Troje djece u podrumu

Forum za humanitarne akcije.
fixer

Post by fixer »

mi zelimo da napokon politicari budu odgovorni prema narodu. jasmina grijesis ako mislis da ovo nema nikakve veze. kakva je to odgovornost da ti mozes kupiti nashim parama audi a8, a u nashem komsiluku djeca se porazboljevala zbog vlage i hladnoce? kakva je to odgovornost da se trose tolike pare na administraciju, a te pare bi mogle pomoci masi ljudi da bolje zive? sve to ima veze. maloljetnicka delikvencija je direktno povezana sa neimastinom i neradom socijalnih ustanova. ono sto sam ja imao ideju je da na kraju emisije zlatiborka spomene socijalni karakter foruma i da pozove ljude da se aktivno ukljuce pri rijesavanju ovakvih slucajeva. imas mnogo ljudi koji bi pomogli ali ne znaju gdje i kako se obratiti.
u zagrebu konstantno vrse pritisak na bandica da rijesava ovakve slucajeve individualno. to je najnormalniji princip. sarajevo nema para kao zg, ali sigurno moze par puta godisnje rijesiti nekome stanbeno pitanje.
jasminasab

Post by jasminasab »

Ja cu ponijeti foto aparat, pa mozemo dokumentovati stanje na licu mjesta. A vjerovatno mogu i potpisati to pismo, iako zelim prvo da vidim o kakvim se ljudima radi.
jasminasab

Post by jasminasab »

fixer wrote:mi zelimo da napokon politicari budu odgovorni prema narodu. jasmina grijesis ako mislis da ovo nema nikakve veze. kakva je to odgovornost da ti mozes kupiti nashim parama audi a8, a u nashem komsiluku djeca se porazboljevala zbog vlage i hladnoce? kakva je to odgovornost da se trose tolike pare na administraciju, a te pare bi mogle pomoci masi ljudi da bolje zive? sve to ima veze. maloljetnicka delikvencija je direktno povezana sa neimastinom i neradom socijalnih ustanova. ono sto sam ja imao ideju je da na kraju emisije zlatiborka spomene socijalni karakter foruma i da pozove ljude da se aktivno ukljuce pri rijesavanju ovakvih slucajeva. imas mnogo ljudi koji bi pomogli ali ne znaju gdje i kako se obratiti.
u zagrebu konstantno vrse pritisak na bandica da rijesava ovakve slucajeve individualno. to je najnormalniji princip. sarajevo nema para kao zg, ali sigurno moze par puta godisnje rijesiti nekome stanbeno pitanje.
Nisam ja rekla da ovo nema veze sa gradonacelnicom, ni u kom slucaju. Ali, to sto ti predlazes da zlatiborka kaze, nema veze s ovom temom - eno tema o protestima, pa tamo reci. Nece niko na humanitarnom forumu diskutovati o tome sta zlatiborka treba sutra da kaze u emisiji, kontas?
Pearl

Post by Pearl »

fixeru, upozorit cu te kao moderator ovog podforuma...
ovo je podforum "HUmanitarne akcije"... nije podforum "Politicko socijalni aspekt humanitarnih akcija" - slobodan si da takvu temu otvoris za raspravu

ovdje se dogovara konkretna pomoc.. svi smo mi svjesni da drzava ne radi nista, zato smo tu i mi i podforum i teme... svi smo takodjer svjeesni da politicari "pomazu" kad treba u novinama pricati, pa se tim ljudima nikad vise i ne jave..
nema potrebe da ovu temu razvodnjavas, jer ovdje ljudi dolaze po informacije...

sljedeci korak je izmjestanje postova na drugi podforum, ako se ova rasprava ovdje nastavi
buba

#55 re

Post by buba »

Vodovod nece niti moze uciniti bilo sta po pitanju pustanja vode u podrumsku prostoriju, koja nije namjenjena niti zavedena kao stambena jedinica, tako da se tu ne moze nista ''legalno'' uciniti, izuzev provodjena instalacija na crno, tj. improvizacije nekakve banjice i prostora za pranje.

