Moto Smoto u novoj familiji

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Isaac

Post by Isaac »

.......
Last edited by Isaac on 24/11/2008 12:40, edited 1 time in total.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

lopaticu imas u mercatoru, interexu, gdje god...
:D

uzmi mu ogrlicu...trust me :D ako ogrlica bude pravo danfala, onda je ok...sa ampulama ja nikad nisam bila nacisto, uvijek je neka macka imala buhe...
Fiore

Post by Fiore »

Mirci imas li ti jos koga osim ovih macki.. :D
Lace

Post by Lace »

Isaac wrote:OK, kupit cu kristale.

Neki dan sam bio u Zoo centru, trazio Frontline (stalno se ceska) pa nisu imali... A trebao bih kupiti i lopaticu, sad cistim rukom sa ubrusima. :D:D

Ovdje izgleda k'o zekonja. :-)

Image
pepi macak...vidi se da je jos mlad...velike usi :D
Bajko

Post by Bajko »

ma o kakvim vi kristalima pricate??
kad ih zalijes vodom nestanu ili kako :? i ne tukne li to malo kad dodje u kontakt s vodom :-?
Skyfox

Post by Skyfox »

E vala ja idem u subotu po te kristale da probam, zvuce mi revolucionarno...

A cijena???

@Isaac - isprobavaj raznu hranu dok ne nades nesto sto mu odgovara. Imas kupit i travu za mace pa daj mu i to. Macke jedu travu da bi lakse iskasljale dlaku... (mislim na pravu zelenu travu sa livada :D )
mIRCerka

Post by mIRCerka »

U zoo centru ima super stvar - gel za jacanje imuniteta i varenje dlaka koje progutaju. Bilo ga je kupit i u merkatoru, ali datum upotrebe je diskutabilan.

Sto se kristalica tice, cini mi se da je 10km vreca od 2 kg, ali se isplati.
Bajko, govno tukne sve da ga cokoladom prelijes, ali je mnogo lakse za odrzavati.
Fiore, na tvoju provokaciju mogu odgovoriti samo sa:

Sto ljude vise upoznajem, to su mi zivotinje sve draze!
mIRCerka

Post by mIRCerka »

U zoo centru ima super stvar - gel za jacanje imuniteta i varenje dlaka koje progutaju. Bilo ga je kupit i u merkatoru, ali datum upotrebe je diskutabilan.

Sto se kristalica tice, cini mi se da je 10km vreca od 2 kg, ali se isplati.
Bajko, govno tukne sve da ga cokoladom prelijes, ali je mnogo lakse za odrzavati.
Fiore, na tvoju provokaciju mogu odgovoriti samo sa:

Sto ljude vise upoznajem, to su mi zivotinje sve draze!
melb26sa

Post by melb26sa »

Ja sam probala te kristalice - prozirni sa ponekim plavim i moram da kazem da su to moje mace mrzile!!! Em je skripao dok su bile u kutiji, em se ne gruda nego samo promijeni boju (tipa natusan pijesak) u nesto bjelicasto. Mozda nekima odgovara, ali mojima nije :D

Na kraju su bile prezadovoljne sa Vitakraft pijeskom koji se gruda - onaj od 10 kila je bio 13-14 KM u Merkatoru.
Sada koristim neki Fresh Step sa cesticama karbona koje navodno uklanjaju mirise, ali osim sto se gruda ne bih rekla da ima neke prednosti - a da, ne mirise lose jer je s mirisom.
Isaac

Post by Isaac »

.....
Last edited by Isaac on 24/11/2008 12:39, edited 1 time in total.
melb26sa

Post by melb26sa »

Isaac wrote:
mIRCerka wrote:lopaticu imas u mercatoru, interexu, gdje god...
:D

uzmi mu ogrlicu...trust me :D ako ogrlica bude pravo danfala, onda je ok...sa ampulama ja nikad nisam bila nacisto, uvijek je neka macka imala buhe...
Kupio sam ogrlicu, tukne da bog sacuva. :D Ne diram ga dok ne izlapi... a skace k'o lud, valjda ga buhe ujedaju,.

Jucer sam ga prvi put ostavio citav dan (i noc) samog i nije bilo problema (osim sto nije nista jeo :D iako sam mu ostavio citavu kutiju kitekat briketa). Kad sam dosao dao sam mu Whiskas u vrecici koji je pojeo u 3 sekunde i ispovracao. :\

Nabavio sam i sampon, to ce bit iskustvo. :D:D:D

Btw. ping pong loptica majka! Igra se sat vremena bez mene. Rahatlook. 8)
Koju si ogrlicu uzeo? Ja sam obicno uzimala one tamno zelene, biljne, manje je smrdilo. Na kraju sam im skinula nakon nekoliko mjeseci jer se dlaka na vratu pocela stanjivati, bar je tako izgledalo.

