Sta volite da jedete
Moderator: anex
-
callmethebreeeze
ja sam upravo sad s rucka, ali mi pade na pamet indijska hrana. od svih etnickih kuhinja indijsku najvolem
a mogao bih i jedno gravce na tavce

a mogao bih i jedno gravce na tavce

-
callmethebreeeze
uskoro ce sezona kupanjadanas wrote:a slatko![]()
ja ne volim slatko previse, mozda tiramisu
-
callmethebreeeze
joj, vas dvije, ste za pozeljeti 
-
callmethebreeeze
tufahije i palacinke i ja, koji ne volim slatko, bih znao napraviti, a kakve ste sa baklavom, kadaifom i slicnim 
- danas
kadaif ne volim pa ga i ne pravimcallmethebreeeze wrote:tufahije i palacinke i ja, koji ne volim slatko, bih znao napraviti, a kakve ste sa baklavom, kadaifom i slicnim
a evo moje baklavice

-
callmethebreeeze
ma sto se stranac usreciodanas wrote:kadaif ne volim pa ga i ne pravimcallmethebreeeze wrote:tufahije i palacinke i ja, koji ne volim slatko, bih znao napraviti, a kakve ste sa baklavom, kadaifom i slicnima tufahije nisu lagane, treba znat jabuke odabrat, pa agdu da bude kako treba, pa da se jabuke ne raspadnu, pa da fil nije gorak
a evo moje baklavice
nego, meni se bas ta tepsija svidja.
ja ni baklavu ne volim
- anais_nin
ovo je cervisja_cura_ wrote:herka, kao herka! pod ruku s mojom mamom, i ona je herka kao i ti, dobila prije neki dan od sestre iz mostara domaci pekmez od smokava, ja majke mi nikad bolji nisam jelaanais_nin wrote:
ja mnogo volEm punjene SUSENE paprikei to po mogucnosti one sto malo "pale"
![]()
![]()
a posebno mjesto u mom srcu ima CHERVISHmada to rijetko imam priliku jesti jer ove mladje generacije to ne praktikuju, zadnji put sam imala zadovoljstvo to konzumirati prije 3 godine
![]()
a slatkozna se
SMOKVARA
pa hoce da pravi smokvaru ovih dana... naleti!
![]()
a ove zime jedemo samo punjene susene paprike, opet joj sestra poslala punu kesu, nikad ih potrositi... ko kad dole u hercegovini sunca imate i na izvoz, pa se sve susi.... neka, neka, dobre su, nemaju susene paprike kozicu kao kad pravis punjene paprike od svjezih paprika.
p.s.de me podsjeti samo sta je chervish?
http://www.coolinarika.com/recept/cervi ... nska-sofra
samo sto ne zna svak tirit napraviti kako treba
P.S. uh nema smokvare bez domaceg pekmeza
-
callmethebreeeze
smokve ne volisdinchy84 wrote:joj ja te smokvare nikad nisam volilaJos mi u Hercegovini imali veliku smokvu ispred kuce, sa navodno vrhunskim plodovima. Al ja nikad ni smokve ni njene produkte nisam gotivila
ja volim svjeze smokve,
suhe smokve,
dzem od smokava
nisam pio i nisam ni siguran da ima ali bih sigurno volio i rakiju liker od smokava.
kad bolje razmislim smokve su mi omiljeno voce, na zalost rijetko naletim na ukusne ovdje u svedskoj.
o, prokleta tudjina
- anais_nin
fino ti na stranici pise hercegovacko jelodanas wrote:kakav cervisovo su juvarlaci
a takodje ludo volEm "chimbur"
-
callmethebreeeze
cimbur je kajgana?anais_nin wrote:fino ti na stranici pise hercegovacko jelodanas wrote:kakav cervisovo su juvarlaci
![]()
mi one mesne kuglice koje idu u cervis zovemo juvarlacima, ali one se mogu jesti i bez tirita i bez preljeva od jogurta...
kad se sve zajedno sastavi jelo se naziva "cervis"
![]()
a takodje ludo volEm "chimbur"vi sjeverno od Ivana garant opet imate neko lijevo ime i za to
![]()