Alipasino - MUPKS akcija otplati golfove

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
nigdje.nikog

Post by nigdje.nikog »

greska !
Last edited by nigdje.nikog on 08/01/2008 22:47, edited 1 time in total.
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

A nisu tebi nego ti šapnuo kolega... :D
xon_sa

Post by xon_sa »

ninja-san wrote:Ma da, to je u Sarajevu specijalitet....naguziti 1000 znakova i zabrana, pa ja kad idem na fakultet, na Marijin dvoru auto ostavljam i pjesacim 15 minuta.
Uaaau jest ti tesko, bas mi te zao, citavih 15 minuta moras pjesacit! :lol: :lol: :lol:
Kontra.ba(s)

Post by Kontra.ba(s) »

anakadabra wrote:Koliko puta nekima treba napisati da se ovdje ne radi o majmunima koji se parkiraju "nasred ferhadije" već o stanarima koji se godinama parkiraju na tom istom jebenom parkingu...
Nema veze sto se godinama parkiraju na tom parkingu. Ako jasno stoji znak zabrane parkiranja ili ako se radi o trotoaru ili povrsini na kojoj se ne smije parkirati, onda se ti isti stanari godinama nepropisno parkiraju.
Kod uvodjenja reda neko mora prvi nastradati.
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

Kontra.ba(s) wrote:
anakadabra wrote:Koliko puta nekima treba napisati da se ovdje ne radi o majmunima koji se parkiraju "nasred ferhadije" već o stanarima koji se godinama parkiraju na tom istom jebenom parkingu...
Nema veze sto se godinama parkiraju na tom parkingu. Ako jasno stoji znak zabrane parkiranja ili ako se radi o trotoaru ili povrsini na kojoj se ne smije parkirati, onda se ti isti stanari godinama nepropisno parkiraju.
Kod uvodjenja reda neko mora prvi nastradati.
Koliko ja znam saobraćajnu signalizaciju postavlja kantonalno ministarstvo saobraćaja, a ne policija, što znači da se građani ukoliko smatraju da su oštećeni trebaju njima obratiti sa žalbom..
susc_ovjek

Post by susc_ovjek »

@ninja-san: iz više izvora sam saznala da do broja dolaze preko naših vrlih čuvara javnog reda i mira :D
Kakav ti je argument da stanari godinama parkiraju tu?
Ako postoji znak zabrane, ne smijes se tu parkirat i tacka! Ako su stavili kaznu za mjesto gdje mozes parirat, zali se brate... nemoj kukat ovdje shto su te kaznili za nesto stho pravo rijeko kaznjavaju... ili te 'stanare' svejedno, licno, da se ja pitam... sve zivo bi redom pokaznjavo shto zakaci trotoara 3 cm, pa bi vidio za jedan mjesec kako se prave parkinzi i kako imas parkirat dje hoces... inache vozac sam.. da ne bude zabune..
dimu

Post by dimu »

Nele wrote:ma svima pisi kazne

kada vidim pred akvarijusom da parkiraju kola po cesti hoce nesto da mi bude :x zato sam uzivao kada je dosla policija i popisala kazne

nisam zlo namjeran ali treba neki red da postoji 8)
a gdje ti parkiras kad ides u Aquarius ??? ili pjeske dolazis pa ni nemozes shvatiti bit problema. fali parkinga i garaza jer sve ulice po kojim se vozimo i mjesta na koja se parkiramo su izgradjena prije rata, a auta ima bar 10 puta vise.

jesi ikad probao parkirat na nekom parkingu izmedju okolnih zgrada oko Aquariusa? mjesto naci je isto kao dobiti na bingu

a ona ulica je tako prometna da je to cudo, a 2 trake u jednom smjeru, a prodje 10 auta u 5 minuta.
i sto se ne bi moglo parkirati u jednoj traci, to samo kod nas ima. u onoj ulici 2 trake moraju biti slobodne a u Branilaca Sarajeva se u jednoj traci parkira a ulica 150 puta prometnija.
al ne kod nas sve mora trajati 100 godina pa i saobracajni znakovi, nista se ne mjenja.

