Jahorina
-
incognito071
Ne idi u dubljan, ujesce te morsko kerinje

-
luciferino
Hajde pile moje malo da se više ne takarimo. Nisam nigdje rekla da ne idem više na planinu zbog papaka. Na Bjelašnicu mi nije više merak otići i skijanje me ne interesuje kao nekada, ali volim planinariti. Vidiš, ne mora se ni u kući sjediti da bi se papci izbjegli tako da zadržavam pravo na kenjanje. A konstatacija o usvajanju sportova je samo moje viđenje. Postojanje ovoga trenda nisi ničim porekao, nego je sve postalo malo prelično za moj ukus tako da ću se povući.incognito071 wrote:luciferino wrote:Aha, niđe veze...pa u moru se možeš kupat i gologuz, a možeš li skijati gologuz?incognito071 wrote:
![]()
![]()
svasta ces procitati na ovom forumu....
kakva kremaskijao sam prije rata a i skijam sada jer sam se rodio i odrastao u Sarajevu koje je okruzeno prelijepim planinama....
vrlo je logicno kada snijeg pade i kad ti je planina tako blizu da odes skijati, bordati, sankati se ili sta vec
....isto tako, svaki se dalmatinac kupa u moru kada je ljeto tako da je tvoja prica NINdje veze![]()
Pazi jednu stvar...skijao je i moj dedo prije onog rata i imao je smiješne starinske drvene skije sa kuglom na vrhu i štapovima od bambusa.Skijala sam i ja, ali su moje i skije i cipele bile polovnjaci i nije bilo nikakve velike pompe oko toga...otići na planinu i skijati se je najnormalnija stvar, ali uvijek postoje ljudi koji imaju običaj usvojiti neki sport i onda su kao oni gospoda jer se bave baš tim sportom (recimo imamo teren za golf od 4 rupe, a krema napravi da zvuči kao da imamo sega-mega teren od 18 rupa svijetskog glasa i imaš osjećaj da su prošle neđelje igrali protiv Tiger Woodsa glavom i bradom). U tome je poenta.
Fox se sjeća papaka, i ja se sjećam papaka. A i danas ih ima, samo što je jedna "krema" zamijenila drugu.
To sto ti ne ides gore radi svog uzitka i sto ti papci smetaju, to je tvoj problem. Kad si u dobrom drustvu i kad si fino raspolozen onda ti se niko ne moze usrati u cejf.
Papaka ima i po prodavnicama a to ne znaci da neces otici u prodavnicu i kupiti sebi da jedes, jelde oci moje lijepe![]()
Sarajevo je nazalost puno primitivaca i kojekakvih kauboja. Ako ne zelis kontakt s njima onda se zakljucaj u kucu do zivota. U suprotnom, ne kaki![]()
I jos nesto, ne kaze se skijati SE nego skijati.
"Skijati se"...pazi da se ne frapiraš šta je sve pravilno. Najozbiljnije.
-
incognito071
luciferino wrote:Hajde pile moje malo da se više ne takarimo. Nisam nigdje rekla da ne idem više na planinu zbog papaka. Na Bjelašnicu mi nije više merak otići i skijanje me ne interesuje kao nekada, ali volim planinariti. Vidiš, ne mora se ni u kući sjediti da bi se papci izbjegli tako da zadržavam pravo na kenjanje. A konstatacija o usvajanju sportova je samo moje viđenje. Postojanje ovoga trenda nisi ničim porekao, nego je sve postalo malo prelično za moj ukus tako da ću se povući.incognito071 wrote:luciferino wrote: Aha, niđe veze...pa u moru se možeš kupat i gologuz, a možeš li skijati gologuz?![]()
Pazi jednu stvar...skijao je i moj dedo prije onog rata i imao je smiješne starinske drvene skije sa kuglom na vrhu i štapovima od bambusa.Skijala sam i ja, ali su moje i skije i cipele bile polovnjaci i nije bilo nikakve velike pompe oko toga...otići na planinu i skijati se je najnormalnija stvar, ali uvijek postoje ljudi koji imaju običaj usvojiti neki sport i onda su kao oni gospoda jer se bave baš tim sportom (recimo imamo teren za golf od 4 rupe, a krema napravi da zvuči kao da imamo sega-mega teren od 18 rupa svijetskog glasa i imaš osjećaj da su prošle neđelje igrali protiv Tiger Woodsa glavom i bradom). U tome je poenta.
