Bombanje na Dobrinji 3, maloprije

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Skyfox

Post by Skyfox »

evo sad su objavili i na SAX naslovnici

http://www.sarajevo-x.com/clanak/080209041
Šole

Post by Šole »

Onda bi ona "lampionka" mogla pokriti i taj ugao, naravno ako je uključena.
jasminasab

Post by jasminasab »

scooby_macan wrote:
beCA_ wrote:Aha... vec vidim u novinama... ukraden negdje u centru i kasnije naden negdje u sumi u RS ... o napadacima nema informacija niti tragova... ccc
Automobil se kretao u pravcu grada,tako su rekli na vijestima,mada obicno zavrsi negdje u rs!!!!
Ako se kretao u pravcu grada, zar ga ne bi negdje zaustavili... :roll:

[@Šole (jos malo off topic, obecavam necu vise) - ja sam vise nego jednom vidjela kako prolaze kroz crveno, a jednom su mene zamalo spucali preticuci me na onoj cesti kud ide trola, negdje oko Fahdove dzamije. To im fakat nije fazon.]
saga

Post by saga »

bua... kako mene ovo trznu...ccc
sreca moja pa skontah da ne izlazim veceras... mogla sam se bas fino zadesit tam kad je baceno to sranje...
staa je ovo vise...
pogresna

Post by pogresna »

Nista dragi moji.........
Najbolje je nigdje ne izlaziti,jer ako krenete na trolu,mogu baciti bombu na vas,ako slucajno pogledate nekog u tramvaju-zbost ce vas nozem........pri ulasku u haustor vas vrlo lako mogu zapaliti.........da ne spminjem kafice i diskoteke........meni dodje ali stvarno da nigdje bas ne idem........koliko je to moguce...pPRERAZOCARANA SAM U SVE OVO
starii

Post by starii »

ma ovo je ludilo...kakvo je vrijeme došlo zatvaracemo se u stanove i kuce i iza 8 navece niko nece smjeti proviriti na ulicu...jedino sto nam ostaje da sad pređemo na on-line način življenja,stoga svi internet u dom i uzivajte u cyber sexu... :-)
treger

Post by treger »

Gradonačelnik Banja Luke Dragoljub Davidović
prije 3 godine uveo je radno vrijeme
KAFIĆI od 08 do 22 (ljeti do 00)
KLUBOVI I DISKOTEKE od 19:00 do 03:00 (ljeti do 04:00)
ne možete biti KLUB i KAFIĆ, dakle morate se odlučiti za jedno
DRAGSTORI pored škola u blizini 3km NEMAJU CIGARA
ZABRANJENA prodaja ALKOHOLA poslije 22h SVIMA!

Sad shvatam da ovo ima efekta i zašto je takom, iako je ranije bilo mnogo negodovanja!
Šta mislite o ovome?
prijedlog za Sa?
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

treger wrote:Gradonačelnik Banja Luke Dragoljub Davidović
prije 3 godine uveo je radno vrijeme
KAFIĆI od 08 do 22 (ljeti do 00)
KLUBOVI I DISKOTEKE od 19:00 do 03:00 (ljeti do 04:00)
ne možete biti KLUB i KAFIĆ, dakle morate se odlučiti za jedno
DRAGSTORI pored škola u blizini 3km NEMAJU CIGARA
ZABRANJENA prodaja ALKOHOLA poslije 22h SVIMA!

Sad shvatam da ovo ima efekta i zašto je takom, iako je ranije bilo mnogo negodovanja!
Šta mislite o ovome?
prijedlog za Sa?
Evo ima vec nesto, ostaje da vidimo koliko ce se od ovoga sprovesti u djelo.
Ovo boldirano treba uvesti pod hirno.
Objavljeno 09.02.2008. u 23:16
Jedino pojačano prisustvo policije na ulicama može vratiti povjerenje građana u sistem

Povodom usložnjavanja sigurnosne situacije na području Kantona Sarajevo Vlada Kantona Sarajevo održala je u subotu uvečer vanrednu sjednicu na kojoj je zaključeno da jedino pojačano prisutvo policije na ulicama može vratiti povjerenje građana u sistem.

