sta se zapravo dogodilo 04.04.'92.
- Šapat
Pa vec sam rekao sta se desilo. Usput se dotakoh par ostalih detalja koji su navodjeni. Kenjac, ako je vec bio u skoli, onda yna da je ovo sto sam napisao istina. Ako je vidio zelene beretke oko skole, neka bude ljubazan i objasni na koji nacin i po cemu je zakljucio da se radilo o nasim zelenim beretkama?
Po njihovim beretkama na glavama? Nosili ih svi redom - od Karisikovih, do Arkanovih.
Koliko se ja sjecam ,a sjecam se dobro, niko od nas tada nije imao nikakva obiljezja ni po rukama ni po cemu drugom, u bilo kojoj formaciji. Tu i tamo je poneko iz PL-a imao ljiljane, i to je to.
A da nisu nase beretke bile oko skole znam jer sam dan kasnije pricao sa masom nasih koji su bili tada oko stadiona Grbavica i svi su rekli da gore, znaci prema skoli, nisu isli dalje jer je skola vec bila opkoljena i oko stadiona je tada vec prstalo. Gdje su tacno bili Jukini, ovi ili oni, to fakat nemam pojma, a mislim da je to i vrlo tesko reci jer tada, tih dana, postojale su razne grupe i grupice koje su pripadale Juki ili nekome durgom, ali bile rastrkane na sve strane, pa je prilicno tesko reci gdje je ko bio.
Po njihovim beretkama na glavama? Nosili ih svi redom - od Karisikovih, do Arkanovih.
Koliko se ja sjecam ,a sjecam se dobro, niko od nas tada nije imao nikakva obiljezja ni po rukama ni po cemu drugom, u bilo kojoj formaciji. Tu i tamo je poneko iz PL-a imao ljiljane, i to je to.
A da nisu nase beretke bile oko skole znam jer sam dan kasnije pricao sa masom nasih koji su bili tada oko stadiona Grbavica i svi su rekli da gore, znaci prema skoli, nisu isli dalje jer je skola vec bila opkoljena i oko stadiona je tada vec prstalo. Gdje su tacno bili Jukini, ovi ili oni, to fakat nemam pojma, a mislim da je to i vrlo tesko reci jer tada, tih dana, postojale su razne grupe i grupice koje su pripadale Juki ili nekome durgom, ali bile rastrkane na sve strane, pa je prilicno tesko reci gdje je ko bio.
- seln
1989: Gazimestan
1991: Karadjordjevo, napad na Sloveniju, Hrvatsku, osnivanje kojekakvih S(r)AO-va u BiH, naoruzavanje SDS-a.....
i jebote, neki su bili dovoljno (islamski) fanaticni pa su kupili kalasa da brane kucni prag i porodicu...
znas sta, zabiola, suncovrat i ostali....stvarno se izvinjavamo jer nismo fino polegli, spustili rol-kragne i spremili nozeve da nas mogu rahat i bez muke zaklati. Stvarno, lakse bi bilo pljackati i silovati da nije bilo tih nekoliko kalasa.
1991: Karadjordjevo, napad na Sloveniju, Hrvatsku, osnivanje kojekakvih S(r)AO-va u BiH, naoruzavanje SDS-a.....
i jebote, neki su bili dovoljno (islamski) fanaticni pa su kupili kalasa da brane kucni prag i porodicu...
znas sta, zabiola, suncovrat i ostali....stvarno se izvinjavamo jer nismo fino polegli, spustili rol-kragne i spremili nozeve da nas mogu rahat i bez muke zaklati. Stvarno, lakse bi bilo pljackati i silovati da nije bilo tih nekoliko kalasa.