Fox se sjeća papaka, i ja se sjećam papaka. A i danas ih ima, samo što je jedna "krema" zamijenila drugu.
To sto ti ne ides gore radi svog uzitka i sto ti papci smetaju, to je tvoj problem. Kad si u dobrom drustvu i kad si fino raspolozen onda ti se niko ne moze usrati u cejf.
Papaka ima i po prodavnicama a to ne znaci da neces otici u prodavnicu i kupiti sebi da jedes, jelde oci moje lijepe![]()
Sarajevo je nazalost puno primitivaca i kojekakvih kauboja. Ako ne zelis kontakt s njima onda se zakljucaj u kucu do zivota. U suprotnom, ne kaki![]()
I jos nesto, ne kaze se skijati SE nego skijati.
"Skijati se"...pazi da se ne frapiraš šta je sve pravilno. Najozbiljnije.
Ja se nikada ne frapiram
I da, necemo se vise takarit. Bolje je da se volimo
-
luciferino
Evo ljubim teincognito071 wrote:
I da, necemo se vise takarit. Bolje je da se volimo
i prihvatam korekciju. Ali neću se smiriti dok ne raskopam odakle mi ovo se.
Evo odakle mi:
http://www.xs4all.nl/~eteia/kitabhana/H ... sko/S.html
- furija Strašna
Sreli smo ponovo delijuluciferino wrote:Stvarno zataškano? Teme uklonjene? A ja se baš čudim...
Sve je krasno u zemlji Dembeliji.
Uzalud traži Dembeliju
Kad razmisliš malo zrelije
Nema zemlje Dembelije
-
photo
tito dragi, zar iko jos koristi senahida kao referencu za pravilan izgovorluciferino wrote:Evo ljubim teincognito071 wrote:
I da, necemo se vise takarit. Bolje je da se volimo![]()
Evo odakle mi:
-
incognito071
luciferino wrote:Evo ljubim teincognito071 wrote:
I da, necemo se vise takarit. Bolje je da se volimo![]()
Evo odakle mi:
Kako ces se skijati?? To je isto kada kazes: 'ja sam se ustao' sto je nepravilno. Pravilno je: 'ja sam ustao' i dalje po meni kaze se 'ja skijam'.
Evo pogledaj ovdje u ovom clanku kako se pise u kontekstu:
http://www.24sata.hr/index.php?cmd=show ... o_browse=1
Ja sam ovako naucio i ne znam bolje:D
Ali pile, mozda si eto u pravu. Mozda ja veze nemam
- Dori
"Ne znam jel' s tvog, ili s mog, al' ugusi"sulesavic wrote:Al' će poenta na kraju biti - treba na planinu ići, uguši smog...
http://www.sarajevo-x.com/clanak/080108044
-
sulesavic
Prostaku¹o!Dena wrote:"Ne znam jel' s tvog, ili s mog, al' ugusi"sulesavic wrote:Al' æe poenta na kraju biti - treba na planinu iæi, ugu¹i smog...![]()
-
photo
zivotne. govorim jezikom kojim se sluzim zadnjih 35 godina, koji sam naucio od roditelja, sa ulice i u skoli i zbog kojeg me niko nikad nije cudno gledao niti ispravljao (ni prije 1992). i ja ne govorim "hlopta" "mahrama" "ustao sam se" "skijao sam se" "televizija (sa naglaskom na drugom slogu)" ili najnoviji izum "opozicija (sa istim naglaskom kao i televizija)" i slicne bisere koje neki kvazi gramaticar propagira kroz neku svoju gramatiku koristeci trenutno pranje mozga i koja nema osnove u podrucju na kojem se koristi.sulesavic wrote:Koristim ja. Koje reference koristiš ti?photo wrote:
tito dragi, zar iko jos koristi senahida kao referencu za pravilan izgovor???
zadovoljan?
uostalom, ovo ode u zacatavanje teme. za mene je zavrsena. ti slobodno pisi sta zelis.
peace.
- fantom slobode
E ne znam s mog - nije, to pitanje je uvijek onako diskutabilno za odgovoriti.Dena wrote:"Ne znam jel' s tvog, ili s mog, al' ugusi"sulesavic wrote:Al' će poenta na kraju biti - treba na planinu ići, uguši smog...![]()
Meni je vrlo interesantno sto oni invalidi sa Jahorine kasno pozvase pomoc iz grada, mogli su i ranije da zakljuce da imaju veliki problem.Nadam se da se takve stvari nece desavati u buducnosti, da ce neki ljudi izvuci zakljucke iz date situacije, jer planine i staze su nam divne, a prica o skijasima je totalno besmislena, postoji grupacija ljudi koja voli da skija i uziva u planinama i ljeti i zimi.Ova godina za skijanje je posebno lijepa, a staze su super.
