Kantonalna TV - Sarajevska Bastilja
Moderator: anex
-
sa35
doveo je idiote, klasicne. pa ti ljudi su polupismeni. strasne stvari provaljuju. ispocetka je to bilo smijesno, ali sada je vec preraslo u tragediju. i da, iz prve ruke znam da su tamo ljudi dosli preko "stele". hocu da kazem kako si potpuno u pravu. ovo je sve jedna velika tragedija i bojim se da je nikada necemo rijesiti.justdoit wrote:Jasno je da nema šanse da Zukić nešto ozbiljno napravi od TV SA. On, prije svega, nema takve namjere jer kad pogledaš koga je sve doveo otkad je tu, očito je da mu cilj nije bio ''naoružati'' se mladim, pametnim ljudim spremnim da razmišljaju svojom glavom, već mladim ljudima koji su imali dovoljno jaku vezu da dodju raditi na TV SA.
A takvi nemaju želju baviti se ''pravim novinarstvom'', već su ugrabili lijepu platu (jaaaako lijepu), ne satiru se od posla i ako ''nauče raditi kako se zahtijeva'', omogućavat će političarima da se i dalje odnose prema nama ovako kako se sada odnose, a ovi će njima za uzvrat, dosadašnji budžet uvećati tri puta (kako je planirano)... i tako dok ne dočekaju penziju! I jedni i drugi!
I kako to naši novinari imaju običaj kazati ''ovo je samo vrh ledenog brijega'' kada je TV SA u pitanju. Da ne skrećem s teme, neću govoriti o onom tenderu za kupovinu programa (kupovina je jaranski puno prije raspisivanja već bila ugovorena), niti o tome kako je suludo dovući gomilu novinara i tehnike da ti proizvode program, a onda program kupovati od drugih![]()
![]()
-
justdoit
Reci prijateljici da se ne sekira. Od idućeg mjeseca će biti na ugovoru, slijedi nekoliko produženja, a onda je mirna do penzije.seLL wrote:justdoit wrote:Jasno je da nema šanse da Zukić nešto ozbiljno napravi od TV SA. On, prije svega, nema takve namjere jer kad pogledaš koga je sve doveo otkad je tu, očito je da mu cilj nije bio ''naoružati'' se mladim, pametnim ljudim spremnim da razmišljaju svojom glavom, već mladim ljudima koji su imali dovoljno jaku vezu da dodju raditi na TV SA.
A takvi nemaju želju baviti se ''pravim novinarstvom'', već su ugrabili lijepu platu (jaaaako lijepu), ne satiru se od posla i ako ''nauče raditi kako se zahtijeva'', omogućavat će političarima da se i dalje odnose prema nama ovako kako se sada odnose, a ovi će njima za uzvrat, dosadašnji budžet uvećati tri puta (kako je planirano)... i tako dok ne dočekaju penziju! I jedni i drugi!
I kako to naši novinari imaju običaj kazati ''ovo je samo vrh ledenog brijega'' kada je TV SA u pitanju. Da ne skrećem s teme, neću govoriti o onom tenderu za kupovinu programa (kupovina je jaranski puno prije raspisivanja već bila ugovorena), niti o tome kako je suludo dovući gomilu novinara i tehnike da ti proizvode program, a onda program kupovati od drugih![]()
![]()
Svi komentari o TV sa su suvisni ali moram reagovati.Moja prijateljica radi na TV sa i dosla je po pozivu Zukica ali je jos nisu platili.Nema ni ugovora a kako kaze sve ljude koje je doveo nisu placeni i rade na crno a on ima 7 mil.
Ali moj komentar se odnosio na spremnost novinara da kritički posmatra stvari (ponašanje političara na primjer) i profesionalno radi svoj posao. Onaj ko je došao preko veze (a pogotovo onaj koji čeka da potpiše ugovor), realno ima jako malo razloga da to čini. Dakle, veće su mu šanse da radi ono što ''Nekom/nekima'' odgovara, kao što možeš primijetiti da se događa.
Osim što će ovakav projekat biti praktično finansiran iz naših džepova, postoji opasnost stvaranja krive slike o stanju u Kantonu, koju smo i do sada imali, ali se neki nisu ''busali'' da prave super-extra-sega-mega kvalitetnu TV (i nisu tražili toliki budžet).
Ja bih rado da me u budućnosti svi novinari ove tv svojim radom demantuju, ali čisto sumnjam...
-
seLL
justdoit wrote:Reci prijateljici da se ne sekira. Od idućeg mjeseca će biti na ugovoru, slijedi nekoliko produženja, a onda je mirna do penzije.seLL wrote:justdoit wrote:Jasno je da nema šanse da Zukić nešto ozbiljno napravi od TV SA. On, prije svega, nema takve namjere jer kad pogledaš koga je sve doveo otkad je tu, očito je da mu cilj nije bio ''naoružati'' se mladim, pametnim ljudim spremnim da razmišljaju svojom glavom, već mladim ljudima koji su imali dovoljno jaku vezu da dodju raditi na TV SA.
