Jahorina

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

incognito071

Post by incognito071 »

Ne idi u dubljan, ujesce te morsko kerinje :D :D
Dori

Post by Dori »

incognito071 wrote:Ne idi u dubljan, ujesce te morsko kerinje :D :D
:lol: :thumbup:
luciferino

Post by luciferino »

incognito071 wrote:
luciferino wrote:
incognito071 wrote:
:-) :-) :-) svasta ces procitati na ovom forumu....

kakva krema :? skijao sam prije rata a i skijam sada jer sam se rodio i odrastao u Sarajevu koje je okruzeno prelijepim planinama....
vrlo je logicno kada snijeg pade i kad ti je planina tako blizu da odes skijati, bordati, sankati se ili sta vec

....isto tako, svaki se dalmatinac kupa u moru kada je ljeto tako da je tvoja prica NINdje veze :D
Aha, niđe veze...pa u moru se možeš kupat i gologuz, a možeš li skijati gologuz? :P

Pazi jednu stvar...skijao je i moj dedo prije onog rata i imao je smiješne starinske drvene skije sa kuglom na vrhu i štapovima od bambusa. :P Skijala sam i ja, ali su moje i skije i cipele bile polovnjaci i nije bilo nikakve velike pompe oko toga...otići na planinu i skijati se je najnormalnija stvar, ali uvijek postoje ljudi koji imaju običaj usvojiti neki sport i onda su kao oni gospoda jer se bave baš tim sportom (recimo imamo teren za golf od 4 rupe, a krema napravi da zvuči kao da imamo sega-mega teren od 18 rupa svijetskog glasa i imaš osjećaj da su prošle neđelje igrali protiv Tiger Woodsa glavom i bradom). U tome je poenta.

Fox se sjeća papaka, i ja se sjećam papaka. A i danas ih ima, samo što je jedna "krema" zamijenila drugu.

To sto ti ne ides gore radi svog uzitka i sto ti papci smetaju, to je tvoj problem. Kad si u dobrom drustvu i kad si fino raspolozen onda ti se niko ne moze usrati u cejf.
Papaka ima i po prodavnicama a to ne znaci da neces otici u prodavnicu i kupiti sebi da jedes, jelde oci moje lijepe :D
Sarajevo je nazalost puno primitivaca i kojekakvih kauboja. Ako ne zelis kontakt s njima onda se zakljucaj u kucu do zivota. U suprotnom, ne kaki :)

I jos nesto, ne kaze se skijati SE nego skijati. :D
Hajde pile moje malo da se više ne takarimo. Nisam nigdje rekla da ne idem više na planinu zbog papaka. Na Bjelašnicu mi nije više merak otići i skijanje me ne interesuje kao nekada, ali volim planinariti. Vidiš, ne mora se ni u kući sjediti da bi se papci izbjegli tako da zadržavam pravo na kenjanje. A konstatacija o usvajanju sportova je samo moje viđenje. Postojanje ovoga trenda nisi ničim porekao, nego je sve postalo malo prelično za moj ukus tako da ću se povući.

"Skijati se"...pazi da se ne frapiraš šta je sve pravilno. Najozbiljnije.
incognito071

Post by incognito071 »

luciferino wrote:
incognito071 wrote:
luciferino wrote: Aha, niđe veze...pa u moru se možeš kupat i gologuz, a možeš li skijati gologuz? :P

Pazi jednu stvar...skijao je i moj dedo prije onog rata i imao je smiješne starinske drvene skije sa kuglom na vrhu i štapovima od bambusa. :P Skijala sam i ja, ali su moje i skije i cipele bile polovnjaci i nije bilo nikakve velike pompe oko toga...otići na planinu i skijati se je najnormalnija stvar, ali uvijek postoje ljudi koji imaju običaj usvojiti neki sport i onda su kao oni gospoda jer se bave baš tim sportom (recimo imamo teren za golf od 4 rupe, a krema napravi da zvuči kao da imamo sega-mega teren od 18 rupa svijetskog glasa i imaš osjećaj da su prošle neđelje igrali protiv Tiger Woodsa glavom i bradom). U tome je poenta.

Fox se sjeća papaka, i ja se sjećam papaka. A i danas ih ima, samo što je jedna "krema" zamijenila drugu.

To sto ti ne ides gore radi svog uzitka i sto ti papci smetaju, to je tvoj problem. Kad si u dobrom drustvu i kad si fino raspolozen onda ti se niko ne moze usrati u cejf.
Papaka ima i po prodavnicama a to ne znaci da neces otici u prodavnicu i kupiti sebi da jedes, jelde oci moje lijepe :D
Sarajevo je nazalost puno primitivaca i kojekakvih kauboja. Ako ne zelis kontakt s njima onda se zakljucaj u kucu do zivota. U suprotnom, ne kaki :)

I jos nesto, ne kaze se skijati SE nego skijati. :D
Hajde pile moje malo da se više ne takarimo. Nisam nigdje rekla da ne idem više na planinu zbog papaka. Na Bjelašnicu mi nije više merak otići i skijanje me ne interesuje kao nekada, ali volim planinariti. Vidiš, ne mora se ni u kući sjediti da bi se papci izbjegli tako da zadržavam pravo na kenjanje. A konstatacija o usvajanju sportova je samo moje viđenje. Postojanje ovoga trenda nisi ničim porekao, nego je sve postalo malo prelično za moj ukus tako da ću se povući.

