jah eto, ko ove balkanke su mi nešto boljepesak wrote:bas je tako. kod ovih balkanaca obicno ima samo sex. oni koji vode ljubav su uzasno retki.ninja-san wrote:Ok, distinkcija jednostavna:
-sex= hocu da meni bude lijepo
-vodjenje ljubavi=hocu da i njoj bude lijepo
SEX ILI VODJENE LJUBAVI??? Koja je razlika
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- karabaja-x
- Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)
-
Incub
Znaci vec te frendu otracaopesak wrote:nije. njregov drug gleda ko krava mrtvo tele.Incub wrote:Pesak da to komsija nije krenuo u akciju ove godine?pesak wrote:Vodjenje ljubavi je carstvo dodira, a sex je ono drugo.
![]()
fine.
KAzi nam kakve si zeljice zamislila za novu 2008.
Btw Sretna ti Nova 2008 i ostalim clanovima ovog dijela foruma ,zelim vam sve najbolje u ovoj godini i neka igre krenu pa ko koga ....
-
FFK as Lucy01
Ma sve nesto jako na rijecima.....lijepi oni sto sute i muteanais_nin wrote:ma ko nas djuturume vise ista slusaFFK as Lucy01 wrote:Mislim da je osnovna razlika u tome da li su emocije prisutne ili odsutne.
Al' sto rekla anais, na kraju krajeva, svakome je njegova definicija sexa i vodjenja ljubavi, ispravna.
ovde samo neke stetocine
sve nesto deru i bucaju
- anais_nin
joj tebe LucindaFFK as Lucy01 wrote:Ma sve nesto jako na rijecima.....lijepi oni sto sute i muteanais_nin wrote:ma ko nas djuturume vise ista slusaFFK as Lucy01 wrote:Mislim da je osnovna razlika u tome da li su emocije prisutne ili odsutne.
Al' sto rekla anais, na kraju krajeva, svakome je njegova definicija sexa i vodjenja ljubavi, ispravna.
ovde samo neke stetocine
sve nesto deru i bucaju
odoh se pokrit po glavi
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
voditi ljubav=seksati se
....ama jedno te isto ,emocije i hemija postoje i u jednom i u drugom izrazu.Pa nemožeš reci da dok vodiš ljubav samo se miluješ i maziš ili dok se seksaš samo se praskaš
.I jedno i drugo je ono što je nama suđeno,a to je produžetak vrste.Voditi ljubav da bi napravio dijete,a seksati se da bi uživao
.Voditi ljubav je samo ljepši i romanticniji izraz od seksa (kao neki bonton) sad mnogi se nece složiti sa mnom ,ali seksati se i imati ljepe trenutke ili voditi ljubav a biti strastven i vatren
Sorry Everybody ali ja tu ne vidim nikakvu razliku ,osim u drugacijem izražavanju za spolni odnos(vidi ima i ovo) 
-
puki
pici wrote:voditi ljubav=seksati se....ama jedno te isto ,emocije i hemija postoje i u jednom i u drugom izrazu.Pa nemožeš reci da dok vodiš ljubav samo se miluješ i maziš ili dok se seksaš samo se praskaš
.I jedno i drugo je ono što je nama suđeno,a to je produžetak vrste.Voditi ljubav da bi napravio dijete,a seksati se da bi uživao
.Voditi ljubav je samo ljepši i romanticniji izraz od seksa (kao neki bonton) sad mnogi se nece složiti sa mnom ,ali seksati se i imati ljepe trenutke ili voditi ljubav a biti strastven i vatren
Sorry Everybody ali ja tu ne vidim nikakvu razliku ,osim u drugacijem izražavanju za spolni odnos(vidi ima i ovo)
mislim da si u krivu
sex mozes imati sa svakim (naravno uz prisustvo hemije)
a voditi ljubav (samo po sebi kaze) mozes samo sa nekim koga volis
mada ponekad i sa ljubavi imas samo SEX
- pici
mala kontradiktornostpuki wrote:pici wrote:voditi ljubav=seksati se....ama jedno te isto ,emocije i hemija postoje i u jednom i u drugom izrazu.Pa nemožeš reci da dok vodiš ljubav samo se miluješ i maziš ili dok se seksaš samo se praskaš
mislim da si u krivu
sex mozes imati sa svakim (naravno uz prisustvo hemije)
a voditi ljubav (samo po sebi kaze) mozes samo sa nekim koga volis
