hayat protiv TV Sarajevo

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

don vito

Post by don vito »

nikad_izvini wrote:Smeće Hayat,smeće TV SA.
Slazem se, samo sto nas Hayat nista ne kosta, barem direktno (indirektno da). A TVSA kosta miliona i miliona.
O kakvoj se televiziji radi, pokazuju odlomci iz jedne nezavisne analize TVSA iz 1999. godine koju sam nasao na Internetu. Treba napomenuti da su tada puno manje bili naslonjeni na budzet nego danas, sto znaci da je danas situacija jos gora sa njihovom profesionalnoscu i objektivnoscu:
Iz analiziranog programa jasno je da je kantonalna oficijelna politika izvorno prenesena u programsku politiku kantonalne TV, pa su i glavni izvori informacija emisije DANAS kantonalna i opštinska vlast i upravne strukture u pojedinim organizacijama – javnim institucijama. Pres služba vlade Kantona 21.9. – direktno je inicirala dio priloga koji se tokom sedmice realizuju. Čelnici i činovnici različitog nivoa Kantona, Grada i opština pojavljuju se u svim emisijama: Belkić, Buljina, Bašić (21.9.); Gačanović, Belkić, Bašić (22.9.); Helać, Neimarlija i direktori Obradović i Pilavdžić (23.9); Muharemović (25. i 27.9.) i tako dalje.
Ako je neki razgovor sa ministrom predugačak – kao što je to bio slučaj sa Resulom Bašićem – od njega se naprave dva intervjua i emituju u dva uzastopna dana (21. i 22.9).Inače, još smo u dva navrata uočili pojavu da se od jednog razgovora prave dva priloga (N.K. i M.P. 25.9). Opsjednutost činovnicima ide dotle da se objavljuju i nesuvisle izjave,
kakva je npr. Gačanovićeva: “… posebno šta cijenim je beskompromisnost intelektualaca u popuštanju ovim dnevno političkim stvarima…”
Spoznaju, da novinari najviše vremena provode na sastancima i poturajući mikrofone funkcionerima, potvrđuje statistika. Reporteri su za izvore informacija u monitorisanom periodu 41 put uzimali razne sastanke, a 25 puta su to bili autorski prilozi.
Ovo je najjace:
...Svi autori priloga, u principu izvode srećne ili manje srećne povratnike pred kameru u jednom maniru: “ stvar se odvija bez greške”. A ako neko kaže da se u njegov tek popravljeni stan već bespravno uselila druga osoba – novinar to prečuje. Autor G.M.(22.9.) kaže: “- Jeste li zadovoljni kako je opravljeno?”. Žena povratnik odgovara: “Još nisam ulazila tamo, jer (druga) osoba stanuje tu”. Reporter nastavlja: “A ako se iseli –namjeravate li se vratiti?”. Žena odgovara: “Obavezno i zauvijek!”. Novinar ne ukazuje na problem nasilnog otimanja tek popravljenih stanova, nego zaključuje: “Neki nisu dobili ključeve jer nisu imali dokumenata”. Ovo je valjda tačno. Ali od 44 stana useljeno je samo 11 (20.9.). Nisu valjda u 33 slučaja u pitanju samo dokumenti?!...
Ili, ovo:
...Pa ipak, uz puno nedostataka i egzaltirani uzvik novinarke S.Š (27.9.): “AŽURNOST VLADE URODILA PLODOM !”, kojim se sve zasluge za prvi povratak jednog Srebreničana u Srebrenicu pripisuju vladi, ovo je bio izuzetno koristan serijal. Vruće teme – privatizacija, korupcija, propadanje banaka, besparica, nezaposlenost, Folksvagen u Vogošći, Energoinvest i… itd. ove sedmice novinari TVSA nisu tretirali.
Za ovakvo "informisanje" treba dati 4,5 ili 6 miliona maraka iz budzeta koji svi punimo. :x
nikad_izvini

Post by nikad_izvini »

