SUBOTA, 09.02.2008., 13.00h, ISPRED KATEDRALE

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Sreca pa forum pada...pa ne mogu citati...

Nije poenta sad ovu trojicu spalit i onda prst u uho...

poenta je SPRIJECITI DA SE OVO IKAD VISE PONOVI...

Poenta je SPRIJECITI NASILJE a ne postati ISTI KAO LALOVIC SIKIRICA I OVAJ TRECI...
gledam slike s povorke i prosto mi je muka... :(
cico x

Post by cico x »

Hahaha wrote:poenta: borba protiv nasilja

Način borbe: djeljenjem letaka i zagovaranjem maksimalne moguce kazne (dozivotne) za pocinioce.. pa ce razmisliti kad slijedeci put napadnu nevino dijete.. onako... jer ih je pogledao...

Eto....
Image
vedderedi

Post by vedderedi »

Ono sto nam je svima zajednicko kada je u pitanju svrha sutrasnjeg okupljanja jeste borba protiv nasilja. Neka svako to iskaze na sebi primjeren nacin.
Stolac92

Post by Stolac92 »

Bez obzira šta se sutra desi na protestu sve frustracije treba usmjeriti prema vlastima, prije svega kantonalni, što su dozvolili da se ovakvi zločini skoro neometano dešavaju. Trebamo imati na umu da se ubica nasmijao i rekao da mu ništa ne mogu. To je stvarnost i to je realnost. Protest se ne smije pretvoriti u linč samo zato što znamo ko je ubica, nego treba odaslati jasnu poruku da su saučesnici u ubistvu političari i policija, jer ga nisu spriječili i zato što je dozvoljeno ubicama, i to ne samo maloljenticima, da nesmetano šetaju gradom.
Stolac92

Post by Stolac92 »

Također mislim da treba izraziti jasno zgražanje nad činjenicom da niko u punom tremvaju nije reagovao ili pokušao spriječiti ovaj zločin. Kakvi smo mi to ljudi? Valjda je istina ona da nam je stanje u društvu onakvo kakvo zaslužujemo. Možda bi bilo bolje da poljepimo plakate građana koji su bili u tramvaju, a nisu reagovali, i da im jasno kažemo da su i oni saučesnici u ovom zločinu. Sram da ih bude! Bagra!
Stolac92

Post by Stolac92 »

Isto tako smatram da se treba sačuvati dostojanstvo u skladu sa razlogom protesta. Trebamo imati na umu kako se osjeća rodbina i to da sigurno ne bi željeli da se njegova smrt pretvori u nešto negativno ili bude iskorišteno u bilo šta drugo osim iskrenog kajanja građana Sarajeva i Bosne i Hercegovine što nismo mogli spriječiti njegovu smrt. Dostojanstveno, mirno i pokajnički bi sutra trebalo doći cijelo Sarajevo i odati počast, tražiti oprost i prihvatiti odgovornost da se ovo više nikad ne dogodi.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Stolac, potpisujem ti sva tri posta i vidimo se.
fixer

Post by fixer »

steta sto ne mogu doci. ja da nisam daleko prvi bi bio u redu. treba izaci u sto vecem broju da im pokazemo (vlastima) da moz po njihovom al samo do jedne granice. gotovo je vishe . nek vide da se i mi mozemo skupiti i prosvjedovati
VR6

Post by VR6 »

Stolac92 wrote:Također mislim da treba izraziti jasno zgražanje nad činjenicom da niko u punom tremvaju nije reagovao ili pokušao spriječiti ovaj zločin. Kakvi smo mi to ljudi? Valjda je istina ona da nam je stanje u društvu onakvo kakvo zaslužujemo. Možda bi bilo bolje da poljepimo plakate građana koji su bili u tramvaju, a nisu reagovali, i da im jasno kažemo da su i oni saučesnici u ovom zločinu. Sram da ih bude! Bagra!
Ja ne znam jesi ti ikad bio u takvoj situaciji? Njih je trojica, a ti prakticno sam. Ustanes, oni dodju napadat onda tebe, a ostali u tramvaju se prave coravi. Najbolja mi je situacija lik djepari curu, neko vice djeparos, policajac stoji par metara dalje u tramvaju i samo kaze "ja nisam na duznosti". Pa gdje to jos ima?! Dat mu odmah otkaz i jos ga mjesec dana u zatvor strpat treba. Dok je ovakva situacija kakva jeste, niko nece reagovati. Ne znam jesi li imao priliku ici na sud i svjedociti protiv nekoga, da vidis kako to sve super fercera. Ostave te samog u istoj sobi sa likom protiv kojeg svjedocis. Ebes ti takvu drzavu...
Šeherzada
Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....

Post by Šeherzada »

Dolazim ,naravno!Jadni djecak....
Ove psihopate treba zavezati pored vjecne vatre da ih pljuje i udara ko god naidje! :x
Leonid Breznjev

Post by Leonid Breznjev »

i u cemu bi se razlikovali onda od ovih zlokovaca? moze li mi to iko objasniti? pitate zasto se desava ovo, mislim da je bas iz ovog razloga! mi nista ne umijemo rijesiti ako ne sazovemo na linc, paljenje, udaranje, masakriranje i ubijanje! :roll: :roll:
Tesssa

Post by Tesssa »

Dolazim sutra, naravno, iako me je malo strah u sta bi se sve to moglo pretvoriti...
teAMICA

Post by teAMICA »

dinchy84 wrote:Dolazim sutra, naravno, iako me je malo strah u sta bi se sve to moglo pretvoriti...
Ljudi, čega se bojite?
Zbog STRAHA od ovoga ili onoga nam se ovo i dešava...