Na sjednici, kojoj su osim članova Vlade KS prisustvovali policijski komesar Himzo Selimović, te predstavnici MUP-a KS, sudstva i Tužilaštva KS, naglašeno je da je to jedino kvalitetno rješenje kad je u pitanju sigurnost građana.

Sudionici su se složili oko činjenice da trenutno veliki problem predstavlja nedostatak vaspitno-popravnih domova u koje bi maloljetnici mogli biti upućeni nakon isteka pritvora. Stoga je izraženo očekivanje da će dio zavoda Hum biti adaptiran i prilagođen ustanovi zatvorenog tipa u kojem bi stručne osobe radile na resocijalizaciji maloljetnika.

Sudionici večerašnje vanredne sjednice Vlade KS složili su se da bi trebalo povećati ovlasti policajaca. Istaknuto je da bi, u suradnji s kantonalnim tužilaštvom, trebalo pojačati kontrolu osoba koje neovlašteno nose oružje u cilju njihovog adekvatnog kažnjavanja.

Predloženo je i da se razmotre mogućnosti za kvalitetniji nadzor ili privremeno zatvaranje ugostiteljskih objekata za koje se pretpostavlja da su najčešća mjesta okupljanja maloljetnih delikvenata.

Predloženo je da škole angažiraju i zaštitarske firme jer te firme, kako je istaknuto, imaju dio policijskih ovlaštenja. Važnim je označeno i kadrovsko jačanje u školama u smislu zapošljavanja dodatnih psihologa i pedagoga.

Predloženo je i da se preporuči općinama na području Kantona Sarajevo da dozvole za rad noćnih klubova ograniče na 23 sata barem dok se tenzije ne smanje.
alica.k

Post by alica.k »

Image
Image
Image

evo slike, iako ste dosad vjerovatno bolje mogli vidjeti na tvu il ovdje od mojih mobitelskih.
Prozor

Post by Prozor »

Ovo je cin terorizma.
Krugman

Post by Krugman »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Objavljeno 09.02.2008. u 23:16
Jedino pojačano prisustvo policije na ulicama može vratiti povjerenje građana u sistem

Povodom usložnjavanja sigurnosne situacije na području Kantona Sarajevo Vlada Kantona Sarajevo održala je u subotu uvečer vanrednu sjednicu na kojoj je zaključeno da jedino pojačano prisutvo policije na ulicama može vratiti povjerenje građana u sistem.

Na sjednici, kojoj su osim članova Vlade KS prisustvovali policijski komesar Himzo Selimović, te predstavnici MUP-a KS, sudstva i Tužilaštva KS, naglašeno je da je to jedino kvalitetno rješenje kad je u pitanju sigurnost građana.

Sudionici su se složili oko činjenice da trenutno veliki problem predstavlja nedostatak vaspitno-popravnih domova u koje bi maloljetnici mogli biti upućeni nakon isteka pritvora. Stoga je izraženo očekivanje da će dio zavoda Hum biti adaptiran i prilagođen ustanovi zatvorenog tipa u kojem bi stručne osobe radile na resocijalizaciji maloljetnika.

Sudionici večerašnje vanredne sjednice Vlade KS složili su se da bi trebalo povećati ovlasti policajaca. Istaknuto je da bi, u suradnji s kantonalnim tužilaštvom, trebalo pojačati kontrolu osoba koje neovlašteno nose oružje u cilju njihovog adekvatnog kažnjavanja.

Predloženo je i da se razmotre mogućnosti za kvalitetniji nadzor ili privremeno zatvaranje ugostiteljskih objekata za koje se pretpostavlja da su najčešća mjesta okupljanja maloljetnih delikvenata.

