Sramota za NOVU TV

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

miranda_

Post by miranda_ »

komentar na novoj je odvratan.od trenutka kad sam to vidjela pitala sam se da li da postavim na forumu temu. ali nije vrijedno, to se i ocekivalo. njima se ionako sve zasniva na nacionalnoj osnovi...
u svakom slucaju neka se stide
Leonid Breznjev

Post by Leonid Breznjev »

Almirko wrote:
Arslan wrote:@Almirko, zbog vrijedjanja i ignorisanja mog upozorenja valja ti snositi konsekvence.. pripremi se..
Sorry, stvarno nisam vidio tvoj prethodni natpis gore vec sam isfrustriran na nacin kako su pokvareni.
izvinjenje prihvaceno @Almirko! :)

@Almirko ban 5 dana!
radijator

Post by radijator »

Grof wrote:Zamislite obrnutu situaciju: Trojica Hrvata ubili Bosnjaka u zapadnom Mostaru.

To si sigurno ne bi imalo nacionalni predznak? Ahaaaaaaa..... bosnjacki mediji iz Sarajeva bi digli na noge cijelu drzavu.
Sarajevo ne možeš nikako porediti, bilo sa istočnim bilo sa zapadnim Mostarom.
U Sarajevu u jednoj zgradi žive i srbin i hrvat i musliman, a u Mostaru im je i rijeka tanka granica.
Prema tome, poređenje ti je izuzetno glupo.
53

Post by 53 »

Pokusati objasniti pojam multieticnosti zagrepcaninu je suludo...zato se ne trudite da im objasnjavate...shvataju li uopste da u KSC idu i Mirza i Omar i Ivan i Sandra...ime i prezime ne igraju ulogu u ovoj skoli....
Ja sam dijete od oca hrvata ranjenog u ARBiH (znaci ne bosanskog katolika nego hrvata rodjenog u slavoniji...i 100godisnji korijeni mi vuku iz Hrvatske)...i majke muslimanke, sarajke, vratnicanke...nosim katolicko prezime...rodjen ovdje predeverao rat ovdje ostao ovdje...odrastao na Vratniku isao u Crkvu i Dzamiju i sellam nani i hvaljen Isus casnim sestrama sa Mejtasa...to je multieticnost...to je Sarajevo.
Stidim se svega sto bi me moglo povezati sa "hrvatima" sa Nove tv nek' im je na cast (ako je imaju uopste)...pokoj mu dusi.A Denis nek' bude simbol nove "borbe" za pravo Sarajevo, za pravu Bosnu i Hercegovinu...ko nju ne smatra za svoju i ko je ober hrvat ili ober srbin bujrum preko drine ili save i to je to...ovo je moja zemlja moj narod...ja ne idem nigdje...

Izvinjavam se...Morao sam...dugo ovo drzim u sebi.
Bonnie-Clydova mala

Post by Bonnie-Clydova mala »

NOVA TV je huškačka tvorevina, gade mi se iz dana i dan!

Ovo nije njihov jedini tendenciozni i huškački prilog, oni to sistemski i kontinuirano rade već duže vremena!

Hinje hinjaste, da li ste možda objavili koliko BOŠNJAKA je danas bilo na ulicama zbog jednog HRVATA???
Last edited by Bonnie-Clydova mala on 09/02/2008 19:41, edited 1 time in total.
in33sa

Post by in33sa »

53 wrote:Pokusati objasniti pojam multieticnosti zagrepcaninu je suludo...zato se ne trudite da im objasnjavate...
Cisto faktografije radi, Zagreb je multietnican koliko i Sarajevo, razlika je u par procenata.

Mislim na posljeratno Sarajevo, naravno.
pitt

Post by pitt »

a ima li neka drzavna organizacija koja prati rad i objektivnost medija i koja ih moze kazniti zbog sirenja neistina i mrznje? :?
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

Post by ladyblue18 »

Gledal ko CD?
Sto im Senad odrza lekciju!
sl@ven

Post by sl@ven »

svi se loze na nacionalizam, pa i velika vecina na ovom forumu...

lozite se sve na predznake, sta je neko reko o vasem narodima kurcima palcima...

time cinite uslugu ovoj stoci nacionalistickoj sa svih strana...

to je sve za streljackog voda...

jednostavno prwestanite razmisljat o nacijama. evo ja se popisam prvo na svoju pa na sve ostale... i to s ceifom

zivite zivot...

nova je express tv zurnalizma ali je svi gledaju. ne shvatajte te gluposti ozbiljno. jednostavno je ne gledajte..

i jos nesto

zivi mi i zdravi i milioneri bili :D
53

Post by 53 »

in33sa wrote:
53 wrote:Pokusati objasniti pojam multieticnosti zagrepcaninu je suludo...zato se ne trudite da im objasnjavate...
Cisto faktografije radi, Zagreb je multietnican koliko i Sarajevo, razlika je u par procenata.

http://www.zagreb.hr/zgstat/documents/g ... _10-56.pdf

Od skoro 800.000 stanovnika...40.000 stanovnika "manjina" samo 4.000 je bosnjaka i 18.000 srba...multieticno nema sta...znaci koliko se razumijem u matematiku 5% je pripadnika "drugih" naroda...ovdje su svi konstitutivni...ako cemo vec o faktologiji...