Kao sto jasmina rece, prvo vidjeti i analizirati postojecu situaciju kod te porodice, do tad samo nagadjamo najvise.
cleo

#56 Re: Troje djece u podrumu

Post by cleo »

i ja sam s vama u ponedeljak, ako ima mjesta kod jasminesab u autu, super, ako ne, vidimo se gore... i ja nosim fotkać, a nakon razgovora sa porodicom licno bih se angažovala u Centru za soc. rad ili kod drugih, zavisno od situacije, da se iznađe neko rješenje
buba

#57 Re: Troje djece u podrumu

Post by buba »

jasmina

Poslala sam ti pm ali ne prolazi samo stoji u Outboxu?!
Hajde ti pokusaj poslati meni.
Nadam se da ce za ponedeljak biti ok, mene bi muz onda dovukao sa stvarima do Alipasinog, pa da idemo odatle onda, jer on mora ostati s malim kuci, dok ja odem ovo obaviti.
orange

#58 Re: Troje djece u podrumu

Post by orange »

cleo, ako hoces mozes sa mnom, kod mene ima mjesta u autu, doduse gepek mi je vec pun ali ima mjesta na zadnjem sjedistu. AKo kod jasmine bude velika guzva, javi mi se pa cemo se dogovoriti gdje se cekamo, saljem ti tel. na pp.

Ja sam se sad cula sa Jasminom, vidimo se sutra u 6 sati pred Drugom gimnazijom, na uglu gdje bus skrece u Sutjeska ulicu.

EDIT: i moj private samo stoji u outboxu, jos nije otisao, cleo ako ne dobijes broj, javi se ovdje pa cemo se dogovoriti sutra u toku dana...
cleo

#59 Re: Troje djece u podrumu

Post by cleo »

orange, pp stigla, odgovorila, vidimo se sutra :)
buba

#60 Re: Troje djece u podrumu

Post by buba »

ma ja saljem ali dzaba..
valjda ce proci do jasmine..
jasminasab

#61 Re: Troje djece u podrumu

Post by jasminasab »

Sorry bubo :-) Nisam bila online cijeli vikend, da malo odmorim...
Veceras sam isla da vidim gdje je to tacno - srecom na pocetku je ulice, jer se nema gdje parkirati bas, ali mozemo ostaviti bibije u Kralja Tomislava ili kako se sad zove. Uglavnom, nadjemo se kod Druge gimnazije u 18h, pa se skontamo za dalje. Ljubim vas cure!
Kneesaa

#62 Re: Troje djece u podrumu

Post by Kneesaa »

sretno vam danas...pokusajte sakupiti sto vise informacija i o nani i o porodici, i javite sta i kako...
jasminasab

#63 Re: Troje djece u podrumu

Post by jasminasab »

Hvala. :)

Evo Pearl i ja smo kupile nekih stvari, kako je samo sve skupoooo :-)

Nosim fotic i postam slike skupa sa dojmovima veceras ili sutra ujutro...
Kneesaa

#64 Re: Troje djece u podrumu

Post by Kneesaa »

dobro...
je - kad krenes nekome nesto kupovati - zaista shvatis koliko je sve skupo...a opet nikad ne mozes biti sigurna da si zaista kupila sve sto jednoj osobi/porodici kojoj zelis pomoci to zaista i treba...
hajd - cekam na tvoje postove pa cemo onda dalje kontati sta i kako...
dzena

#65 Re: Troje djece u podrumu

Post by dzena »

Ljudi ovaj slucaj mi je poznat jos od ranije, no ostala sam zaprepastena kad ste spomenuli nanu :shock: :shock: :shock:

Naime, mi smo prije godinu i po otprilike uspjeli nani zbaviti pelene preko socijalnog i otprilik smo je posjecivali svakog mjeseca. Medjutim prije par mjeseci nama je javljeno da je nana umrla :shock: :shock: :shock: sad ne mogu da povezem konce, cekam da se jave cure koje su ih danas posjetile.