-
KENJAC
Pa koliko puta treba da vam kazem da nisam bio u skoli niti da sam polaznik! Ono sto sam vidio vidio sam i tacka! Ono sto sam cuo ne mogu da garantujem da je istina ali mogu da garantujem da sam cuo! A cuo sam ovo " Srpski specijalac prica sa nekim ,mislim Vikicevim, i pitaga :Sta je sad ovo, jeli lijepo receno NEKI DAN da cemo se moci smjestiti ovdje! Ovaj drugi odgovara (sad tacno rijec po rijec ne mogu proslo je 16 godina) nesto u smislu STA MENE PITAS KOJI KURAC NE PUCAM NI JA NITI IKO ODAVDE? MI I NE VIDIMO STA SE TACNO TU DOGADJA! A poslije "nako kroz pricu" se spominjo i Dom Milicije i tamosnji dogovor. Dakle NEKI DAN (sto moze biti i prije 3-4 dana a ne taj isti dan)Šapat wrote:Pa vec sam rekao sta se desilo. Usput se dotakoh par ostalih detalja koji su navodjeni. Kenjac, ako je vec bio u skoli, onda yna da je ovo sto sam napisao istina. Ako je vidio zelene beretke oko skole, neka bude ljubazan i objasni na koji nacin i po cemu je zakljucio da se radilo o nasim zelenim beretkama?
A kako sam moga znati da su pripadnici Zelenih Beretki??? Tacno je da im clanske karte nisam vidio ali dozvoli da ti objasnim! Prije tih dogadjaja sam 20 i kusur godina zivio u Sarajevu ,Jusufa Juku Prazinu sam licno poznavao i ne samo njega nego i njegovu bracu! I odgovorno ti tvrdim da sam preko iste one proklete motorole slusao licno njega kad naredjuje svojima ili "jebe mater Cetnicku (sa mekim C)" Cuo sam kako se dogovara sa DEDOM a poslije sam povezao da je to morao biti DEDO Cisic ili Sisic jer sam ih poslije vidjao skupa (onaj sijedi gospodin sa sijedim brkovima i naocalama boje zlata) I nije se pucalo iz skole nego oko skole a tacno odakle sad nakon 16 godina je malo neozbiljno pricati! A sto se tice maltretiranja djece unutra kad su usli Kraisnikovi to ti naravno ne mogu nista reci ali mi je bio komsija unutra i vidjo sam ga cesto poslije, sjecam se da mi je prico da ga je jedan "napenalio" nogom u guzicu kad su vec izlazili vani! Mrtve i ranjene se ne mogu sjetiti da je spominjo! Barem medju polaznicima!!
I jos nesto. Ovdje se pricalo o jednom dogadjaju na jednom odredjenom prostoru i ne mecite mi u usta Gazimestane, Markale, Vase Miskina,i mnoge druge stvari! A ti SAPAT ako si stvarno bio kod Vikica najvjerovatnije da se LICNO poznajemo. Rekao sam vec da ce svako imat svoju istinu na kraju rata. Pa jos nismo nacisto ni sa onim 41' - 45'. Meni je bitno da smo izasli zivi nas obojica , da smo se Azica izvukli zivi i jos mnogo drugih Azica.
Jadno je slusati onog mamlaza sto prijeti preko foruma nesto tipa "VAJCU DJALE" Nemoj momce biti takav. Ovdje se prica i ljudi treba da obagate jedni druge , da svi zajedno nesto malo vise znamo. Nemoj prijetit! Ne valja ti to!
-
hik-meta
hajde da i ja napisem koju rijec, jer smo zivjeli 300 metara od skole mup-a odmah iznad tranzita u pravcu raskrsnice dole prema grbavici dok nismo zbrisali 21.4. kad je postalo neizdrzljivo, u kompleksu tada novih zgrada gdje je sds vec prije rata otkupio par stanova za radovana i ostale iz vrha sds-a.
mogu samo da kazem da je grad vec bio "mentalno" podijeljen i prije pucnjave krajem marta, odnosno da se znalo da je "granica" odmah iza skole, tj gledajuci iz moje perspektive, na sancu i kod bespravno izgradjenih kuca koje su pred rat rusili sandzama, a gdje su bili ti sda teritorijalci koji su drzali barikadu na tranzitu iznad zeljinog stadiona. srpski teritorijalci su drzali barikadu izmedju zgrada gdje sam zivjela i samo skole, tako da je skola bila na nicijoj zemlji, ali na strani blize srpskim kucama zbog cistine iza skole.