ja se tamo vazda peglam sa parkingom, necu da stanem gdje pisu jer nedam papcima pare a mrsko mi skidat tablice svaki cast :D, pa onda zavucem jedva auto na neki parking i cekam kad ce mi nesto faliti na autu, biti udareno itd kad se vratim... bas nam je super grad, savrsen, jedino sto se nepropisno parkira to je najveci problem haha

a mogu se kladiti u sta hoces da cesce pisu kod Aquarisa gdje realno auta nikome ne smetaju niti ometaju saobracaj nego ispred Centrala gdje kojekakvi fol mafijasi parkiraju auta nasred Strose... svaka cast nasoj policiji :D
skojotovski

Post by skojotovski »

dimu wrote:
Nele wrote:ma svima pisi kazne

kada vidim pred akvarijusom da parkiraju kola po cesti hoce nesto da mi bude :x zato sam uzivao kada je dosla policija i popisala kazne

nisam zlo namjeran ali treba neki red da postoji 8)
a gdje ti parkiras kad ides u Aquarius ??? ili pjeske dolazis pa ni nemozes shvatiti bit problema. fali parkinga i garaza jer sve ulice po kojim se vozimo i mjesta na koja se parkiramo su izgradjena prije rata, a auta ima bar 10 puta vise.

jesi ikad probao parkirat na nekom parkingu izmedju okolnih zgrada oko Aquariusa? mjesto naci je isto kao dobiti na bingu

a ona ulica je tako prometna da je to cudo, a 2 trake u jednom smjeru, a prodje 10 auta u 5 minuta.
i sto se ne bi moglo parkirati u jednoj traci, to samo kod nas ima. u onoj ulici 2 trake moraju biti slobodne a u Branilaca Sarajeva se u jednoj traci parkira a ulica 150 puta prometnija.
al ne kod nas sve mora trajati 100 godina pa i saobracajni znakovi, nista se ne mjenja.

ja se tamo vazda peglam sa parkingom, necu da stanem gdje pisu jer nedam papcima pare a mrsko mi skidat tablice svaki cast :D, pa onda zavucem jedva auto na neki parking i cekam kad ce mi nesto faliti na autu, biti udareno itd kad se vratim... bas nam je super grad, savrsen, jedino sto se nepropisno parkira to je najveci problem haha

a mogu se kladiti u sta hoces da cesce pisu kod Aquarisa gdje realno auta nikome ne smetaju niti ometaju saobracaj nego ispred Centrala gdje kojekakvi fol mafijasi parkiraju auta nasred Strose... svaka cast nasoj policiji :D
onda ne trazis na pravom mjestu :D
xon_sa

Post by xon_sa »

Pa normalno da ne mozes naci parking kod Aquariusa kad hoces da parkiras 20 metara od tamo... Odes fino 100 metara dalje i parkiras ko covjek, meni se jos nijednom nije desilo da tamo nisam nasao mjesto.

Al valja se malo kurcit, da se vidi kakva kolica vozas...
pdiddy

Post by pdiddy »

xon_sa wrote:Pa normalno da ne mozes naci parking kod Aquariusa kad hoces da parkiras 20 metara od tamo... Odes fino 100 metara dalje i parkiras ko covjek, meni se jos nijednom nije desilo da tamo nisam nasao mjesto.

Al valja se malo kurcit, da se vidi kakva kolica vozas...
Jeb'o me auto ako cu ga parkirati 100 m,u gradu gdje je sve udaljeno po 700m jedno od drugog.Necu ga nikako ni voziti :D
_BosanaC

#61 Re: Alipasino - MUPKS akcija otplati golfove

Post by _BosanaC »