don vito wrote:
Slazem se, samo sto nas Hayat nista ne kosta, barem direktno (indirektno da). A TVSA kosta miliona i miliona.
O kakvoj se televiziji radi, pokazuju odlomci iz jedne nezavisne analize TVSA iz 1999. godine koju sam nasao na Internetu. Treba napomenuti da su tada puno manje bili naslonjeni na budzet nego danas, sto znaci da je danas situacija jos gora sa njihovom profesionalnoscu i objektivnoscu:
Iz analiziranog programa jasno je da je kantonalna oficijelna politika izvorno prenesena u programsku politiku kantonalne TV, pa su i glavni izvori informacija emisije DANAS kantonalna i opštinska vlast i upravne strukture u pojedinim organizacijama – javnim institucijama. Pres služba vlade Kantona 21.9. – direktno je inicirala dio priloga koji se tokom sedmice realizuju. Čelnici i činovnici različitog nivoa Kantona, Grada i opština pojavljuju se u svim emisijama: Belkić, Buljina, Bašić (21.9.); Gačanović, Belkić, Bašić (22.9.); Helać, Neimarlija i direktori Obradović i Pilavdžić (23.9); Muharemović (25. i 27.9.) i tako dalje.
Ako je neki razgovor sa ministrom predugačak – kao što je to bio slučaj sa Resulom Bašićem – od njega se naprave dva intervjua i emituju u dva uzastopna dana (21. i 22.9).Inače, još smo u dva navrata uočili pojavu da se od jednog razgovora prave dva priloga (N.K. i M.P. 25.9). Opsjednutost činovnicima ide dotle da se objavljuju i nesuvisle izjave,
kakva je npr. Gačanovićeva: “… posebno šta cijenim je beskompromisnost intelektualaca u popuštanju ovim dnevno političkim stvarima…”
Spoznaju, da novinari najviše vremena provode na sastancima i poturajući mikrofone funkcionerima, potvrđuje statistika. Reporteri su za izvore informacija u monitorisanom periodu 41 put uzimali razne sastanke, a 25 puta su to bili autorski prilozi.
Ovo je najjace:
...Svi autori priloga, u principu izvode srećne ili manje srećne povratnike pred kameru u jednom maniru: “ stvar se odvija bez greške”. A ako neko kaže da se u njegov tek popravljeni stan već bespravno uselila druga osoba – novinar to prečuje. Autor G.M.(22.9.) kaže: “- Jeste li zadovoljni kako je opravljeno?”. Žena povratnik odgovara: “Još nisam ulazila tamo, jer (druga) osoba stanuje tu”. Reporter nastavlja: “A ako se iseli –namjeravate li se vratiti?”. Žena odgovara: “Obavezno i zauvijek!”. Novinar ne ukazuje na problem nasilnog otimanja tek popravljenih stanova, nego zaključuje: “Neki nisu dobili ključeve jer nisu imali dokumenata”. Ovo je valjda tačno. Ali od 44 stana useljeno je samo 11 (20.9.). Nisu valjda u 33 slučaja u pitanju samo dokumenti?!...
Ili, ovo:
...Pa ipak, uz puno nedostataka i egzaltirani uzvik novinarke S.Š (27.9.): “AŽURNOST VLADE URODILA PLODOM !”, kojim se sve zasluge za prvi povratak jednog Srebreničana u Srebrenicu pripisuju vladi, ovo je bio izuzetno koristan serijal. Vruće teme – privatizacija, korupcija, propadanje banaka, besparica, nezaposlenost, Folksvagen u Vogošći, Energoinvest i… itd. ove sedmice novinari TVSA nisu tretirali.
Za ovakvo "informisanje" treba dati 4,5 ili 6 miliona maraka iz budzeta koji svi punimo. :x
U pravu si.To sam zaboravio.Znači,ispravljam se:
Hayat smeće sa lopovskim gazdom("borcem").Sad će opet @topla voda da se otkriva,ko da gledam.
TV SA smeće stranačko,koje finasiramo našim parama.
Topla voda

Post by Topla voda »

nikad_izvini wrote:
Topla voda wrote:

Svrakić nas je "odbranio",Cacu veliča.Zaposlio smeće od čovjeka Senada H.
Ne bi sa njima u trolu ušao.Da se voze trolom.

TV SA je uzela SDA linija.Zlatar i Zukić. O Zlataru se sve zna.O Zukiću se ne zna.Pa da malo pojasnim.
Pobjegao iz Srebrenice,onda hodao po fakultetu u UNIFORMI,tako ga je i završio.Doveden na BHT kao kadrovsko rješenje SDA,tako se i ponašao.Lijepo je što je Špirića jebao,al jel jebo nekoga iz svoje stranke.Nije baš.Niti će.
Kadar koji je doveo na BHT je katastrofa.Bez fakulteta,bez znanja.Duška nije veze imala s njim,bili su odvojene redakcije potpuno.Duška nije vodila IP BHT-a zato što se zove Duška.Zukić je smeće također.
Da se ja pitam,bili bi bačeni krokodilima.Al na žalost,ne pitam se :skoljka:
kontam nesto,imas ti finih informacija i rezona.
jel ono svrakic bio il neko drugi kad je vikara izaso s one sjednice,u vezi cace?koji je oni lik pozvo da mu se oda pocast?
sto si tolko na senada kivan?nisam neki fan,al ti si bas ogorcen..deder reci sta :)
Emin Švrakić,Elvir Švrakić.Nešto nejasno? Elvir brani Emina.Ne vidim razliku.Đubrad obojica.Jedan veliča Cacu(Emin),drugi ga brani kad laže(Elvir) o odbrani grada? Objasnio.Jesam li otkrio toplu vodu?
Švrakići=đubrad.Braniš grad i dobiješ televiziju.Zanimljivo,borci nam lijepo žive.Jel svi žive,žive.Ili ne žive?
Radio sam na TV-u,pa sam ga upoznao.Vidio lik i djelo Senada H.Pre,pare,pare,pare i pare.O fondu ne želim da pričam i relacijama sa Brankovićima.To ćeš morati sam da pročitaš.....
Jesam li potrošio toplu vodu? Ima li još vode u protočnom bojleru?
jesi nervozan :-D
prvo,pitam te..zato sto nisam imo pojma jel neki od svrakica il neko pedeseti..jednostavno sam zaboravio.
opusti se ,herc ce te strefit ko udg-a
d2

Post by d2 »

StupskaBitanga wrote:i sada su ukrali od vogošće bazen i sada na tom bazenu prave TV dom

hehehe sa Baščaršije u Vogošću
hayat je dobio od opstine vogosca taj teren na kojem se nalazi otvoreni bazen koji je u totalno razvaljenom stanju, ostali su samo zidovi bazena (bukvalno rupa u zemlji, rastureno sve, nema nazemnih objekata nikakvih) da tu napravi zgradu koja ce sadrzavati vrtic, fitness, obovljeni bazen, prodavnice i izmedju ostalog Hayat.... Meni to ne izgleda kao "ukrasti" nesto.