Jako duga prica veze se za nanu i kadiru i moj savjet je pomoc u hrani iskljucivo!!!! Nikako drugacije

Komsija kojeg spominjete...dok smo mi posjecivali nanu komsija je stanovao preko puta nane, inace je invalid pomagali smo ga par puta

A lijkovi...eh uvijek je bio belaj oko toga....
buba

#66 Re:

Post by buba »

Azra_ wrote:samo jedna mala ispravka, to je ona strrma ulicica sto izlazi na kosevo poslije optike i malog sam shopa:)mislim da je br. 1 odmah na pocetku. i samo da znate u toj istoj zgradi na tom istom broju, zivi jedna nana, nepokretna vec desetak godina, bez igdje ikog- zove se fatima hukovic.
meni se odmah place kad pomislim. ne znam kako neko mze uospte zivit sam a nepokretan.:( bio je jednom o njoj clanak u oslobodjenju, kaze nekad ima dana kad nema ni hljeba da pojede....:( :( :(
Ja nemam sada puno vremena ici u detalje kako je prosla posjeta, valjda ce se neka od cura cleo/jasmina/orange, javiti pa napisati podrobnije :-D .
Nama je isto receno da je nana umrla..eh sad kad ono rekose ne mogu se tacno sjetiti da me ubijete, ili nedavno ili proslog augusta.
Sve u svemu ima konfuznih detalja oko ove porodice,koji su nam ostali nejasni, smjestaj je horor sto jest, jest.
Kada smo mi stigli, tu je bila ''komsinica'', a struja koju trenutno koriste, nije od komsije, nego navodno ''nanina''? I jos stvari ali pojasnice neka od cura, nadam se..ja sam u frci veceras. :cry:
cleo

#67 Re: Troje djece u podrumu

Post by cleo »

e ljudi...buba je vec prenjela dio atmosfere. voljela bih da nam Alhemicarka pojasni ovo za nanu jer smo ostali u cudu!!

posto smo nas 4 banule na vrata a komsinice (jedna od njih je samoproglašeni PR ove porodice :shock: ) su bile tu, nismo bile u mogućnosti sjesti sa ženom i doći do nekih detalja koji bi pomogli za konkretnije poteze, tako da planiramo ponovo ići.

za one koji žele pomoći, žena ima 2 kćerke (7,8 razred) i dječaka (1.srednje), ima na čemu skuhati tako da sve prehrambene namirnice dolaze u obzir, imaju wc i vodu ali bez kade i umivaonika. njih četvero žive u 1 sobi (prosječni dnevni boravak) i imaju improviziranu kuhinjicu. Ulazna vrata su razvaljena i ne mogu se zaključati, u prostorijama je zagušljivo a na zidovima je puno vlage........ elem, vidjećete
ja cu prosljediti fotke jasmini pa ce ih ona postaviti

pitanje: da li neko poznaje osobu kojoj bi bile potrebne deke, posteljina, hrana... buba i orange su pripremile nekoliko kesa za nanu ali nažalost vratile su ih kući
orange

