ovo mi nije jasno? zašto treba biti oprezan?ja koristim tablete sa skidanje masnoće i svakodnevno pijem tablete za štitnu.dada 37 wrote:Biti oprezan ako koristite isto tablete za cholesterol/ tablete za zeljezo/ za zeludac
Hormoni stitne zlijezde
Moderator: anex
- mirnisan
#51 Re:
-
LaCici
#52 Re: Hormoni stitne zlijezde
Moze li mi neko reci ko je bio kod dr Zelije Velije koliko se krece cijena pregleda? Da li posebno naplacuje vadjenje krvi a posebno konsultacije, ili je to sve uracunato zajedno?
-
drekalica28
#53 Re: Hormoni stitne zlijezde
Prvi pregled se plaća 50 KM, ostali mislim da su 30.LaCici wrote:Moze li mi neko reci ko je bio kod dr Zelije Velije koliko se krece cijena pregleda? Da li posebno naplacuje vadjenje krvi a posebno konsultacije, ili je to sve uracunato zajedno?
Za vađenje krvi te šalje u tvoj dom zdravlja.
Inače...divna doktorica.
-
LaCici
#54 Re: Hormoni stitne zlijezde
A ima li ona bar tamo ultrazvuk da radi? Nesto mi je to bez veze da se krv vadi u domu zdravlja, da sam htjela da se peglam po drzavnim ustanovama isla bih tamo onda za kompletan pregled. Isto mi dodje. 
-
drekalica28
#55 Re: Hormoni stitne zlijezde
Pazi.....ona ima svoju privatnu ordinaciju, ali isto tako radi u endokrinološkom centru/savjetovalištu za dijabetičare na Koševu. Tako da uopšte ne moraš ići kod nje u privatnu ordinaciju. Samo uzmi uputnicu od svog ljekara iz doma zdravlja.LaCici wrote:A ima li ona bar tamo ultrazvuk da radi? Nesto mi je to bez veze da se krv vadi u domu zdravlja, da sam htjela da se peglam po drzavnim ustanovama isla bih tamo onda za kompletan pregled. Isto mi dodje.
Ona u svojoj ordinaciji nema UZ, niti vadi krv, ili bilo šta drugo. Što može pregledati očima i rukama to i uradi. Za daljne pretrage te šalje da uzmeš uputnicu ili da ideš kod drugog privatnika ako već nečeš da se gnjaviš uputnicama.
Skoro sve pretrage za krv možeš gore u savjetovalištu završiti, sem nekog određenog hormona, sad sam zaboravila koji je u pitanju. Za to moraš otići u onu laboratoriju u Lužanima ili ona u entitetu.
Ako češ da čekaš pola godine na ultrazvuk u domu zdavlja, onda idi tako. Ili fino ko gospođa sebi zakažeš termin kod nekog privatnika i daš da ti urade ultrazvuk.
-
drekalica28
#57 Re: Hormoni stitne zlijezde
Dr. Zelija Velija Ašimi - endokrinolog*mima* wrote:A ko vam je ta doktorica?
-
*mima*
#58 Re: Hormoni stitne zlijezde
A sto da ide kod nej kad ne moze da vado krv niti ultrazvuk..........ako vec ide neka nadje privatnika dje ce to sve da zavrsi........Ja nisam dugo kontrolisala.....hmmmmm
-
drekalica28
#59 Re: Hormoni stitne zlijezde
Pa sad rekoh....žena ima ordinaciju na Koševu.*mima* wrote:A sto da ide kod nej kad ne moze da vado krv niti ultrazvuk..........ako vec ide neka nadje privatnika dje ce to sve da zavrsi........Ja nisam dugo kontrolisala.....hmmmmm
-
*mima*
#60 Re: Hormoni stitne zlijezde
drekalica28 wrote:Pa sad rekoh....žena ima ordinaciju na Koševu.*mima* wrote:A sto da ide kod nej kad ne moze da vado krv niti ultrazvuk..........ako vec ide neka nadje privatnika dje ce to sve da zavrsi........Ja nisam dugo kontrolisala.....hmmmmmTamo može sve odraditi.
A ko je ta......nisam cula za nju.....odkad ona radi u bolnici?
-
drekalica28
#61 Re: Hormoni stitne zlijezde
Ne znam....došla sam do nje po preporuci jedne druge doktorice (koja btw isto endokrinolog).*mima* wrote:drekalica28 wrote:Pa sad rekoh....žena ima ordinaciju na Koševu.*mima* wrote:A sto da ide kod nej kad ne moze da vado krv niti ultrazvuk..........ako vec ide neka nadje privatnika dje ce to sve da zavrsi........Ja nisam dugo kontrolisala.....hmmmmmTamo može sve odraditi.