Hayat se vise nije imao gdje siriti u Starom gradu jer je bio na 3 lokacije, u gradu je bilo sve manje prostora za gradnju i cijene su bile milionske, bilo je logicno izmjestiti se iz grada tamo gdje je prostor za gradnju povoljniji odnosno gdje se mogu sklopiti dogovori koji ce djelimicno ukljucivati kompenzaciju - nagadjam, ne znam ali pretpostavljam da obnavljanje bazena ima uticaja na dogovor sa Vogoscom.

Koliko ja znam Hayat je dugo trazio od Opstine Stari grad da se pokusa iznaci rjesenje u vezi nekog prostora gdje bi Hayat mogao praviti poslovnu zgradu medjutim opstina nikad nije pokazala interes.
Last edited by d2 on 21/01/2008 03:09, edited 3 times in total.
dobra luka

Post by dobra luka »

E ovo je previse.ovaj emir101 bas pretjera.
Prvo,dragi prijatelji,novinari,drugarice domacice,i zaposlenici eminentne tv kuce,dozvolite da se obratim.

Naime,budzet od 6 miliona kada se podjeli sa brojem stanovnika kantona Sarajevo,pokazuje da godisnje svaki stanovnik kantona izdvoji oko 20ak maraka za ovu televiziju.
da bi prikazivali,emire,dokumentarce o sarajevskim zgradama i ulucama,zanatima i udruzenjima?
hajde,kada dodjes u Sarajevo,da te ja prosetam po gradu i pokazem ti sve to,ali besplatno.
moja majka,tri sestre i ja,prema ovoj racunici izdvojimo oko 100KM svake godine da bi ti gledao dokumentarce o bascarsiji.hajde molim te da te pare ja trosim na nesto pametnije,ako je dovoljno da tebe ugostimo kada dodjes u Sarajevo,ako si vec toliko zeljan gledanja sarajevskih zgrada.

znas,u Sarajevu,kada vidis da policija radi svoj posao u drustvu ljudi koji hodaju sa njima i nose kamere,to su kamere tv Hajata,koje su zaradjene a ne isfinansirane budjetom, i to budzetom koji je u svrhu laziranja fiktivnih troskova i pranja para.
ovo sa pranjem para,emire,nema veze sa kalgonom,kamencom,ni sa venishom,objasnicu ti drugi put.

Za sest miliona su mogli imati medju tim zvijezdama i Tom Hanksa, Juliu Roberts i Tom Cruisea,da ih nauce da tecno govore bosanski i da jos ostane para pa da u jutarnjem programu uposle Selmu Bajrami,Envera Lugavica kiceta,Tadeusa Mazovjeckog,Mehu Kodru i Seku Aleksic :lol: i da se svi kunu da vole Sarajevo vise nego majku rodjenu

pa covjece znas li ti koliko je 6 miliona.evo broji do 6 miliona pa se opet javi.a to da oni izvjestavaju korektno,u tom slucaju,ti bi znao da meliha alic i nakon politickog angazmana uz enormna primanja za to,i dalje je primala platu u drugoj gimnaziji,zasto se zataskava ubistvo Taiba Torlakovica,kako Hilmo kupi pivaru,kako Lojo pokra fds,neces saznati,emire,ni da Denis Zvizdic,koji inace pokriva sve malverzacije tvsa i licnost je zaduzena za ono oko kalgona i venisha,zaposljava familiju gdje stigne po institucijama kantona.
Tako je muza svoje svastike Seada Dizdarevica,"progurao" u Upravni odbor Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Pobrinuo se Denis pa je Dizdarevicu, koji uz svoj redovan posao predaje na Ekonomskom fakultetu, iz budzeta Kantona Sarajevo osigurao i nekoliko hiljada KM "potpore" za izradu nekih naucnih radova i sufinansiranje disertacije. Nije u svemu tome Zvizdic zaboravio ni samoga sebe, jer je i njemu isplaceno nekoliko hiljada maraka za magistarski rad. Da bi sve bilo transparentno i po zakonu, to je aminovala i Vlada Kantona, na cijem se celu slucajno nalazi istaknuti strucnjak kojem treba pomoc. U Parlamentu FBiH zaposlio svoju suprugu Samiru Zvizdic i to na mjesto pravnice informativno-dokumentacioneslužbe. Kakve li naivne slucajnosti da se, eto, Zvizdiceva zaposlila tamo gdje radi i suprug njene sestre Sead Dizdarevic!? Inace, sistem zapocljavanja u Parlamentu FBiH je posebna prica. Treba samo istaci dva konkretna primjera: da je u tzv. tonskoj sluzbi zaposlen sin Vedrana Hadzovica, dugogodišnjeg duznosnika drzavnog parlamenta, i to sa srednjom likovnom skolom, dok je u istu sluzbu dosao i vodoinstalater - rodjak sefa Seada Dizdarevica?
Hoce li ovo objaviti na tvom omiljenom kanalu,emire,i da li si uopste zaposlen?
Siguran sam da mozes raditi poslove umjesto ovih rodjaka i sinova,i to za neku platu od 1000-2000KM.
Ako pocnu o tome govoriti na tvsa,evo spreman sam da kazem da su najbolji.
Asto se tice kritika za Dzenitu,prvo pogledajte,pa mi recite.
generalno,nemam nista protiv djevojke,ali mnogo boljih ima koji bi mogli raditi njen posao,uostalom prije bih se ljubio i sa Tom Hanksom ili Kicetom i to ono pravo,s jezikom,a o Selmi Bajrami da i ne pricam ili Seki Aleksic.

