Da su sutra IZBORI za koga bi glasali???

Prpa.ba

Post by Prpa.ba »

Abu FEED el-Castro wrote:iskljucivo haris silajdzic - iz inata 8)

Dobro... njega za predsjednika. A sta cemo sa nizim nivoima vlasti? :D
sarlo

Post by sarlo »

Kenan-Safvet wrote:
sarlo wrote:Da sam Amerikanac bio bih u daljini;
Dzon Mekkenzo Dzungle. Castan i postar. Ratni veteran, pun qrac godina u vijetnamskom zarobljenistvu!!
Majk Habibiu. Sarmatan, iskren i promiskuitetan. Bivsi svodnik-ovo me je podsjetilo na Reberta Duvala u filmu Apostol (Duval je, koliko se sjecam, sam napisao scenario i unistio taj film, fuj, rigam). -Kad su ga policajci uhapsili govore mu: "Imas pravo da cutis"," Mater vam jebem, oink oink".- U tim pricama i tim ljudima ima nesto...lucidno..
Ovdje sam glasao..zna se... Nema kompromisa, i opet cu da molim, opet cu da klecim. Princip je princip, a noga je djon. A ako nas Haris i proda, ja sam svoju duznost izvrsio i volim ga.
Ne bih se u potpunosti slozio, imas par dobrih ali proturjecnih ideja, ali ja ipak mislim(smatram) da je pred tobom idilicna dilema.
Bbar nemam dilema sa imenom...
Mogo psujes i skloni si svakakvom mastanju. Svodnici, ljubav prema muskarcima, sl..
Nemam dilema. Volim samo zene i nemam tako bujnu mastu kao ti...
p.s.
Predji na neki pederski forum i slepaj se nekom drugom.
cyprus

Post by cyprus »

Prpa.ba wrote:
Abu FEED el-Castro wrote:iskljucivo haris silajdzic - iz inata 8)

Dobro... njega za predsjednika. A sta cemo sa nizim nivoima vlasti? :D
Ma ne brini, ima kvalitetnog kadra iz njegove družine da se popune svi nivoi :D .

(imam osjećaj da sam negdje zaboravio metnut navodnike :-) )
Kenan-Safvet

Post by Kenan-Safvet »

sarlo wrote:
Kenan-Safvet wrote:
sarlo wrote:Da sam Amerikanac bio bih u daljini;
Dzon Mekkenzo Dzungle. Castan i postar. Ratni veteran, pun qrac godina u vijetnamskom zarobljenistvu!!
Majk Habibiu. Sarmatan, iskren i promiskuitetan. Bivsi svodnik-ovo me je podsjetilo na Reberta Duvala u filmu Apostol (Duval je, koliko se sjecam, sam napisao scenario i unistio taj film, fuj, rigam). -Kad su ga policajci uhapsili govore mu: "Imas pravo da cutis"," Mater vam jebem, oink oink".- U tim pricama i tim ljudima ima nesto...lucidno..
Ovdje sam glasao..zna se... Nema kompromisa, i opet cu da molim, opet cu da klecim. Princip je princip, a noga je djon. A ako nas Haris i proda, ja sam svoju duznost izvrsio i volim ga.
Ne bih se u potpunosti slozio, imas par dobrih ali proturjecnih ideja, ali ja ipak mislim(smatram) da je pred tobom idilicna dilema.
Bbar nemam dilema sa imenom...
Mogo psujes i skloni si svakakvom mastanju. Svodnici, ljubav prema muskarcima, sl..
Nemam dilema. Volim samo zene i nemam tako bujnu mastu kao ti...
p.s.
Predji na neki pederski forum i slepaj se nekom drugom.
sta zelis vise od mene, prodji me se
rashid

Post by rashid »

chuchumbamayumbe wrote:
rashid wrote:
venera888 wrote:mashaAllah sto vas ima :-)

ja ako Bog da SBIH
______ te Haris i svi _______ njemu slicni pa da i ti jednom dozivis pravi _______ od cistokrvnog muslimana. Mozda ce to interesovati muslimane svjeta pa ce imati i oni zelju za komadom tvoje _________.

