hehe...i ja sam tako kontala...sta mi daju za 1000 KM...nista (osim prava da mogu izaci na sve ispitne rokove sada i odmah...to je bio stari plan, ne znam kakva je bolonja)...i na kraju me prosla i ljutnja i sve ...jebat ga...ko je meni kriv sto nisam studirala kada je bilo vrijeme (kada nisam imala radno vrijeme)...i ko je kriv sto sve firme ne daju edukacije koje ti pomazu da napredujes i da ne moras studirati uz radaccent wrote:sve j eto ok ali sto onda ne promijene radno vrijeme studentske za nas vanredne mislim kad je uzeti pare moze se a nedaj boze da oni nesta urade po tome moze se komotno jednaput sedmicno otvoriti studentsak popodne pa da radi od 5 do 6 popodne
na kraju je teta u pravu ako imas radno vrijeme nmoj studirati
to je ono bosansko ljeno i sta ja znam sta jos
a da ispite saznas dan prije ispita ma bruka
i to mi je skola za ubuduce ja dajem pare i necu se sekirati ima ko ce kad mu dam pare igrati oko mene
FPN(fakultet politickih nauka)?
- Lace
-
obuca
ma preguraces. svadala sam se ja i upamtili su me na filozofiji po konstataciji "opet ispit radnim danom"Lace wrote:i kod mene je tako...samo instuktivna predavanja bila par vikenda u decembru...ispiti radnim danima...uzimala slobodne dane od odmora...kolege imale i jos uvijek imaju razumjevanjaobuca wrote:svaki ispit mi je bio radnim danom. bila sam vanredan student i "bjezala" s posla. sreca moja pa su na poslu imali razumjevanja i nisu dizali frku
- accent
ma pare nisu problem problem je u tome sto ako se vec daje mogucnost vanrednog studiranja ne promijene neke stvari tipa radno vrijeme studentske sluzbe to za ispite sto govoris nekako se i moze uzmes slobodan dan ili nesta skontas ali da uzimas slobodan dan da bi predala prijavu za ispit ili predala uplatnicu nema smisla
sad po bolonji imas samo zavrsni ispiti i popravni (neam seminarskih, eseja, parcijala... itd itd)
u sljedeci semestar imas pravo prenijeti samo jedan ispit od 6 predmata koliko ih ima u ovom semestru
nemoguce je poloziti 3 a kamo li svih 6 jer bi po nekoj racunici trebao uciti 12 sati dnevno sa pauzama koje bi iznosile 1h (sve pauze) da bi nesta naucio vidjet cemo sad u januaru
mislim da ce 3/4 raje odustati
sad po bolonji imas samo zavrsni ispiti i popravni (neam seminarskih, eseja, parcijala... itd itd)
u sljedeci semestar imas pravo prenijeti samo jedan ispit od 6 predmata koliko ih ima u ovom semestru
nemoguce je poloziti 3 a kamo li svih 6 jer bi po nekoj racunici trebao uciti 12 sati dnevno sa pauzama koje bi iznosile 1h (sve pauze) da bi nesta naucio vidjet cemo sad u januaru
- Ostri_Mac
Jesi ti siguran za ovo gore boldirano??? Ja sam druga godina sad, obnovio sam prvu po bolonji, polagao po 3-4 ispita svaki semestar i nikada nisam imao problema sa polaganjem ispita iz drugog semestra bez obzira sto sam u prvom polozio npr. samo 2-3...accent wrote:u sljedeci semestar imas pravo prenijeti samo jedan ispit od 6 predmata koliko ih ima u ovom semestrunemoguce je poloziti 3 a kamo li svih 6 jer bi po nekoj racunici trebao uciti 12 sati dnevno sa pauzama koje bi iznosile 1h (sve pauze) da bi nesta naucio vidjet cemo sad u januaru
Da ti to nisi mislio za upis u 2. godinu, tu je uslov samo jedan predmet i nista drugo, cak niti jedan seminarski isl...