ako ima neko ko tvrdi drugacije,samo nek se javi.zna se jos svasta nesto o zaposlenima tamo i stanju u toj kuci,ali necu sad da iznosim,cuce se ionako uskoro.
uz izvinjenje Dzeniti,jer mozda se i sjeti ko sam,ja sam bar neko ko je njoj vec rekao kako i nije bas najljepsi prizor,tako da to njoj nije novost.Ali treba se priznati da je bar mlada,dok recimo ona Skenderagicka,pa ona dodje meni ko napuljski mastif.
s tim da je u godinama u kojim je ona kornjace pisu testament.
nemam ja namjeru nikoga vrijedjati,ali budimo realini.ako ce me sad opet neko i za ovu kritikovati,evo onda nista Dzenita,idu pare onom ko poljubi navedenu damu. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A tender,pa to ti je emire javna stvar.nisi valjda mislio da ce se na njega javiti Marisol licno,a ako se ne objavi,pobogu nece znati,pa je nece ni biti.
pa na tom tenderu se opet bira prema njihovim kriterijima i tek tu im niko nemoze nista reci.
jos samo da kazem da kad cec finansiram tu propalu televiziju onda daj nek dovedu Emerika sa Obn-a,i on je zvijezda i to veca od ovih krivosija i slicnih,a posebno veca od brankice.uostalom,bar ce batko imati koga da maltretira :lol:
jos da kazem da sto se tice sunda,meni je sund bas to sto sada gledam na tvsa.pa ljudi zar nije sund kada oni hodaju po planinama i prikazuju u danjasnjoj krizi ima li snjega gore,a nikakve egzistencijalne teme ne obradjuju.
Za reklame se ne slazem,pa i tv Vogosca ima vise reklama od njih.
meni je vogosca puno gledljivija od njih.
ma ima u Hajatu jos informacija o njima,samo cekaju da ih razvale totalno,rasturice ih.
informacije koje imaju,diskreditovace i Zukica i Zlatara,a i Marica,koji je jos u najgoroj situaciji.cuo sam da je Hadzifejzovic vec saznao dosta toga,pa sad i nije bitno ko je i sta je on,bice tu svasta.smjenili su tamo neke ljude koji su ih odsmekali za mnogo toga gdje su suplji.... :P :P :P
d2

Post by d2 »

nakon sto ste se dobro ispljuvali reci cu vam nesto sto mozda znate a mozda i ne a to je da komercijalne televizije imaju samo jedan zakonik a to je MIB index gledanosti koji pokazuje koliko je koja televizija gledana. Mjerenja se provode uz pomoc peoplemetara tj uredjaja koji su podjeljeni ljudima koji reprezentuju prosjecno gledateljstvo u BiH po polnoj, starosnoj, nacionalnoj, edukativnoj i svakoj drugoj strukturi. Dakle ti ljudi tj porodice koje imaju kod sebe peoplemetre fakticki dok gledaju TV uticu na to koliki ce koja tv kuca imati index gledanosti. Na osnovu tih indexa marketing agencije vrse zakup termina tj kupuju reklamni prostor. Na osnovu tih termina radnici u televizijama dobivaju pluseve ili minuse tj mozda malo vecu ili malo manju platu. Na osnovu tih indexa se dobivaju i daju otkazi. Indexi gledanosti su zakonik po kojem se televizije upravljaju i ako neka serija ima visok index gledanosti mozete od jutra do sutra govoriti da je ona seljacka, papanska ili ovakva ili onakva, visok index znaci da je prosjecno ona vrlo rado gledana i dok je tako ona ce postojati. Isto je sa bilo kojim emisijama. Mozete ne voliti 99 koliko god hocete, govoriti da je seljacka televizija da nema program, sve sta hocete, ako 99 ima visok index gledanosti 99 je odlican ma koliko ga neko ne volio. Sve televizije (a posebno one koje nisu na budzetu) se bore do krvi da imaju veci index od konkurencije, necu vam ovdje sada pricati koji su to nacini jer bi ostali sokirani koliko se pazi na detalje.