Ovako: U linije gore popunite sljedece rijeci .... slobodan izbor:

picaaaa (nije misljeno kratko pica)
odere
orgazam
kurcina
picaaaa (drugi put)
jebo
kreteni
zajebo
piceeee ( a = e )
kurcine
jalijas
jalijasi
zeljo :D

Glasam za sebe! :D
rashid-e, machak, sta ti bi ba?!
Ma razljutila me na jednoj temi o muslimanima, pa nekako imao osjecaj da sam joj ostao duzan :)

Ma gore navedeno ispao sam glupan :)

Glasao bi za onu stranku gdje je Zeljko Komsic! :)
Pakleni

Post by Pakleni »

a da uvedemo test pismenosti i inteligencije kao uslov za glasanje? nije demokratski ali sta nas briga ako cemo izbjeci desnicu. Da je amerika to uvela prije 8 godina sad nebi imali majmuna na vlasti (ovim se zelim izvinuti svim majmunima, ne zelim vrijedjati njihova prava niti umanjivati njihovu inteligenciju za dobrih 80%) ali onda bi im 90% juga izgubilo pravo na glasanje i nekih 95% republikanaca nebi imalo pravo kandidovanja :D
Ahmmed

Post by Ahmmed »

rashid wrote:

ja ako Bog da SBIH
______ te Haris i svi _______ njemu slicni pa da i ti jednom dozivis pravi _______ od cistokrvnog muslimana. Mozda ce to interesovati muslimane svjeta pa ce imati i oni zelju za komadom tvoje _________.

odere
orgazam
kurcina
picaaaa (drugi put)
jebo
kreteni
zajebo
piceeee ( a = e )
kurcine
jalijas
jalijasi

Fuj.....i niko ni mukajet.....još mu tepaju....mačak....
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Pakleni wrote:a da uvedemo test pismenosti i inteligencije kao uslov za glasanje? nije demokratski ali sta nas briga ako cemo izbjeci desnicu. Da je amerika to uvela prije 8 godina sad nebi imali majmuna na vlasti (ovim se zelim izvinuti svim majmunima, ne zelim vrijedjati njihova prava niti umanjivati njihovu inteligenciju za dobrih 80%) ali onda bi im 90% juga izgubilo pravo na glasanje i nekih 95% republikanaca nebi imalo pravo kandidovanja :D

prvo kastriranje, pa ubijanje Roma, pa protjerivanje djece i žena onih kojima su oduzeta državljanstva, sad i ova vrsta "demokracije".....Napredujemo....

http://www.fasizam-x.com
rashid

Post by rashid »

Ahmmed wrote:
rashid wrote:

ja ako Bog da SBIH

odere
orgazam
kurcina
picaaaa (drugi put)
jebo
kreteni
zajebo
piceeee ( a = e )
kurcine
jalijas
jalijasi

Mozel maca umjesto mačak ... mačak mi je nekako prljavo :)
Ahmmed

Post by Ahmmed »

rashid wrote:
Ahmmed wrote:
rashid wrote: ______ te Haris i svi _______ njemu slicni pa da i ti jednom dozivis pravi _______ od cistokrvnog muslimana. Mozda ce to interesovati muslimane svjeta pa ce imati i oni zelju za komadom tvoje _________.

odere
orgazam
kurcina
picaaaa (drugi put)
jebo
kreteni
zajebo
piceeee ( a = e )
kurcine
jalijas
jalijasi

Mozel maca umjesto mačak ... mačak mi je nekako prljavo :)

Ne znam...pitaj ovog što ti tako tepa....
bosanska rijec

Post by bosanska rijec »

"rasid" nikakvo cudo sto ovako pise, al koga briga... :oops:
newone

Post by newone »

