Bh. Eurosong 2008 - LAKA
Moderator: _BataZiv_0809
-
No_oNe__
ZNALA SAM!
SAMO ON MOZE DA NAS PREDSTAVLJA KAKO TREBA.
slali smo sve sto smo mogli...
od pedera, preko ispucanih zvijezda, do nasteljenih izvodjacica, a i onih "breskvica" je bilo!
Konacno da ide neko ko zasluzuje.
A Laka se odao u onoj emisiji na Hayatu rekao je da su ga "zvali ljudi i rekli da napise pjesmu"
DIVNO!
DIVNO!
DIVNO!
SAMO ON MOZE DA NAS PREDSTAVLJA KAKO TREBA.
slali smo sve sto smo mogli...
od pedera, preko ispucanih zvijezda, do nasteljenih izvodjacica, a i onih "breskvica" je bilo!
Konacno da ide neko ko zasluzuje.
A Laka se odao u onoj emisiji na Hayatu rekao je da su ga "zvali ljudi i rekli da napise pjesmu"
DIVNO!
DIVNO!
DIVNO!
- jeza u ledja
tacnoDaysleepeR wrote:konacno da shvatimo eurosong kako i treba - kao zajebanciju
-
Phobius
nije ni cudo sto ne mozes skontati.Neelix wrote:jok eto DOBAR pjevac je onaj sa LOSIM glasovnim sposobnostima. ne kontam sta hoces da kazes?Phobius wrote:na zalost, vecina ljudi kod nas smatra da je dobar onaj koji ima te "glasovne mogucnosti". pun qraz pjevaca, a samo dva-tri muzicara.
- Neelix
haj objasni mi sta si htio da kazes matere tiPhobius wrote:nije ni cudo sto ne mozes skontati.Neelix wrote:jok eto DOBAR pjevac je onaj sa LOSIM glasovnim sposobnostima. ne kontam sta hoces da kazes?Phobius wrote:na zalost, vecina ljudi kod nas smatra da je dobar onaj koji ima te "glasovne mogucnosti". pun qraz pjevaca, a samo dva-tri muzicara.
-
Phobius
pjevac nije muzicar. totalno se najezim kad na tvu neke nase popularne pjevace najavljuju kao estradne umjetnike. kakav je to umjetnik, koji ne stvara muziku i nije ni trunke originalan. o tome govorim.Neelix wrote:haj objasni mi sta si htio da kazes matere tiPhobius wrote:nije ni cudo sto ne mozes skontati.Neelix wrote: jok eto DOBAR pjevac je onaj sa LOSIM glasovnim sposobnostima. ne kontam sta hoces da kazes?![]()
![]()
![]()
- Irm@
ja kad procitah na naslovnica sa-x... mislila sam da se neko zeza... neka novogodisnja sala...
pa viknem mami...ko je prestavnik... kaze ona... Boze sacuvaj sta ce sad pjevati "ti se upiskila pa onda ukakila"
u svakom slucaju... ajd sad je valjda moda slati ljude koji iskacu iz prosjeka neke ustaljene sheme... pa ajd mozda i nama krene od ruke... samo od dine merlina preko zeljka joksimovica pa na laku...
pa viknem mami...ko je prestavnik... kaze ona... Boze sacuvaj sta ce sad pjevati "ti se upiskila pa onda ukakila"
u svakom slucaju... ajd sad je valjda moda slati ljude koji iskacu iz prosjeka neke ustaljene sheme... pa ajd mozda i nama krene od ruke... samo od dine merlina preko zeljka joksimovica pa na laku...
- Neelix
muzicar ili umjetnik, zbunio si se malo? ili mozda izjednacavas ta dva pojma? pjevac je muzicar bas onoliko koliko i gitarista, klavirist, ili svirac violione. svi oni imaju svoj instrument, u ovom slucaju pjevacev instrument je glas, sta je tu tesko shvatit?Phobius wrote:
pjevac nije muzicar. totalno se najezim kad na tvu neke nase popularne pjevace najavljuju kao estradne umjetnike. kakav je to umjetnik, koji ne stvara muziku i nije ni trunke originalan. o tome govorim.
druga su stvar oni koji stvaraju muziku, i pisu tekstove...
-
Homer_Simpson
Laka je covjek koji funkcionise na visem nivou svijesti od ove carsije...
I meni ide nekad na zivce ta njegova infantilna regresija i ta pomalo mazohisticna opsesija da se svidi i da izmami osmijeh...