![]()
Svi komentari o TV sa su suvisni ali moram reagovati.Moja prijateljica radi na TV sa i dosla je po pozivu Zukica ali je jos nisu platili.Nema ni ugovora a kako kaze sve ljude koje je doveo nisu placeni i rade na crno a on ima 7 mil.
Ali moj komentar se odnosio na spremnost novinara da kritički posmatra stvari (ponašanje političara na primjer) i profesionalno radi svoj posao. Onaj ko je došao preko veze (a pogotovo onaj koji čeka da potpiše ugovor), realno ima jako malo razloga da to čini. Dakle, veće su mu šanse da radi ono što ''Nekom/nekima'' odgovara, kao što možeš primijetiti da se događa.
Osim što će ovakav projekat biti praktično finansiran iz naših džepova, postoji opasnost stvaranja krive slike o stanju u Kantonu, koju smo i do sada imali, ali se neki nisu ''busali'' da prave super-extra-sega-mega kvalitetnu TV (i nisu tražili toliki budžet).
Ja bih rado da me u budućnosti svi novinari ove tv svojim radom demantuju, ali čisto sumnjam...
slazem se sa svim sto si napisao.Pricali su mi da tamo rade ljudi koji su preko tog posla i zavrsili fakultet i da veze nemaju sa pismenoscu.To samo dokazuje i njihov dnevnik.Sramotno je kakve sam stvari cula.Sramotna mi je i cinjenica da sam na toj extra televiziji gledala kako pricaju o zaposljavanju invalida ali kao nema se dovoljno novca za projekat a vlasti su za jednu glupost od televizije obezbjedili 7 mil..
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
ona sitna Rudan, sva se umotala u zastavu ko da su im iskljucili grijanje...suncica24 wrote:mIRCerka wrote:Odron...dan nezavisnosti, u studiju jutarnjeg programa jastusinice od zastave BiH a voditeljica se ogrnula zastavom ko supermen....![]()
![]()
-
sarlo
Fol sa zastavama je super. Ovo je vrhunac (ili eksces) necega, samo neznam cega.
Pjesnik je definitivno nesto htio da kaze. A da li je ovo pozitivna simbolika ili parodija diskutabilno je.
Prvo sam pomislio da nista slicno nisam vidio, ali Hrvati imaju tu furku na trobojnicu i sahare. Devedesetih im je sve bilo crveno-bijelo ili u crven-bijeli-plavi fazonu. A i kod Amerikanca je slicno.
S obzirom da Vensterdopova zastava ima futuristicku kombinaciju boja, tradicionalna bosanska soba u zuto-ljubicastoj kombinaciji sa voditeljicama u trenerakama je incident vrijedan paznje.
-mozda su samo htjeli da uvesele Dan nezavisnosti-
Pjesnik je definitivno nesto htio da kaze. A da li je ovo pozitivna simbolika ili parodija diskutabilno je.
Prvo sam pomislio da nista slicno nisam vidio, ali Hrvati imaju tu furku na trobojnicu i sahare. Devedesetih im je sve bilo crveno-bijelo ili u crven-bijeli-plavi fazonu. A i kod Amerikanca je slicno.
S obzirom da Vensterdopova zastava ima futuristicku kombinaciju boja, tradicionalna bosanska soba u zuto-ljubicastoj kombinaciji sa voditeljicama u trenerakama je incident vrijedan paznje.
-mozda su samo htjeli da uvesele Dan nezavisnosti-
- chuchumbamayumbe
Nekada mi TVSA i nije bila toliko losa, ovih dana je naprosto negledljiva...
Ja ne znam sta se tamo desava, ali ne mogu da me zaokupiraju niti 3 minute, odmah shaltam kanal.
Toliko su neprofesionalni i pristrasni da su zajebali Gebelsa i Milosevica zajedno glede odbrane guzica kantonalnih ljigavaca i njihovih sluga.
Sta ja znam, mozda sam i ja vise popizdio od svega...
Ja ne znam sta se tamo desava, ali ne mogu da me zaokupiraju niti 3 minute, odmah shaltam kanal.
Toliko su neprofesionalni i pristrasni da su zajebali Gebelsa i Milosevica zajedno glede odbrane guzica kantonalnih ljigavaca i njihovih sluga.
Sta ja znam, mozda sam i ja vise popizdio od svega...
-
ninja-san
Eh, Zukic se nekad na BHT1 k**cio nekim news liderstvom i otkrivanjem afera, a sada se pretvorio u servis kantonalnih SBIH i SDA-ovaca.