Pakleni wrote:a da uvedemo test pismenosti i inteligencije kao uslov za glasanje? nije demokratski ali sta nas briga ako cemo izbjeci desnicu. Da je amerika to uvela prije 8 godina sad nebi imali majmuna na vlasti (ovim se zelim izvinuti svim majmunima, ne zelim vrijedjati njihova prava niti umanjivati njihovu inteligenciju za dobrih 80%) ali onda bi im 90% juga izgubilo pravo na glasanje i nekih 95% republikanaca nebi imalo pravo kandidovanja :D
Pa zasto ti Republikanci tako cesto drze kongres i senat u svojoj vecini u Americi kroz istoriju. Pa jednostavno zato sto za njih uvijek glasa siromasni jug Amerike i nerazvijeni midwest.
A znate li kako se jos u Americkom zargonu naziva taj siromasni i polupismeni jug Amerike koji obuhvata nekih dvadesetak saveznih drzava - the bible belt ( biblijski pojas )! Zasto taj naziv? Pa zato sto su stanovnici tih saveznih drzava mahom pripadnici konzervativne evangelisticke tradicije i crkve i kao takvi podlozni su manipulacijama od strane politicara iz Republikanske stranke i sluze im kao izborno stado ovaca. I tako Republikanci redovno od njih dobiju glasove kao i Mr. Bush i svaki drugi Republikanski predsjednik.
I tacno je da su Republikanske pristalice u Americkom narodu nepismen ili polupismen svijet koji je jako religiozno "zahlupan" i cesto i radikalan, vjerski i rasno netrpeljiv prema drugima. Ali zato su fantasticna masinerija u dodjeljivanju glasova Republikancima.
I kada su preliminarni izbori u Americi, glasaci ne glasaju zaokruzivajuci imena kandidata na glasackim listicima vec su u opticaju elektronske glasacke masine sa touch screen display-om na kojem su plavom bojom ispisana imena demokrata, a crvenom imena republikanaca da i oni nepismeni mogu kaziprstom inicirati svog kandidata kojeg prepoznaju preko karakteristicne boje. I onda im kazu samo tipkajte crvenu i necete pogrijesiti. I tako Republikanci i pobjedjuju.
A taj Jug i jeste ekonomski nerazvijen i poljoprivredno orijentisan.
Hocu reci da je Amerika davno uvela sistem da i nepismeni mogu glasati.
newone

Post by newone »

IlijaLadin wrote:Više ne budem glasao za neku stranku.

Samo pojedinci. Najsretniji bih bio kada bih mogao glasati za 4 kvalitetna covjeka iz 4 razlicite stranke. Vjerovatno to nikad neću moći.

No, i ovakav sistem glasanja je mnooogo bolji od onoga kojeg vidimo u SADu.
Demokratija my ass!
Za tvoju informaciju Amerika ima predjsednicki sistem a ne parlamentarni kao sto je slucaj u svim Evropskim zemljama. Stoga im ne treba vise od dvije politicke stranke. Predsjednik je taj koji moze da ospori svaku odluku senata i kongresa ukoliko ona nije izglasana 2/3-nskom vecinom u oba doma, ali isto tako moze da stavi svoj veto i na svaku njihovu odluku i ako je izglasana u oba doma u potpunosti. Obrnuto, nijedna predsjednikova odluka nije vazeca ako nije potvrdjena u oba doma 2/3-nskom vecinom. Na svaki novi zakon, izmjenu starog zakona ili ukidanje starog zakona, predsjednik mora staviti svoj potpis. Predsjednikova je posljednja rijec i bez njegovog aminovanja nista ne moze proci. Na ovaj nacin se odgovornost usmjerava na jednu osobu, a procedure odlucivanja su znatno ubrzane. Sistem se u preko 200 godina istorije Amerike pokazao veoma efikasnim. Naravno, nista nije savrseno.
Pa i u Evropi su ti uglavnom dvije stranke u svakoj zemlji od znacaja i samo se smjenjuj: u Velikoj Britaniji su to Laburisti i Torijevci, u Njemackoj Demokriscani i Socijaldemokrati, u Francuskoj Socijalisti i Republikanci,....Kazu gdje je puno baba i djeca su traljava. Sistemi sa dvije velike politicke stranke su efikasni u donosenju i izglasavanju odluka, a takve demokratije se smatraju zrelim demokratijama.
popajic

Post by popajic »

sarlo wrote:Da sam Amerikanac bio bih u dilemi;
Dzon Mekejn. Castan i posten. Ratni veteran, pet godina u vijetnamskom zarobljenistvu!!
Majk Hakabi. Sarmatan, iskren i konzervativan. Bivsi svecenik-ovo me je podsjetilo na Reberta Duvala u filmu Apostol (Duval je, koliko se sjecam, sam napisao scenario i rezirao taj film). -Kad su ga policajci uhapsili govore mu: "Imas pravo da cutis"," Sta ce mi to pravo, ja uvijek imam nesto da kazem".- U tim pricama i tim ljudima ima nesto...lucidno..
Ovdje sam glasao..zna se... Nema kompromisa, i opet cu. Princip je princip. A ako nas Haris i proda, nema veze. Ja sam svoju duznost izvrsio.