Kod mene su ostali seminarski i sve ostale obaveze, a to da ce odustati 3/4 je normalno, kada sam ja upisao bilo nas je preko hiljadu na politologiji u dvije generacije (red i van), sad nas je ostalo sto na 2. sto na 3. u vrh glave 100...
- Ostri_Mac
A za stanje generalno, a posebno na FPN (a nije crno kao sto se neki "upinju" da prikazu, fakat ne razumijem te frustracije i momente kod ljudi...) bi se moglo ukratko srociti u sljedece: "kakva drzava, sistem i politicari, takav i FPN i studenti..." kratko i jasno.
Isto ide i za medicinu: "kakvo stanje u zdravstvu i zdr. sistemu, takvi i doktori i studenti..."
Naravno, problem je puno kompleksniji i mi mozda nismo toliko kompetentni da "razglabamo" o njemu jer stvari posmatramo, vecinom, iz nase uske perspektive...
Al' kao sto Lace rece, meni je fax samo dodatna "stepenica" za dalje...a mislim da FPN ima dosta toga za pruziti za one koji su zainteresovani da se usavrsavaju, kao individue i strucnjaci (nisam za stomatologije ili ekonomije, drustvene nauke mi idu od ruke, kao i komunikacija sa ljudima, a sto rece Amazonka77 ili tako nesto, sad bi trebao upisati ekonomiju i postati "svrseni" ekonomista samo zato sto tamo iskazuju, navodno, vece postovanje prema studentima...baaaah...ok, onda cemo po toj svi biti ekonomisti i pravnici, ostali ce biti apsolutno marginalizirani i "diskriminirani," mozda se ona trebala zapitati kada je napustala FPN da li ce biti "sretna i zadovoljna" svojim zivotnim pozivom i onim sto ce raditi do kraja zivota a ne obrnuto kao sto ona implicira da ide gdje je vise postuju...ako ide linijom manjeg otpora samo sebi skace u stomak, a joj kazem da odstampa ovaj moj komentar, mozda ga se kad sjeti pa se pokaje radi te odluke i toga sto je dozvolila da joj tamo neki isfrustrirani kreten ili los sistem uticu na zivot i njene odluke...i bas zato je trebala ostati, jer sve to prodje, furas dalje a njih ostavis iza sebe-time samo pokazuje kakav stav ima prema zivotu, helem, da ne idem dalje
- accent
znam to za upis u drugu gdinu ali i to boldirano je navodno istina reci cu ti poslje januarskog roka
imam kolegu koji je druga godina SIMS-a njegova prva godina (lanjska) se totalno razilkuje od moje prve godine predmeti nisu isti
a prije si se odma oprijedjelio smjer a po sadanjem planu to radis tek u 2. godini tako da je veoma oguce da sam u pravu za to boldirano ma kazem j.... lud zbunjenog
imam kolegu koji je druga godina SIMS-a njegova prva godina (lanjska) se totalno razilkuje od moje prve godine predmeti nisu isti
a prije si se odma oprijedjelio smjer a po sadanjem planu to radis tek u 2. godini tako da je veoma oguce da sam u pravu za to boldirano ma kazem j.... lud zbunjenog
- Ostri_Mac
Upisao sam 2005/2006 i tada su bila usmjerenja na prvoj-ja sam uzeo medj odnose, generacija 2006/2007 i 2007/2008 nema usmjerenja i ima razlicit plan i program u odnosu na 2005/2006, npr. vi imate samo 1 samostalni istraz rad po godini a mi 2, mi imamo bruku seminarskih vi nemate ali zato imate po 2-3 izborna ispita koja mi nemamo/ tj. imamo samo jedan. Razlika u NPP je radi usmjerenja koja su ukinuta nakon prve generacije, uvidjeli su da nisu jos "dorasli" zadatku pa su zato povukli usmjerenja- bilo je previse obaveza koje, realno, nisu mogli ispuniti, a kako bi kad ne mogu ni ove osnovne...