znaci, sumnjam da su zelene beretke bile ikad tacno u skoli, jer je tek tog 4.4. pocelo ono oko skupstine, vrbanje itd... preuzimanje objekata i opste rasulo. samo, tu se oko skole i stadiona se pjesadijski pucalo danima prije prema nama, pa su nam meci iznad glava zvizdali kazem jos krajem marta, a ne tog 4.4.92.
znalo se da je hrasno brdo vecinom muslimansko, vraca srpska, gore po vrhu brda i ozrenskoj dalje su bili majmunovici starosjedioci naoruzani do zuba, znalo se da je granica kod stadiona, tj lorisa i da ce grbavica biti srpska jos mjesecima prije rata. i nije popis po mjesnim zajednicama pokazao ko je gdje bio u vecini, nego te lokalne bande koje su odjednom postale jednonacionalne. isto tako, znalo se da je granica na jevrejskom, tako da su lokalni teritorijalci zavisno od pripadnosti samo izasli na te linije kad se zaguzvalo.
a raspravljati o tome ko se s kim dogovarao, i sta je trebalo biti cije, je bespredmetno. naoruzane bande su same izasle na "granice" i zapisale teritorij.
mogu samo da kazem da je grad vec bio "mentalno" podijeljen i prije pucnjave krajem marta, odnosno da se znalo da je "granica" odmah iza skole, tj gledajuci iz moje perspektive, na sancu i kod bespravno izgradjenih kuca koje su pred rat rusili sandzama, a gdje su bili ti sda teritorijalci koji su drzali barikadu na tranzitu iznad zeljinog stadiona. srpski teritorijalci su drzali barikadu izmedju zgrada gdje sam zivjela i samo skole, tako da je skola bila na nicijoj zemlji, ali na strani blize srpskim kucama zbog cistine iza skole.
znaci, sumnjam da su zelene beretke bile ikad tacno u skoli, jer je tek tog 4.4. pocelo ono oko skupstine, vrbanje itd... preuzimanje objekata i opste rasulo. samo, tu se oko skole i stadiona se pjesadijski pucalo danima prije prema nama, pa su nam meci iznad glava zvizdali kazem jos krajem marta, a ne tog 4.4.92.
znalo se da je hrasno brdo vecinom muslimansko, vraca srpska, gore po vrhu brda i ozrenskoj dalje su bili majmunovici starosjedioci naoruzani do zuba, znalo se da je granica kod stadiona, tj lorisa i da ce grbavica biti srpska jos mjesecima prije rata. i nije popis po mjesnim zajednicama pokazao ko je gdje bio u vecini, nego te lokalne bande koje su odjednom postale jednonacionalne. isto tako, znalo se da je granica na jevrejskom, tako da su lokalni teritorijalci zavisno od pripadnosti samo izasli na te linije kad se zaguzvalo.
a raspravljati o tome ko se s kim dogovarao, i sta je trebalo biti cije, je bespredmetno. naoruzane bande su same izasle na "granice" i zapisale teritorij.
- karanana
.....i linije se manje vise oko grbavice nisu mijenjale ni za metra tokom cijelog rata. cak kazu, a ne znam jer nisam bio tamo, da je linija vilsonovo setaliste bila najmirnija u gradu. joj koja je sve ovo mucka bila. jebo mater, kad skontas, srbi i jesu bili vecina u opstinama odnosno u dijelovima grada koji su drzali i oni su fakat kontali da cuvaju ono sto je njihovo i gdje su bili vecina. ja ne znam da im je plan bio da vojnicki zauzmu sarajevo.hik-meta wrote:hajde da i ja napisem koju rijec, jer smo zivjeli 300 metara od skole mup-a odmah iznad tranzita u pravcu raskrsnice dole prema grbavici dok nismo zbrisali 21.4. kad je postalo neizdrzljivo, u kompleksu tada novih zgrada gdje je sds vec prije rata otkupio par stanova za radovana i ostale iz vrha sds-a.