A ako nas i Haris proda???
Nesto se ne sjecam,bijase li ono taj isti Haris u Dejtonu?
elSaik

Post by elSaik »

ja ako Bog da SBIH
A jel' ovo k'o mora zajedno?!
--------------------------------------------

Uz Božiju pomoć da napokon krenemo prema naprijed. Inšaallah.

Za SDP, naravno. A Komšića za predsjednika.
šega

Post by šega »

nikad_izvini wrote:
šega wrote:Ja nikada u životu nisam glasao niti mislim :x .Taj ću stav promjeniti samo ako me neko uvjeri da su ovi naši političari (bar jedan) u politici zbog politike i naroda ,Svi su oni samo i samo zbog sebe i svog pokolenja.
Ako je neko ovdje rad da me razuvjeri biću mu zahvalan :lol:
Biću vrlo kratak :D Desnica ima najvjernije i konstantne glasače.Centra skoro da nemamo,pa ga ni ne spominjem.Do je ljevica malo problematična.Zašto,zato što ne glasa.Mrsko im.E tu je i problem.Zašto? Recimo da je prag za mandat 5% . 1.000 000 glasača eventualnih(karikiram da se lakše računa :D ).Znači da bi dobio 5% treba ti 50.000 glasova.Ali,pošto ljudi ne glasaju(većina ljevičarske i neke građanske opicije,kao što si i sam) izađe ih na izbore 500.000.Znači za mandat ti sada treba 25.000 umjesto 50.000.Pogledaj prvu rečenicu o vjernosti i konstantnosti i sve će ti se samo kazati :D
Gluho bilo da te nagovaram da glasaš za SDP,glasaj za penzionere,pokret mladih,bilo koga.
Ako te nisam uvjerio,jebiga.Al si i ti mašala kriv za stanje u zemlji,ako ne podržavaš ove na vlasti.Ako podržavaš,ne izlazi na izbore :D

Hvala na trudu da me razuvjeriš ali pitanje je bilo da me neko razuvjeri da nisu svi naši političari tu samo radi sebe i svog ličnog pokolenja nego i rad politike i naroda koji ga bira. Ti si meni samo ukazao na grešku zbog mog odbijanja da izađem na glasanje.(koje sam svjestan)Ali i to mi je manja greška nego da nekom šupku svojim glasom poturam fotelju pod guzicu
Zox

Post by Zox »

Vodenjak wrote:
Zox wrote:SDA + Zeljko 8-)
Pitaj Zeljka na blogu mu sta o tome misli! :D :D

Jos kad bi ga i osunetili, ha? :wink:

:-) :-) :-)
Eh eno, odmah po chuni!
To su ba pravi bosanci, SDA i Zeljko. Morao mi se desiti Silajdzic da to skontam. :D
I jos malo da pojasnim: dok je bio SDA mogao si ako nista potplatiti nekoga. Sad ne mozes nista ako nisi striktno iz SBiH klana. :roll:
yurebure

Post by yurebure »

CIJENIM ZELJKA KOMSICA KAO VELIKOG ,PATRIOTU ALI ON JE PO MOJEM MISLJENJU JEDINI OK U CITAVOM SDP.
SAMO DA VIDITE STA OVAMO U PROVINCIJAMA RADE NACELNICI SDP-a .
KOPIRAJU U NACINU RADA OVE IZ SDA:
OTIMAJU KOLIKO MOGU I KOLIKO NEMOGU!!!!! :roll:
mostarac

Post by mostarac »

pa de ti nama to na sunce onda iznesi.
Ko, kada, gdje i tako to :D

jebote gdje je nancy :roll: :roll: :roll:
Umrla tema "Vise o desavanjima u SDP-u" bez nje :D
nikad_izvini

Post by nikad_izvini »