Ali to definitivno nije tema.
klixober

Post by klixober »

in33sa wrote:

Joj sto ne mogu ova politicno-korektna sranja :x
b@tto

Post by b@tto »

53 wrote:
in33sa wrote:

Od skoro 800.000 stanovnika...40.000 stanovnika "manjina" samo 4.000 je bosnjaka i 18.000 srba...multieticno nema sta...znaci koliko se razumijem u matematiku 5% je pripadnika "drugih" naroda...ovdje su svi konstitutivni...ako cemo vec o faktologiji...

a u sarajevu je danas oko 10 % nebošnjaka, tako da razlika nije velika
in33sa

Post by in33sa »

53 wrote:
in33sa wrote:

Ja govorim o procentima... u Sarajevu je Bosnjaka cirka 80% u Zagrebu je Hrvata 90%

O konstitutivnosti je glupo govoriti, BiH je drzava tri ravnopravna naroda, Hrvatska je drzava hrvatskog naroda prvenstveno.

Nije tema, slazem se... samo sam se osvrnuo na, po meni, glupu izjavu da Zagrepcani ne znaju sta je multietnicnost... ta izjava je u rangu ovih nebuloza sa Nove TV... nedobronamjerno i proizvoljno.
in33sa

Post by in33sa »

komeba wrote:
in33sa wrote:

Pa jebiga, ne mmogu ni ja suplje pa sutim... recimo, niko i nikada nije osudio silne napade na ucenike Katolickog Skolskog Centra (recimo, na ovom forumu, ja ne vidjeh) a upravo su ti slucajevi i povod da Nova TV uopste i ima materijala za svoje tendenciozne priloge... danas direktorica doticne skole rece da djeca iz te skole strahuju, da je napada na njih toliko da se zbog masovnosti i ne prijavljuju policiji... da se djeci trgaju krizevi sa vrata, napadaju se casne sestre, ovi iz Kiseljaka hrvatskim medijima izjave da su dozivljavali neugodnosti po Sarajevu, da dozivljavaju napade jer govore hrvatskim jezikom...

Sad, mozemo mi zabadati glavu u pijesak i dalje i pizditi po Novoj i hrvatskim medijima, u stilu "niko nas ne voli, svi su protiv nas, ovo je zavjera"... ili se mozemo suociti sa gore nabrojanim cinjenicama.

Cinjenica, Nova TV je kao temelj svojih tendecioznih priloga uzela fakt da su ucenici KSC-a na meti nasilnika i da je tih slucajeva i previse.
To sto Nova qrca ne razumije i sto su u cijeli slucaj upuceni totalno povrsno, ne mijenja na stanju stvari.
Tesssa

Post by Tesssa »

in33sa wrote: da je napada na njih toliko da se zbog masovnosti i ne prijavljuju policiji...
kakva je ovo nebuloza? :?
_studio54

Post by _studio54 »

Sarajevo danas nije ništa više multietnično od Zagreba. Na području grada Zagreba živi okko 1.100.000 stanovnika od kojih je preko 5% nehrvata (iliti 800.000 u užem gradu, ali već je neko naveo brojke vezane za to). Za Sarajevo ne postoje podaci, ali sumnjam da je postotak nešto radikalno bolji. Uostalom, nije stvar u procentu nego u atmosferi koja vlada u gradu.

Inače, u Zagrebu je do prije par godina bila najveća džamija u ovom dijelu Europe.

Nova TV je desničarska televizija i ovo što su uradili je najobičnija gadarija. Ali, odgovorno tvrdim da nacionalizma ne manjka ni u Sarajevu. Ovdje je primitivni Dnevni Avaz najčitanija novina, to najbolje oslikava stanje svijesti. I zato nemojte furati licemjerje i čuditi se primitivizmu ove hrvatske televizije. Sve su to ista balkanska govna.

BTW, svaka čast Sarajlijama na ovome danas. Konačno malo nade da se stvari mogu promijeniti.
Last edited by _studio54 on 09/02/2008 20:20, edited 3 times in total.
zemo_online

Post by zemo_online »

Ako se zove "katolicki centar",onda bi to znacilo da je prvenstveno za katolike.Jel tacno?
klixober

Post by klixober »

in33sa wrote:
komeba wrote:
in33sa wrote: Cisto faktografije radi, Zagreb je multietnican koliko i Sarajevo, razlika je u par procenata.

