Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
tavijapi wrote:autor je lud ko struja. papandopulos pravi.
Dole RAJAAA !
Zivio papanluk sa svojim :
- primitivizmom
- kratkim pantolama i bijelim carapama
- grebatorstvom
- neimanjem smisla za humor
- novokomponovanim pripadanjem naciji,vjeri i sl. a da ne zna ni o cemu se radi (dok je NASE mora i da je najbolje)
- nepostivanjem tudjeg misljenja ( a svoje bas i nema)
- blacenjem sarajevskog duha jer mu je doboga stran....
Ah,da nije zalosno bilo bi dozlaboga smijesno !
sta hoces da kazes?
Htjedoh reci da se uglavnom tvrdi da su raja nekakva sarajevska nepostojeca fantazija,te neki zaostali turcizam drugog znacenja...Ja ZNAM da nije tako,ali isto tako znam da i papanluk itekako postoji,vidjam ga i slusam svaki dan sa svim gore nabrojanim atributima.Jel jos nejasno?
poenta svega je da smo se nekad dijelili na dobre i lose,tako smo valjda naucili u kucama i stanovima iz kojih smo pokupili osnovna zivotna mjerila.nazalost danas se to izgubilo a znamo zbog kojih i zbog cega.kako jednom djuro rece osnovna podjela u sarajevu je bila na pitare i kospicare.i meni licno najbolja moguca podjela u nasem gradu ako vec moramo da se dijelimo.
lucky_strike wrote:poenta svega je da smo se nekad dijelili na dobre i lose,tako smo valjda naucili u kucama i stanovima iz kojih smo pokupili osnovna zivotna mjerila.nazalost danas se to izgubilo a znamo zbog kojih i zbog cega.kako jednom djuro rece osnovna podjela u sarajevu je bila na pitare i kospicare.i meni licno najbolja moguca podjela u nasem gradu ako vec moramo da se dijelimo.
mogu cak reci i definiciju paka iz jedne jutrosnje situacije kada je mojoj djevojci ispuhala guma koju je napuhivala nekih 15-ak minuta,dok se za to vrijeme nije nasao nijedan od nasih solidarnih sugradjana da pomogne djevojci koja je muku mucila da sto prije stigne na posao.tek jedan(a to je papak) je stao,otvorio prozor i rekao joj da bi je zenio!!!!ne smijem ni pomisliti da je ne daj boze njoj zaista trebala pomoc,da je kojim slucajem lezala povrijedjena.koliko bi se njih zaustavilo i pomoglo.zapitajmo se kakvi smo to mi postali?
lucky_strike wrote:mogu cak reci i definiciju paka iz jedne jutrosnje situacije kada je mojoj djevojci ispuhala guma koju je napuhivala nekih 15-ak minuta,dok se za to vrijeme nije nasao nijedan od nasih solidarnih sugradjana da pomogne djevojci koja je muku mucila da sto prije stigne na posao.tek jedan(a to je papak) je stao,otvorio prozor i rekao joj da bi je zenio!!!!ne smijem ni pomisliti da je ne daj boze njoj zaista trebala pomoc,da je kojim slucajem lezala povrijedjena.koliko bi se njih zaustavilo i pomoglo.zapitajmo se kakvi smo to mi postali?
kospicari u glavnoj ulizi jer je nama rat bio maceha njima majka.Uvijek ruzno bode oci sto ne znaci da nema i lijepog ! Raje ipak ima.
popajic wrote:
Dole RAJAAA !
Zivio papanluk sa svojim :
- primitivizmom
- kratkim pantolama i bijelim carapama
- grebatorstvom
- neimanjem smisla za humor
- novokomponovanim pripadanjem naciji,vjeri i sl. a da ne zna ni o cemu se radi (dok je NASE mora i da je najbolje)
- nepostivanjem tudjeg misljenja ( a svoje bas i nema)
- blacenjem sarajevskog duha jer mu je doboga stran....
Ah,da nije zalosno bilo bi dozlaboga smijesno !
sta hoces da kazes?
Htjedoh reci da se uglavnom tvrdi da su raja nekakva sarajevska nepostojeca fantazija,te neki zaostali turcizam drugog znacenja...Ja ZNAM da nije tako,ali isto tako znam da i papanluk itekako postoji,vidjam ga i slusam svaki dan sa svim gore nabrojanim atributima.Jel jos nejasno?