"Skijati se"...pazi da se ne frapiraš šta je sve pravilno. Najozbiljnije.

Ja se nikada ne frapiram :D Pravilno je 'sankati se' i 'skijati'. Znaci, ne skijas SE vec skijas. Nema veze ako ne znas, tu si da naucis nesto. Ne mozes sve znati bona :)

I da, necemo se vise takarit. Bolje je da se volimo :-D
luciferino

Post by luciferino »

incognito071 wrote:
Evo ljubim te :kiss:
i prihvatam korekciju. Ali neću se smiriti dok ne raskopam odakle mi ovo se. :-)

Evo odakle mi:
http://www.xs4all.nl/~eteia/kitabhana/H ... sko/S.html
tech10

Post by tech10 »

Ako je dio raje koja su ostala da vise bajna klijentela iz Beograda i nisam toliko zabrinut. :D
Ffff

Post by Ffff »

tech10 wrote:Ako je dio raje koja su ostala da vise bajna klijentela iz Beograda i nisam toliko zabrinut. :D
bilo je svega, bratstvo i jedinstvo :lol: ali eto, onaj covjek i njegov sin sto su bili na tv su iz SA
furija Strašna

Post by furija Strašna »

luciferino wrote:Stvarno zataškano? Teme uklonjene? A ja se baš čudim...

Sve je krasno u zemlji Dembeliji.
Sreli smo ponovo deliju
Uzalud traži Dembeliju
Kad razmisliš malo zrelije
Nema zemlje Dembelije :-)

:lol: :lol: :lol:
photo

Post by photo »

luciferino wrote:
incognito071 wrote:
i prihvatam korekciju. Ali neću se smiriti dok ne raskopam odakle mi ovo se. :-)

Evo odakle mi:
tito dragi, zar iko jos koristi senahida kao referencu za pravilan izgovor :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :x ???
incognito071

Post by incognito071 »

luciferino wrote:
incognito071 wrote:

Evo odakle mi:

:? Svasta...

Kako ces se skijati?? To je isto kada kazes: 'ja sam se ustao' sto je nepravilno. Pravilno je: 'ja sam ustao' i dalje po meni kaze se 'ja skijam'.

Evo pogledaj ovdje u ovom clanku kako se pise u kontekstu:
http://www.24sata.hr/index.php?cmd=show ... o_browse=1

Ja sam ovako naucio i ne znam bolje:D
Ali pile, mozda si eto u pravu. Mozda ja veze nemam :( :)
:kiss:
sulesavic

Post by sulesavic »

photo wrote:
tito dragi, zar iko jos koristi senahida kao referencu za pravilan izgovor???
Koristim ja. Koje reference koristi¹ ti?
Dori

Post by Dori »

Jao sto ova tema krivuda...od skijanja, indijanaca, mora do pravopisa :-)

:lol:
sulesavic

Post by sulesavic »

Al' æe poenta na kraju biti - treba na planinu iæi, ugu¹i smog...
Dori

Post by Dori »

sulesavic wrote:Al' će poenta na kraju biti - treba na planinu ići, uguši smog...
"Ne znam jel' s tvog, ili s mog, al' ugusi" :lol:

http://www.sarajevo-x.com/clanak/080108044
sulesavic

Post by sulesavic »

Dena wrote:
sulesavic wrote:Al' æe poenta na kraju biti - treba na planinu iæi, ugu¹i smog...

Prostaku¹o!
photo

Post by photo »

sulesavic wrote:
photo wrote:
Koristim ja. Koje reference koristiš ti?
zivotne. govorim jezikom kojim se sluzim zadnjih 35 godina, koji sam naucio od roditelja, sa ulice i u skoli i zbog kojeg me niko nikad nije cudno gledao niti ispravljao (ni prije 1992). i ja ne govorim "hlopta" "mahrama" "ustao sam se" "skijao sam se" "televizija (sa naglaskom na drugom slogu)" ili najnoviji izum "opozicija (sa istim naglaskom kao i televizija)" i slicne bisere koje neki kvazi gramaticar propagira kroz neku svoju gramatiku koristeci trenutno pranje mozga i koja nema osnove u podrucju na kojem se koristi.

zadovoljan?

uostalom, ovo ode u zacatavanje teme. za mene je zavrsena. ti slobodno pisi sta zelis.
peace.
fantom slobode

Post by fantom slobode »

Dena wrote:
sulesavic wrote:Al' će poenta na kraju biti - treba na planinu ići, uguši smog...