Sve ti ovo pisem zato sto sam se licno "natezao" sa studentskom i profesorima jer su i oni bili "zbunjeni&munjeni" samom "politikom" fakulteta po ovim pitanjima i prof bi trebalo najmanje kriviti.
Evo, meni se sad desilo da u zimskom semestru imam samo 2 ispita a u ljetnom sve ostale upravo radi promjene NPP-a i ZATO jer sam obnovio godinu i izgubio korak sa svojom generacijom a u medjuvremenu je doslo do promjerne NPP-a
i nisam jedini, ima nas oko 20ak sa istim problemom...
Sve ti ovo pisem zato sto sam se licno "natezao" sa studentskom i profesorima jer su i oni bili "zbunjeni&munjeni" samom "politikom" fakulteta po ovim pitanjima i prof bi trebalo najmanje kriviti.
Evo, meni se sad desilo da u zimskom semestru imam samo 2 ispita a u ljetnom sve ostale upravo radi promjene NPP-a i ZATO jer sam obnovio godinu i izgubio korak sa svojom generacijom a u medjuvremenu je doslo do promjerne NPP-a
-
razmazena
Ostri_Mac wrote:ma haj to je ok, al' je drugi problem to sto se svi zalete pa misle da ce se "prosetati," doduse, ima i onih koji se fakat prosetaju al' ti imaju beton stelu sigurno...a kritike stoje za organizaciju i pruzanje informacija, mada, ruku na srce, popravljaju se svake godine fino...ocekujem da ce biti na dobrom nivou taman kad ja budem akbgd pred dipl.
![]()
![]()
A za stanje generalno, a posebno na FPN (a nije crno kao sto se neki "upinju" da prikazu, fakat ne razumijem te frustracije i momente kod ljudi...) bi se moglo ukratko srociti u sljedece: "kakva drzava, sistem i politicari, takav i FPN i studenti..." kratko i jasno.
Isto ide i za medicinu: "kakvo stanje u zdravstvu i zdr. sistemu, takvi i doktori i studenti..."
Naravno, problem je puno kompleksniji i mi mozda nismo toliko kompetentni da "razglabamo" o njemu jer stvari posmatramo, vecinom, iz nase uske perspektive...
Al' kao sto Lace rece, meni je fax samo dodatna "stepenica" za dalje...a mislim da FPN ima dosta toga za pruziti za one koji su zainteresovani da se usavrsavaju, kao individue i strucnjaci (nisam za stomatologije ili ekonomije, drustvene nauke mi idu od ruke, kao i komunikacija sa ljudima, a sto rece Amazonka77 ili tako nesto, sad bi trebao upisati ekonomiju i postati "svrseni" ekonomista samo zato sto tamo iskazuju, navodno, vece postovanje prema studentima...baaaah...ok, onda cemo po toj svi biti ekonomisti i pravnici, ostali ce biti apsolutno marginalizirani i "diskriminirani," mozda se ona trebala zapitati kada je napustala FPN da li ce biti "sretna i zadovoljna" svojim zivotnim pozivom i onim sto ce raditi do kraja zivota a ne obrnuto kao sto ona implicira da ide gdje je vise postuju...ako ide linijom manjeg otpora samo sebi skace u stomak, a joj kazem da odstampa ovaj moj komentar, mozda ga se kad sjeti pa se pokaje radi te odluke i toga sto je dozvolila da joj tamo neki isfrustrirani kreten ili los sistem uticu na zivot i njene odluke...i bas zato je trebala ostati, jer sve to prodje, furas dalje a njih ostavis iza sebe-time samo pokazuje kakav stav ima prema zivotu, helem, da ne idem dalje), drugi je problem sto nas vecina ovdje pati od post-ratnog sindroma, obogati se, situiraj se mat i fin preko noci, postani dr.mr.fr. preko noci i postani clanom elite
, i to je fakat posebna dimenzija socijalno-drustvenog fenomena o kojem ce pricati generacije koje dolaze...