#68 Re: Troje djece u podrumu

Post by orange »

evo i mene... cleo i buba su uglavnom rekle sve, ja samo opet mogu reci da mi je najvise od svega zao te djece jadne, malo mi je i majka veceras izgledala... ne znam, sve se bojim da se ne ogrijesim ali zena koja nema dati djeci sta da jede bas nema tip top sriktanu frizuru, svjeze ofarbanu i isfeniranu, ostale cure su vidjele pa voljela bih da i one kazu svoje misljenje, mada smo to odmah i komentarisale kad smo izasle. drugo, vesela komsinica sa tri zlatne ogrlice oko vrata i prstenovima na svakom prstu, sa cigarom u ustima, sva nasminkana tip top, mi se ama nikako ne uklapa u sav taj bijedni i grozni ambijent i stvarno ne razumijem sta ona tu radi, ko sto je cleo vec rekla, ona je bila PR porodice, od nje niko nije mogao ni doci do rijeci. o samom stanu, tj. necemu sto bi se trebalo zvati stan, bolje da ne govorim, meni je bilo zlo cim smo pocele silaziti niz one stepenice, nenormalno se osjeti vlaga, zagusljivo je uzasno, a kako i ne bi bilo kad stan apsolutno nema niti jednog jedinog prozora (ili ga barem ja nisam nigdje vidjela). sve u svemu grozno, jadne one curice kad samo pomislim da se ono svako jutro budi u onome i navece lijeze... dobro su ikako imalo zdrave, onaj prostor je cista bolest i zaraza. mah, jasmina ce postaviti slike pa ce vam sve biti jasno.
Sto se tice nane, tu sam se pravo rastuzila, kaze ova zena da je nana umrla nekad u avgustu, dosla joj navodno kcerka iz Mostara i odvela je u dom, a nana je cetvrti dan u domu umrla :(
Ja stvarno ne znam sta bi sa ovim namirnicama sto sam kupila za rahmetli nanu, ako znate koga da mu je stvarno potrebno, rado cu to odnijeti.
Eto, sve u svemu, meni je bilo pravo tegobno, stvarno imam zelju da toj djeci pomognem koliko god mogu, barem se nadam da ce se one curice obradovati odjeci koju smo im donijele i slatkisima, a u isto vrijeme se, ruku na srce, bojim da neko tu djecu ne zloupotrebljava i da ne bude (ne daj Boze da se covjek ogrijesi o bilo koga, pa cak i o tu antipaticnu komsinicu), ne bih nikako voljela da prebiranje svega sto im se donijelo ona prva ne uzme u svoje ruke... pa djeci sta ostane. Opet kazem, ne bih voljela da se ogrijesim, mozda zena njima stvarno pomaze i valja im, ali ipak... svega danas ima pa nije na odmet biti malo i na oprezu.
Ja malo oduzih sa pricom al nadam se da cemo barem nesto uspjeti uraditi, ako nismo sada mogle puno, valjda cemo nekad uskoro...
Pozdrav curama! ;)
Kneesaa

#69 Re: Troje djece u podrumu

Post by Kneesaa »

prvo - velika hvala sto ste otisle na lice mjesta, pomogle koliko ste mogle i nama ostalima prenijele informacije...

trebalo mi je malo vremena da "svarim" vas izvjestaj, i nadam se da ce se i dzena uskoro javiti i prenijeti nam svoja iskustva o pruzanju podrske toj porodici. mada - moram priznati - ja se osjecam nekako ...prazno, i ...suplje.
jedino sto mi sada pada na pamet je da se zaista mora centar za soc rad nekako angazovati i pokusati obezbijediti alternativni smjestaj, jer - ako ista - onda podrumski prostor nije adekvatno mjesto za rast maloljetne djece...

sto se tice hrane - uvijek je se ima gdje odnijeti - ili u dom za stare (nije mi jasno gdje je tacno, ali bar po reportazama sam skontala da je sve zaista vrlo skromno, i da bi starim ljudima koji su tamo pomoglo bilo sto - pa cak i da se grupa mladih pojavi i sa njima popije kafu) ili u stari grad - tetki - u narodnu kuhinju. ili u sigurnu kucu za zene zrtve nasilja.

sto se tice posteljine - ne pada mi nista na pamet, ali ako je problem sta u ovom momentu sa tim (ako zauzima prostor) - moze kod mene u podrum (zakljucava se i suho se), dok se ne nadje prava adresa gdje bi to moglo biti od koristi.