karanana wrote:
Crvena Tifoza wrote:
becu wrote:Evo prica mi stari da su jutros nasi vrijedni policajci napisali ko zna koliko kazni za parkiranje stanarima na Alipasinom, bez obzira sto je do sada sasvim normalno i logicno bilo ostaviti svoje auto ispred svoje zgrade, bez ikakvog upozorenja, jednostavno doslo 4-5 auta, izvadili blokice i sisaj Misko. Ni policajcima nije bilo ugodno, ljudima koji su se u to doba zatekli na parkingu su odgovarali kratko sa: ''Nije do nas. Naredjeno.'' Ocigledno je MUP-u zafalilo love pa su skontali brz nacin za podmirivanje. Aferim! :x
Logika ostaviti auto na trotuaru?
Gdje li si ti ucio tu logiku samo da mi je znati.
Da hoce Bog d'o svaki dan pisati kazne sve dok se ne nauce nekom redu. :x
kad naprave parkinge onda je to u redu, a ovako stanari nemaju opciju gdje drugo da parkiraju.
A pjesaci nek' lete preko auta, i onako se bas u toj A fazi nema kuda proci od auta, cak ni izmedju zgrada, gdje se vrli sofercine ne trude ni malo sporije voziti :D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Bob Graditelj wrote:Imaju parkinge na Dobrinji ali svi hoce da parkiraju u haustoru da ne bi presli 5 metara pjeske...
Ja odavno cekam kad ce neko raskrciti auta. Bar sa travnjaka.
Ima ogroman parking izmedju RTV doma i onih Energoinvestovih stubova, koji vazda prazi zjapan, al' hebo to, valja onda cestu preci, ovako je lakse dici ga na trotoar i ozezi po mahali :D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

becu wrote:Ljudi pokusavam vam reci da razlog nije zato sto neko parkira na nepropisnom mjestu, ili nepostivanje zakona, nego da se uzme lova. Evo stripi, ti na primjer, postoji intelektualno vlasnistvo, zakoni bla bla, i sad znas da nije praksa kaznavanje, i stura pokuca tebi izmedju ostalih koji skidamo i uploadujemo muziku na vrata i traze novac, jer im zafalilo za futrole?
Hajd' ne pretjeruj svega ti. Imas parkinge, nemoj parkirati na trotoar, i vozdra. Ili nek' ti pisu jos dvadeset i pet kazni pa ces doci pameti kad ne budes imao za placanje a ne htjednu ti registrovati auto.
Fox Mulder

Post by Fox Mulder »

Treba podici trotoare pola metra k'o u Istanbulu i nema parkiranja i vozanja preko trotoara :D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

and wrote:parkiranje na alipasinom je stvarno problem.ionako mali broj parking mjesta jos je vise smanjen izgradnjom raznih objekata,nekih cak i na parkinzima.
opstina bi trebala na postojecim parkinzima napraviti garaze,omoguciti ljudima parking uz naknadu pa onda provoditi represivne mjere.
da ne spominjem problem kradje i razbijanja vozila na tim parkinzima sto bi isto trebalo biti predmet djelovanja policije.
najlakse je blokic u ruku i svi problemi rijeseni
Imas dva parkinga u Topal-Osman pase: jedan Robotov - i placa se, drugi drze invalidi, takodje se placa, i jos imas mjesta za parking pored tog od RVI koji se ne placa, ali JOK, mora krkan da parkira auto na po jebene ceste, da zauzme citavu traku za to, i to po mogucnosti odmah pored onog prolaza prema Robotu, jer sto ce on da bude papak i daje pare za parking kad moze fino ostaviti tu. I onda krenes od pocetka ulice - jednosmjerna u kojoj su taksisti okrenuti i voze u suprotnom smijeru, zatim imas Atilu u kojoj i onako parkira kako je kome qrcu ceif, pa onda imas vrle opstinare OpCine Novo Sarajevo koji su posebna prica, i na kraju duduke koji bi eto u Robot ali im se parking ne placa. A da ne spominjemo koji je dozivljaj bio proci ovom ulicom dok nisu postavili one nove trotoare uz Miljacku, na koje se opet malo malo popne bilo koje malo vise auto, lola se lagano parkira, a ti se jebi sto ces proci odatle, ili udri kroz blato, ako se ne okliznes pa u Miljacki zavrsis.