Poenta ove price je da se moze vama neciji program nesvidjati taj program se uredjuje prema indexima, ako indexi pokazuju da treba vise serija za zene bice vise serija za zene makar vi htjeli SF. Onog momenta kada bude vise gledalaca SFa od zenskih serija bice vise SF serija u programu. Takodje ako indexi pokazuju da treba vise narodne muzike bice vise narodne muzike ma koliko vi to smatrali papanskim ili seljackim. Da indexi pokazuju da treba vise naucnih serija sjelo bi se i jednostavno izracunalo koliko naucna serija privlaci reklama, koliko naucna serija kosta, koji je index serije i vidjelo bi se da li se isplati recimo platiti seriju 1000 KM a za to isto vrijeme od reklama imati 500 KM...

Stvari su jednostavne, sve su to brojevi mada vi mislite da je program ovakav ili onakav jer to neko tako hoce u televiziji. Ne kazem da preferencije urednistva i menadzmenta nemaju uticaja ali generalni direktor svake televizije je daljinski upravljac onih koji gledaju TV kao sto vec gore Don Vito napisa. Ako zelite SF seriju na primjer i mozete obezbijediti da je gleda recimo 30% ljudi za vrijeme emitiranja ubrzo ce svaka TV kuca imati bar po jednu SF seriju u programu.

Zapamtite da se program pravi za gledaoce, kakvi gledaoci takav program. Ako ste sada pomislili da vi slusate klasiku a ne narodnu muziku i da program nije po vasoj mjeri - u pravu ste medjutim vi ste onih 0.01% koji slusaju klasiku dok ostalih 99.99 % slusa narodnu i zato nemate klasike na TVu jer je procenat onih koje to interesuje suvise mali.

Program se pravi za gledaoce a indexi pokazuju sta gledaoci zele.

Ma koliko se to vama ne svidjalo, zapravo gledate ono sto zeli gledati vecina (u skladu sa materijalnim i tehnickim mogucnostima u vecoj mjeri i urednickom politikom u manjoj mjeri).

Za razliku od komercijalnih televizija koje se mogu rukovoditi samo indexima i zadovljavati vecinu gledalaca pustajuci ono sto prolazi dobro komercijalno JAVNI EMITERI su ti koji su duzni da se brinu o onima koji su manjina tj da se ne rukovode komercijalnoscu programa i da recimo pustaju koncerte klasicne muzike ili emisije o foklornoj grupi "tepsija sarenog bureka" iz cekrcica donjih povodom stotog rodjendana osnivaca grupe sto ce gledati svih 20 ljudi iz te grupe i jos 10 iz njihovih porodica. Ovo iz ralozga sto javnim emiterima placate mjesecnu pretplatu da vas informisu o temama koje su od drustvenog interesa i koje ne moraju obavezno biti i komercijalne kao sto je recimo kakav je kvalitet trave ove godine u Livanjskom polju...
zutozeleno

Post by zutozeleno »

Pa ova Dobra luka nije normalna.
Čuj oni će nekoga diskreditovati.Pravi hajatovac.Mozda čak i radi tamo.Prvo napade ovu Dzenitu.Evo ja ću je poljubiti,kakva god da je,za stoju.Stoja je stoja,samo ako će dati pare.I nju i Krivosiju i Skenderagićku.Sve za stoju.I to dok Krivosiju ljubim,sa Emerikom se stipkam :lol: :lol: :lol: :lol:
Pa brate znaš li koliko je stoja u današnja vremena?
Al bolje i sve njih gledati nego onog tvog pdra Hadzifejzovića,pokrao je gdje je došao sve što je mogao.
Mrzim ga iz dna duše.Nit je on kakav čovjek,nit je to kakva televizija.A pare koje dajemo za TVSA,više volim davati za njih nego za Dzenu ili Lilu.
Evo ja se ponudih za ljubljenje,pa ti sad napiši kad i kako ćemo.
:roll:
dobra luka

Post by dobra luka »

dobro d2 ispravi me ako nisam najbolje shvatio.marketing agencije zakupljuju prostor na osnovu rezultata na peoplemetre.sto je veca gledanost,to je veci zakup prostora na toj tv.znaci,obzirom da na tvsa nema reklama,oni su uspjeli odemitovati sve sto nikoga nije zainteresovalo.cak i 99 je uspio nafatati pokoju reklamu u tom peoplemetreali oni,avaj,nista.pa jel to znaci da su peoplu dotrajali i da ih treba mjenjati,da i to ukljuce u budjet pa da im povecaju na 12 miliona,mozda bi i peoplemetri tad nesto pokazali.kako su uspjeli sve to postici sa tolikim budzetom,pa ljudi moji,omaklo bi se i najgorem da ga neki pipl pogleda pa da bude poneka reklama,makar za ljepilo za protezu,ko na novoj :P
e a sad ovaj zutizeleni.
samo da ti kazem da si rekao poljubiti dzenitu.zakaci sliku i napisi broj racuna.
pa jarane,ti si meni napisao da nisam normalan.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

p.s.