Predlazem da mu skratis nokte prije nego sto se upustis u kupanje macke kao i da zovnes nekog da ti asistira - jedno drzi macku za kozu na vratu, drugo je kupa i priprema peskir. Moj muz i ja smo prvi put prosli sa ogrebotinama - on sa velikom ogrebotinom po stomaku, ja malo po rukama :D
Isaac

Post by Isaac »

....
Last edited by Isaac on 24/11/2008 12:39, edited 2 times in total.
Isaac

Post by Isaac »

melb26sa wrote: Koju si ogrlicu uzeo? Ja sam obicno uzimala one tamno zelene, biljne, manje je smrdilo. Na kraju sam im skinula nakon nekoliko mjeseci jer se dlaka na vratu pocela stanjivati, bar je tako izgledalo.
Friskies, crna gumena. Pise da traje do sest mjeseci, iako ja planiram da je skinem za sedmicu-dvije.
melb26sa wrote: Predlazem da mu skratis nokte prije nego sto se upustis u kupanje macke kao i da zovnes nekog da ti asistira - jedno drzi macku za kozu na vratu, drugo je kupa i priprema peskir. Moj muz i ja smo prvi put prosli sa ogrebotinama - on sa velikom ogrebotinom po stomaku, ja malo po rukama :D
Jutros smo se kupali, vise ja nego on. :D Napunio sam kadu sa malo tople vode i lagano ga ubacio. Jest da je poludio, ali nista ozbiljno. :D E da, pobjegao mi je onako mokar iz peskira, citav stan je mokar. :D
Isaac

Post by Isaac »

....
Last edited by Isaac on 24/11/2008 12:38, edited 1 time in total.
Skyfox

Post by Skyfox »

Isaac wrote:
Isaac wrote: nema teorije da se vratim na pijesak.
:oops:

Kristali su se lijepo usmrdili, iako sam cistio svaki dan. Trebalo bi da traju mjesec dana, a nisu izdrzali niti sedmicu. Sutra kupujem pijesak...
:)
Znaci ne moram se ni truditi.
Pa i nema logike da traje mjesec dana moja se ispisa haman ko dijete od 6-7g. kontam poplavit ce kutiju... :lol:
Bajko

Post by Bajko »

:lol: znaci odlični kristali :D

evo nova preporuka: Friskes CatFresh pijesak (ponovo mercator) od 8kg, izgleda malo kao krupni prašak za veš .. šaren sa plavim kamenčićima ... definitivno ne osjetim miris ... ni nakon 4 dana ... ne pravi grudve :)
onaj gimpet biofresh što ga nahvalih je nula za ovo :oops:
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Upute za koristenje pijeska pisu oni koji nemaju macke. To je do sada valjda bilo jasno. Ne smijete istresati SAV SADRZAJ vrece u posudu, jer je jedno mokrenje dovoljno da poplavi pola kutije.

STAVLJAJTE PO DVIJE SAKE PIJESKA ILI KRISTALA!
PS Ovaj savjet vam daje neko ko ima OSAM macaka u stanu.
Isaac

Post by Isaac »

Kastracija. Gdje, kako, ko, posto? :D

Jel' se to moze uraditi kod kuce?
Lace

Post by Lace »

Isaac wrote:Kastracija. Gdje, kako, ko, posto? :D

zna mirci...a gdje si ti pozurio...pa moto je jos beba...moj cici je stariji pa ga jos necu kastrirati...ne izlazi iz kuce i ok je jos uvijek
Skyfox

Post by Skyfox »

Bajko wrote::lol: znaci odlični kristali :D

evo nova preporuka: Friskes CatFresh pijesak (ponovo mercator) od 8kg, izgleda malo kao krupni prašak za veš .. šaren sa plavim kamenčićima ... definitivno ne osjetim miris ... ni nakon 4 dana ... ne pravi grudve :)
onaj gimpet biofresh što ga nahvalih je nula za ovo :oops:
Ja koristim taj i nije los ali se svejedno osjeti kod pojacanog izmokravanja - stipa :D
Skyfox

Post by Skyfox »

Isaac wrote:Kastracija. Gdje, kako, ko, posto? :D

Samo kod provjerenog veterinara, znaci neka ti neko preporuci broj. Moj nazalost vise neradi...
jaca78

Post by jaca78 »

javi se na pp imam super veta koji to radi. sterilisao je sve moje macke i pse
Isaac

#73 Re: Moto Smoto u novoj familiji

Post by Isaac »

...
melb26sa

#74 Re: Moto Smoto u novoj familiji

Post by melb26sa »

Isaac wrote:...
Nasao ga?