- karanana
Pa ja ne znam sta se tu ima vjerovat a sta ne vjerovat. iz njegove price nisam siguran ko je pucao prvi a ko drugi. medjutim kakve sada to ima veze, odnosno kakve veze ima mupov centar na vracama sa ukupnim srpskim planom. Pa sta i da jesu zelene beretke prve zapucale? To je samo odgovor na okupaciju zgrade i na dijeljenje mup-a i Bosne i Hercegovine.
-
radeljas
ma, eto nije nikako. oni su samo branili svoje slanjem granata prema gradu.karanana wrote: jebo mater, kad skontas, srbi i jesu bili vecina u opstinama odnosno u dijelovima grada koji su drzali i oni su fakat kontali da cuvaju ono sto je njihovo i gdje su bili vecina. ja ne znam da im je plan bio da vojnicki zauzmu sarajevo.
preporucujem ti za ovo sto si rekao (naivno, vjerovatno) da potrazis intervju komandanta iz vogosce jove tintora dat srni 94. godine. e tamo jovo detaljno prica o planu presjecanja grada i o tome ko nije uradio posao (zakazala jna iz kasarne i srbi iz pofalica ukratko i otprilike), a oni iz vogosce nisu
sve sto je bilo i sto sam (smo) prezivio/jeli nikad ne treba zaboraviti. a najvise mrzim kad se neko pravi naivan i kad nastoji da izjednaci krivicu
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
incognito071 wrote:saviola wrote:incognito071 wrote:
Odavno ti pratim komentare na forumu. U medjuvremenu sam doznao ko si i kuda se kreces. Porucio bi ti da cuvas ledja!!
![]()
prijatelju, nemoj da se ja potrudim da saznam ko si ti...
nemas ti pojma ko sam ja, gdje i sta radim, jer da znas, ne bi izvaljivao takve gluposti.![]()
btw, ja na ovom forumu diskutujem korektno i stojim iza svega sto sam napisao, a to sto se tebi ne svidja moje razmisljanje, to je tvoj problem.
![]()
![]()
Nisam ti ja prijatelj, pseto cetnicko a reci cu ti samo jednu stvar: upracen si u lukavici na utakmici..
Gledaj sta pricas i zipa djale!!!
Prekinite sa tom pričom,molim vas iskreno od srca.
- saviola
karanana wrote:Pa ja ne znam sta se tu ima vjerovat a sta ne vjerovat. iz njegove price nisam siguran ko je pucao prvi a ko drugi. medjutim kakve sada to ima veze, odnosno kakve veze ima mupov centar na vracama sa ukupnim srpskim planom. Pa sta i da jesu zelene beretke prve zapucale? To je samo odgovor na okupaciju zgrade i na dijeljenje mup-a i Bosne i Hercegovine.
po tebi je opravdano bilo da zelene beretke sacekaju karisikove ljude i zapucaju na njih, jer su dosli da preuzmu neke stvari iz skole MUP-a???
-
testament
saviola wrote:karanana wrote:Pa ja ne znam sta se tu ima vjerovat a sta ne vjerovat. iz njegove price nisam siguran ko je pucao prvi a ko drugi. medjutim kakve sada to ima veze, odnosno kakve veze ima mupov centar na vracama sa ukupnim srpskim planom. Pa sta i da jesu zelene beretke prve zapucale? To je samo odgovor na okupaciju zgrade i na dijeljenje mup-a i Bosne i Hercegovine.
po tebi je opravdano bilo da zelene beretke sacekaju karisikove ljude i zapucaju na njih, jer su dosli da preuzmu neke stvari iz skole MUP-a???
Stvarno ti si za bolnice,i to da ti najdraži dr.radovan sređuje terapiju!