A ko je ta......nisam cula za nju.....odkad ona radi u bolnici?
Meni se ona pravo dopala. Mlađa je, nije namčorasta kao što su inače naši ljekari. Baš ti se posveti u konsultacijama, sve što te zanima, i najmanja glupost, možeš je pitati. Moj dojam....vrlo stručna, vrlo profesionalna, prijatna.
-
drekalica28
#63 Re: Hormoni stitne zlijezde
Molim i drugi put.*mima* wrote:Hvala.......nisam stvarno cula za nju....
-
LaCici
#64 Re: Hormoni stitne zlijezde
Onda je ona vise samo za savjetovanje. Koja je poenta ici kod nje, opet moram cekati da dodjem na red i da povadim te nalaze na koje me ona uputi u drzavnu ustanovu. Ponadala sam se bas kad sam cula da je otvorila privatno, ali sad cisto sumnjam da cu otici kod nje, kad se opet moram peglati sa drzavnim doktorima.
Hvala ti u svakom slucaju na odgovorima
-
drekalica28
#65 Re: Hormoni stitne zlijezde
Imam osjećaj da me nisi najbolje shvatila.LaCici wrote:Onda je ona vise samo za savjetovanje. Koja je poenta ici kod nje, opet moram cekati da dodjem na red i da povadim te nalaze na koje me ona uputi u drzavnu ustanovu. Ponadala sam se bas kad sam cula da je otvorila privatno, ali sad cisto sumnjam da cu otici kod nje, kad se opet moram peglati sa drzavnim doktorima.
Ona radi na Koševu. Tamo možeš skoro sve odraditi i ne čekaš. Dođeš ujutro rano, prije 8 i zavisno od pretraga krvi koje moraš uraditi, gotovo si do 9-9,30.
A ako odeš kod nje u njenu privatnu ordinaciju...onda se moraš peglati. Mada ni to nije sasvim tačno, jer te uputi da uradiš nalaze u laboratoriji u endokrinološkom savjetovalištu.
A šta tebi tačno treba? UZ štitne žlijezde ili šta?
-
LaCici
#66 Re: Hormoni stitne zlijezde
Ma ja imam vec 5 godina problema za hipotireozom, i uzimam Letrox, a vodi me doktorica u Drzavnoj bolnici, kojom nisam nikako zadovoljna. Totalno je nezainteresovana za pacijente. Imam osjecaj da mi se stanje pogorsava, jer nakon svake kontrole ona mi poveca dozu lijeka, i kada je pitam zasto, ona kaze da je to sve normalno, a meni nalazi sve gori i gori. Dobila sam sada i problema sa srcem, ali ona me niti jednom nije uputila ni na UZ stitne a niti na pregled srca, sve joj je normalno. A ja se sve gore i gore osjecam.
Iz tog razloga, a i zato sto vise ne zelim da cekam na kontrole po 2 mjeseca, odlucila sam da idem privatno, i cula sam za dr Zeliju da je jako dobra, pa sam htjela kod nje da se prebacim, jer zaista vise ne zelim da idem po drzavnim ustanovama. Na kraju krajeva, nemam vremena ni zbog posla, jer sam pocetnik pa ne mogu izlaziti .
Iz tog razloga, a i zato sto vise ne zelim da cekam na kontrole po 2 mjeseca, odlucila sam da idem privatno, i cula sam za dr Zeliju da je jako dobra, pa sam htjela kod nje da se prebacim, jer zaista vise ne zelim da idem po drzavnim ustanovama. Na kraju krajeva, nemam vremena ni zbog posla, jer sam pocetnik pa ne mogu izlaziti .
-
drekalica28
#67 Re: Hormoni stitne zlijezde
Hmmm....
Ja da sam na tvom mijestu, ja bih onda otišla prvo kod nje privatno, da vidim šta će mi reći.
Ponesi sve nalaze što imaš, fino se ispričaj sa njom. A ako bude potrebe neke nalaze da radiš, onda to možeš u savjetovalištu uraditi. Jedino eto UZ kod privatnika uradiš, a to možeš dogovoriti i poslije radnog vremena.
Ja da sam na tvom mijestu, ja bih onda otišla prvo kod nje privatno, da vidim šta će mi reći.
Ponesi sve nalaze što imaš, fino se ispričaj sa njom. A ako bude potrebe neke nalaze da radiš, onda to možeš u savjetovalištu uraditi. Jedino eto UZ kod privatnika uradiš, a to možeš dogovoriti i poslije radnog vremena.
