Preporucite Vino!

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

d2

#51 Re: Preporucite Vino!

Post by d2 »

ako se ne varam ima prodavnica vina kod mosta posta, tamo gdje je bila kafa za ponijeti
jOFLA

Post by jOFLA »

.
Last edited by jOFLA on 08/07/2023 18:53, edited 2 times in total.
Brunello

#53 Re: Preporucite Vino!

Post by Brunello »

Dobra kapljica , sinoc je probao....inace obozavam sangiovese!! :thumbup: :thumbup: :thumbup:

http://www.superwein.ch/weinkatalog/san ... serva.html
Krigla_Sa

#54 Re: Preporucite Vino!

Post by Krigla_Sa »

Jel ko pio casillero cabarnet sauvignon
Ja jucer probao ,svidja mi se a i cijena je prihvatljiva,nakon dvije case odem do wc-a i vidim da su mi zubi i jezik skroz poplavili :)

Image
downtoearth

#55 Re: Preporucite Vino!

Post by downtoearth »

Krigla_Sa wrote:Jel ko pio casillero cabarnet sauvignon
Ja jucer probao ,svidja mi se a i cijena je prihvatljiva,nakon dvije case odem do wc-a i vidim da su mi zubi i jezik skroz poplavili :)

Image
:thumbup: a sto su dobra australijska vina kao Jacob's Creek, posebno Reserve
Astrix

#56 Re: Preporucite Vino!

Post by Astrix »

Nekako izvukoh ovu temu. Treba mi neko da mi preporuči neko dobro vino, gdje se može kupiti u Sarajevu, tražim za poklon prijateljici, poželjno da je neko strano vino, najbolje talijansko?
problemnatravunu

#57 Re: Preporucite Vino!

Post by problemnatravunu »

Image

Nećeš se prevariti niti sa jednim od ovih, a domaće , takodje , relativno prihvatljive cijene za kvalitet, meni je recimo Vranac izvrsnog ukusa, a u Bingu se ima za 10,85 KM

Image
ozdrlje_donje

#58 Re: Preporucite Vino!

Post by ozdrlje_donje »

Meni ponajbolje sa nasih prostora:

Image
ozdrlje_donje

#59 Re: Preporucite Vino!

Post by ozdrlje_donje »

I ovo :)

Image
princess Leia

#60 Re: Preporucite Vino!

Post by princess Leia »

po meni vino koje nema konkurenciju :-D :stidljiv:

http://www.kozlovic.hr/

Image
ozdrlje_donje

#61 Re: Preporucite Vino!

Post by ozdrlje_donje »

Sjooo bas sam u nedelju prolazio tuda na malogranicni prelaz u Bujama da izbjegnem guzvu prema Kopru. Nisam znao za njih, da jesam svratio bih po koju flasicu 8-) Nema veze, u septembru sam opet u Istri pa cu gledati da ih posjetim.
princess Leia

#62 Re: Preporucite Vino!

Post by princess Leia »

ozdrlje_donje wrote:Sjooo bas sam u nedelju prolazio tuda na malogranicni prelaz u Bujama da izbjegnem guzvu prema Kopru. Nisam znao za njih, da jesam svratio bih po koju flasicu 8-) Nema veze, u septembru sam opet u Istri pa cu gledati da ih posjetim.

http://www.kozlovic.hr/index.php/kontakt/posjete
ja sve cekam da me muz iznenadi za godisnjicu braka sa jednim programom posjeta :)
ali na stranu sve, vino im je extra :)
SmokingMan

#63 Re: Preporucite Vino!

Post by SmokingMan »

Molio bih neku poreporuku za poklon,inače planiram kupiti svojoj kolegici za rođendan bocu vina.
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#64 Re: Preporucite Vino!