mada ponekad i sa ljubavi imas samo SEX
voditi ljubav....pojasni malo to znacenje
biti u ljubavi sa nekim,tražiti emocije,pažnju.....pazi nije samo ljubav u pitanju vec voditi ljubav
Razdvajati izraze ,kao voljeti nekoga i voditi ljubav ili sex sa njim ......isto značenje
- anais_nin
pici tebi "vodjenje ljubavi" ili "sex" podrazumijevaju spolni cin....za mene ni jedno ni drugo ne podrazumijevaju isti....za mene rijec "sex" obuhvata sve vidove seksualnog kontakta, i ne svodi se i ne zahtjeva samu penetraciju....to je ona razlika u shvatanju termina o kojoj ja govorim....puki ima razlicito vidjenje tih rijeci i od mene i od tebe....sustina i jeste u pronalasku osobe koja vidi i dozivljeva citavu sferu seksa na isti ili slican nacin kao mi sami....svako moze imati dobar, odlican ili fenomenalan seksualni zivot....i svakom se ponekad desi da ima "osrednji ili los sex" (bez obzira o kojem djelu ili nivou aktivnosti da se radi)....ujedno je to i razlog sto mi je presmjesno govoriti o tome koliko je ko "dobar" u "krevetu" (opet igra rijeci i podrazumjevanja nekih stvari zbog implikacija istih)anais_nin wrote:ni sex ni ljubav nisu ni nalik matematici...nema ni tacnih ne netacnih odgovora....svakome je njegova definicija ispravnacaka je pronaci osobu a) za koju ti pojmovi ili imaju isto ili slicno znacenje ili b) koja svijet, ukljucujuci i seksualne aktivnosti, vidi iz slicnog ugla kao i vi....u diskusijama o seksu ljudi ne mogu da se dogovore ni sta sam taj cin podrazumjeva tj kako i cime definisu samu rijec "sex"....a jos kad se dopliva do termina "voditi ljubav" ili "imati seks" tek tad ode svak svojim putem
![]()
po meni je razlika cisto umisljena, data i zadata gramaticki, foneticki, jezicki....a u praksi ne mozemo ni priblizno adekvatno objasniti ono sto se desava izmedju dvoje ljudi takvim jednostavnim rijecima....vecinu vremena smatram da je apsolutno nepotrebno pokusati strpati u rijeci te momente...posebno ako se radi o onim "jednostavnim spojevima" dvoje ljudi kad se osjeca povezanost na svim mogucim nivoima, kada rijeci i price o ljubavi, seksu, emocijama, razumjevanju, dodirima postaju samo rijeci....
kako se zove kad se prozivi citav seksualni "cin" kroz dodir 2 ruke? kako se zove kad na kraju balade ni jedno ni drugo ne "svrse" ili cak nema "penetracije" a orgazam je tu, prisutan na svakom drugom nivou?
a kako se zove kad ona mislis da "vode ljubav", a on konta da "g*zi"? ili obrnuto?
![]()
cini mi se da ljudi nekako vezu ili podrazumijevaju njeznost (i/ili prisustvo nekih "dubljih emocija") sa terminom "vodjenje ljubavi", dok sve sto je imalo strastvenije ili "divlje" ide pod one ne tako "njezne" termine![]()
kad se sve to sabere i oduzme, sebe ne pronalazim ni u jednom ni u drugommislim da bihi oplakala od smijeha da mi preko usta predje recenica tipa "dragi hocemo li voditi ljubav"
![]()
![]()
- pici
odlično,sjedi jedananais_nin wrote:pici tebi "vodjenje ljubavi" ili "sex" podrazumijevaju spolni cin....za mene ni jedno ni drugo ne podrazumijevaju isti....za mene rijec "sex" obuhvata sve vidove seksualnog kontakta, i ne svodi se i ne zahtjeva samu penetraciju....to je ona razlika u shvatanju termina o kojoj ja govorim....puki ima razlicito vidjenje tih rijeci i od mene i od tebe....sustina i jeste u pronalasku osobe koja vidi i dozivljeva citavu sferu seksa na isti ili slican nacin kao mi sami....svako moze imati dobar, odlican ili fenomenalan seksualni zivot....i svakom se ponekad desi da ima "osrednji ili los sex" (bez obzira o kojem djelu