Kada bi ne znam koliko parkinga bilo napravljeno majmuni bi opet parkirali po trotoaru. I neka lijepe kazne, da Bog da ih svaki dan lijepili ponovo i ponovo, i onako se trotoarom proci ne moze.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

becu wrote:
Crvena Tifoza wrote:
becu wrote:Ljudi pokusavam vam reci da razlog nije zato sto neko parkira na nepropisnom mjestu, ili nepostivanje zakona, nego da se uzme lova. Evo stripi, ti na primjer, postoji intelektualno vlasnistvo, zakoni bla bla, i sad znas da nije praksa kaznavanje, i stura pokuca tebi izmedju ostalih koji skidamo i uploadujemo muziku na vrata i traze novac, jer im zafalilo za futrole?
Znaci uvijek je policija kriva. Zato Hrvatska koraca pedeset godina ispred nas. Npr. haj u Dubrovniku parkiraj auto na nepropisnom mjestu, aha how yes now...ili haj na Stradunu vidi neciju BMW 7icu, kao što ceš na Bašcaršiji, a da ne spominjem one vespice itd. :roll:

Ne, nista nije crno bijelo, pa tako i policija. Nemam nikakvih razloga da iracionalno mrzim policiju i policajce, i pohvalim uvijek kad nesto odrade efektno, medjutim ovo od danas je bezveze. Nit je ovo Stradun, nit je Bas Carsija, daleko standard i od jednog i od drugog; policija je samo izvrsni organ vlasti. Ti s BMW-ovima su vjerovatno vlast.
edit: bilo je i pauka :lol:
Pohvalis kad malo zguze komsiju, ali posto su ovaj put zguzili tebe - hajmo dizati dreku :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

_BosanaC wrote:
Bob Graditelj wrote:Imaju parkinge na Dobrinji ali svi hoce da parkiraju u haustoru da ne bi presli 5 metara pjeske...
Ima ogroman parking izmedju RTV doma i onih Energoinvestovih stubova, koji vazda prazi zjapan, al' hebo to, valja onda cestu preci, ovako je lakse dici ga na trotoar i ozezi po mahali :D
jebo ga ti, nije se to auto kupovalo da bi se parkiralo 100 metara od zgrade, gdje ga niko od raje ne vidi ...

Ja imam drugi problem, sa stanom smo dobili i podrum, i tavansku shupu i parking mjesto, pa kurac mozes parkirat na parking SVOJ, jer zakace upozorenje iz RADa, pa odem i kazem im fino sve, pokazem sve, taman skontaju da ne mogu meni naplacivati kiriju za nesto sto je moje, dodje novi parking boy, i sve tako u krug...
Sreca, po zakonu mogu parkirat 160 cm od zgrade..sto i radim...
shin

Post by shin »

Joj miline jutros, ispred zgrade nema auta :lol: Jedan gurbet parkira auto u smetljarnik i on se prebacio na parking 8)

Sve papci hoce auta da im ispod prozora stoje, a parking prazan.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

mIRCerka wrote:
_BosanaC wrote:
jebo ga ti, nije se to auto kupovalo da bi se parkiralo 100 metara od zgrade, gdje ga niko od raje ne vidi ...

Ja imam drugi problem, sa stanom smo dobili i podrum, i tavansku shupu i parking mjesto, pa kurac mozes parkirat na parking SVOJ, jer zakace upozorenje iz RADa, pa odem i kazem im fino sve, pokazem sve, taman skontaju da ne mogu meni naplacivati kiriju za nesto sto je moje, dodje novi parking boy, i sve tako u krug...
Sreca, po zakonu mogu parkirat 160 cm od zgrade..sto i radim...
Ma najbolje ko Rumuni, parkirati ga na balkon po mogucnosti. Mene boli qrac, parkirajte gdje god hocete, ali prica da u A fazi nema mjesta za parking ne pije vode jer ima - opet ponavljam - ogroman parking ali je jebeno sto se cesta mora preci do njega, a sve gotovan do gotovana, ko ce guzu pomjeriti pa gluho bilo prohodati 100m.

Ja tramvajem stignem gdje god mi je qrcu ceif za 20 minuta maksimalno :D
Fox Mulder

Post by Fox Mulder »