nemojte sad da se pojavi ceta ludjaka i da skacete po dzeniti,placam samo onom ko prvi posalje sliku,nisam banka.

majke mi,jos ce dzenita da mi zahvaljuje na ovome.

eto dzenita i ti postade zvijezda,pa makar ovako.
a mozda se sta i usicari,makar poljubac.

ako ti se posreci,dzenita placas pivu u kiborgu.
d2

Post by d2 »

dobra luka wrote:dobro d2 ispravi me ako nisam najbolje shvatio.marketing agencije zakupljuju prostor na osnovu rezultata na peoplemetre.sto je veca gledanost,to je veci zakup prostora na toj tv.znaci,obzirom da na tvsa nema reklama,oni su uspjeli odemitovati sve sto nikoga nije zainteresovalo.cak i 99 je uspio nafatati pokoju reklamu u tom peoplemetreali oni,avaj,nista.pa jel to znaci da su peoplu dotrajali i da ih treba mjenjati,da i to ukljuce u budjet pa da im povecaju na 12 miliona,mozda bi i peoplemetri tad nesto pokazali.kako su uspjeli sve to postici sa tolikim budzetom,pa ljudi moji,omaklo bi se i najgorem da ga neki pipl pogleda pa da bude poneka reklama,makar za ljepilo za protezu,ko na novoj :P
da, upravo tako. u principu kod peoplemetara nema sta dotrajati, peoplemetar biljezi kanal koji gledate te vrijeme u koje to radite, kad vi prebacite kanal peoplemetar ubiljezi vrijeme i novi kanal... periodicno se ti podaci pokupe i potom analiziraju kako bi se dobili grafikoni za svaku minutu programa svake televizije... recimo ako imate u tesnju recimo 20 peoplemetara i nestane struje u tesnju bukvalno vidite kako je gledanost pala u tom momentu, stvar funkcionise izuzetno precizno.

Sto se tice 99 oni reklame hvataju na cijenu, reklame su vrlo jeftine na 99 pa ljudi uzimaju po sistemu ako ko vidi dobro i jeste.

Mislim da 99 postoji samo zato sto Kulenovic nije jos dobio kvalitetnu ponudu da 99 proda. Kad se to desi ode 99 odmah. Doduse ima i neka tuzba koja se spominje a po kojoj bivsih par usposlenika iz rada tuzi Kulenovica u vezi vlasnickog udjela jer odredjeni dio i njima pripada sto Kulenovic opet opovrgava ... To su bajate informacije, nisam siguran u to vise.
zutozeleno

Post by zutozeleno »

Ok.
Može.
Evo molim ako ima neko na forumu od zaposlenih sa TVSA da mi posalje raspored Dženitinih smjena pa da i to završimo.
A Dobra luko,otkud tebi padaju sve ove budalastine na pamet?
Jel to Švrakić našao napokon nekog duhovitog da mu radi?
Po nepismenosti bih rekao da si neki kamerman ili nešto slično.

Pripremi ti lovu.
dobra luka

Post by dobra luka »

dobro d2,da li to znaci kada nestane struhe u Tesnju peoplemetar registruje da nema gledanosti u Tesnju a samim tim posto TV SA nema gledanost peoplemetre su podjelili ljudima koji nemaju struje ili ih jednostavno ne gledaju posto u Sarajevu nije nestajalo struje.Pojasni mi ako pogresno razumijem stvari.... :lol: :lol: :lol:
Last edited by dobra luka on 21/01/2008 05:00, edited 1 time in total.
dobra luka

Post by dobra luka »

zutozeleno,
Kad ti zatreba broj Hayata mozes potraziti na stranici a posto tv sa nema ni svoje stranice gledaj njihov program pa s vremena na vrijeme zanaju objaviti broj pa nazovi i pitaj kad Dzenita radi.Ja cu ovaj put isfinansirati a posto si ti zainteresovan za svakakve gadosti mislim da ce i drugi biti spremni da plate pa eto neka se jave. :lol: :lol: :lol: :lol:
d2

Post by d2 »

dobra luka wrote:dobro d2,da li to znaci kada nestane struhe u Tesnju peoplemetar registruje da nema gledanosti u Tesnju a samim tim posto TV SA nema gledanost peoplemetre su podjelili ljudima koji nemaju struje ili ih jednostavno ne gledaju posto u Sarajevu nije nestajalo struje.Pojasni mi ako pogresno razumijem stvari.... :lol: :lol: :lol:
Gledanost se prati koliko znam po regijama tako da se recimo kantonalna tv nece pojaviti u izvjestaju za USK ali hoce televizije koje tamo emituju signal. U principu za kantonalnu je sreca sto je u Sarajevu gdje je najveca koncentracija ljudi na najmanjoj povrsini tako da mogu samo sa dva predajnika pokriti oko pola miliona. Da ne pokrivaju Sarajevo nego neki drugi kanton danas ih ne bi ni spominjali ovdje. Nije problem kako rekoh pokriti Sarajevo radi vec spomenutog broja predajnika medjutim porkivanje sto vecg dijela teritorije je znatno veci i finansijski manje isplativ kolac.