ili nivou aktivnosti da se radi)....ujedno je to i razlog sto mi je presmjesno govoriti o tome koliko je ko "dobar" u "krevetu" (opet igra rijeci i podrazumjevanja nekih stvari zbog implikacija istih)anais_nin wrote:ni sex ni ljubav nisu ni nalik matematici...nema ni tacnih ne netacnih odgovora....svakome je njegova definicija ispravnacaka je pronaci osobu a) za koju ti pojmovi ili imaju isto ili slicno znacenje ili b) koja svijet, ukljucujuci i seksualne aktivnosti, vidi iz slicnog ugla kao i vi....u diskusijama o seksu ljudi ne mogu da se dogovore ni sta sam taj cin podrazumjeva tj kako i cime definisu samu rijec "sex"....a jos kad se dopliva do termina "voditi ljubav" ili "imati seks" tek tad ode svak svojim putem
![]()
po meni je razlika cisto umisljena, data i zadata gramaticki, foneticki, jezicki....a u praksi ne mozemo ni priblizno adekvatno objasniti ono sto se desava izmedju dvoje ljudi takvim jednostavnim rijecima....vecinu vremena smatram da je apsolutno nepotrebno pokusati strpati u rijeci te momente...posebno ako se radi o onim "jednostavnim spojevima" dvoje ljudi kad se osjeca povezanost na svim mogucim nivoima, kada rijeci i price o ljubavi, seksu, emocijama, razumjevanju, dodirima postaju samo rijeci....
kako se zove kad se prozivi citav seksualni "cin" kroz dodir 2 ruke? kako se zove kad na kraju balade ni jedno ni drugo ne "svrse" ili cak nema "penetracije" a orgazam je tu, prisutan na svakom drugom nivou?
a kako se zove kad ona mislis da "vode ljubav", a on konta da "g*zi"? ili obrnuto?
![]()
cini mi se da ljudi nekako vezu ili podrazumijevaju njeznost (i/ili prisustvo nekih "dubljih emocija") sa terminom "vodjenje ljubavi", dok sve sto je imalo strastvenije ili "divlje" ide pod one ne tako "njezne" termine![]()
kad se sve to sabere i oduzme, sebe ne pronalazim ni u jednom ni u drugommislim da bihi oplakala od smijeha da mi preko usta predje recenica tipa "dragi hocemo li voditi ljubav"
![]()
![]()
"vodjenje ljubavi" ili "sex" podrazumijevaju spolni cin.....DA ,za mene je to jedno te isto ,ovdje govorimo o Sinonimima rijeci ,razlicite govorne i pisane ali istoga znacenja.A to što se razdvaja "vodjenje ljubavi" od "seksati se" je vise psiholosko-društvenoga karaktera, (naveo sam vec po Bontonu) dok za razliku od pogrdnog ali ipak istoga znacenja imamo razne nazive,jedan od primjera je "j*bati se" itd da ne nabrajam dalje jer je previše vulgarno
sustina i jeste u pronalasku osobe koja vidi i dozivljeva citavu sferu seksa na isti ili slican nacin kao mi sami....svako moze imati dobar, odlican ili fenomenalan seksualni zivot....i svakom se ponekad desi da ima "osrednji ili los sex"
mala ispravka
Ljubav,izdanak životnog instinkta,moze neutralisati mržnju,a ona je izdanak instinkta smrti.
Ili,ljubav moze zamjeniti mržnju,a mržnja ljubav.
-
*mima*
#64 Re: SEX ILI VODJENE LJUBAVI??? Koja je razlika
Jako pametno.puki wrote:Koja je po vama razlika izmedju vodjenaj ljubavi i sexa??
Ja bi rekla BRAK
- zena21
#65 Re: SEX ILI VODJENE LJUBAVI??? Koja je razlika
ma sve je to u 5 dekapuki wrote:Koja je po vama razlika izmedju vodjenaj ljubavi i sexa??
Ja bi rekla BRAK
-
*mima*
#66 Re: SEX ILI VODJENE LJUBAVI??? Koja je razlika
zena21 wrote:ma sve je to u 5 dekapuki wrote:Koja je po vama razlika izmedju vodjenaj ljubavi i sexa??
Ja bi rekla BRAK
Jeli mislis na deke za pokrivanje?
- zena21
#67 Re: SEX ILI VODJENE LJUBAVI??? Koja je razlika
pa na minus 12 taman takomima wrote:zena21 wrote:ma sve je to u 5 dekapuki wrote:Koja je po vama razlika izmedju vodjenaj ljubavi i sexa??