Mene je jedino strah za svu tu jadnu nedužnu djecu koja se iz škola vraćaju, zbog njih i izlazimo sutra na ulicu!
fixer

Post by fixer »

vi koji sigurno idete nagovorite i ljude pored sebe koji su neodlucni da idu sa vama. kazem sto vishe to bolje.
scooter21ba

Post by scooter21ba »

LJUDI JESTE LI ZA DA AUTIMA (ko ima naravno) OBIDJEMO KRUG OD BASCARSIJE DO ILIDZE I NAZAD LAGANO DA SE VIDI I CUJE U CITAVOM GRADU

bice mjesta u autima valjda a ostali mogu lagano iza protestno setanje glavnom dzadom koliko ko moze izdrazati (malo kondicije nije na odmet)
Tesssa

Post by Tesssa »

teAMICA wrote:
dinchy84 wrote:Dolazim sutra, naravno, iako me je malo strah u sta bi se sve to moglo pretvoriti...
Ljudi, čega se bojite?
Zbog STRAHA od ovoga ili onoga nam se ovo i dešava...

Mene je jedino strah za svu tu jadnu nedužnu djecu koja se iz škola vraćaju, zbog njih i izlazimo sutra na ulicu!
pogresno si me razumjela.Procitaj gore postove od Stolac92
Isto tako smatram da se treba sačuvati dostojanstvo u skladu sa razlogom protesta. Trebamo imati na umu kako se osjeća rodbina i to da sigurno ne bi željeli da se njegova smrt pretvori u nešto negativno ili bude iskorišteno u bilo šta drugo osim iskrenog kajanja građana Sarajeva i Bosne i Hercegovine što nismo mogli spriječiti njegovu smrt. Dostojanstveno, mirno i pokajnički bi sutra trebalo doći cijelo Sarajevo i odati počast, tražiti oprost i prihvatiti odgovornost da se ovo više nikad ne dogodi.
pdiddy

Post by pdiddy »

scooter21ba wrote:LJUDI JESTE LI ZA DA AUTIMA (ko ima naravno) OBIDJEMO KRUG OD BASCARSIJE DO ILIDZE I NAZAD LAGANO DA SE VIDI I CUJE U CITAVOM GRADU

bice mjesta u autima valjda a ostali mogu lagano iza protestno setanje glavnom dzadom koliko ko moze izdrazati (malo kondicije nije na odmet)
ja sam licno vise za to da autima zablokiramo saobracaj na neko vrijeme....
homo_sapiens

Post by homo_sapiens »

scooter21ba wrote:LJUDI JESTE LI ZA DA AUTIMA (ko ima naravno) OBIDJEMO KRUG OD BASCARSIJE DO ILIDZE I NAZAD LAGANO DA SE VIDI I CUJE U CITAVOM GRADU

NE, nikako! Ne bi bilo primjereno.
Lincoln-Burrows

Post by Lincoln-Burrows »

Ne treba raditi cirkus, neka bude dostojanstven skup svih
koji su protiv nasilja. Dobri ljudi će razumjeti.
Vjerojatno će neki reći:"Eto sad će Hrvati brže otići", ali takvima
i ne treba posvetiti pažnju, neka vide da su šljam društva.

Salomun (26,4)
Ne odgovaraj bezumniku po njegovoj ludosti, da mu i sam ne postaneš jednak.
scooter21ba

Post by scooter21ba »

pdiddy wrote:

ja sam licno vise za to da autima zablokiramo saobracaj na neko vrijeme....

ma oboje uraditi prvi ispred katedrale pa onda lagani krug
scooter21ba

Post by scooter21ba »

homo_sapiens wrote:

NE, nikako! Ne bi bilo primjereno.

zasto i tako se moze odati pocast
nije izetbegovic ali se moze i tako odati pocast i poslati poruka ljudima
Troll_Happens

Post by Troll_Happens »

hocemo i do orienta promarsirat :x
monsisi

Post by monsisi »

nemojte to sa autima, sta ce djeca koja ce doci, jer smo organizirali prevoz iz kiseljaka, bolje je setnjom, jer to odaje pravo pocast Denisu, bolje je...
scooter21ba

Post by scooter21ba »

monsisi wrote:nemojte to sa autima, sta ce djeca koja ce doci, jer smo organizirali prevoz iz kiseljaka, bolje je setnjom, jer to odaje pravo pocast Denisu, bolje je...
mislio sam ko moze nek prati kolonu ako je bude ikako
mislim da bi trebalo obiljeziti na svaki nacin

sto se tcie djece iz kiseljaka nek budu u setnji a ostali koji mogu nek budu u koloni s autima
homo_sapiens

Post by homo_sapiens »

scooter21ba wrote:
monsisi wrote:nemojte to sa autima, sta ce djeca koja ce doci, jer smo organizirali prevoz iz kiseljaka, bolje je setnjom, jer to odaje pravo pocast Denisu, bolje je...
mislio sam ko moze nek prati kolonu ako je bude ikako
mislim da bi trebalo obiljeziti na svaki nacin

sto se tcie djece iz kiseljaka nek budu u setnji a ostali koji mogu nek budu u koloni s autima

joj jesi tvrdoglav. nema automobila i vooozdrra !
Locked