_BosanaC wrote:
and wrote:parkiranje na alipasinom je stvarno problem.ionako mali broj parking mjesta jos je vise smanjen izgradnjom raznih objekata,nekih cak i na parkinzima.
opstina bi trebala na postojecim parkinzima napraviti garaze,omoguciti ljudima parking uz naknadu pa onda provoditi represivne mjere.
da ne spominjem problem kradje i razbijanja vozila na tim parkinzima sto bi isto trebalo biti predmet djelovanja policije.
Imas dva parkinga u Topal-Osman pase: jedan Robotov - i placa se, drugi drze invalidi, takodje se placa, i jos imas mjesta za parking pored tog od RVI koji se ne placa, ali JOK, mora krkan da parkira auto na po jebene ceste, da zauzme citavu traku za to, i to po mogucnosti odmah pored onog prolaza prema Robotu, jer sto ce on da bude papak i daje pare za parking kad moze fino ostaviti tu. I onda krenes od pocetka ulice - jednosmjerna u kojoj su taksisti okrenuti i voze u suprotnom smijeru, zatim imas Atilu u kojoj i onako parkira kako je kome qrcu ceif, pa onda imas vrle opstinare OpCine Novo Sarajevo koji su posebna prica, i na kraju duduke koji bi eto u Robot ali im se parking ne placa. A da ne spominjemo koji je dozivljaj bio proci ovom ulicom dok nisu postavili one nove trotoare uz Miljacku, na koje se opet malo malo popne bilo koje malo vise auto, lola se lagano parkira, a ti se jebi sto ces proci odatle, ili udri kroz blato, ako se ne okliznes pa u Miljacki zavrsis.

Kada bi ne znam koliko parkinga bilo napravljeno majmuni bi opet parkirali po trotoaru. I neka lijepe kazne, da Bog da ih svaki dan lijepili ponovo i ponovo, i onako se trotoarom proci ne moze.
Odkud pravo "invalidima" (invalidi su u glavu ovi sto glasaju za ovu vlast) i ostalima da na javnoj povrsini naplacuju parking. I kad nadjes razbijeno ili obijeno auto kazu:"Ta stetu ne odgovaramo."KOJE PIČKE MATERINE ONDA NAPLACUJU PARKING? TO JE PLJACKA, A VI SE SLAZETE SA TIM. FUJ.
Last edited by Fox Mulder on 09/01/2008 10:59, edited 1 time in total.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Fox Mulder wrote:
_BosanaC wrote:

Odkud pravo "invalidima" (invalidi su uglavu ovi sto glasaju za ovu vlast) i ostalima da na javnoj povrsini naplacuju parking. I kad nadjes razbijeno ili obijeno auto kazu:"Ta stetu ne odgovaramo."KOJE PIČKE MATERINE ONDA NAPLACUJU PARKING? TO JE PLJACKA, A VI SE SLAZETE SA TIM. FUJ.
Odatle sto su, koliko sam ja upoznat s tim, opstine bukvalno poklonile parking mjesta udruzenjima RVI kako bi se ovi finansirali od istih.

E to sada treba pitati aktuelnu opstinsku vlast u Novom Sarajevu zasto je to tako.
Fox Mulder

Post by Fox Mulder »

Onda na sljedecim izborima skinite tu opstinsku vlast.
karanana

Post by karanana »

hajde ba nisu sada invalidi krivi za 200 kvadrata parkinga koji naplacuju markicu, jebajite sve po spisku onom lopovu iz robota sto naplacuje kupcima parking u podzemnoj garazi. uostalom, strpite se jos malo, otici ce invalidi i doci ce nova dzamija, mozda budu imali besplatan parking za dzematlije.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Fox Mulder wrote:Onda na sljedecim izborima skinite tu opstinsku vlast.
Nema ta ista raja koja nema gdje parkirati kad, zato sto bas na dan izbora moraju svog ljubimca na cetiri tocka parkirati negdje u Zelenih beretki, vireci iza coska da drot ne naljepi cestitku, guzeljati po kafama uz obavezno kukanje kako ne znaju do kada ce ovako biti...

Ko je jos vidio izaci na glasanje i glasati, gluho bilo...

Ali smo zato definitivno drzava u kojoj 100% nepismenih izlazi uredno na izbore kad god im se pruzi prilika za to.
Fox Mulder

Post by Fox Mulder »

I jos da dodam, kad hoce da vam naplate pred zgradom na vasem parkingu izadjite svi iz zgrade prebijte govna, najebite (h)im se matere i u Miljacku s njima. Pa da vidim kome ce naplacivati. Ali vi ste dokazali na svim dosadasnjim izborima da ste ovce (osim rijetkih izuzetaka) i neka vam je tako, jer ste to i zasluzili.
Last edited by Fox Mulder on 09/01/2008 11:03, edited 1 time in total.
Post Reply