Slike Cecenije
-
in33sa
Ne mozes ti sa simpatizerima vehabija raspravljati, pa da si tito.
Odustajem. Sovinista sam, mrzim muslimane jer ko ne podrzava otimanje djece u Beslanu, rezanje glava ruskim vojnicima i civilima, kasapljenje ruskih civila po Ingushetiji i Dagestanu, on je mrzitelj islama i muslimana.
Ceceni su nasa braca, allahu ekber.
Odustajem. Sovinista sam, mrzim muslimane jer ko ne podrzava otimanje djece u Beslanu, rezanje glava ruskim vojnicima i civilima, kasapljenje ruskih civila po Ingushetiji i Dagestanu, on je mrzitelj islama i muslimana.
-
mala od skandala
inI33sain33sa wrote:Ne mozes ti sa simpatizerima vehabija raspravljati, pa da si tito.
[/b]-
bordouze
Sa sovinstima i rasistima je nemoguce voditi dijalog.
Ti si jedan od njih.
Nastavi da mrzis mozda od tebe jednom bude kakav ratni zlocinac u slucaju sljedeceg rata.
Ti si jedan od njih.
Nastavi da mrzis mozda od tebe jednom bude kakav ratni zlocinac u slucaju sljedeceg rata.
in33sa wrote:Ne mozes ti sa simpatizerima vehabija raspravljati, pa da si tito.
-
bordouze
Dobra ti je ta prica.
Mozda su genocid u Srebrenici napravili Hrvati posto je jedan od osudjenih Drazen Erdemovic Hrvat po ocu?
Staljin je bio ruski nacionalista bez obzira na njegovo porijeklo. Ruski hegemonizam je provodio posbno surovo zbog kompleksa preobracenika.
Mozda su genocid u Srebrenici napravili Hrvati posto je jedan od osudjenih Drazen Erdemovic Hrvat po ocu?
Staljin je bio ruski nacionalista bez obzira na njegovo porijeklo. Ruski hegemonizam je provodio posbno surovo zbog kompleksa preobracenika.
makondo wrote:stalno se prica o ruskom genocidu nad cecenima koje je naredio staljin, a proveo berija. ako vec ne spominjete sovjetski genocid, onda mozemo pricati o gruzijskom genocidu nad cecenima posto su i staljin i berija bili gruzijici, a ne rusi.
-
bordouze
Ako si neartzikuliran ne moras neprekidno vrijedjati.
Procitaj sta si napisao i probaj bolje sljedeci put.
Procitaj sta si napisao i probaj bolje sljedeci put.
visby wrote:Ama konju pitanje je bilo upuceno in33sa. Gdje ja to kazem da su Ceceni teroristi?bordouze wrote:Neartikulirana seljacina formom pitanja sugerira odgovor. Tzv-retorico pitanje
stoko nepismena.
-
visby
Da podebljam.bordouze wrote:Cuj Ceceni teroristi?
Prema zvanicnoj ruskoj historografiji ruski rezim u jednom danu pobije 25% ukupne Cecenske populacije a ostalih 75% protjera.
I onda se pojavi ovaj Visby i kaze da je cinjenica da su Ceceni teroristi. Ne neki, pojedinacni Ceceni, nego generalno Ceceni kao narod teroristi.
To je taj predtekst za genocid.
visby wrote:A te cinjenice su to da su ceceni teroristi?
Reci cu vam samo da iz bosanskog rata oduzmete UNPROFOR, medunarodnu zajednicu, milijarde napumpane u BiH nakon rata i dobicete drustvo koje je podlozno uticajima iz Arabije.
- cyprus
Meni nije jasno zašto neki staju uz Čečensku stranu, samo zato jer je dotični narod muslimanski. Neki kažu da ne staju uz njih zato što su muslimani, nego kao eto zato što su žrtve. Pa recimo narod Darfura je trenutno možda i veća žrtva no što su to Čečeni, pa koliko se tema otvorilo o Darfuru? Koliko ja znam nijedna, ali i "braći" iz Čečenije se može naći vako solidan broj tema.
Vako, tragedija Čečenije nikako ne može biti pandan tragediji Bosne i Hercegovine, ali nelegalni pokušaj otcjepljenja Čečenije svakako može biti pandan pokušaju otcjepljenja SAO Krajine i Republike Srpske. Dakle, svako ko podržava Čečensku nezavisnost, ne može nepodržavat i otcjepljenje RS-a a da pritom ne ispadne licemjeran.
Jedina razlika Čečenije i Republike Srpske, je što se ova prva pokušala otcjepiti od vojne velesile, a ova druga od nemoćne tek stvorene, skoro ne naoružane države. Valjda je jasno, ko je i zašto bolje prošao.
Vako, tragedija Čečenije nikako ne može biti pandan tragediji Bosne i Hercegovine, ali nelegalni pokušaj otcjepljenja Čečenije svakako može biti pandan pokušaju otcjepljenja SAO Krajine i Republike Srpske. Dakle, svako ko podržava Čečensku nezavisnost, ne može nepodržavat i otcjepljenje RS-a a da pritom ne ispadne licemjeran.
Jedina razlika Čečenije i Republike Srpske, je što se ova prva pokušala otcjepiti od vojne velesile, a ova druga od nemoćne tek stvorene, skoro ne naoružane države. Valjda je jasno, ko je i zašto bolje prošao.
-
Leonid Breznjev
da vidimo... 
@visby
@bordouze
@mala od skandala
relaksacija u banovini po odluci zoom66
@visby
@bordouze
@mala od skandala
relaksacija u banovini po odluci zoom66