Međedi, međedi prave djecu u Bosni.Fair Life wrote:Kaze se da ne pada iver daleko od klade...Bosanac sa dna kace wrote:kazu kad se rodi dijete u Bosni i kad pocne poimat svijet oko sebe okrenu ga prema zapadu i kazu mu:
Sine tamo ti je zapad, tamo je Slovenija, tamo ti je hljeb.
A u Sloveniji kad se rodi i pocne poimat svijet okrenu ga ka istoku i kazu:
Sine tamo ti je istok, tamo je Bosna, tamo ti je ćaća
Pitam se 'ko li bosankama pravi djecu kad smo ovakvi kakvi jesmo' ?
PS Slovenija je prije 20 godina bila ono sto BiH nece postici za sliujedecih 50
godina.
slovenija
-
Fox Mulder
-
Fox Mulder
Jebi ga ovi nasi medjedi imaju cuskije u glavama i na ledjima...
- IZVANZEMALJAC
SAMI ŠUPCI U SLOVENIJI
-
Fox Mulder
Zasto su supci? Zato sto imaju svoju zemlju koju vole i sto se zna red? Meni su oni dobri i prosvjeceniji su 100 puta od Bosanaca. Nase primitivne cure ne mogu Slovenkama cipela ocistiti, vjeruj mi. Kultura je to.
-
Fox Mulder
Svasta, ovo je bolesno... 
- lara b.
Mislis da mi ne volimo svoju zemljuFox Mulder wrote:Zasto su supci? Zato sto imaju svoju zemlju koju vole i sto se zna red? Meni su oni dobri i prosvjeceniji su 100 puta od Bosanaca. Nase primitivne cure ne mogu Slovenkama cipela ocistiti, vjeruj mi. Kultura je to.
A u kojem smislu su Slovenke tak dobre...
Meni licno, cijela Sl djelovala je nekako kao nedovoljna kopija zapada...
Ja sam bila i u Austriji i Njemackoj i sada ne bih rekla da su oni kulturniji ili nesto bolje... cak kada ih se pusti pravi su hmmm
Samo sto imaju zakonski uredjeno sve...tako da se Moraju pridrzavati toga
-
Fox Mulder
Nekako na cudan nacin iskazujete tu ljubavlara b. wrote:Mislis da mi ne volimo svoju zemljuFox Mulder wrote:Zasto su supci? Zato sto imaju svoju zemlju koju vole i sto se zna red? Meni su oni dobri i prosvjeceniji su 100 puta od Bosanaca. Nase primitivne cure ne mogu Slovenkama cipela ocistiti, vjeruj mi. Kultura je to.![]()
A u kojem smislu su Slovenke tak dobre...![]()
Ja sam bila i u Austriji i Njemackoj i sada ne bih rekla da su oni kulturniji ili nesto bolje... cak kada ih se pusti pravi su hmmm![]()
Samo sto imaju zakonski uredjeno sve...tako da se Moraju pridrzavati togaisto vrijede i za BH gradjane u tim zemljama
- mrki62
U BiH se sve nešto potplaćuje , da bi se došlo do nečega a toga u Slo. nema - joj razlike ,....... drastičnelara b. wrote:Mislis da mi ne volimo svoju zemljuFox Mulder wrote:Zasto su supci? Zato sto imaju svoju zemlju koju vole i sto se zna red? Meni su oni dobri i prosvjeceniji su 100 puta od Bosanaca. Nase primitivne cure ne mogu Slovenkama cipela ocistiti, vjeruj mi. Kultura je to.![]()
Ja sam bila i u Austriji i Njemackoj i sada ne bih rekla da su oni kulturniji ili nesto bolje... cak kada ih se pusti pravi su hmmm![]()
Samo sto imaju zakonski uredjeno sve...tako da se Moraju pridrzavati togaisto vrijede i za BH gradjane u tim zemljama
-
Klodovik
Po tebi će još ispasti da se samo na Balkanu ratovalo i ubijalo. 'Međedi' žive i u drugim dijelovima svijeta i demokratski se izražavaju, a tako se lijepo znaju zaigrati da nastradaju milioni ljudi.Fox Mulder wrote:Nekako na cudan nacin iskazujete tu ljubavlara b. wrote:Mislis da mi ne volimo svoju zemljuFox Mulder wrote:Zasto su supci? Zato sto imaju svoju zemlju koju vole i sto se zna red? Meni su oni dobri i prosvjeceniji su 100 puta od Bosanaca. Nase primitivne cure ne mogu Slovenkama cipela ocistiti, vjeruj mi. Kultura je to.![]()
![]()
![]()
To za uredjenost drzave je bitno konstatovati, da ja to ne poricem. To je sustina svkog uredjenog drustva. Na Balkanu je to moguce samo kandzijom i nicim drugo. Samo prosvijeceni apsolutuzam, k'o kod Druga Tita i Keme Ataturka. Pustis li međedima demokratsko izrazavanje da rade sta hoce, dobije se onda sranje i 300.000 mrtvih. Zaigrali se međedi...