Post by Toto »

SmokingMan wrote:Molio bih neku poreporuku za poklon,inače planiram kupiti svojoj kolegici za rođendan bocu vina.
a sta ti hos da postignes kod koleginice: da je obradujes, iznenadis, impresioniras ili obloces ??
Astrix

#65 Re: Preporucite Vino!

Post by Astrix »

princess Leia wrote:
ozdrlje_donje wrote:Sjooo bas sam u nedelju prolazio tuda na malogranicni prelaz u Bujama da izbjegnem guzvu prema Kopru. Nisam znao za njih, da jesam svratio bih po koju flasicu 8-) Nema veze, u septembru sam opet u Istri pa cu gledati da ih posjetim.

http://www.kozlovic.hr/index.php/kontakt/posjete
ja sve cekam da me muz iznenadi za godisnjicu braka sa jednim programom posjeta :)
ali na stranu sve, vino im je extra :)
Bio sam prošlo ljeto tamo, zakasnili pola sata i bilo sve zatvoreno. Ali smo bez teksta ostali, prelijepo je tamo. Imali smo malo više sreće u Kaboli, Cura nas je počastila jednom čašom bijelog vina.
Astrix

#66 Re: Preporucite Vino!

Post by Astrix »

problemnatravunu wrote:Image

Nećeš se prevariti niti sa jednim od ovih, a domaće , takodje , relativno prihvatljive cijene za kvalitet, meni je recimo Vranac izvrsnog ukusa, a u Bingu se ima za 10,85 KM

Image
Znam da u Bingu ima kutak sa svim tim vinima, baš ću ići pogledati.
Da ne zna još neko gdje bi se moglo naći vino za poklon fino upakovano i uz to možda dvije čaše ili nešto...?
Saian

#67 Re: Preporucite Vino!

Post by Saian »

otiDi kod ovih finih ljudi http://www.divina.ba/, uputit cete savjetima i preporukama koje stanu u tvoj budzet, kolateralno ces saznati dosta o tome na sta obratiti paznju, ako imas specificnih pitanja bit ce odgovorena i mozda ces i o svom ukusu nauciti par stvari :)

p.s. imas pod "vinska kultura" tab-om, od osnova do ciroze jetre :D :oops:
Saian

#68 Re:

Post by Saian »

Tesssa wrote:Ma Visko djeluje kao nijedna droga :D

Jednom sam prilikom poslije vece kolicine pricala prijateljici neki vic o zeki i rasplakala se u pola vica, bilo mi nesto zao zeke iz vica :lol: :lol: :lol:

A sto se tice druge flase mislim da se tu svi slazemo :D Ide ko mlijeko! :D
:lol: :lol: :lol: Dinchy nema dalje :D
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#69 Re: Re:

Post by Toto »

Saian wrote:
Tesssa wrote:Ma Visko djeluje kao nijedna droga :D

Jednom sam prilikom poslije vece kolicine pricala prijateljici neki vic o zeki i rasplakala se u pola vica, bilo mi nesto zao zeke iz vica :lol: :lol: :lol:

A sto se tice druge flase mislim da se tu svi slazemo :D Ide ko mlijeko! :D
:lol: :lol: :lol: Dinchy nema dalje :D
bogme si ti dobro prosla ... bacila se koja suzica i zalila tuga u drugoj flasi, zbog zeke iz vica
ima jedna: sto je pala u bandak, zbog zeke u tanjiru ..
dok je jela hasenpfeffer, sve skakucala oko sofre, krcila kukuruzu, umakala u hasenpffer saft i vikala: "sto je dobro, sta je ovo!" ..
dok joj ne prevedose na starobosanski sta je haspfeffer .. kad je ona peti seseti put poskocila i prupitala sta je ovo neko dobaci: "zeko" .. njoj stade u grlu; kad drugi dobaci da je sa crvenim okama: doticna pade u nesvjest ..
pola catrnje vode potrosili dok je na avertismo ... nije htjela cijelu godinu sa mnom prozborit a ja samo cevab napravio od zeke ...
Post Reply