šega wrote:
nikad_izvini wrote:
šega wrote:Ja nikada u životu nisam glasao niti mislim :x .Taj ću stav promjeniti samo ako me neko uvjeri da su ovi naši političari (bar jedan) u politici zbog politike i naroda ,Svi su oni samo i samo zbog sebe i svog pokolenja.
Ako je neko ovdje rad da me razuvjeri biću mu zahvalan :lol:
Biću vrlo kratak :D Desnica ima najvjernije i konstantne glasače.Centra skoro da nemamo,pa ga ni ne spominjem.Do je ljevica malo problematična.Zašto,zato što ne glasa.Mrsko im.E tu je i problem.Zašto? Recimo da je prag za mandat 5% . 1.000 000 glasača eventualnih(karikiram da se lakše računa :D ).Znači da bi dobio 5% treba ti 50.000 glasova.Ali,pošto ljudi ne glasaju(većina ljevičarske i neke građanske opicije,kao što si i sam) izađe ih na izbore 500.000.Znači za mandat ti sada treba 25.000 umjesto 50.000.Pogledaj prvu rečenicu o vjernosti i konstantnosti i sve će ti se samo kazati :D
Gluho bilo da te nagovaram da glasaš za SDP,glasaj za penzionere,pokret mladih,bilo koga.
Ako te nisam uvjerio,jebiga.Al si i ti mašala kriv za stanje u zemlji,ako ne podržavaš ove na vlasti.Ako podržavaš,ne izlazi na izbore :D

Hvala na trudu da me razuvjeriš ali pitanje je bilo da me neko razuvjeri da nisu svi naši političari tu samo radi sebe i svog ličnog pokolenja nego i rad politike i naroda koji ga bira. Ti si meni samo ukazao na grešku zbog mog odbijanja da izađem na glasanje.(koje sam svjestan)Ali i to mi je manja greška nego da nekom šupku svojim glasom poturam fotelju pod guzicu
Tako razmišlja moj kum,masa moje raje i tako. Više manje svi to kažu i gricko,klasični.
To se zove letargija i jebiga.Zato ga i pušimo.
PS ima vas mnogo :D
pike

Post by pike »

Ahmmed wrote:

prvo kastriranje, pa ubijanje Roma, pa protjerivanje djece i žena onih kojima su oduzeta državljanstva, sad i ova vrsta "demokracije".....Napredujemo....

Stvarnost je okrutna, mislim da je to jedna od najvecih mana demokratije. Buducnost i sudbina drzave u rukama nepismenih i polupismenih narodnih masa.
Last edited by pike on 31/01/2008 01:48, edited 1 time in total.
Brisbane

Post by Brisbane »

Zadnji put sam glasao.
Haris
LDS
LDS
LDS

sada bih
Komsic
SDP
LDS
LDS
mostarac

Post by mostarac »

pike wrote:
Ahmmed wrote:

Stvarnost je okrutna, mislim da je to jedna od najvecih mana demokratije. Buducnost i sudbina drzave u rukama nepismenih i polupismenih narodnih masa.
Da svako ima jednaku sposobnost rasudjivanja i donosenja odluka onda bi svi bili akademici, a velike korporacije i kompanije bi uvele demokratiju kao nacin donosenja odluka, a to nikad i nigdje nije bilo i nece bit, a zasto? Zato sto je demokratija neefikasan nacin za donosenje ispravnih poslovnih odluka, a izbori su vrijeme kad se donose poslovne i strateske odluke od vitalnog znacaja za buducnost drzave, a drzava je nista drugo nego preduzece.
Ja ne bi oduzimao pravo glasa nikome, ali bi donio kriterije na osnovu kojih bi se ti glasovi rangirali. U skladu s tim neciji glas bi vrijedio 10 poena ili glasova, a neciji samo 2.
lady midnight

Post by lady midnight »

mostarac wrote:
pike wrote:
Ahmmed wrote:

Da svako ima jednaku sposobnost rasudjivanja i donosenja odluka onda bi svi bili akademici, a velike korporacije i kompanije bi uvele demokratiju kao nacin donosenja odluka, a to nikad i nigdje nije bilo i nece bit, a zasto? Zato sto je demokratija neefikasan nacin za donosenje ispravnih poslovnih odluka, a izbori su vrijeme kad se donose poslovne i strateske odluke od vitalnog znacaja za buducnost drzave, a drzava je nista drugo nego preduzece.
Ja ne bi oduzimao pravo glasa nikome, ali bi donio kriterije na osnovu kojih bi se ti glasovi rangirali. U skladu s tim neciji glas bi vrijedio 10 poena ili glasova, a neciji samo 2.
a ko ce odluchiti chiji glas koliko vrijedi? de, zhivota vam... chuj klasifikacije na osnovu stepena inteligencije :-)

izbori su tu da bi ljudi imali priliku da artikulishu svoje interese (ili ono shto oni smatraju svojim interesima) time shto ce dati glas onome za koga misle da ce te interese zastupati na najbolji moguci nachin.
niko nema pravo da kazhe da njegovi interesi - zato shto je obrazovaniji i "razboritiji" (je li se ovdje implicira nekakav automatizam? ako jeste, pogreshan je) - stoje iznad interesa nekog drugog, ko je manje obrazovan, a po nekima izgleda i manje "razborit".