-
latinalover
Ostri_Mac wrote: jer sam obnovio godinu i izgubio korak sa svojom generacijom a u medjuvremenu je doslo do promjerne NPP-ai nisam jedini, ima nas oko 20ak sa istim problemom...
a ako je doslo do promjene, to znaci da kaci i tebe koji si obnovio?
iil da ti ipakdozvole da polazes prema tvom NPP...al onda, ti dok polozis zaostale predete ,nece vise biti tvog npp na sljedecoj godini..vec ces morati prebaciti se na taj novi NPP....
tu je fula u organizaciji...na stetu studenata...i tu ih onda dosta i odustaje
- Amazonka27
Ostri_Mac wrote:ma haj to je ok, al' je drugi problem to sto se svi zalete pa misle da ce se "prosetati," doduse, ima i onih koji se fakat prosetaju al' ti imaju beton stelu sigurno...a kritike stoje za organizaciju i pruzanje informacija, mada, ruku na srce, popravljaju se svake godine fino...ocekujem da ce biti na dobrom nivou taman kad ja budem akbgd pred dipl.
![]()
![]()
Al' kao sto Lace rece, meni je fax samo dodatna "stepenica" za dalje...a mislim da FPN ima dosta toga za pruziti za one koji su zainteresovani da se usavrsavaju, kao individue i strucnjaci (nisam za stomatologije ili ekonomije, drustvene nauke mi idu od ruke, kao i komunikacija sa ljudima, a sto rece Amazonka77 ili tako nesto, sad bi trebao upisati ekonomiju i postati "svrseni" ekonomista samo zato sto tamo iskazuju, navodno, vece postovanje prema studentima...baaaah...ok, onda cemo po toj svi biti ekonomisti i pravnici, ostali ce biti apsolutno marginalizirani i "diskriminirani," mozda se ona trebala zapitati kada je napustala FPN da li ce biti "sretna i zadovoljna" svojim zivotnim pozivom i onim sto ce raditi do kraja zivota a ne obrnuto kao sto ona implicira da ide gdje je vise postuju...ako ide linijom manjeg otpora samo sebi skace u stomak, a joj kazem da odstampa ovaj moj komentar, mozda ga se kad sjeti pa se pokaje radi te odluke i toga sto je dozvolila da joj tamo neki isfrustrirani kreten ili los sistem uticu na zivot i njene odluke...i bas zato je trebala ostati, jer sve to prodje, furas dalje a njih ostavis iza sebe-time samo pokazuje kakav stav ima prema zivotu, helem, da ne idem dalje), drugi je problem sto nas vecina ovdje pati od post-ratnog sindroma, obogati se, situiraj se mat i fin preko noci, postani dr.mr.fr. preko noci i postani clanom elite
, i to je fakat posebna dimenzija socijalno-drustvenog fenomena o kojem ce pricati generacije koje dolaze...
drug moj...ja rekoh da je to jedan od razloga zasto mi je bolje na ekonomiji...imam par stvari manje za sikiranciju. Vidjela sam gdje bih i sta bih radila kao dipl zurnalista i nije mi se svidjelo. sve su to djeciji snovi...ili sve je lako kad si mlad. A ja kao buduca majka (ako Bog da) moram razmisljati o svom radnom vremenu i o svojoj plati koju zasluzujem kao covjek koji bio posjedovao dipl ispred imena. Izvagala smaja jako dorbo gdje sam ja u svemu tome. Nije meni bilo jednostavno reci eh idem ja saovog faxa. Dovela sam se do tog cina da sam dobila cir od citave sikirancije. Nepravda me je jela i razdirala. Prosetala malo po tv i stamparijama i vidjela da ja nemam snage za sve to...i ako nekad i budem imala snage...vrlo lahko mogu svoj "talenat" iskoristiti kao dodatnu aktivnost i nastaviti studirati zurnalistiku. Iskreno...kako vrijeme prolazi, sve sam vise sigurna u ispravnost svoje odluke. Ustvari, nikad se nisam ni pokajala. Zao mi je sto se nisam prije upisa na FPN dobro raspitala o uslovima studiranja i sta poslije, nego ovako...halali II god i idi gdje ti je bolje.