Pa jebiga, ne mmogu ni ja suplje pa sutim... recimo, niko i nikada nije osudio silne napade na ucenike Katolickog Skolskog Centra (recimo, na ovom forumu, ja ne vidjeh) a upravo su ti slucajevi i povod da Nova TV uopste i ima materijala za svoje tendenciozne priloge... danas direktorica doticne skole rece da djeca iz te skole strahuju, da je napada na njih toliko da se zbog masovnosti i ne prijavljuju policiji... da se djeci trgaju krizevi sa vrata, napadaju se casne sestre, ovi iz Kiseljaka hrvatskim medijima izjave da su dozivljavali neugodnosti po Sarajevu, da dozivljavaju napade jer govore hrvatskim jezikom...

Sad, mozemo mi zabadati glavu u pijesak i dalje i pizditi po Novoj i hrvatskim medijima, u stilu "niko nas ne voli, svi su protiv nas, ovo je zavjera"... ili se mozemo suociti sa gore nabrojanim cinjenicama.

Cinjenica, Nova TV je kao temelj svojih tendecioznih priloga uzela fakt da su ucenici KSC-a na meti nasilnika i da je tih slucajeva i previse.
To sto Nova qrca ne razumije i sto su u cijeli slucaj upuceni totalno povrsno, ne mijenja na stanju stvari.
Imam puno prijatelja koji su isli u KSC pa znam dobro o cemu je rijec.U KSC idu djeca i muslimani i pravoslavci i katolici iz uglavnom dobrostojecih porodica.Jalijashi djecu iz KSC-a pljackaju jer znaju da imaju svi mobitele i pare.Isto je tako i sa 2. gimnazijom u koju idu uglavnom djeca iz gornjeg sloja.Dok nisu postavili kamere,svakodnevno su ih pljackali.Ne treba u svemu traziti nacionalne probleme.Ja tu vidim socijalne.
in33sa

Post by in33sa »

dinchy84 wrote:
in33sa wrote: da je napada na njih toliko da se zbog masovnosti i ne prijavljuju policiji...
kakva je ovo nebuloza? :?
Nije nebuloza, procitaj izvjestaje sa skupa i obrati paznju sta je izjavila direktorica KSC-a

Ode tema malo u stranu...

test1, KSC jeste katolicka skola po nazivu, ali 1/4 djece su Bosnjaci, najvise je djece mijesanih brakova, zapravo je katolika i najmanje. Bar sam tako cuo, poznajem jednu nastavnicu koja predaje u skoli.

Zamislite kako se ta bosnjacka djeca osjecaju kada ih napadaju zbog toga sto idu u KSC... i istina je da dobar dio tih napada spada pod vec klasicno sarajevsko "jalija protiv strebera", Ovi iz KSC su na glasu kao streberi, dobri ucenici, a jalija takve ne voli.

Nekad je (prije rata) na meti sarajevske jalije posebno bila Medresa odnosno ucenici iste (ne sto su streberi, vec sto su uglavnom bili djeca iz ruralnih sredina, svojevremeno je Latic o tome pisao), ali danas je kako znamo malo "nezgodno" atakovati na te ucenike.
in33sa

Post by in33sa »

komeba wrote:
in33sa wrote:
komeba wrote: Joj sto ne mogu ova politicno-korektna sranja :x

Imam puno prijatelja koji su isli u KSC pa znam dobro o cemu je rijec.U KSC idu djeca i muslimani i pravoslavci i katolici iz uglavnom dobrostojecih porodica.Jalijashi djecu iz KSC-a pljackaju jer znaju da imaju svi mobitele i pare.Isto je tako i sa 2. gimnazijom u koju idu uglavnom djeca iz gornjeg sloja.Dok nisu postavili kamere,svakodnevno su ih pljackali.Ne treba u svemu traziti nacionalne probleme.Ja tu vidim socijalne.
Pa ne trazim ja nacionalne probleme, ja samo vidim sta se desava oko nas.

Napisah gore da odlicno znam da je bar pola tih napada uzrokovano socijalnim razlozima, ali cinjenica je i da ima onih nacionalnih.

Kad covjek razmisli, vecina ove klincadije maloljetne je odraslo u ratu, nauceni su mrznji (pa i onoj nacionalnoj, izmedju ostalog), nije ni moglo drugacije. I sad se sve to reflektuje polako na svakodnevni zivot.
svirac

Post by svirac »

b@tto

Post by b@tto »

ladyblue18 wrote:Gledal ko CD?
Sto im Senad odrza lekciju!
senad koji ne zna na kojem radiju radi ćatić i na zna da je karić bivši dekan.je li to onaj senad što prije par mjeseci objavi prilog o i.b. ćeli i dade najpoznatijem sarajevskom kriminalcu priliku da priča šta hoće na tv
faer

Post by faer »

zemo_online

Post by zemo_online »

faer wrote:ovo je korektno izvjestavanje!

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=284279
kako postavis ovakav link,rucno ili...?ja bi isto ali ne znam kako?
vedderedi

Post by vedderedi »

Ja predlazem da zaspemo Novu TV sa e mailovima protesta protiv obavjestavanja obojenog nacionalnim predznakom.

E mail adresa je [email protected]
Post Reply