Nemoj ni pokusavati da crtas jer sve dok budemo pokusavali i jedni i drugi da nadjemo kako je "onaj drugi kriv" necemo ici dalje. Uvijek cemo samo stagnirati. A to "nisam ja krvi, drugi je" je u politickom/ekonomskom/menagerskom zargonu prevedeno "nije u nasoj nadleznosti" tako da svako ima opravdanje za nerad. Pa tako i gospodin koji se naziva sefom poslovnice poste. Nije brate u njegovoj nadleznosti da prati da mu je u avliji u kojo radi 8-9 sati dnevno cisto. Jok, eto moja je. Treba mu dovesti osobu cija ce to nadleznost biti!Bumbar wrote:interesantno...odgajana sam u istom maniru...a nisam sarajka...niti je tko od mojih iz sarajeva cak stavise...oboje roditelja su sa sela...a ja ustajem ljudima u tramvaju i troli...puna mi je torba smeca jer ako ne nadjem korpu ili kontejner onda tu trpam papirice i etc...suncokret13 wrote:nema izgovora,Bumbar wrote: hm...neka uvijek postoji izgovor da su krivi oni sto nisu rodjeni ovdje pa makar...
vecina,koji su rodjeni u gradu Sarajevo,kao i njihovi pretci,odgajani su u stilu,
kada se vidi starija - poznata osoba,da se kaze Ljubim,ruke,
ustajalo se u tramvaju-bus-u,starijim,
pomagalo se u nosnju cekera,starijim osobama,
i jos mnogo toga....
dok se nisu u ivaj grad pocela naseljavati viskokultura i visokocivilizovana polururalna masa naroda ( da su bar bili ruralni ) ,koji u zaddnjih 20-30 godina zamisljaju da su mali bogovi i da se svjet vrti oko njih.
hoces sama izvuci zakljucak ili da ti ga nacrtam?
BRUKA & SRAMOTA Glavne poste na obali!
- daduli_sa
- stochar
kretao sam, i to vise puta, i to svake subote u podne, skupa s jos 30-50 ljudi, i, niko nam se nije pridruzio, smijali su nam se!daduli_sa wrote:Javi mi kad pokrenes akciju protiv poskupljenja da ti se pridruzim.... ili neku drugu slicnu akciju....stochar wrote:e jesi uocio problem! poskupi nam sve zhivo, a mi protestujemo protiv smeca u posti! svaka cast! i sad ce glavonje da ispadnu dobri, otpustiti cistacicu koja od tog posla hrani porodicu i skoluje djecu, reci kako ce se ubuduce vise brinuti o tome, i dalje ces primati racun sa dva-tri obracunata PDV-a, i s kojekakvim dodacima za nista. i, sto rece neko, ne d'o bog zivjeti u becu...furija Strašna wrote: Bravo momak!!
-
jasminasab
Pa nisi ni ti nista bolji - ne vidim da si ti daduliju pokusao pomoci. A da, oprosti, ti se bavis samo bitnim stvarima, a smece nije jedna od njih...stochar wrote:kretao sam, i to vise puta, i to svake subote u podne, skupa s jos 30-50 ljudi, i, niko nam se nije pridruzio, smijali su nam se!daduli_sa wrote:Javi mi kad pokrenes akciju protiv poskupljenja da ti se pridruzim.... ili neku drugu slicnu akciju....stochar wrote: e jesi uocio problem! poskupi nam sve zhivo, a mi protestujemo protiv smeca u posti! svaka cast! i sad ce glavonje da ispadnu dobri, otpustiti cistacicu koja od tog posla hrani porodicu i skoluje djecu, reci kako ce se ubuduce vise brinuti o tome, i dalje ces primati racun sa dva-tri obracunata PDV-a, i s kojekakvim dodacima za nista. i, sto rece neko, ne d'o bog zivjeti u becu...