ima jos stvari za diskusiju, ali mislim da tome nije mjesto ovdje pod humanitarne akcije...
buba

#70 Re: Troje djece u podrumu

Post by buba »

Evo i mene..
cleo wrote:e ljudi...buba je vec prenjela dio atmosfere. voljela bih da nam Alhemicarka pojasni ovo za nanu jer smo ostali u cudu!!
I ja sam mislila da je alhemicarka pominjala nanu, ali nije, nego ova azra. Tako da je moguce da je nana u medjuvremenu umrla, ali ako je to bilo u agustu, onda otkud im nanina struja, ako je ne placaju. Nidje veze. :roll:
To za frizuru mi je bas bilo :? , jer ono nije made by komsinica, nego frizerski salon. Ali hajde mislim..tesko je stvoriti definitivno misljenje, a ispasti korektan 100%. Ono sto se ocima vidi, je ono u sta mozes biti siguran, a to su uslovi zivljenja, koji su zaista ispod svakog zdravstvenog standarda.
Sad ulogu komsinice je potesko definirati, jer odudara od cjelokupne slike..mene je podsjetila na Vidovitu Bebu. :D

Najsigurniji zakljucak bi bio..pomoc u hrani,priboru za skolu, odjeci za djecu, nece biti promasaj. Cak i onaj namjestaj mi izgleda kao da ce se raspasti svakog trena, ako se uopste moze nazvati namjestajem, tako da i to ako neko ima manji komad namjestaja, dvosjed, trosjed na rasklapanje, neki ocuvan sto, manju policu itd..bilo bi im od koristi.

Za stvari koje su nam ostale..nije nikakav problem,uvijek se nadje neko i to cemo vec vidjeti. Sto se tice angazmana Centra za Soc. rad, tu ne dijelim nikakav entuzijazam, a smatram da je ovaj slucaj vec poznat centru.
Na zalost covjek mora biti oprezan i kada postoji i najmanja sumnja u pokusaj neke zloupotrebe, dobro je znati i iskustva drugih ljudi koja mogu rasvijetliti neke stvari, pa se onda moze pomoci i na druge nacine. Zasad, moj savjet, kao u gornjem boldiranom pasusu.

To je to...idemo dalje.. :-D
jasminasab

#71 Re: Troje djece u podrumu

Post by jasminasab »

Evo da se i ja konacno javim. Sinoc sam kasno dosla kuci i nisam stvarno imala snage da palim komp.

Cure su vec rekle dosta stvari. Ne zna covjek sta bi mislio o svemu. Ja cu napisati u crticama neke informacije koje smo saznale (italic je ono sto su nam rekl, a normalni font je ono sto sam ja vidjela ili zakljucila):

Saznali smo kako se zena zove. Ne znam da li da to postam na forum? Nagluha je. Ne znamo zasto, ni da li se nekako lijeci.

komsinica: (moram nju sljedecu jer se nametnula kao jako bitna osoba u cijeloj prici) gomila zlata oko vrata, a sjedi kod zene koja nema sta da jede. Govori u ime zene kod koje smo dosli.

Djeca:
- mladja kcerka (cini mi se 4.-5. razred) je na mene ostavila jako lijep dojam - odmah je rekla "dobro vece", rukovala se s nama svima (imajte na umu da smo mi za nju tete) i rekla ime (iako ga ja nazalost nisam zapamtila :roll: ) i bas nam je pomogla da snesemo kese u podrum - nosila je i teze stvari, cak se otimala da pomogne.
- Edina (7. razred) - komsinica je uzela pod svoje, ponekad joj donese sminke, kojom je bila uveliko napackana, ali valjda je to sad normalno za curice tog uzrasta, ne znam. Pored toga, curica mi je simpatica - onako stidljiva i nekako neiskvarena. Ne znam to opisati, po njenim ocima i pokretima sam stekla dojam da nema neke zloce u njoj. Iako sam ja poznata kao neko ko ponekad previse vjeruje ljudima, pa treba moje dojmove uzeti s oprezom.
- djecak (1. srednje) - nije bio tu; uci za automehanicara. Jedva su ga upisali u skolu, sad ne znam jel zbog para ili sto je los djak.

nana: umrla u avgustu, nakon sto je kcerka prebacila u Dom. Zivjela je direktno iznad njih (to sam zakljucila po imenu na vratima koje je isto kao ono koje je neko ovdje negdje postao).