-
mamica papucarka
a sta da vam kazem.
Ja sam u Austriji ostavila sirom otvorena vrata od stana i sa porodicom otisla na cjelodnevni izlet.
Dolazimo kuci, muz
, utrcava u stan i gleda gdje su mu kartice, a ja pod krevet gledam jel nam se ko sakrio. Ma nista nije nedostajalo. A mogli su cijeli stan odnijet
prica druga;
Bilo nam parkirano auto u Skerlicevoj. Mi dosli gore, sve porazbijano, pokradeni cd-ovi, muzeve naocale... Stoji covjek na prozoru i nama ce "Nije to nista, meni su neki dan usli u stan i svasta odnijeli"
da me ne bi ko napo kao dijasporce i tako to, samo cu reci da sam ovdje relativno friska
Ja sam u Austriji ostavila sirom otvorena vrata od stana i sa porodicom otisla na cjelodnevni izlet.
Dolazimo kuci, muz
prica druga;
Bilo nam parkirano auto u Skerlicevoj. Mi dosli gore, sve porazbijano, pokradeni cd-ovi, muzeve naocale... Stoji covjek na prozoru i nama ce "Nije to nista, meni su neki dan usli u stan i svasta odnijeli"
da me ne bi ko napo kao dijasporce i tako to, samo cu reci da sam ovdje relativno friska
-
Fox Mulder
Donekle si i u pravu, ali to nije razlog da se uzvraca na najprimitivniji nacin. Valjda ti je to jasno. Nikad Bosna nece u civilizirani svijet jer je narod primitivan i neprosvijecen. Svijet se bori protiv primitivizma, a u Bosni se on jos i slavi...Klodovik wrote:Po tebi će još ispasti da se samo na Balkanu ratovalo i ubijalo. 'Međedi' žive i u drugim dijelovima svijeta i demokratski se izražavaju, a tako se lijepo znaju zaigrati da nastradaju milioni ljudi.Fox Mulder wrote:Nekako na cudan nacin iskazujete tu ljubavlara b. wrote: Mislis da mi ne volimo svoju zemlju![]()
![]()
![]()
To za uredjenost drzave je bitno konstatovati, da ja to ne poricem. To je sustina svkog uredjenog drustva. Na Balkanu je to moguce samo kandzijom i nicim drugo. Samo prosvijeceni apsolutuzam, k'o kod Druga Tita i Keme Ataturka. Pustis li međedima demokratsko izrazavanje da rade sta hoce, dobije se onda sranje i 300.000 mrtvih. Zaigrali se međedi...
-
Fox Mulder
Ma Sarajevo je fina carsija sa postenim ljudima. Sinoc u Skerlicevoj parkirali valjak i mo'š mislit nije ukraden.mamica papucarka wrote:a sta da vam kazem.![]()
Dolazimo kuci, muz, utrcava u stan i gleda gdje su mu kartice, a ja pod krevet gledam jel nam se ko sakrio. Ma nista nije nedostajalo. A mogli su cijeli stan odnijet
![]()
prica druga;
Bilo nam parkirano auto u Skerlicevoj. Mi dosli gore, sve porazbijano, pokradeni cd-ovi, muzeve naocale... Stoji covjek na prozoru i nama ce "Nije to nista, meni su neki dan usli u stan i svasta odnijeli"![]()
- lara b.
prvo sto rat nije igra medvjedica...