- Ostri_Mac
latinalover wrote:Ostri_Mac wrote: jer sam obnovio godinu i izgubio korak sa svojom generacijom a u medjuvremenu je doslo do promjerne NPP-ai nisam jedini, ima nas oko 20ak sa istim problemom...
a ako je doslo do promjene, to znaci da kaci i tebe koji si obnovio?
iil da ti ipakdozvole da polazes prema tvom NPP...al onda, ti dok polozis zaostale predete ,nece vise biti tvog npp na sljedecoj godini..vec ces morati prebaciti se na taj novi NPP....
tu je fula u organizaciji...na stetu studenata...i tu ih onda dosta i odustaje
eee, nije bas tako, doslo je do promjene u smislu da su neke ispite prebacili sa prve na trecu, drugu, isl. tako da se samo promijenio "raspored ispita po godinama..." Nama su rekli da ostajemo po svom NPP i cak posoje NPP za razlicite godine upisa...a vecina ih odustaje ne radi toga vec zato sto shvate da se mora i "koja knjiga procitati" i da ipaaaaak treba znati "malo" vise od potpisa na prijavu ispita, vecina dodje upravo sa tom zamislju da ce se "prosetati" i steci neko zvanje...uostalom, ja to radim radi sebe i svoje buducnosti a ne radi drugih i njihovog misljenja, zato me odredjeni nesposobnjakovici na faxu i ne tangiraju-proci ce i to...
- Ostri_Mac
Amazonka27 wrote:Ostri_Mac wrote:ma haj to je ok, al' je drugi problem to sto se svi zalete pa misle da ce se "prosetati," doduse, ima i onih koji se fakat prosetaju al' ti imaju beton stelu sigurno...a kritike stoje za organizaciju i pruzanje informacija, mada, ruku na srce, popravljaju se svake godine fino...ocekujem da ce biti na dobrom nivou taman kad ja budem akbgd pred dipl.
![]()
![]()
drug moj...ja rekoh da je to jedan od razloga zasto mi je bolje na ekonomiji...imam par stvari manje za sikiranciju. Vidjela sam gdje bih i sta bih radila kao dipl zurnalista i nije mi se svidjelo. sve su to djeciji snovi...ili sve je lako kad si mlad. A ja kao buduca majka (ako Bog da) moram razmisljati o svom radnom vremenu i o svojoj plati koju zasluzujem kao covjek koji bio posjedovao dipl ispred imena. Izvagala smaja jako dorbo gdje sam ja u svemu tome. Nije meni bilo jednostavno reci eh idem ja saovog faxa. Dovela sam se do tog cina da sam dobila cir od citave sikirancije. Nepravda me je jela i razdirala. Prosetala malo po tv i stamparijama i vidjela da ja nemam snage za sve to...i ako nekad i budem imala snage...vrlo lahko mogu svoj "talenat" iskoristiti kao dodatnu aktivnost i nastaviti studirati zurnalistiku. Iskreno...kako vrijeme prolazi, sve sam vise sigurna u ispravnost svoje odluke. Ustvari, nikad se nisam ni pokajala. Zao mi je sto se nisam prije upisa na FPN dobro raspitala o uslovima studiranja i sta poslije, nego ovako...halali II god i idi gdje ti je bolje.
Hej, hvala na opseznom odgovoru i "argumentovanoj" diskusiji...
Naravno, svi imamo pravo na svoje misljenje; a moje je, i tu se slazem 100% sa tobom, da su odsjeci Sigurnosti i Zurnalistike totalna propast i gubljenje vremena iz razloga koje si upravo nabrojala gore i u proslim postovima.