Gdje zive?
Podrum, vrata se ne mogu zakljucati. Puno vlage, zagusljivo. Ima improvizovani wc i kuhinjica, te jedna soba velicine manjeg dnevnog boravka u kojoj ima prozor s resetkama - koji gleda na ulicu. Vodu imaju na nekakvom sudoperu. Kuhaju i griju se na pec na drva. Struju su im iskljucili njihovu, komsinica nas je izvijestila da bi trebalo otici traziti racune, te platiti oko 670KM duga. Trenutno kradu (moram upotrijebiti tu rijec, jer je to zaista tako) naninu struju. Koliko potrose mjesecno, ne znam, ali ne moze biti puno ako je i to improvizovano (pretpostavljam da je slicno ratnim prioritetima). Ono sto je meni jako zasmetalo je cinjenica da komsinica trazi da se zeni plati dug od struje i ukljuci joj se njena struja, a na moje pitanje sta je s naninom strujom je rekla samo valjda ce to njena kcerka platiti. Opet treba uzeti u obzir da je to rekla komsinica, a ne zena kod koje smo dosle. Uz to je dodala da bi bilo fino da donesemo djeci neki stari televizor. No comment.

Imaju neki mobitel (uzela sam broj) za koji nam je komsinica (a ko bi drugi) rekla da im je dao, cini mi se, njen muz.

I da, jos sam htjela reci - i meni je frizura upala u oci, svjeze ofarbana i isfenirana. Ali, nesto razmisljam, kad bih ja zeljela nekako pomoci toj zeni kao zeni, vjerovatno bih je odvela bas na frizuru. Tako da to samo po sebi ne mora nista znaciti.

Moj prijedlog za dalje: dogovoriti se da ponovo odemo kad ne budu imali goste.

Pitati:
Ko su oni uopste? Otkud tu, gdje su prije zivjeli? Gdje je/su otac/ocevi? Koliko dugo zive tu?
Imaju li rodbine? Koliko ih komsija pazi i kako?
Kakve dugove imaju i prema kome?
Zasto je zena nagluha? Lijeci li se? Ima li jos nekih problema? Jesu li djeca zdrava? Treba li im pomoc u tom smislu?
Moze li zena raditi i da li to zeli? Koju vrstu pomoci oni sami zele?
Kakvi su ucenici djeca? U koje skole idu? Treba li im pomoc oko ucenja? Imaju li pribor/uzinu/prijevoz? Drugi problemi vezani za skolu?

Provjeriti:
Ko je zapravo nana? Pokusati stupiti u kontakt s njenom kcerkom kako bismo dobili vise informacija.
Raspitati se po komsiluku i u socijalnoj sluzbi vise o cijelom slucaju.
Traziti informaciju o ukupnom dugu od Elektroprivrede.