Ja bi rekla BRAK
Jeli mislis na deke za pokrivanje?
-
*mima*
#68 Re: SEX ILI VODJENE LJUBAVI??? Koja je razlika
Ona glupaca na Hayatu kaze -18..............Jedva sam izasla iz kuce id straha, kontala sam ponijet koju deku.......zena21 wrote:pa na minus 12 taman takomima wrote:zena21 wrote: ma sve je to u 5 deka
Jeli mislis na deke za pokrivanje?![]()
![]()
- anais_nin
pa procitaj ponovo moja oba posta i shvatices da meni ni jedan od ta dva termina ne podrazumjeva penetraciju....na slican nacin kao sto nekom poljubiti se s nekim ili pohvatati se s nekim ne znaci "prevariti" jer to je "pobogu" nista ja ne vidim i ne osjecam sex samo u spolnom cinu...zbog toga mi to razdvajanje ili ti ga "nijansiranje" verbalno ama bas nista ne znacipici wrote:odlično,sjedi jedananais_nin wrote:pici tebi "vodjenje ljubavi" ili "sex" podrazumijevaju spolni cin....za mene ni jedno ni drugo ne podrazumijevaju isti....za mene rijec "sex" obuhvata sve vidove seksualnog kontakta, i ne svodi se i ne zahtjeva samu penetraciju....to je ona razlika u shvatanju termina o kojoj ja govorim....puki ima razlicito vidjenje tih rijeci i od mene i od tebe....sustina i jeste u pronalasku osobe koja vidi i dozivljeva citavu sferu seksa na isti ili slican nacin kao mi sami....svako moze imati dobar, odlican ili fenomenalan seksualni zivot....i svakom se ponekad desi da ima "osrednji ili los sex" (bez obzira o kojem djelu ili nivou aktivnosti da se radi)....ujedno je to i razlog sto mi je presmjesno govoriti o tome koliko je ko "dobar" u "krevetu" (opet igra rijeci i podrazumjevanja nekih stvari zbog implikacija istih)anais_nin wrote:ni sex ni ljubav nisu ni nalik matematici...nema ni tacnih ne netacnih odgovora....svakome je njegova definicija ispravnacaka je pronaci osobu a) za koju ti pojmovi ili imaju isto ili slicno znacenje ili b) koja svijet, ukljucujuci i seksualne aktivnosti, vidi iz slicnog ugla kao i vi....u diskusijama o seksu ljudi ne mogu da se dogovore ni sta sam taj cin podrazumjeva tj kako i cime definisu samu rijec "sex"....a jos kad se dopliva do termina "voditi ljubav" ili "imati seks" tek tad ode svak svojim putem
![]()
![]()
![]()
![]()
šala mala
"vodjenje ljubavi" ili "sex" podrazumijevaju spolni cin.....DA ,za mene je to jedno te isto ,ovdje govorimo o Sinonimima rijeci ,razlicite govorne i pisane ali istoga znacenja.A to što se razdvaja "vodjenje ljubavi" od "seksati se" je vise psiholosko-društvenoga karaktera, (naveo sam vec po Bontonu) dok za razliku od pogrdnog ali ipak istoga znacenja imamo razne nazive,jedan od primjera je "j*bati se" itd da ne nabrajam dalje jer je previše vulgarno![]()
sustina i jeste u pronalasku osobe koja vidi i dozivljeva citavu sferu seksa na isti ili slican nacin kao mi sami....svako moze imati dobar, odlican ili fenomenalan seksualni zivot....i svakom se ponekad desi da ima "osrednji ili los sex"
mala ispravkainstinkt života (eros) to je pokretac koji nas dovodi do faze zaljubljivanja,ljubavi,vodjenje ljubavi (seksa) itd ,znaci puni oblik života.Imamo i Tanatos (instikt smrti ili razaracki instikt...ljutnja,mrznja itd) al o ovome drugom prilikom odo ja preduboko
Ljubav,izdanak životnog instinkta,moze neutralisati mržnju,a ona je izdanak instinkta smrti.
Ili,ljubav moze zamjeniti mržnju,a mržnja ljubav.
p.s. nimalo se ne slazem za ljubav i mrznju...za mene je suprotno od ljubavi INDIFERENTNOST....mrznja mi je nesto sasvim drugo....jedan vrlo destruktivan (i samodestruktivan) osjecaj koji nema veze sa smrcu osim sto moze zavrsiti u istoj