Recimo da bi dosli do Jablanice imate 2 opcije. Prva je da koristite predajnike od FTV/BHT sto ne mozete jer ih ne mozete koristiti na komercijalnoj osnovi kao privatna tv kuca, druga opcija je da krenete sa svojim sat kanalom i potom iz svog studija saljete signal na satelit a potom u Jablanici na nekom brdu skidate signal sa svog satelita i emitujete putem predajnika. Koliko Jablanica ima stanovnika ? Lupicu broj - 10.000 ? Koja je kupovna moc ? Jako mala, a da bi pokrili Jablanicu vi ste morali platiti milione za opremu da pocnete emitovati na satelitu i potom jos par desetina hiljada km da postavite svoj predajnik iznad Jablanice. Sve to radi recimo 10.000 ljudi. Uporedite to sa Sarajevom gdje postavite predajnik i pokrijete 300.000 ljudi da sad ne poredim kupovne moci... Naravno jednom kad ste podigli signal na satelit mozete sa njim da se sirite po BH medjutim morate postavljati predajnike koji su jako skupi + sto morate za svaki graditi objekte na kojima ce biti postavljeni. Sta mislite odakle struja na vrhu nekog brda gdje samo uspjevaju bukve i hrastovi. Pa dovede elektroprivreda struju. Da, ali ne besplatno, televizija mora da plati to dovodjenje struje jer elektroprivreda nije obavezna da je dovede radi vaseg predajnika + sto nije obavezna da vam garantuje da ce to biti tacno odredjeni napon itd. Radi toga elektroprivreda uradi projekat a televizija iskesira cifru za trafostanicu kako bi predajnik imao struju... Naravno predajnik se moze postaviti i na neciju kucu ako je kuca na pogodnom mjestu ali onda placate covjeku sto je predajnik tu. Za razliku od kantonalne koja pokriva kanton Sarajevo, Hayat pokriva jako veliki procenat BiH.

Ovo je lista predajnika Hayata
Sarajevo: predajnik na lokaciji Grdonj – CH 58
Sarajevo: repetitor na lokaciji Čolina kapa – CH 27
Travnik: predajnik na lokaciji Vilenica – CH 56
Zenica: predajnik na lokaciji Klopačke stijene – CH 59
Goražde: predajnik na lokaciji Biserna – CH 35
Vareš: predajnik na lokaciji Veakovac – CH 28
Ilijaš: predajnik na lokaciji Karašnica – CH 27
Olovo: predajnik na lokaciji Gaj – CH 33
Fojnica: predajnik na lokaciji Grad - CH 23
Kakanj: predajnik na lokaciji Ćatići – CH 27
Igman: repetitor na lokaciji Osmice – CH 27
Hadžici: predajnik lokaciji Kopišanj – CH 26
Visoko: predajnik na lokaciji Kruščica- CH 42
Šipovo: predajnik na lokaciji Popuže – CH 32
Foča: predajnik na objektu Šište- CH 26
Jablanica: predajnik na lokaciji Gradac – CH 34
Konjic: predajnik na lokaciji Repovica – CH 51
Višegrad: predajnik na lokaciji Mirlovići- CH 36
Livno: predajnik na lokaciji Drinova međa– CH 30
Bileća: predajnik na lokaciji Grad– CH 56

Novi predajnici postavljeni u 2007 godini.
--------------------------------------------------------------------------------
Bihać:predajnik na lokaciji Maskara - CH 26
Sanski Most: predajnik na lokaciji Ćaplje - CH 56
Tuzla: predajnik na objektu Vodotoranj K.C - CH 47
Bugojno: predajnik na objektu Gorica - CH 49
V. Kladuša: predajnik lokaciji Keserića Brdo - CH 43
Srebrenica: predajnik na objektu Hotela Domavija - CH 21
Široki Brijeg: predajnik na lokaciji Ivankovića Dolac - CH 55
Donji Vakuf: predajnik na objektu Grad - CH 21
Skender Vakuf: predajnik na lokaciji Grad - CH 46
Prozor S.G: predajnik na lokaciji Stari Grad - CH 53
Prozor V: predajnik na lokaciji Varvara - CH 21
Žepče: predajnik na lokaciji Stražbenica - CH 43
Nova Bila: predajnik na lokaciji Gradac - CH 25

Ovo su dakle predjanici, pored ovoga Hayat se gleda i u kablovskim sistemima koji ovdje nisu obuhvaceni te se naravno gleda i putem satelita individualno sto ovdje takodje nije prikazano.