Eto, tako nekako bih ja. Za sve ovo, naravno, treba vremena i dobrovoljaca. Cekam komentare? :)
jasminasab

#72 Re: Troje djece u podrumu

Post by jasminasab »

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Kneesaa

#73 Re: Troje djece u podrumu

Post by Kneesaa »

hvala jasmina!!

moja razmisljanja:

mjesto stanovanja: ovdje se zaista treba nesto konkretno uraditi, a pri tome ne mislim na organizovanje gradjevisnkih radova za sanaciju. mislim da bi trebalo sjesti i napraviti plan, obici i obavjestiti sve od centra za soc rad, mjesne zajednice i opstine, jer ovo NISU usluvi za rast djece!! pokusati naci alternativni smjestaj, i eventualno neko zaposlenje za majku.

racuni: nista mi nije jasno, ali i sve mi je jasno. opet - HITNO se nekako moraju smjestiti u normalnije usove za stanovanje, pa onda vidjeti sta i kako.

djeca: ne slazem se da je za djevojcice u osnovnoj skoli sminka i slicne stvari. pokusati utvrditi u koju skolu djeca idu i porazgovarati za uciteljicama (?). mozda pokusati naci neki automehanicarski servis gdje bi djecak mogao poceti "praksu" i eventualno raditi nesto malo preko ljeta.

komsinica: uvijek u takvim situacijama ima "komsinica" koje se "nasladjuju"...opet se vracam pod hitno na centar za soc rad

hrana: slazem se da im je hrana za sada potrebna, mozda i garderoba i slicno.

namjestaj: ako bog da, pa se nadje neki alternativni smjestaj, lako cemo naci namjestaj pa cak i taj tv.

ja sam sada zainteresovana za konkretnu akciju sa podjelom odgovornosti.
molim da neko preuzme inicijativu i podijeli zadatke, da se eventualno sretnemo i korak po korak rastabirimo sta i kako.
jasminasab

#74 Re: Troje djece u podrumu

Post by jasminasab »

Mogu ja preuzeti koordinaciju na sebe, ali nam treba jos ljudi. Najbolje mozda da se izjasni ko bi sta mogao/zelio odraditi? Ja licno bih recimo da kontaktiram s porodicom, jer ne znam nikoga po socijalnim sluzbama i slicno.

Mislim da je najbitnije da se ispita situacija do kraja prije nego sto se krene u sve to. Koliko sam upoznata bilo je stvarno svakakvih situacija, pa opreza nikad previse.
dzena

#75 Re: Troje djece u podrumu

Post by dzena »

Sve sto mogu reci je slijedece:

Nana je preselila prosle godine, provjerila sam informaciju (ne znam tacno mjesec) nakon sto joj je bio obezbjedzen dom! Zasto dom? Ima dvije kcerke od kojih je jedna u mostaru i nije mogla stlno biti uz nanu a dr je tu u Sarajevu medjutim, nije ok sa zdravljem te takodje nije mogla biti od pomoci nani. Naime, Kadira je u rodbinskoj vezi sa nanom, kako je nama receno, te buduci da se kcerke nisu mogle brinuti za nju, zamoloile se Kadiru da se brine o njoj a u zamjenu je potpisan ugovor kojim Kadira ostvaruje pravo na stan nakon nanine smrti. Sta se desilo ne znam, kadira se odrekla hizmeta nani te samim tim i ugovor je raskinut te je izgubila pravo na stan!!! (sto je meni suludo ako je nekome potrebno mjesto stanovanja, strpit ce se kako bi sebi i djeci obezbjedio mjesto stanovanja). Medjutim kako ne znam sta je u pitanju bolje da ne donosim bilo kakve zakljucke

Jos cu samo navesti jedno, jako cesto nana nas znala nazvati da je gladna, kad bismo otisli ne bi bila samo gladna nego bi bila i u uzasnom neredu, oko nje uzasno prljavo! Zedna i sta vec...mislim ako se enko prihvtai da ce hizmetiti onda se bar treba malo potruditi oko insan koji je na postelji godinama.

Znam da je kadira inace razvedena, samohrana je majka, to nam je spomenula u razgovoru kad smo ih posjecivali. Je li muz tu u Sarajevu ne znam.

Eto to je ono od infa sto ja imam

Covjek se boji zaista da se ne ogrijesi komentarisuci neke stvari, ali definitivno treba sve uzeti u obzir.
Post Reply