a drugo nije se u HR i BIH niko igrao...nego je Srbija izvrsila agresiju na te zemlje i stvar je u njima i njihovoj tadasnjoj moci... bilo bi i u SL rata da su imali interesa gore ratovati... medjutim nije to tema... ne bih raspravu ni o hitleru niti ataturku i tak to...ti kao imas malo PREDRASUDA antiistocnjackih
NIje tema o maloj BIH koja je tek u razvitku
nego o kulturnoj, europskoj predivnoj drzavi Sloveniji
meni je drago da je SL usla u EU i da napreduje jer su Slovenci bolesni za tim da budu dio zapada, da budu bolji od ostalih ex Ju sa kojima su se uvijek poredili...
pa eto neka uzivaju...nadam se da ce se dobro pokazati tamo u Europi koju zna se cini nekoliko drzavica a ovi svi novoprimljeni su tkzv. Pridoslice... uvijek tako bilo - i uvijek se i biti

NIje tema o maloj BIH koja je tek u razvitku
nego o kulturnoj, europskoj predivnoj drzavi Sloveniji
meni je drago da je SL usla u EU i da napreduje jer su Slovenci bolesni za tim da budu dio zapada, da budu bolji od ostalih ex Ju sa kojima su se uvijek poredili...
pa eto neka uzivaju...nadam se da ce se dobro pokazati tamo u Europi koju zna se cini nekoliko drzavica a ovi svi novoprimljeni su tkzv. Pridoslice... uvijek tako bilo - i uvijek se i biti
-
JEDRILICA
Evo i meni u Holandiji obili stan dok sam spavao u njemu. Ukrali mi jedno auto i do sada 4 puta provalili u auto!
(ma mora da su bosanci)
Samo da obrazlozim za one koji ne znaju, da Holandija nije samo droga, kriminal i kurve. Holandija je jedna od najuredjenijih zemalja na svijetu i Sloveniji treba jos 200 godina da dodje na nivo na kojem je Holandija sada!
Cinjenica je da dvije trecine BiH stanovnistva ne zeli da ova drzava postoji pa je u tom haosu najlakse primitivcima da se iskazuju. Njima je sve svejedno. Dobijaju uvijek potporu od primitivaca i od ovih koji ovu drzavu ne zele (naravno, zbog unistavanja iste).
(ma mora da su bosanci)
Samo da obrazlozim za one koji ne znaju, da Holandija nije samo droga, kriminal i kurve. Holandija je jedna od najuredjenijih zemalja na svijetu i Sloveniji treba jos 200 godina da dodje na nivo na kojem je Holandija sada!
Cinjenica je da dvije trecine BiH stanovnistva ne zeli da ova drzava postoji pa je u tom haosu najlakse primitivcima da se iskazuju. Njima je sve svejedno. Dobijaju uvijek potporu od primitivaca i od ovih koji ovu drzavu ne zele (naravno, zbog unistavanja iste).
-
Klodovik
Iskreno, nije mi jasno na šta se odnosi ovo o uzvraćanju.Fox Mulder wrote:Donekle si i u pravu, ali to nije razlog da se uzvraca na najprimitivniji nacin. Valjda ti je to jasno. Nikad Bosna nece u civilizirani svijet jer je narod primitivan i neprosvijecen. Svijet se bori protiv primitivizma, a u Bosni se on jos i slavi...Klodovik wrote:Po tebi će još ispasti da se samo na Balkanu ratovalo i ubijalo. 'Međedi' žive i u drugim dijelovima svijeta i demokratski se izražavaju, a tako se lijepo znaju zaigrati da nastradaju milioni ljudi.Fox Mulder wrote:Nekako na cudan nacin iskazujete tu ljubav![]()
![]()
Kad kažeš da je narod u Bosni primitivan i neprosvijećen, ispada da si i sam takav, zar ne?
-
JEDRILICA
Ma joook, on nije bosanac on je slovenac!Klodovik wrote:Iskreno, nije mi jasno na šta se odnosi ovo o uzvraćanju.Fox Mulder wrote:Donekle si i u pravu, ali to nije razlog da se uzvraca na najprimitivniji nacin. Valjda ti je to jasno. Nikad Bosna nece u civilizirani svijet jer je narod primitivan i neprosvijecen. Svijet se bori protiv primitivizma, a u Bosni se on jos i slavi...Klodovik wrote: Po tebi će još ispasti da se samo na Balkanu ratovalo i ubijalo. 'Međedi' žive i u drugim dijelovima svijeta i demokratski se izražavaju, a tako se lijepo znaju zaigrati da nastradaju milioni ljudi.