ako se vec o ovome pricha - pa nishta, najbolje da ukinete izbore. poshaljite "nepismene i polupismene mase" :-) na polje i u rudnike da rintache i proizvode dok se oni '"cjelopismeni" okorishtavaju njihovim radom. ako sluchajno progovore, lupiti ih jednom po glavi, ili vishe puta, a ako se stoka nepismena i zatucana :oops: bash uzjoguni, zna se kako su to rjeshavali nashi politichki idoli... ha ja, i mirna bosna :oops::oops:

e svashta ce se chovjek ovdje naslushati :x:x

i ja se kladim, mostarac, da bi na toj tvojoj listi broj poena rastao proporcionalno stepenu harmonije sa tvojim vlastitim politichkim ubjedjenjem. :-)
mostarac

Post by mostarac »

lady midnight wrote:
mostarac wrote:
pike wrote: Stvarnost je okrutna, mislim da je to jedna od najvecih mana demokratije. Buducnost i sudbina drzave u rukama nepismenih i polupismenih narodnih masa.
a ko ce odluchiti chiji glas koliko vrijedi? de, zhivota vam... chuj klasifikacije na osnovu stepena inteligencije :-)

izbori su tu da bi ljudi imali priliku da artikulishu svoje interese (ili ono shto oni smatraju svojim interesima) time shto ce dati glas onome za koga misle da ce te interese zastupati na najbolji moguci nachin.
niko nema pravo da kazhe da njegovi interesi - zato shto je obrazovaniji i "razboritiji" (je li se ovdje implicira nekakav automatizam? ako jeste, pogreshan je) - stoje iznad interesa nekog drugog, ko je manje obrazovan, a po nekima izgleda i manje "razborit".

ako se vec o ovome pricha - pa nishta, najbolje da ukinete izbore. poshaljite "nepismene i polupismene mase" :-) na polje i u rudnike da rintache i proizvode dok se oni '"cjelopismeni" okorishtavaju njihovim radom. ako sluchajno progovore, lupiti ih jednom po glavi, ili vishe puta, a ako se stoka nepismena i zatucana :oops: bash uzjoguni, zna se kako su to rjeshavali nashi politichki idoli... ha ja, i mirna bosna :oops::oops:

e svashta ce se chovjek ovdje naslushati :x:x

i ja se kladim, mostarac, da bi na toj tvojoj listi broj poena rastao proporcionalno stepenu harmonije sa tvojim vlastitim politichkim ubjedjenjem. :-)
Moze se situacija rjesiti i na sljedeci nacin. Da bi mogao imati pravo glasa moras se registrovati za izbore, a da bi se registrovao moras uraditi test o tome sta je drzava, sta su izbori, zbog cega se glasa i kako drzava funkcionise.
Ovo bi bilo jednako za sve i ne bi bilo diskriminirajuce ni za koga, a oni koji ne poznaju ovu materiju ne bi mogli ni glasati, a i nije pravedno da glasaju jer nemaju pojma zasto to rade i zasto to cine i sta je smisao toga ali itekako odredjuju buducnost i tvog i mog zivota. Ja znam da bi se u BiH biracko tijelo desetkovalo, ali boze moj. Dakle neka glasanju pristupi samo onaj gradjanin koji zna zasto to cini i sta je smisao toga, a ne neko kome su u dzamiji ili crkvi rekli sta treba da radi i za koga da glasa, a uz to je jos on poveo i unuce sa sobom, jer je nepismen pa ne zna gdje su "nasi".
E jebiga ja jesam za to da se takvima oduzme pravo glasa. Nisam za to da se bilo ko diskriminira, ali kad takva individua glasa to je onda diskriminacija mene koji shvatam sta su i sta znace izbori i zasto glasam.
Post Reply