Sociologija i Politologija imaju dobre sanse i bave se bitnim stvarima za drustvo i sistem (naravno, za one koji hoce da uce i koji su zaint. ostale necu ni da razmatram, pisah o tome gore...) i napisah prije davno nekad, da nam je drzava iole normalna i da imamo normalan sistem vrijednosti- drustvene nauke bi imale svoje zasluzeno mjesto u obrazovnom sistemu, ovako- vecina sisa motku
I ako si odlucila da ti je ekonomija bolja, bujrum, nadam se da ce ti biti sve za 10. i da ces ostvariti sve o cemu si sanjala-iskreno!
I da, tu dolazimo do onoga od cega sam poceo na pocetku- sloboda izbora
Tebi se islo tamo, neka si otisla, pustite druge na miru da rade ono sto hoce i nemojte biti "isfrustrirani, iskompleksirani i zabrinuti" stvarima koje vas ne tangiraju i sa kojima nemate apsolutno nikakvog dodira- eto ja npr. nem'rem ekonomije i racunica al' mi ide ostalo od ruke, nasao sam svoj mir i svoj mali "budjak," ti svojim putem a ostali svojim- tu apsolutno nemas prava da zadires u individualne izbore (kao sto je neko gore vec krenuo)...
Kritikovati sistem-da, vec sam se slozio za neke stvari, eto...
- Lace
hej ja se slazem s tobom u potpunostiAmazonka27 wrote:Ostri_Mac wrote:ma haj to je ok, al' je drugi problem to sto se svi zalete pa misle da ce se "prosetati," doduse, ima i onih koji se fakat prosetaju al' ti imaju beton stelu sigurno...a kritike stoje za organizaciju i pruzanje informacija, mada, ruku na srce, popravljaju se svake godine fino...ocekujem da ce biti na dobrom nivou taman kad ja budem akbgd pred dipl.
![]()
![]()
ja sam na socijalnom radu...ali zato sto radim u NVO
a prije sam ja upisivala se na druga dva fakulteta..nije islo..sto zbog moje neozbiljnosti
- Amazonka27
ja uvijek kazem da je najbolji smjer na tom faxu upravo socijalni rad. i na pocetku ove teme sam rekla da FPN zavrsavaju pretezno ljudi kojima treba VSS da bi sacuavli pozicije na kojima su sad...a ne da bi ganjali buduce zanimanje...
- Lace
ma jok...ja sam na starom planu i programu...imala istrazivacki samo iz metodologije kod lavica...termiza sam oba puta polozila iz prvog puta a i metodologiju i a istrazivacki sam preuzela na sebe...i svojoj grupi olaksala ...tako ti je kad imas laksi pristup resursimaNele wrote:lace da te nepegla mozda termizko i nas sve sa istrazivackim
peglam se s psihijatrijom (koju nemate na novom planu) ...koja je zanimljiva i nije teska ali je obimna a ja imam manjak volje trenutno...a i malo mi tesko poslije posla navici se da to moram kontinuirano uciti dok ne savladam...pa ja sam ipak kampanjac
- Lace
HvalaNele wrote:a i on promijeni misljene kada ja trebam da zavrsim fax jest da sam i ja stari program ali nemam psihijatriju ali ima istrazivacki (sto li mu je to palo na pamet)
ps sretno sa psihijatrijom
ti si onaj od 2003-2004-e...tad su uveli izborne predmete, umjesto psihijatrije imas mentalno zdravlje kod milanke...2 istrazivacka i izborne predmeta...plan uveden godinu prije bolonje ...za mene je to bio novi plan...a zapravo je stari ...zaglavili su s 3 programa: onaj s kraja 90-ih, stari, bolonja (varijacije na temu)...ja sam na onom s kraja 90-ih (koji je revidiran i gdje su ukinuti neki predmeti ...tipa fizicko i odbrana)
-
in33sa
Vanredni sam student FPN-a, po stare dane, i komicno mi je citati neke upise ovdje.
Istina je da je FPN smijesan fakultet, ali koji to nije. Mislim na UNSA fakultete.
Cast izuzecima, ali sve je to smuckaj i prolij.