- Dori
sulesavic wrote:Prostakušo!Dena wrote:"Ne znam jel' s tvog, ili s mog, al' ugusi"sulesavic wrote:Al' će poenta na kraju biti - treba na planinu ići, uguši smog...![]()
-
incognito071
photo wrote:zivotne. govorim jezikom kojim se sluzim zadnjih 35 godina, koji sam naucio od roditelja, sa ulice i u skoli i zbog kojeg me niko nikad nije cudno gledao niti ispravljao (ni prije 1992). i ja ne govorim "hlopta" "mahrama" "ustao sam se" "skijao sam se" "televizija (sa naglaskom na drugom slogu)" ili najnoviji izum "opozicija (sa istim naglaskom kao i televizija)" i slicne bisere koje neki kvazi gramaticar propagira kroz neku svoju gramatiku koristeci trenutno pranje mozga i koja nema osnove u podrucju na kojem se koristi.sulesavic wrote:Koristim ja. Koje reference koristiš ti?photo wrote:
tito dragi, zar iko jos koristi senahida kao referencu za pravilan izgovor???
zadovoljan?
uostalom, ovo ode u zacatavanje teme. za mene je zavrsena. ti slobodno pisi sta zelis.
peace.
-
sulesavic
Ova naziva¹ nauènom tezom?photo wrote: zivotne. govorim jezikom kojim se sluzim zadnjih 35 godina, koji sam naucio od roditelja, sa ulice i u skoli i zbog kojeg me niko nikad nije cudno gledao niti ispravljao (ni prije 1992).
Ne la¾i, ne la¾i i ne la¾i! Nigdje nikad nije propisana ni preporuèena hlopta! Mahramu ne diraj a za ustati i skijati je veæ sve reèeno. Ne da Haliloviæa nisi prostudirao, slab si ne¹to i sa Stevanoviæem, Te¾ak-Babiæem...photo wrote: i ja ne govorim "hlopta" "mahrama" "ustao sam se" "skijao sam se"
Jesi èuo ikad za Eminu Topiæ? Ako ima ko stariji od onih ¹to su se po televizijama i radijima kretali - svakako su mu poznate metode rada ove stare lektorice govornog i pisanog jezika... Ona prva zagovara ovakvu akcentuaciju iako je protivnica Senahidove ¹kole.photo wrote: "televizija (sa naglaskom na drugom slogu)" ili najnoviji izum "opozicija (sa istim naglaskom kao i televizija)" i slicne bisere koje neki kvazi gramaticar propagira kroz neku svoju gramatiku koristeci trenutno pranje mozga i koja nema osnove u podrucju na kojem se koristi.
-
sulesavic
To i rekoh negdje na poèetku. Nuðena pomoæ iz Federacije, nije tra¾ena pomoæ od dr¾ave... Politika...fantom slobode wrote: Meni je vrlo interesantno sto oni invalidi sa Jahorine kasno pozvase pomoc iz grada, mogli su i ranije da zakljuce da imaju veliki problem.
-
photo
znam da su zvali GSS iz sarajeva da im pomognu i specijalnu jedinicu mupa federacije. pola sata kasnije, dok su se ljudi okupljali i spremali, su otkazali specijalce, rekli da im pomoc nije potrebna (ovo je provjerene informacija i tacna). ne znam jesu li otkazali spasioce iz GSSsulesavic wrote:To i rekoh negdje na početku. Nuđena pomoć iz Federacije, nije tražena pomoć od države... Politika...fantom slobode wrote: Meni je vrlo interesantno sto oni invalidi sa Jahorine kasno pozvase pomoc iz grada, mogli su i ranije da zakljuce da imaju veliki problem.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Procitala ja cijeli post. NE mozes cijeli post pisati mimo pravila i onda dodat recenicu OVO JE KRAJ CHATU.photo wrote:procitaj zadnji dio mog posta. rekao sam da sam zavrsio sa chatanjem.mIRCerka wrote:photo i sule, imate naucni podforum, tamo tabirite gramatiku...
Hvala.
pozdrav
liftovi na jahorini su stekali i prije rata. Morala sam se do hotela sator popeti jer tanjur nije radio, a visine se bojim...zakazala fufnapakna sta li vec na onom motoru kod Satora....