Čuj DOŠLI DA UZMU NEKE STVARI??? Bogami ko da je karišik došao kod jarana da uzme romane ili nešto slično,a ne kao pripadnik PARAVOJNE FORMACIJE koji je došao da ZAUZME školu LEGALNOG MUP-a.Fakat ba dosta šuplje na ovu temu svi dobro znaju šta se desilo tog dana,i slijedećih dana gdje su naše komšije dolazile naoružane kalašima,snajperima i zoljama da "uzmu neke stvari"
-
Ffff
nemoj tako, ostale ljudima cetkice za zube!testament wrote:saviola wrote:karanana wrote:Pa ja ne znam sta se tu ima vjerovat a sta ne vjerovat. iz njegove price nisam siguran ko je pucao prvi a ko drugi. medjutim kakve sada to ima veze, odnosno kakve veze ima mupov centar na vracama sa ukupnim srpskim planom. Pa sta i da jesu zelene beretke prve zapucale? To je samo odgovor na okupaciju zgrade i na dijeljenje mup-a i Bosne i Hercegovine.
Čuj DOŠLI DA UZMU NEKE STVARI??? Bogami ko da je karišik došao kod jarana da uzme romane ili nešto slično,a ne kao pripadnik PARAVOJNE FORMACIJE koji je došao da ZAUZME školu LEGALNOG MUP-a.Fakat ba dosta šuplje na ovu temu svi dobro znaju šta se desilo tog dana,i slijedećih dana gdje su naše komšije dolazile naoružane kalašima,snajperima i zoljama da "uzmu neke stvari"
ovaj bi mogao biti onaj iz SPONAe, onaj sto ga je uspio zacepiti cak i onaj polupismeni nacelnik opstine Srebrenica!
admini, radite nesto, ili zatvarajte temu, ili bar recite ljudima da se ne loze na ovakve provokacije!
- saviola
testament wrote:saviola wrote:karanana wrote:Pa ja ne znam sta se tu ima vjerovat a sta ne vjerovat. iz njegove price nisam siguran ko je pucao prvi a ko drugi. medjutim kakve sada to ima veze, odnosno kakve veze ima mupov centar na vracama sa ukupnim srpskim planom. Pa sta i da jesu zelene beretke prve zapucale? To je samo odgovor na okupaciju zgrade i na dijeljenje mup-a i Bosne i Hercegovine.
glupane, prvo pogledaj link koji sam postavio, procitaj postove, pa onda se ukljuci u diskusiju.
- saviola
Ffff wrote:nemoj tako, ostale ljudima cetkice za zube!testament wrote:saviola wrote:
ovaj bi mogao biti onaj iz SPONAe, onaj sto ga je uspio zacepiti cak i onaj polupismeni nacelnik opstine Srebrenica!
admini, radite nesto, ili zatvarajte temu, ili bar recite ljudima da se ne loze na ovakve provokacije!
admini da rade kako treba, tebe bi prvo liferovali odavde.
-
Ffff
i ja sam glupan, i svi ljudi na ovom forumu koji trose energiju na takve kao sto si ti, umjesto da te samo zale! vjerovatno si jos uvijek na istom brdu kao i tog dana! a gore je mrak i hladno je!saviola wrote:Ffff wrote:nemoj tako, ostale ljudima cetkice za zube!testament wrote:
admini da rade kako treba, tebe bi prvo liferovali odavde.
Last edited by Ffff on 05/02/2008 17:16, edited 1 time in total.
-
testament
saviola wrote:testament wrote:saviola wrote:
glupane, prvo pogledaj link koji sam postavio, procitaj postove, pa onda se ukljuci u diskusiju.
IMA LI GDJE ADMINISTRATORA DA OVAJ ČETNIČKI ISPRDAK VIŠE NE LAPRDA GLUPOSTI I VRIJEĐA OVDJE????????????
- suncokret13
malo da se lopta ustopa,
Henda - Raskrsnice Sarajeva
Srusena su draga mjesta moja ulica,
u dnu svoje hladne sobe dise ubica,
ovdje zivot malo vrijedi ovo je ludnica
pobjegli su bolesnici iz svojih bolnica, iz svojih bolnica.
Refren:
Raskrsnice Sarajeva prosao sam ziv,
svi pucaju po mom gradu niko nije kriv,
raskrsnice reci sada koga ce ubiti
dal' cu nocas svoju dragu opet ljubiti, opet ljubiti.
Ovdje zivot malo vrijedi ovo je ludnica
pobjegli su bolesnici iz svojih bolnica, iz svojih bolnica.
Refren