- stochar
ne vidis zato sto ne gledas. pogledaj malo bolje, i vidjeces da sam mu itekako pokusao pomoci.jasminasab wrote:
Pa nisi ni ti nista bolji - ne vidim da si ti daduliju pokusao pomoci. A da, oprosti, ti se bavis samo bitnim stvarima, a smece nije jedna od njih...
i, smece jeste bitan problem, ali treba ga sagledati iz pravog ugla. ne mozes kriviti onog kojeg je metak pogodio, kriv je onaj sto ga ispali. pogodjeni je mozda trebao biti oprezniji, ali je onaj koji puca i dalje pravi krivac.
- daduli_sa
Ponekad je bitnije poceti rjesavati problem iz bilo kojeg ugla nego odustati u startu pod parolom "ne uspijevam da pocnem iz pravog".stochar wrote:ne vidis zato sto ne gledas. pogledaj malo bolje, i vidjeces da sam mu itekako pokusao pomoci.jasminasab wrote:
Pa nisi ni ti nista bolji - ne vidim da si ti daduliju pokusao pomoci. A da, oprosti, ti se bavis samo bitnim stvarima, a smece nije jedna od njih...
i, smece jeste bitan problem, ali treba ga sagledati iz pravog ugla. ne mozes kriviti onog kojeg je metak pogodio, kriv je onaj sto ga ispali. pogodjeni je mozda trebao biti oprezniji, ali je onaj koji puca i dalje pravi krivac.
Mozda naivno ali vjerujem da se moze.
Ne uspijevas rijesiti problem tako sto doniras pare nekom djetetu za operaciju jer je to u sustini rjesavanje problema linijom manjeg otpora (drzava bi trebala da uvidi problem da djeca nisu osigurana), ali ne mozes zbog kilave drzave osuditi dijete. Tako ne treba ni Posta da osudi vecinu srozavanjem nivoa kulture radi kilave manjine.
-
luciferino
Mene je jučer raspalila balavica na šalteru gdje se predaju pisma. Predam joj dva pisma za Ameriku i ona zatraži 3 marke. Kažem joj da je hitno i pitam ima li koji način da se hitno dostavi pošto znam da je 1.5 KM najsporije moguće misleći na hitno rukovanje, a ona drsko odgovori da ima još EMS gdje je početna cijena 36KM! Znam da tamo radi već par godina, ali samo ne znam je li toliko glupa ili toliko hebeno bezobrazna???
I onda se čudite što im je Pošta prljava...pa kakvo tek smeće radi na šalterima, a čast rijetkim izuzecima. Ljubaznost i susretljivost kod nas izgleda postoji samo u slikovnicama.
I onda se čudite što im je Pošta prljava...pa kakvo tek smeće radi na šalterima, a čast rijetkim izuzecima. Ljubaznost i susretljivost kod nas izgleda postoji samo u slikovnicama.
- atko
@stochar
Znas ti smece, jebo ti smece
Svi smo krivi, nema krivih i krivljih.
Sve dok govorimo, sta me briga, nije to moj problem taj problem ce nam sjediti za vratom, bez obzira dali se radi o smecu, parkiranju, kriminalu, korpciji ili fasizmu... princip je isti sve su ostalo nijanse.
Znas ti smece, jebo ti smece
Svi smo krivi, nema krivih i krivljih.
Sve dok govorimo, sta me briga, nije to moj problem taj problem ce nam sjediti za vratom, bez obzira dali se radi o smecu, parkiranju, kriminalu, korpciji ili fasizmu... princip je isti sve su ostalo nijanse.
- uvjek dobar gost
Kad vidim kakvi i kakve rade u pošti i kakvi i kakve stoje u redovima.... sve bude mi jasno... pošta na malti je po mom mišljenju ogledalo sviju nas, šalter sala vrijedi nekoliko miliona ali toliko je sve neorganizovano da to nije normalno....obuca wrote:iz supljeg u praznoa smece i dalje na starom mjestu
Sve u svemu jebo ti nas, znam ja nas....