E ne znam s mog - nije, to pitanje je uvijek onako diskutabilno za odgovoriti.
Meni je vrlo interesantno sto oni invalidi sa Jahorine kasno pozvase pomoc iz grada, mogli su i ranije da zakljuce da imaju veliki problem.Nadam se da se takve stvari nece desavati u buducnosti, da ce neki ljudi izvuci zakljucke iz date situacije, jer planine i staze su nam divne, a prica o skijasima je totalno besmislena, postoji grupacija ljudi koja voli da skija i uziva u planinama i ljeti i zimi.Ova godina za skijanje je posebno lijepa, a staze su super.
Dori

Post by Dori »

sulesavic wrote:
Dena wrote:

Prostakušo!
:D
incognito071

Post by incognito071 »

photo wrote:
sulesavic wrote:
photo wrote:
Koristim ja. Koje reference koristiš ti?
zivotne. govorim jezikom kojim se sluzim zadnjih 35 godina, koji sam naucio od roditelja, sa ulice i u skoli i zbog kojeg me niko nikad nije cudno gledao niti ispravljao (ni prije 1992). i ja ne govorim "hlopta" "mahrama" "ustao sam se" "skijao sam se" "televizija (sa naglaskom na drugom slogu)" ili najnoviji izum "opozicija (sa istim naglaskom kao i televizija)" i slicne bisere koje neki kvazi gramaticar propagira kroz neku svoju gramatiku koristeci trenutno pranje mozga i koja nema osnove u podrucju na kojem se koristi.

zadovoljan?

uostalom, ovo ode u zacatavanje teme. za mene je zavrsena. ti slobodno pisi sta zelis.
peace.

:thumbup:
sulesavic

Post by sulesavic »

photo wrote: zivotne. govorim jezikom kojim se sluzim zadnjih 35 godina, koji sam naucio od roditelja, sa ulice i u skoli i zbog kojeg me niko nikad nije cudno gledao niti ispravljao (ni prije 1992).
Ova naziva¹ nauènom tezom?
photo wrote: i ja ne govorim "hlopta" "mahrama" "ustao sam se" "skijao sam se"
Ne la¾i, ne la¾i i ne la¾i! Nigdje nikad nije propisana ni preporuèena hlopta! Mahramu ne diraj a za ustati i skijati je veæ sve reèeno. Ne da Haliloviæa nisi prostudirao, slab si ne¹to i sa Stevanoviæem, Te¾ak-Babiæem...
photo wrote: "televizija (sa naglaskom na drugom slogu)" ili najnoviji izum "opozicija (sa istim naglaskom kao i televizija)" i slicne bisere koje neki kvazi gramaticar propagira kroz neku svoju gramatiku koristeci trenutno pranje mozga i koja nema osnove u podrucju na kojem se koristi.
Jesi èuo ikad za Eminu Topiæ? Ako ima ko stariji od onih ¹to su se po televizijama i radijima kretali - svakako su mu poznate metode rada ove stare lektorice govornog i pisanog jezika... Ona prva zagovara ovakvu akcentuaciju iako je protivnica Senahidove ¹kole.
sulesavic

Post by sulesavic »

fantom slobode wrote: Meni je vrlo interesantno sto oni invalidi sa Jahorine kasno pozvase pomoc iz grada, mogli su i ranije da zakljuce da imaju veliki problem.
To i rekoh negdje na poèetku. Nuðena pomoæ iz Federacije, nije tra¾ena pomoæ od dr¾ave... Politika...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

photo i sule, imate naucni podforum, tamo tabirite gramatiku...

Hvala.
photo

Post by photo »

mIRCerka wrote:photo i sule, imate naucni podforum, tamo tabirite gramatiku...

Hvala.
procitaj zadnji dio mog posta. rekao sam da sam zavrsio sa chatanjem.
pozdrav
photo

Post by photo »

sulesavic wrote:
fantom slobode wrote: Meni je vrlo interesantno sto oni invalidi sa Jahorine kasno pozvase pomoc iz grada, mogli su i ranije da zakljuce da imaju veliki problem.
To i rekoh negdje na početku. Nuđena pomoć iz Federacije, nije tražena pomoć od države... Politika...
znam da su zvali GSS iz sarajeva da im pomognu i specijalnu jedinicu mupa federacije. pola sata kasnije, dok su se ljudi okupljali i spremali, su otkazali specijalce, rekli da im pomoc nije potrebna (ovo je provjerene informacija i tacna). ne znam jesu li otkazali spasioce iz GSS
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

photo wrote:
mIRCerka wrote:photo i sule, imate naucni podforum, tamo tabirite gramatiku...

Hvala.
procitaj zadnji dio mog posta. rekao sam da sam zavrsio sa chatanjem.
pozdrav
Procitala ja cijeli post. NE mozes cijeli post pisati mimo pravila i onda dodat recenicu OVO JE KRAJ CHATU. :D

liftovi na jahorini su stekali i prije rata. Morala sam se do hotela sator popeti jer tanjur nije radio, a visine se bojim...zakazala fufnapakna sta li vec na onom motoru kod Satora....
Post Reply