sala
okrenes ga na ledja i gledas razmak izmedju anusa i genitalnog otvora (kod mladih) pa ako je muzijak taj razmak je veci ili vidis mosnje sa testisima kod odraslog muzijaka..
Moderator: anex
Naravno da ga smiješ pustiti, ali pošto je novi i nenavikao na vas bolje je da pričekaš... jer zavući će se negdje i tko zna kako ćeš ga uhvatiti... dok ne ogladni sigurno da nećeš nikakoAnjaNS wrote:Hej. Danas sam donela hrcka mami za rodjendan i zanima me da li ga smem pustati da pici po stanu ili ga obavezno moram drzati iskljucivo u kavezu?
ja svojima nisam davala vode, ali su uvijek imali svježeg voća... i živjeli su od godinu i pol do tri, kako koji...AnjaNS wrote:O super,hvala na odgovoru. Procitala sam negde da se umjesto vode daju vocke,da li je to pravilno? Ja mom vec 2 dana dajem vocke i ziv je jos, da li moze umrijeti bez vode iako je uzima od vocki?

Sve zavisi i od vrste do vrste. Sirijski hrčci su pustinjske živuljke i evolucijom su prilagođeni da opstaju sa jako malo vode dok druge vrste mogu piti više vode.zonna wrote:moj hrcak uvijek ima vode. dobacimo mu redovno i vocke ali on stalno ide na pojilicu
Svemirco wrote:Sve zavisi i od vrste do vrste. Sirijski hrčci su pustinjske živuljke i evolucijom su prilagođeni da opstaju sa jako malo vode dok druge vrste mogu piti više vode.zonna wrote:moj hrcak uvijek ima vode. dobacimo mu redovno i vocke ali on stalno ide na pojilicu
Na žalost, ako pije mnogo vode bez nekog očitog razloga (izrazito suh vazduh, visoka temperatura / direktna izloženost suncu / majke dok doje) onda može biti i znak nekog oboljenja, najčešće dijabetesa.
Ajoj izvini nije mi to bila namjera. Ovo važi naravno za iznenadno nenormalno povećanje unosa vode. Znači ako je do tada hrčak bio jednu određenu količinu i onda počeo da trajno unosi veću količinu vode bez značajnije promjene u ishrani. Moguće je da se jadničak samo prehladio jer kod urinarnih infekcija piju više vode i češće mokre a može se pojaviti i krv u urinu što je teško primjetiti na materijalu podloge. Ovo je lakše dijagnosticirati ako standardnu podlogu zamjeniš sa bijelim papirom / kuhinjskim papirnim ručnicima.zonna wrote:pa sto mi sad pokvari dan!?
mislis da mu nesto fali? uredno jede, spava... gricka itd...
Sad se sjetih kod jedne prijateljice koja je imala hrčka.. taj hrčak je bio veoma obdaren pa je znao koristiti svoje... parne organele kao jastuke kad hoće odrijemati jednu turu. Fino sjedne na guzu i glavu nasloni i zaspe... lolFriesian wrote:kad das hranu pa ako je pojeo onda je musko..
sala
okrenes ga na ledja i gledas razmak izmedju anusa i genitalnog otvora (kod mladih) pa ako je muzijak taj razmak je veci ili vidis mosnje sa testisima kod odraslog muzijaka..
Sam hrčak nije skuplji od 20-ak markica a ako znaš nekogako ima rasplodni par možeš ga dobiti i "mukte"rashtiman wrote:Koliko kosta hrcakmozda i ja zbavim jednog
lol.Sarajevo_Grad wrote:Ja ove životinjice ne volim nikako. Totalno su mi bezveze, a i nisu nešto atraktivne, a ni korisne, samo smrde.Bolje zeca kakvog uzmi, kasnije ga možeš i priklat'.