Ali probem je to sto se frajer ufurao kako je on neodoljiv j**bac. Zalile mi se neke prijateljice da im se nabacivao...-
U sustini, ako se zeli graditi BIH onda svako treba to raditi iz svog grada, pa i Zukic treba voditi itc u Srebrenici a ne iz Sarajeva pametovati....
Ali probem je to sto se frajer ufurao kako je on neodoljiv j**bac. Zalile mi se neke prijateljice da im se nabacivao...-
U sustini, ako se zeli graditi BIH onda svako treba to raditi iz svog grada, pa i Zukic treba voditi itc u Srebrenici a ne iz Sarajeva pametovati....
-
salihh
mozda je u scenografiji jutarnjeg bilo previse zastava... ipak, jutros prelistah sve "bosanske" kanale i samo je tvsa uradila nesto po pitanju dana nezavisnosti... svuda drugo redovna programska shema... meni je praznik i oprastam im ovaj gaf sa scenografijom...mIRCerka wrote:Odron...dan nezavisnosti, u studiju jutarnjeg programa jastusinice od zastave BiH a voditeljica se ogrnula zastavom ko supermen....
meni kantonalna upce nije losa, dapace... ne zaboravite da se svijet ne vrti oko subotnjih prosvijeda i da kantonalni budzet ne pune samo zvizdaci... i ja dajem doprinos budzetu, a ne idem u setnje... ne zato sto mislim da nemam protiv cega protestvovati, nego sto uopce ne kontam sta je cilj ovih protesta niti ko ih organizira... a neko ih, ocigledno, dobro organizira
- chuchumbamayumbe
Dan Nezavisnosti se ne obiljezava cirkuskom predstavom sa klovnovima i sarenim kostimima u glavnoj ulozi, nego dostojanstveno, ponosno i kako dolikuje svakoj normalnoj drzavi...
Doduse, mi smo daleko od normalne drzave, samim time me nista vise ne moze iznenaditi pa ni ono sto jutros vidjeh na TVSA. Razmijenismo zena i ja poglede, ko ono, vjerujes li ti svojim ocima u ovo sta vidis?!
I okrenusmo kanal...
Doduse, mi smo daleko od normalne drzave, samim time me nista vise ne moze iznenaditi pa ni ono sto jutros vidjeh na TVSA. Razmijenismo zena i ja poglede, ko ono, vjerujes li ti svojim ocima u ovo sta vidis?!
I okrenusmo kanal...
-
basta sljezove boje
mozda 6.-og aprila bude bolji programchuchumbamayumbe wrote:Dan Nezavisnosti se ne obiljezava cirkuskom predstavom sa klovnovima i sarenim kostimima u glavnoj ulozi, nego dostojanstveno, ponosno i kako dolikuje svakoj normalnoj drzavi...
I okrenusmo kanal...
-
skojotovski
malo je reci... covjek to radi redovno, bez obzira sto ima zenu i troje djece!ninja-san wrote:Eh, Zukic se nekad na BHT1 k**cio nekim news liderstvom i otkrivanjem afera, a sada se pretvorio u servis kantonalnih SBIH i SDA-ovaca.
cak je zajedno i sa almirom huseinovic isao zajedno u pariz...a, zena kuci cekala...sta li je tamo tek bilo....usavrsavanje
- chuchumbamayumbe
Pa, ebemu misha, ako se ozenio, nije umro...! (to ja samo tjesim sam sebe)skojotovski wrote:malo je reci... covjek to radi redovno, bez obzira sto ima zenu i troje djece!ninja-san wrote:Eh, Zukic se nekad na BHT1 k**cio nekim news liderstvom i otkrivanjem afera, a sada se pretvorio u servis kantonalnih SBIH i SDA-ovaca.
cak je zajedno i sa almirom huseinovic isao zajedno u pariz...a, zena kuci cekala...sta li je tamo tek bilo....usavrsavanje
-
skojotovski
naravno da nije umro...samo, nije se trebao zeniti...
zamisli: ti kuci ili gdje vec, a zena ti se praska...tamo negdje...
a?
a?
- chuchumbamayumbe
Dobila bi prasak prilikom povratka i tu bi joj i bio kraj!skojotovski wrote:naravno da nije umro...samo, nije se trebao zeniti...
a?
-
klixober
Kantonalna tv sluzi samo da promovise sadasnju vlast.To je ocigledno.Ali bez obzira na to,moram primjetiti da se TV SA dosta poboljsala.Zadnjih 5 godina sam sve ukupno 5 minuta potrosio gledajuci tu tv,a evo neki dan sam gledao citavih 5 minuta neku emisiju.Mora se priznati da je program bolji,ali trebaju jos mnogo toga da poprave u informativnom programu tj. da ne promovisu konstantno koaliciju SDA-SBiH.