se ne živi pa ne bih da se vraćam koji tim najbolje stoji na UEFA stepenicama :D koji tim je najviše bodova ( uz opasku i golova primio jel'te smradovi pitarski ) osvojio za ovu razjebano izjebanu :D BiH .
Kaiser

Post by Kaiser »

horns&drums wrote:
Gluho i daleko bilo, nisam ti ja pitar, pogresno si ti mene razumio. Ja sam ti jos gori, ja sam robijas
Ma nisi onda gori
Stocharu vjerovatno jesam. U subotu su nam skandirali da smo cetnici :-?

Al dobro, nase budale su nekad davno pominlale Markale (od cega se svak normalan davno ogradio), tako da nema svrhe sad to pominjati opet.
horns&drums

Post by horns&drums »

Meni je i Obilic bolan drazi od njanjajeva
CarpeDiem

Post by CarpeDiem »

Eh, koliko sam cekao ovaj dan! Lako je sada likovati sa jedne strane, a je.. familiju svima koji likuju s druge strane (op.a. Horny). Neko rece da je razlika izmedju "nas" i "njih" u tome sto jedni znaju svoju vrijednost, a drugi su nafurani do bola. Ne bih rekao da je to prava definicija. Mozda je prava definicija djelo "Gospodja ministarka" :? . Mozda su sada tu zbunjeni pogledi, ali u prevodu: Zeljovci su postali "Pokondirene tikve"!!! Nisi mogao s njima pricati o fudbalu, jer su oni neprevazidjeni. Jos uvijek se busaju zbog Zubanovicevog gola. A to je isto, kao busanje pobjedama u prva tri kola. Bili ste ako ne nadigrani, a ono su bar bili bare-bare s vama i Sloboda, Modrica i Celik, ali vi ste pricali kako vam niko nije ravan jer ste pobjedili tri puta zaredom. Posljednje 3 godine ste uspjeli "kupiti" ko zna koliko utakmica, ali ne. To niste priznavali! Kovali ste u zvijezde jednog luzera Brkovica, umjesto da ste doveli jednog Mesu, Skoru, Balju i druge vase zvijezde u koje ste se kleli i koji bi vas doveli tamo gdje ste zeljeli. Ali ne! Vi k'o nas "dragi" NK/FKBiH u kome kolo vode neki Usanovici, Pasalici & Co! Ko je taj Brkovic, ko su ti ljudi koji vode kolo u Zelji zadnjih godina? Dok je on kupovao utakmice, prodavao fudbalere za sitne pare ( a sebi uzimao pinku), nije bilo vazno. Bio je kralj jer je Zeljo prvak. Sada mu spominjete familiju na vasem site-u. Pitate se ko je on? Sta radi u vasem Zelji? FC Sarajevo je dok je bila slicna situacija u upravi proglasavano "rezimskim" klubom, Celinim klubom, SDA klubom... A ko je sada kod vas u klubu? To se zapitajte prvo, a poslije toga zasto mnogi likuju nad vasom"jadnom" sudbinom. Dokle cete spominjati Zubana, dokle cete spominjati koride kao argument (pa na Grbavici su bili koncerti Juznog Vetra i "velikih zvijezda", koji su mi manje dragi nego bikovi:)) pa nikada ne spominjemo to), dokle spominjati to da nemamo stadiona... Pa to da nemamo stadiona treba da bude na sramotu struktura u ovom gradu koji ne pomazu "svom rezimskom klubu". Pa mi bez svog stadiona i trening terena vec nekoliko godina postizemo "super" rezultate, uzimajuci u obzir uslove u kojim vi radite. Mi ne spominjemo vase odlaske u drugu ligu jer nas istorija ne zanima. Jer kada to spomenemo vi kazete da je to bilo nekada davno. Kao da istorija pocinje od Zubanovicevog gola. Ne, istorija kaze da je FC Sarajevo bilo prvak u prosloj jugi 2 puta i da jedino nije ispadalo u drugu ligu izuzimajuci "veliku cetvorku". Da je najbolji igrac u zadnjih 50 godina jedan Pape, igrac FC Sarajeva. Itd, itd... I neka vam je na kraju na sramotu nedjeljna Lukavica, kada su vasi transparenti bili na strani navijaca Slavije. Mislim da sa ovim mogu i zavrsiti ovaj poduzi odgovor na stalne provokacije Manijaka na ovom forumu, jer imam raje medju vodjama Manijaka koje cijenim i na koje se ovo ne odnosi. Hvala!!!
mr.deeds