Kad kažeš da je narod u Bosni primitivan i neprosvijećen, ispada da si i sam takav, zar ne?
-
Fox Mulder
To sto si napisala o Sloveniji vrijedi za Hrvatsku, a nikako za kulturnu raju iz Slovenije. Oni su oduvijek bili zapad, Hrvatska zeli to da bude, a nije (jos uvijek), ali im izgleda dobro ide.lara b. wrote:prvo sto rat nije igra medvjedica...a drugo nije se u HR i BIH niko igrao...nego je Srbija izvrsila agresiju na te zemlje i stvar je u njima i njihovoj tadasnjoj moci... bilo bi i u SL rata da su imali interesa gore ratovati... medjutim nije to tema... ne bih raspravu ni o hitleru niti ataturku i tak to...ti kao imas malo PREDRASUDA antiistocnjackih
![]()
NIje tema o maloj BIH koja je tek u razvitku![]()
![]()
nego o kulturnoj, europskoj predivnoj drzavi Sloveniji![]()
meni je drago da je SL usla u EU i da napreduje jer su Slovenci bolesni za tim da budu dio zapada, da budu bolji od ostalih ex Ju sa kojima su se uvijek poredili...![]()
pa eto neka uzivaju...nadam se da ce se dobro pokazati tamo u Europi koju zna se cini nekoliko drzavica a ovi svi novoprimljeni su tkzv. Pridoslice... uvijek tako bilo - i uvijek se i biti![]()
Last edited by Fox Mulder on 03/01/2008 13:49, edited 1 time in total.
-
Fox Mulder
Ja sam Amerikanac bosanskog porijekla, a djeca su cisti Amerikanci.Klodovik wrote:Iskreno, nije mi jasno na šta se odnosi ovo o uzvraćanju.Fox Mulder wrote:Donekle si i u pravu, ali to nije razlog da se uzvraca na najprimitivniji nacin. Valjda ti je to jasno. Nikad Bosna nece u civilizirani svijet jer je narod primitivan i neprosvijecen. Svijet se bori protiv primitivizma, a u Bosni se on jos i slavi...Klodovik wrote: Po tebi će još ispasti da se samo na Balkanu ratovalo i ubijalo. 'Međedi' žive i u drugim dijelovima svijeta i demokratski se izražavaju, a tako se lijepo znaju zaigrati da nastradaju milioni ljudi.
-
JEDRILICA
Je li to znaci ne prosvjeceni Amerikanac!?Fox Mulder wrote:Ja sam Amerikanac bosanskog porijekla, a djeca su cisti Amerikanci.Klodovik wrote:Iskreno, nije mi jasno na šta se odnosi ovo o uzvraćanju.Fox Mulder wrote:Donekle si i u pravu, ali to nije razlog da se uzvraca na najprimitivniji nacin. Valjda ti je to jasno. Nikad Bosna nece u civilizirani svijet jer je narod primitivan i neprosvijecen. Svijet se bori protiv primitivizma, a u Bosni se on jos i slavi...
-
Fox Mulder
A izgleda da si prepoznao, sta li?Klodovik wrote:Iskreno, nije mi jasno na šta se odnosi ovo o uzvraćanju.Fox Mulder wrote:Donekle si i u pravu, ali to nije razlog da se uzvraca na najprimitivniji nacin. Valjda ti je to jasno. Nikad Bosna nece u civilizirani svijet jer je narod primitivan i neprosvijecen. Svijet se bori protiv primitivizma, a u Bosni se on jos i slavi...Klodovik wrote: Po tebi će još ispasti da se samo na Balkanu ratovalo i ubijalo. 'Međedi' žive i u drugim dijelovima svijeta i demokratski se izražavaju, a tako se lijepo znaju zaigrati da nastradaju milioni ljudi.
-
Fox Mulder
Tema je Slovenija, a ne ja.JEDRILICA wrote:Je li to znaci ne prosvjeceni Amerikanac!?Fox Mulder wrote:Ja sam Amerikanac bosanskog porijekla, a djeca su cisti Amerikanci.Klodovik wrote: Iskreno, nije mi jasno na šta se odnosi ovo o uzvraćanju.