Ali to je on i to je OK,ono sto mrzim su izjave : jes loood ocam.... zapravo carsijsko inerpretiranje fenomena zvanog Laka!
Ja postujem Laku kao pojavu,da proizvodi muziku nekog mog ukusa vjerovatno bi bio uber-fan,ovako samo imam respekt prema njegovoj pojavi...
dal je dobar izbor za Evrosong - nije bitno jer je Esong bullshit ionako...
Zao mi je sto Laka nije muzicki uspio u NY ; carsija ce ga ugusit...
I meni ide nekad na zivce ta njegova infantilna regresija i ta pomalo mazohisticna opsesija da se svidi i da izmami osmijeh...
Ali to je on i to je OK,ono sto mrzim su izjave : jes loood ocam.... zapravo carsijsko inerpretiranje fenomena zvanog Laka!
Ja postujem Laku kao pojavu,da proizvodi muziku nekog mog ukusa vjerovatno bi bio uber-fan,ovako samo imam respekt prema njegovoj pojavi...
dal je dobar izbor za Evrosong - nije bitno jer je Esong bullshit ionako...
Zao mi je sto Laka nije muzicki uspio u NY ; carsija ce ga ugusit...
-
Rambo-Amadeus
Potpis (i pečat)karabaja-x wrote:adekvatno
-
No_oNe__
Irma(nemoj misliti da ja ovo komentarisem tvoj post, samo ti me ponutka da ovo kazem) zaboravila si da je odmah nakon Dine Merlina nas predstavljao NINO PRSES i da nas je ne izfirao nego OFIRNO UKOPAO!
Sjetimo se da nas je bezbroj puta predstavljala Alma Cardzic i da niti jednom nije usla u prvih 15, nekamoli 10.
Da su nas predstavljale Feminem koje istina dobro pjevaju ali su se i one prosule ko halva.
Da nam je i Diiiiin skakutao po pozornici, skupa sa onom istrosenom balerinom.
Dino i Hari su eto ko i bili dobri ali su pjesme tog smeka, steka i kalibra isfurale i ne bi uspjeli tako sigurno!
Ocito je da se trazi nesto novo.
Mi ove godine saljemo definitivno nesto novo, zabavno, simpaticno, neobicno ....
Ja se licno ne sjecam koju je pjesmu pjevala Alma, a jos manje koju je pjesmu pjevala Amila Glamocak(nje sam se jedva sjetila i da je isla).
Ljudi nas po tome nisu zapamtili sigurno, ALI POJAVU KAO STO JE LAKA, ZASIGURNO HOCE!
Pokusavam ga samo zamisliti npr. sa onim suncokretom za reverom. O MOJ BOZE!
DIVNO!
Sjetimo se da nas je bezbroj puta predstavljala Alma Cardzic i da niti jednom nije usla u prvih 15, nekamoli 10.
Da su nas predstavljale Feminem koje istina dobro pjevaju ali su se i one prosule ko halva.
Da nam je i Diiiiin skakutao po pozornici, skupa sa onom istrosenom balerinom.
Dino i Hari su eto ko i bili dobri ali su pjesme tog smeka, steka i kalibra isfurale i ne bi uspjeli tako sigurno!
Ocito je da se trazi nesto novo.
Mi ove godine saljemo definitivno nesto novo, zabavno, simpaticno, neobicno ....
Ja se licno ne sjecam koju je pjesmu pjevala Alma, a jos manje koju je pjesmu pjevala Amila Glamocak(nje sam se jedva sjetila i da je isla).
Ljudi nas po tome nisu zapamtili sigurno, ALI POJAVU KAO STO JE LAKA, ZASIGURNO HOCE!
Pokusavam ga samo zamisliti npr. sa onim suncokretom za reverom. O MOJ BOZE!
DIVNO!
- kicky
wtf is Laka!! Ne stvarno, prvi pu čujem za čoeka, neki lokalni žongler! Što se mene tiče može sve, taj eurosnog je ionako dabogsačuvaj!