Predloženo je da škole angažiraju i zaštitarske firme jer te firme, kako je istaknuto, imaju dio policijskih ovlaštenja. Važnim je označeno i kadrovsko jačanje u školama u smislu zapošljavanja dodatnih psihologa i pedagoga.

Predloženo je i da se preporuči općinama na području Kantona Sarajevo da dozvole za rad noćnih klubova ograniče na 23 sata barem dok se tenzije ne smanje.
E moj drvosjeco - ovo ti je samo privremeno zamazivanje ociju dok se strasti malo ne smire - suplja prica jedne nesposobne, iskorumpirane grupe poltrona i interesdzija. Ocigledno je da je to sve truhlu do srzi - od najvisih (Silajdzic, Tihic itd.) do najnizih nivoa vlasti (sluzbenik u opstini, policajac na ulici).

Nema Sarajevu, Bosni a pogotovo Bosnjacima poboljsanja do se jedna korjenita promjena koja ce zahvatiti sve pore drusta ne desi. A ja u ovom trenutku nevidim nikoga ko bi mogao tu promjenu diktirati i predvoditi.
graphonet

#62 Mi ginemo, a gradonacelnica u sopingu u Dubaiju

Post by graphonet »

E pasha moj, dok mi zivu glavu spasavamo, gradonacelnica je odletila do
Dubaija u soping.
IBM

Post by IBM »

Ovo je akt TERORIZMA, a kako stvari stoje auto je doslo iz pravca Lukavice i tamo se i vratilo.
Krugman

#64 Re: Mi ginemo, a gradonacelnica u sopingu u Dubaiju

Post by Krugman »

graphonet wrote:E pasha moj, dok mi zivu glavu spasavamo, gradonacelnica je odletila do
Dubaija u soping.
Nije valjda ovo istina - otkud ti informacija. To bi bilo novo dno one nesposobne barabe.
dimu

Post by dimu »

jasminasab wrote: Ako se kretao u pravcu grada, zar ga ne bi negdje zaustavili... :roll:
koliko je golf rijetko auto morali bi zaustaviti svako drugo na cesti :D jos ako je dvica pa to je kao da trazis iglu u plastu sijena...
Prozor

Post by Prozor »

Ne znam, ali meni je malo cudno sto se ovo desilo sad nakon sto je objavljeno proglasavanje kosovske nezavisnosti 17. februara, mislim, znam, ali ipak...

Post by location »

Znaci sigurnije mi je zivjeti u USA?? Merkator u BG a sada iz pravaca Lukavice bomba...Kosovo? Ikakve veze?
Suicidal Siberian

Post by Suicidal Siberian »

ja mislim da nam se pokusava odvuci pozornost....ko da gledam da ce ovih dana optuziti neke srbe.... :roll: ...samo da nas "razvodne"...e nece moci...evo umro onaj decko sto je juce upucan... :(
alica.k

Post by alica.k »

Suicidal Siberian wrote:ja mislim da nam se pokusava odvuci pozornost....ko da gledam da ce ovih dana optuziti neke srbe.... :roll: ...samo da nas "razvodne"...e nece moci...evo umro onaj decko sto je juce upucan... :(
nije, ziv je! fulio hayat i tv sa. ne znam koji im je klinac, svi smo ovdje prosli traumu kad su javili.
banjaluka078

Post by banjaluka078 »

NKVD wrote:... a u Kaknju tuča tridesetak osoba u ulici Alije Izetbegovića!!! Krasno... Evo, da se kladimo da će iz RS-a sada da likuju i da "hvale" našu policiju, potpuno opravdano!
Nadam se da se nece naci neko tako drcan i bezobrazan, nije ni ovdje nista bolje:
http://www.nezavisne.com/vijesti.php?vi ... 675&meni=6
http://www.nezavisne.com/vijesti.php?vi ... 677&meni=2
http://www.glassrpske.com/485/5865.html
http://www.banjalukalive.com/Hronika/Hr ... 802077748/
http://www.nezavisne.com/vijesti.php?vi ... 562&meni=6

