Sta citava Bosna misli o Banjaluci/Banjalucanima?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

winetou

Post by winetou »

Ja cu sad biti drzak i malo zloupotrijebiti ovaj topic :D
Na izborima je najbolje glasati za bivseg kapitena tima koji je vjerovatno jedini tim koji je osvoji trofej na posten nacin u bivsoj drzavi.

Damir Spica. Stranka BiH

Image
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

manijak1 wrote:Banjalučanke su lijepe :D vedre i nasmijane :D

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tako nekako jel :D :D :P
manijak1

Post by manijak1 »

Jest :D i vrlo su komunikativne :D što jaranski podvlačim prijateljski što u drugoj shemi :D :D :P
Drug_Tito

Post by Drug_Tito »

Image

To je taj cuveni Ale. U toku rata on je jedini smio od Muslimana da nosi francusku kapu na glavi. Mom didu su bili neki klinci zabranili i natjerali da skine. Helenejse, taj Ale je imao sve slicice zivotinjskog carstva i znao svaku zivotinju. Mogao si mu reci broj slicice npr. 256, poslije deset sekundi misljenja on bi ti rekao koja zivotinja na slici i rekao bi godinu izdanja. A u Vrbasu je napravio svoja ostrva koja se sada zovu "Alijina ostrva".[/quote]
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

Drug_Tito wrote:Image

To je taj cuveni Ale. U toku rata on je jedini smio od Muslimana da nosi francusku kapu na glavi. Mom didu su bili neki klinci zabranili i natjerali da skine. Helenejse, taj Ale je imao sve slicice zivotinjskog carstva i znao svaku zivotinju. Mogao si mu reci broj slicice npr. 256, poslije deset sekundi misljenja on bi ti rekao koja zivotinja na slici i rekao bi godinu izdanja. A u Vrbasu je napravio svoja ostrva koja se sada zovu "Alijina ostrva".
[/quote]

:) :) :)
Drug_Tito

Post by Drug_Tito »

Banjalučanke su lijepe vedre i nasmijane
A Banjalucani?? Ma samo da me vidis kako sam sladak, ma cura koja je u kolicima bi skocila na mene
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

Drug_Tito wrote:
Banjalučanke su lijepe vedre i nasmijane
A Banjalucani?? Ma samo da me vidis kako sam sladak, ma cura koja je u kolicima bi skocila na mene
Stavi sliku :D pa cemo te ocijeniti :D svi kolektivno :D
winetou

Post by winetou »

Ale je misunderstood :D
winetou

Post by winetou »

Meni su eto Banjalucanke odvratne :sad:
Sve tjeraju neke skole, nauke. nema tu zene :P
BECHO

Post by BECHO »

A sta je sa Senom Lupicem i Akom Arslanagicem? Da vam ne bi derventske konekcije, Borac bi vam bio supljak od ekipe...evo, ovo vam kazem onako iskreno, derventski! :D
Last edited by BECHO on 25/08/2004 23:38, edited 1 time in total.
BECHO

Post by BECHO »

Nego, jesul Sehitluci i dalje Sehitluci (poznato banjalucko jebaliste) ili se sad nekako drugacije (nebeski) zove? :roll:
winetou

Post by winetou »

BECHO wrote:A sta je sa Senom Lupicem i Akom Arslanagicem? Da vam ne bi derventske kolekcije, Borac bi vam bio supljak od ekipe...evo, ovo vam kazem onako iskreno, derventski! :D
Istinu govoris BECHO. Derventa mora da je tezila ka Banjaluci :D
winetou

Post by winetou »

Sehitluci su sad Banj Brdo. :D
Drug_Tito

Post by Drug_Tito »

Nego, jesul Sehitluci i dalje Sehitluci (poznato banjalucko jebaliste) ili se sad nekako drugacije (nebeski) zove?
Banj Brdo se sada zove.

Stavi sliku pa cemo te ocijeniti svi kolektivno
Image

Iz mladjih dana
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

Cool Man! 8-)

:D
winetou

Post by winetou »

Mada BECHO moram priznati da je kod mene ispred Arslanagica ipak dar prijateljske Slovenije Banjaluci Iztok Puc, dok je naravno Senad Lupic koji je obiljezio moje djetinjstvo neprikosnoven :D
BECHO

Post by BECHO »

Cuj Banj Brdo!!! :lol: A sta je sa Gornjim Seherom, Kul-Mahalom tj. Mejdanom i Hisetima? Jes, jes, bili smo vam glavni rasjednik igraca, kako u rukometu tako i u nogometu...ali bez obzira na rivalstvo volim ja Vrbas, Banjalucanke i famozne Mujine cevape! ;)