Post by mr.deeds »

manijak1 wrote:.
Međutim 8) od prošlosti se ne živi pa ne bih da se vraćam koji tim najbolje stoji na UEFA stepenicama :D koji tim je najviše bodova ( uz opasku i golova primio jel'te smradovi pitarski ) osvojio za ovu razjebano izjebanu :D BiH .

pa dobro je,nasao si utjehu u statistikama za poraz od 7-0, gubljenje bodova kuci od najlosije ekipe borca,a o igri da ne govorim...
covjek kad cita tvoje postove pomislio bi da nisi ni malo tuzan i da si sinoc zaspao ne razmisljajuci kakvo vam je stanje u klubu...
horns&drums

Post by horns&drums »

O busanju-potpuno tocno (hrvatski jezik), no mi imamo argumenata za to. Reci mi. molim te, s cim se to sarajevo(namjerno malim slovom) moze busati argumentirano?

p.s. I Rimsko carstvo je imalo svoj uspon i pad, dok je Atlantida uvijek bila utopija
manijak1

Post by manijak1 »

Vrlo dobro znam kakvo je stanje u klubu ili tako mislim ali kad ne libo burek one koji vode klub za to onda ti mogu reći da je najbolje i da ispadnemo iz Lige i da počnemo kao nekad , iz početka .
Inače nisam spavao poslije Litexa a Borac mu dođe kao logičan slijed pada .
Situacije je mnogo gora nego prošle godine kada Odović preuzeo tim i doveo ga preko Vas :D do Evrope .
Ali zarad svega , opet ćemo skočiti gore.
A vi fokirajte fokirajte ...........
CarpeDiem

Post by CarpeDiem »

S tobom Horny ne bih raspravljao, jer je to utopija, kako ti volis reci. Samo procitaj sta navijaci Zelje kazu na vasem site-u, pa ce ti sve biti jasno. Sami kazete kako ste bili bijedni, da ste kupovali pobjede protiv Kozare!?! Necu da linkam na vasu stranicu (da vas reklamiram), tako da mozes sam otici i provjeriti o cemu pricam. Ja kada se vratim u proslost, kazete od proslosti se ne zivi. Kada vam spomenem ovu sedmicu (stvarno vam je katastrofa ova sedmica :( ), onda se vratite u proslost i pominjete Torpedo i druge nebuloze. Kada kazes cime se to mi pitari imamo" busati", rekao sam vec. Svojom sjajnom prosloscu, sjajnim licnostima i fudbalerima koji su igrali u FC Sarajevu. Sa navijacima koji nisu titulu vidjeli vec 5 godina, a koji su jos uvijek dostojanstveni i spominju nikome na ovom forumu familiju u kontekstu u kojem vi spominjete. Koji kada su gubili od tog mnogo puta spominjanog Besiktasa sa 5-0 na Kosevu, navijali kao da mi vodimo. Mirzom Varesanovicem koji je usao na teren da bih bio uz svoje igrace kada se vasa "pobratimska" Slavija hrabro krenula obracunati sa nasim igracima. Navijacima koji su se raspitivali kako ste i je li sve u redu i brinuli se za svoju raju Manijake kada ste igrali u Banja Luci. A sada tim istim vi pljescete jucer na Grbavici. I jos imas obraza spominjati Lukavicu i kako su nas tamo tukli. Dok ste s nasim transparentom koji ste im vi dali mahali i vjerovatno navijali "Od Topole pa do Ravne gore". Zelim ovom prilikom da se ogradim od povezivanja ove moje izjave sa svim navijacima Zelje, jer vec sam rekao da sam dobar s mnogim iz Manijaka iz vodece ekipe kojoj skidam kapu. Ima jos toga, a ti Horny i dalje spominji Atlantidu i Rimsko carstvo i pravi se pametan, sada kada to nije potrebno. Hvala!!!
Post Reply