Isfurali smo pedera (Deen), wanna be ABBA(Feminemke), wanna be sevdalinke (Hari), riječne balade (Maja) i sad je vrijeme za nešto kobiva drugačije
Isfurali smo pedera (Deen), wanna be ABBA(Feminemke), wanna be sevdalinke (Hari), riječne balade (Maja) i sad je vrijeme za nešto kobiva drugačije
- Irm@
pa ustvari i jesam zaboravila... nemam ja nist protiv Lkae (bar nist efikasno)
ustvari ne poznajem njegov rad... vec sam spomenula da mi nekako odskace od tog evrovizijskog sablona... i vecini ljudi se taj izbor "strucnjaka" koji su izabrali predstavnika (da se razumijemo ima tu strucnjaka...ali Dejan Kukric...uh koji je to...) nece svidjeti...a uostalom davno se prestao pitati narod koji zivi u ovoj zemlji za mnogostosta pa i za taj Eurosong... voljela bih ja da Laka ostvari dobar rezultat pa da se carsiji zacepe usta koja ce ovih dana svasta pricati samo rijetko sta dobro o Laki...
-
IlijaLadin
#68 Re: Bh. Eurosong 2008 - LAKA
mojne toga neelix.Neelix wrote:hahahahahahaha![]()
![]()
![]()
![]()
e jadna majko
![]()
nešto kontam, laka - jebo ga ti, nisi trebo.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
Prvi put da sam fakat pozitivno iznenadjena sto se tice evrovizije.
Mislim da je svima jasno ili bar onima koji zele da vide, da je evrovizija mjesto gdje niko ne sljivi glasovne mogucnosti ni 2%, muzicku naobrazbu, i ostale bakrace...moto je snadji se tj sto ludje to bolje.
Eno finaca,ukrajinaca...
Ne znam u cemu je problem sa Lakom...momak legenda.
Ako nije kao Deen ili ko vec odma je lud? Zasto...? BiH mentalitet
Svaka mu cast sto iskace iz stereotipa.
Eno Srbije prosle godine aman koja se prasina digla oko toga jel Maria musko il zensko
te ona ovakva, onakva al eto Srbi pobjedise...
Ne znam u cemu je problem ako je neko drugaciji od ostalih?
Sta treba? Da svi budemo kopije Seje Boya i seka,ceca i dara?
Laki svaka cast i dabogda nas predstavio najludje sto zna...jer that's what Eurovision is all about
@No_one-svaka cast na postu
Mislim da je svima jasno ili bar onima koji zele da vide, da je evrovizija mjesto gdje niko ne sljivi glasovne mogucnosti ni 2%, muzicku naobrazbu, i ostale bakrace...moto je snadji se tj sto ludje to bolje.
Eno finaca,ukrajinaca...
Ne znam u cemu je problem sa Lakom...momak legenda.
Ako nije kao Deen ili ko vec odma je lud? Zasto...? BiH mentalitet
Svaka mu cast sto iskace iz stereotipa.
Eno Srbije prosle godine aman koja se prasina digla oko toga jel Maria musko il zensko
Ne znam u cemu je problem ako je neko drugaciji od ostalih?
Sta treba? Da svi budemo kopije Seje Boya i seka,ceca i dara?
Laki svaka cast i dabogda nas predstavio najludje sto zna...jer that's what Eurovision is all about
@No_one-svaka cast na postu
-
nausnica
Laki želim sve najbolje i da za sebe izvuče što veću korist i potrebne svjetske kontakte iz svega toga. Sumnjam da će osvojiti dobar plasman svojom pojavom jer nama je možda čudan ali Evropi - neće biti. Takvih vani ima na gomile. Ostavljaće dojam čudaka na sceni i to je to.
Ako bude pametan, gledaće svoju korist u svemu tome, i nek ga boli ona stvar i za šta drugo. Bude li slušao i igrao kako mu ona Vesna-voš-voš-sa3čići i Dejan Kukrić diriguju, pašće qrcu za uši, ko i ostali bh predstavnici, onog trenutka čim se Esong završi.
Ono što je činjenica je da je Laka lako povodljiv i biće povodljiv jer neće biti jači od "tima" koji opsesivno teži, naređuje, hoće da je sve po njihovom, kao i što želi jako da bude dopadljiv svima nama, što je velika greška.
Nek mu je sa srećom i nek gleda samo svoju korist.
Ako bude pametan, gledaće svoju korist u svemu tome, i nek ga boli ona stvar i za šta drugo. Bude li slušao i igrao kako mu ona Vesna-voš-voš-sa3čići i Dejan Kukrić diriguju, pašće qrcu za uši, ko i ostali bh predstavnici, onog trenutka čim se Esong završi.
Ono što je činjenica je da je Laka lako povodljiv i biće povodljiv jer neće biti jači od "tima" koji opsesivno teži, naređuje, hoće da je sve po njihovom, kao i što želi jako da bude dopadljiv svima nama, što je velika greška.
Nek mu je sa srećom i nek gleda samo svoju korist.