Ne mozete porediti Hayat i kantonalnu, razlike su ogromne, valjda vam je to do sada postalo jasno.
Last edited by d2 on 21/01/2008 05:24, edited 4 times in total.
dobra luka

Post by dobra luka »

d2,hvala ti na iscrpnim informacijama.Sve sam vise siguran da ce se TV sa prije pojaviti na peoplemetrima u USK nego na teritoriji sarajevskog kantona, :lol: :lol: :lol: Jos mi molim te pojasni ako sam dobro shvatio jel to znaci da ce sada biti moguce utvrditi da su Dzenitine emisije najgledanije na TV sa jer sada vec vlada znacajno interesovanje za doticnu 'damu'. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :razz: :shock: :? Ako mozes jos da mi objasnis ukoliko ovaj forum izazove veliku popularnost Dzenitinih emisija da li to znaci da ce marketing agencije nahrliti u taj termin :lol: :lol: :lol: :) :) :P :P :lol: :lol: :? :? :?
d2

Post by d2 »

Pa ako vlada interesovanje peoplemetri ce to svakako pokazati :)

mislim da je dosta od mene, ko zeli da shvati imao je priliku.

pozdrav
StupskaBitanga

Post by StupskaBitanga »

ovako prije nekoliko dana sam doznao informaciju da Hayat placa MIBu za falsifikovane izvjestaje o pepolemetrima

npr po meni nije nikako logicno da je emisija Ispuni mi želju najgledanija u BiH
don vito

Post by don vito »

StupskaBitanga wrote:ovako prije nekoliko dana sam doznao informaciju da Hayat placa MIBu za falsifikovane izvjestaje o pepolemetrima

npr po meni nije nikako logicno da je emisija Ispuni mi želju najgledanija u BiH
Sve i da placa, to placa SVOJIM parama, sa ciljem da dobije vise oglasa i para od oglasivaca. Meni i Tebi ni iz dzepa ni u dzep.
Ovdje se govori o NASIM parama koje trose paraziti sa kantonalne TV.
karanana

Post by karanana »

Da ne otvaram novu temu, jucer (nedjelja) u podne je na Hayatu bila neka emisija o ratu u Sarajevu odnosno o desavanjima na ratnim linijama, zaboravih kako se zove. Zaboravio sam je gledati iako ju je Senad H.fejzovic najavio. Jeli zna neko hoce li biti repriza ili ima li je gdje na netu?
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Na stranu sva priča, Leksikon Sarajeva meštra Valerijana Žuje vrijedi više od sve šljašteće produkcije na Hayatu

Predivni prilozi još ljepše činjenice iz istorije grada, odlična EDUKACIJA za mlade a i one starije.

Riječ je napisana capsom jer je ista mislena imenica na Hayatu

Mene samo interesuje može li se kako nabaviti DVD sa svim epizodama Leksikona Sarajeva
d2

Post by d2 »

StupskaBitanga wrote:ovako prije nekoliko dana sam doznao informaciju da Hayat placa MIBu za falsifikovane izvjestaje o pepolemetrima

Isto sam i ja cuo za Pink i OBN i FTV...

Imas dokaz ?
d2

Post by d2 »

DaysleepeR wrote:Na stranu sva priča, Leksikon Sarajeva meštra Valerijana Žuje vrijedi više od sve šljašteće produkcije na Hayatu

Predivni prilozi još ljepše činjenice iz istorije grada, odlična EDUKACIJA za mlade a i one starije.

Mene samo interesuje može li se kako nabaviti DVD sa svim epizodama Leksikona Sarajeva
Procitaj moj tekst o javnom servisu i komercijalnoj televiziji u kojem je objasnjeno sta je sta.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

d2 wrote:
DaysleepeR wrote:Na stranu sva priča, Leksikon Sarajeva meštra Valerijana Žuje vrijedi više od sve šljašteće produkcije na Hayatu

Procitaj moj tekst o javnom servisu i komercijalnoj televiziji u kojem je objasnjeno sta je sta.
moj post počinje sa "na stranu sva priča"
d2

Post by d2 »

Moji postovi na ovu temu ovdje zavrsavaju jer nema koristi od objasnjavanja (kao da je to nesto novo).

pozz
nikad_izvini

Post by nikad_izvini »

don vito wrote:

Sve i da placa, to placa SVOJIM parama, sa ciljem da dobije vise oglasa i para od oglasivaca. Meni i Tebi ni iz dzepa ni u dzep.
Ovdje se govori o NASIM parama koje trose paraziti sa kantonalne TV.
:D Hm,on je također SVOJIM parama pokrenuo televiziju.Halo ba,televiziju.Tu jesu naše pare,kontaš? Ne kontaš.Damn.Da ti objasnim.Procjenjuje se da je u BiH nestalo između 7 i 12 milijardi KM.Eh,između ostalog slavni branioci grada su pokrenuli TELEVIZIJU.Nije baš to jeftina zajebancija.Treba ti miliona da bi to uradio.Znači,ako je neko ukrao,to nisu NJEGOVE PARE,to su UKRADENE pare.
Da ponovim,ja bih i TV SA,kao i Hayat bagerom poravnao.Smeće lopovsko i stranačko.
Altsa

Post by Altsa »

seLL wrote:hayat je mozda mahalska tv po pitanju nekih emisija ali imaju realno jako dobar informativni program i vijesti u 7 su jako dobre i za razliku od TV Sa imaju i neka jaka imena u novinarstvu i govore o problemima u B i H i prvi su progovorili o sredstvima koja se daju TV sa a iznose 6 mil.a nista su.Kako TV Sa moze postati konkurencija Hayatu kad Hayat ima super program i sami zaradjuju a ovi imaju 6 mil i nista su napravili ovo godina postojanja.
il si zaposlen na hayatu ili slijep
Locked