P.S. Jel zivis u BL? :?
winetou

Post by winetou »

Image

Senad Lupic, jedan od najboljih a nepravedno zaboravljeni bosanski fudbaler sada ponosni gazda kafane u Belgiji :D U bogatoj karijeri bio je i najbolji golgeter svih vremena Tekstilca ? iz Dervente sa nepunih 17 godina.
jedan od rijetkih igraca druge lige koji je zaigrao i za reprezentaciju, samo jednom ali ipak :D
Last edited by winetou on 25/08/2004 23:49, edited 1 time in total.
BECHO

Post by BECHO »

winetou wrote:Mada BECHO moram priznati da je kod mene ispred Arslanagica ipak dar prijateljske Slovenije Banjaluci Iztok Puc, dok je naravno Senad Lupic koji je obiljezio moje djetinjstvo neprikosnoven :D
Da, da, to je bila generacija slavnog Borca sa Irfanom Smajlagicem, Akom, Pucom, Smajlovicem, Cecavcem i sl. koji su harali Evropom! Arslanagic je pored toga bio izvor moderne tehnike branjenja u rukometu a o tome je cak i napisao knjigu! Sto se tice fudbala, sjecam se najvise onih podviga sa Senom Lupicem, Karalicem na golu i izvrsnim trenerom i banjaluckom legendom Husnijom Fazlicem! Stara dobra vremena koja se nikad vise vratit nece... :sad:
winetou

Post by winetou »

Arslanagic je bio prvi golman koji je izasao sa gol linije pri izvodjenju sedmerca, ali ja ga jel ne pamtim kao igraca.
BECHO

Post by BECHO »

winetou wrote:Image

Senad Lupic, jedan od najboljih a nepravedno zaboravljeni bosanski fudbaler sada ponosni gazda kafane u Belgiji :D U bogatoj karijeri bio je i najbolji golgeter svih vremena Tekstilca ? iz Dervente sa nepunih 17 godina.
Ozenjen je Banjalucankom, ima dvije prekrasne curice a uz ugostiteljski posao trenira i neki belgijski klub iz trece lige u kojem je zavrsio svoju fudbalsku karijeru! :)
winetou

Post by winetou »

Seher je Srpske Toplice, Mejdan je Obilicevo a Hiseta su Kocicev Venac, Budzak je Lazarevo.
BECHO

Post by BECHO »

winetou wrote:Arslanagic je bio prvi golman koji je izasao sa gol linije pri izvodjenju sedmerca, ali ja ga jel ne pamtim kao igraca.
Da! Prije su rukometni golmani branili kao fudbalski i on je tvorac danasnje tehnike branenja u ovom sportu! Rukometne enciklopedije o golmanima pocinju sa njegovim imenom a u svijetu je vazio sigurno za jednog od najboljih, ako ne i najboljeg golmana Svijeta ne samo svog vremena, vec svih vremena! U vrijeme izgradnje postavljacke tehnike branjenja, bez parada, kojoj je preteca bio Vladimir Jovic, a kasnije, nesto malo vise je koristili, golmani Mostarac, Djeri i Tomasic, Arslanagic je, ustvari, prvi koji je tu tehniku branjenja u potpunosti primjenio, usavrsio i promovisao! On je imao sve osobine golmana za novi nacin branjenja postavljackom tehnikom! Visok oko 190 cm, izuzetno atletski gradjen, snazan, neustrasiv, pokretljiv i izvanrednih, macijih, refleksa! U golmanskom stavu je napravio korjenite izmjene i uveo svoj - novi stil!Imao je odlicnu pokretljivost i sinhronizaciju rada ruku i nogu! Kod sedmeraca i suteva sa linije sesterca bio je neprikosnoven medju golmanima a za Borac je odigrao, zvanicno, 232 utakmice i postigao cak 18 (!!!) golova (ne sa penala nego sa gola u gol)!

Ma to je ziva legenda koja nikad ne umire, kako za Derventu, Banjaluku i citavu BiH ili tadasnju SFRJ tako i za cjelokupan svjetski rukomet!
BECHO

Post by BECHO »

winetou wrote:Seher je Srpske Toplice, Mejdan je Obilicevo a Hiseta su Kocicev Venac, Budzak je Lazarevo.
Skoro sve po junacima iz 'nebeskih' mitologija! 'Alal im v'era!!! :D
winetou

Post by winetou »

Arslanagica mozes cesto sresti u BL u Palasu ili po profilu posjetitelja tzv. Teheranu :D
Post Reply