Ovaj mi lici na Besima sa FPN-a, kojem svasta ensto smeta a nijedan a haman ni ovaj drugi nisu cunom mrdnuli da nesto promjene, a eto kao neko su i nesto u drustvu, bar sa te intelektualne strane!
Nek se sam zapita sto je to tako kao sto je nabrojao, u Sarajevo nisu cajke i turbo-fol donijele Sarajlije, sigurno, to je sve poslijeratna fora, zna se koje su sarajevske furke bile i ostat ce, a danas na te furke ostaju samo maglovita sjecanja jer je u grad dosla neka nova furka, furka sa strane, ono sto Sarajevo nikad nije krasilo! Ne znam zasto se mnogi ovdje bune, ali to je cinjenica, smetalo to kome ili ne, pronalazio neko sebe u tome ili ne, svaka cast Enveru sto je dosao iz ruralne sredine i izborio se za sebe, zavrsio fakultet, obrazovao se, ali problem lezi u ostalim, velikoj vecini, koja dodje sa strane, obicno besposlicari, bavi se nekim sitnim poslovima(za njih ne vazi ona "bolje prvi u selu nego zadnji u gradu"), namecu svoje neke norme ponasanja i furke, a nerijetko(kao i u ovom tekstu Enver) znaju i popljuvati ovaj grad kao da su u njemu vijekovima, kome se ne svidja siroka mu vrata, ima i istocni i zapadni izlaz pa bujrum, a Sarajlije ce znati kako da srede svoj grad! ne smeta mi kad covjek dodje sa strane, radi, posteno zaradjuje, posao trbuhom za hljebom, ali ono preko cega nikad necu moci preci jeste da dodje u ovaj grad i onda sere po njemu, ko si bolan ti, odakle ti obraz da pljujes po gradu koji te je odgojio i koji ti je hljeb dao?! Siroko ti polje gdje god, nemoj nam ti otvarat oci ziv bio, vecinu stvari mi i sami vidimo! Sa ovim zadnjim recenicama na aludiram direktno na Envera, vec na sve one koji podobro popljuju grad koji im je dao sve!
PS Nek mi samo pokaze u kojoj se to dzamiji "dernja" toliko glasno ezan, ja cu ga licno ugasit ako treba!