Ovo je samo za BL u proteklih nekoliko dana, a gdje su eksplozije na Palama i redovni obracuni u Trebinju?
stochar

Post by stochar »

Suicidal Siberian wrote:ja mislim da nam se pokusava odvuci pozornost....ko da gledam da ce ovih dana optuziti neke srbe.... :roll: ...samo da nas "razvodne"...e nece moci...evo umro onaj decko sto je juce upucan... :(
upravo o tome sam pisao na prosloj stranici: pomocu svojih kriminalaca koje vec godinama stite politicari izazivaju ovakvo stanje kako nam ne bi palo na pamet da ih sta pitamo. danas kad smo ih pitali i pokazali prstom u njih, desava se nesto sto ce ponovo zbiti nacionalne torove i pricu okrenuti prema medjuentitetskoj granici! providno...
nocna_mora1001_noci

Post by nocna_mora1001_noci »

koji je ovo vrag, dokle vise, iskreno ja ne smijem iz kuce izaci, pogotovo navece... jos zivim na Dobrinji
homo_sapiens

Post by homo_sapiens »

nocna_mora1001_noci wrote:koji je ovo vrag, dokle vise, iskreno ja ne smijem iz kuce izaci, pogotovo navece... jos zivim na Dobrinji

Izazivanje straha, panike, nemira . . . To je i cilj bacanja eksplozivne naprave. Terorizam!
nocna_mora1001_noci

Post by nocna_mora1001_noci »

banjaluka078 wrote:
NKVD wrote:... a u Kaknju tuča tridesetak osoba u ulici Alije Izetbegovića!!! Krasno... Evo, da se kladimo da će iz RS-a sada da likuju i da "hvale" našu policiju, potpuno opravdano!
Nadam se da se nece naci neko tako drcan i bezobrazan, nije ni ovdje nista bolje:
http://www.nezavisne.com/vijesti.php?vi ... 675&meni=6
http://www.nezavisne.com/vijesti.php?vi ... 677&meni=2
http://www.glassrpske.com/485/5865.html
http://www.banjalukalive.com/Hronika/Hr ... 802077748/
http://www.nezavisne.com/vijesti.php?vi ... 562&meni=6

Ovo je samo za BL u proteklih nekoliko dana, a gdje su eksplozije na Palama i redovni obracuni u Trebinju?
slazem se s tobom, samo sto mi to nazalost ne primjecujemo. Svi smo u istom problemu, ne znam kako se vi banjalucani nosite sa situacijom, ali ja kao sarajka nisam uopste sigurna van kuce, ma ni u kuci
banjaluka078

Post by banjaluka078 »

nocna_mora1001_noci wrote: slazem se s tobom, samo sto mi to nazalost ne primjecujemo. Svi smo u istom problemu, ne znam kako se vi banjalucani nosite sa situacijom, ali ja kao sarajka nisam uopste sigurna van kuce, ma ni u kuci
A znas kako, svako se zabavi o svom problemu, pa mu se cini da je njegova muka najteza - tako i svaki grad misli da je njima najstrasnije. U principu je svugdje jednako strasno, jer su svugdje uzori vec odavno pogresni ljudi, posteni i vrijedni budu proglaseni levatima. Ista prica, tatini sinovi, klinci koje vaspita ulica, bijesna kola, dostupno oruzje, droge koliko hoces, svi kao da su ispali iz hip-hop spotova...poremecena mjerila u sistemu vrijednosti i neefikasna policija i citav kazneni sistem. Ovdje od prosle godine djeluje "dnevni boravak" za maloljetne delinkvente, mjesto u kojem provedu veci dio dana...ne vidim neki veliki pomak u sigurnosti, mozda taj projekat i djeluje na polaznike, ali se stalno pojavljuju novi. Nema prevencije, edukacije, drasticnih kazni koje bi posluzile kao primjer.
Post Reply