-
*mima*
#68 Re: Hormoni stitne zlijezde
Nek ona ipak prvo uradi ultrazvuk i izvadi krv pa onda kod nje.....jeste da ce ocito malo vise da kosta ali nece cekat mjesecima.
-
Pacificgirl
#69 Re: Hormoni stitne zlijezde
Neće vas primiti na Koševu, popunjena je narednih par mjeseci, bar sam tako ja čula.drekalica28 wrote:Pazi.....ona ima svoju privatnu ordinaciju, ali isto tako radi u endokrinološkom centru/savjetovalištu za dijabetičare na Koševu. Tako da uopšte ne moraš ići kod nje u privatnu ordinaciju. Samo uzmi uputnicu od svog ljekara iz doma zdravlja.LaCici wrote:A ima li ona bar tamo ultrazvuk da radi? Nesto mi je to bez veze da se krv vadi u domu zdravlja, da sam htjela da se peglam po drzavnim ustanovama isla bih tamo onda za kompletan pregled. Isto mi dodje.
Ona u svojoj ordinaciji nema UZ, niti vadi krv, ili bilo šta drugo. Što može pregledati očima i rukama to i uradi. Za daljne pretrage te šalje da uzmeš uputnicu ili da ideš kod drugog privatnika ako već nečeš da se gnjaviš uputnicama.
Skoro sve pretrage za krv možeš gore u savjetovalištu završiti, sem nekog određenog hormona, sad sam zaboravila koji je u pitanju. Za to moraš otići u onu laboratoriju u Lužanima ili ona u entitetu.
Ako češ da čekaš pola godine na ultrazvuk u domu zdavlja, onda idi tako. Ili fino ko gospođa sebi zakažeš termin kod nekog privatnika i daš da ti urade ultrazvuk.
-
drekalica28
#70 Re: Hormoni stitne zlijezde
Napraviti UZ je najmanji problem. 10 minuta posla.*mima* wrote:Nek ona ipak prvo uradi ultrazvuk i izvadi krv pa onda kod nje.....jeste da ce ocito malo vise da kosta ali nece cekat mjesecima.
I ja radim, i meni je praaavo veliki problem izlaziti s posla. Ali u Ssavjetovalištu ujutro nema gužve, i sve bude brzo gotovo. Regularne krvne pretrage može u svom domu zdravlja završiti, i to traje po sata maksimalno.
Što bezveze plaćat kod privatnika, koji će je btw oderat za nešto što može i ovako završiti.
Drugo su sad neke aman zaman pretrage...tu ne razmišljam ni sekunde, nego fino put pod noge pa kod privatnika.
-
*mima*
#71 Re: Hormoni stitne zlijezde
Ja sam je operisala 1996.......kad se sjetim....nikad guzve dok sam isla na pretrage prije operacije...sve zavrsis ta 1 dan......Tad je radio dr Duric.........dobar specijalista ali nije htio da operise dok mu se ne plati....
-
drekalica28
#72 Re: Hormoni stitne zlijezde
Dok se ne plati.....ni danas nije nešto puno drugačije.*mima* wrote:Ja sam je operisala 1996.......kad se sjetim....nikad guzve dok sam isla na pretrage prije operacije...sve zavrsis ta 1 dan......Tad je radio dr Duric.........dobar specijalista ali nije htio da operise dok mu se ne plati....
-
*mima*
#73 Re: Hormoni stitne zlijezde
drekalica28 wrote:Dok se ne plati.....ni danas nije nešto puno drugačije.*mima* wrote:Ja sam je operisala 1996.......kad se sjetim....nikad guzve dok sam isla na pretrage prije operacije...sve zavrsis ta 1 dan......Tad je radio dr Duric.........dobar specijalista ali nije htio da operise dok mu se ne plati....
On je bas bio specifican........otvoreno je trazio novce....ko nema ..nema ni operacije.....
-
drekalica28
#74 Re: Hormoni stitne zlijezde
Iskren lopov.*mima* wrote:drekalica28 wrote:Dok se ne plati.....ni danas nije nešto puno drugačije.*mima* wrote:Ja sam je operisala 1996.......kad se sjetim....nikad guzve dok sam isla na pretrage prije operacije...sve zavrsis ta 1 dan......Tad je radio dr Duric.........dobar specijalista ali nije htio da operise dok mu se ne plati....
On je bas bio specifican........otvoreno je trazio novce....ko nema ..nema ni operacije.....
-
LaCici
#75 Re: Hormoni stitne zlijezde
Evo nadjoh da doktor Al Tawil u svojoj poliklinici radi sve preglede stitnjace, pa ima li neko isustva s njim i kakve su mu cijene?