Sto se tice FPN-a, kao da se stanje malo popravlja dolaskom Pejanovica, ili sam bar tako zakljucio na osnovu par boravaka na istom s obzirom da nemam vremena za logorovanje po halama vrlog nam fakulteta. Cisto sminka, moguce.
No neke stvari se nikada nece popraviti. Recimo studentska sluzba. Radu Bjelicu poznajem dugi niz godina, odnosno prijateljica je moje tetke i radile su skupa dok je socijalni rad jos bio na Skenderiji u rangu Vise skole. I ona kao zena nije losa, onako raja je, ali brate mili taj odnos do studenata, to je kriminal. Pitas kad su ispiti, kad ce izaci obavijest na oglasnu, ona nema pojma, pitas ko ima pojma, nema niko pojma. I onda oglas izadje dan pred ispit, a imas samo taj jedan ispit i ako ga promasis, imas popravni i ko te jebe. Ako promasis oba, obnavljaj godinu.
Ukinuli rokove, sebi olaksali posao, a studente gurnuli u stranu. I kako neko rece, ponasaju se kao da mi postojimo zbog njih, a ne oni zbog nas.
Da ne govorim sad o ostalim debilizmima sa fakulteta, prpisivanju na ispitima, polaganju ispita bez ikakvog znanja ili bez prisustva ispitu. Samo primjer, prosle godine dodjem na ispit kod Mikovicke, tip koji samnom polaze pita me imam li nekih djonova, on nista ucio nije, ma pojma covjek nema. Kad smo dosli vidjeti rezultate, zateknem i njega, nasmijanog. Pitam ga je li polozio, on se smije, kaze "jesam". Kako, suti.
Istina je da je FPN smijesan fakultet, ali koji to nije. Mislim na UNSA fakultete.
Cast izuzecima, ali sve je to smuckaj i prolij.
Sto se tice FPN-a, kao da se stanje malo popravlja dolaskom Pejanovica, ili sam bar tako zakljucio na osnovu par boravaka na istom s obzirom da nemam vremena za logorovanje po halama vrlog nam fakulteta. Cisto sminka, moguce.
No neke stvari se nikada nece popraviti. Recimo studentska sluzba. Radu Bjelicu poznajem dugi niz godina, odnosno prijateljica je moje tetke i radile su skupa dok je socijalni rad jos bio na Skenderiji u rangu Vise skole. I ona kao zena nije losa, onako raja je, ali brate mili taj odnos do studenata, to je kriminal. Pitas kad su ispiti, kad ce izaci obavijest na oglasnu, ona nema pojma, pitas ko ima pojma, nema niko pojma. I onda oglas izadje dan pred ispit, a imas samo taj jedan ispit i ako ga promasis, imas popravni i ko te jebe. Ako promasis oba, obnavljaj godinu.
Ukinuli rokove, sebi olaksali posao, a studente gurnuli u stranu. I kako neko rece, ponasaju se kao da mi postojimo zbog njih, a ne oni zbog nas.
Da ne govorim sad o ostalim debilizmima sa fakulteta, prpisivanju na ispitima, polaganju ispita bez ikakvog znanja ili bez prisustva ispitu. Samo primjer, prosle godine dodjem na ispit kod Mikovicke, tip koji samnom polaze pita me imam li nekih djonova, on nista ucio nije, ma pojma covjek nema. Kad smo dosli vidjeti rezultate, zateknem i njega, nasmijanog. Pitam ga je li polozio, on se smije, kaze "jesam". Kako, suti.
-
latinalover
ok cast izuzecima...in33sa wrote:
ja licno mislim da je na ekonomiji dosta solidna organizacija svega.
ne sto ja sudiranm ekonomiju,nego sto je tako..
a i filozofski,prirodne nauke.....etf, gradjevinski i arhitektura..pravo i jos neki..trebalo bi da je sve ok...
ipak kod nas znamo za rokove jedno mjesec dana prije pocetka ispita...
a i studentska je sad dobro organizovana...