Homeopatija
Moderator: anex
-
maya83
#51 Re: Homeopatija
ja sam homeopatskim tretmanom lijecila dijete: bebu koja je dobila atopijski dermatitis kada je imala 10 dana starosti.
Mazala koritkosteroidima nakon kojih je bilo samo troduplo gore, kupovala skupe preparate za njegu koze na preporuku ljekara, mjenjala svoju ishranu jer sam dojila, i nista. dijete u zivim ranama.
Kad sam iscrpila sve sto je alopatska medicina nudila, krenula sa homeopatijom.
Dermatitis iscezao. Nema placebo efekta kod bebe...
pedijatrica me ubjedivala da ce mi kcer imati bronhitis, astmu jer to tako ide...
Ne moram reći da je bila bolesna za gotovo tri godine svega dva ili tri puta? Astmu i bronhitise, naravno nikad nije dobila.
A dobila bi da smo nastavili sa koritkostereoidima, i da nismo koristili homeopatske preparate.
Zube,tj rast nismo osjetili, opet zahvaljujuci kamomili homeopatskoj....
Mazala koritkosteroidima nakon kojih je bilo samo troduplo gore, kupovala skupe preparate za njegu koze na preporuku ljekara, mjenjala svoju ishranu jer sam dojila, i nista. dijete u zivim ranama.
Kad sam iscrpila sve sto je alopatska medicina nudila, krenula sa homeopatijom.
Dermatitis iscezao. Nema placebo efekta kod bebe...
pedijatrica me ubjedivala da ce mi kcer imati bronhitis, astmu jer to tako ide...
Ne moram reći da je bila bolesna za gotovo tri godine svega dva ili tri puta? Astmu i bronhitise, naravno nikad nije dobila.
A dobila bi da smo nastavili sa koritkostereoidima, i da nismo koristili homeopatske preparate.
Zube,tj rast nismo osjetili, opet zahvaljujuci kamomili homeopatskoj....
- hana_montana
#52 Re: Homeopatija
u nekim zapadnim zemljama homeopatija je sastavni dio medicine 
- clav
#53 Re: Homeopatija
pa priznata je i kod nas, homeopatski lijekovi su zakonski regulisani na drzavnom nivou.
- hana_montana
#54 Re: Homeopatija
jeste, ali kod nas su ljudi uvijek skepticni i nadobudni,rijetko koji ljekar ce ti preporuciti da uzmes homeopatski lijek 
- clav
#55 Re: Homeopatija
Pa nece ti ni jedan preporuciti, zato sto se homeopatija bavi slucajevima koji su hronicni, za koji ne postoji jasan uzrocnik i koji nisu opasni. Reci ce ti u najboljem slucaju da ne brines i da ce proci, a onda ti nezadovoljna konvencionalnom medicinom krenes i trazis po alternativnim.hana_montana wrote:jeste, ali kod nas su ljudi uvijek skepticni i nadobudni,rijetko koji ljekar ce ti preporuciti da uzmes homeopatski lijek
- hana_montana
#56 Re: Homeopatija
pa ne mislim ja sad da homeopatija moze izljeciti carcinom,ali mislim da u kombinaciji sa konvencionalnom medicinom kad su u pitanju hronicne bolesti i neke psihosomatske bolesti moze dati veci ucinak na nivou kompletnog stanja organizma 
-
maya83
#57 Re: Homeopatija
Pa da je priznata, nije bash. Pedijatar me je pogledala kao da sam pala sa Marsa kad sam rekla da neću koristiti koritkosteroide, jer krećemo sa homeopatijom.
I rečenica pedijatra: Pa Afloderm nije puno kortikosteroid, on je malo koritkosteroid. (On nije puno radioaktivan, on je malo radio aktivan -Nadrealisti. op.a)
Neki ljudi ad ne izlijece nikad, upravo muz od kcerkine pedijatrice je odrastao i ima ad, a mi sad imamo divnu cistu kozu. Da je bilo do njih, imali bi smo mi jos ad, a pitaj Boga i sta jos....
Bebi staroj mjesec i pol pripisati koritkosteroide i insistirati na terapiji od mjesec dana kortikosteroidima sa po dva dana pauze, (dva dermatologa na Klinici) izmedju doza, a zna se da se koritkosteroid smije aplicirati samo 5 dana, mislim da je i to pokazatelj koliko ustvari im je bitno...
Ja imam strava pozitivna iskustva sa homeopatijom, a nisam inace pristalica alternativne medicine. (visak i sl.,)
Medicina je nauka, i ima stvari koje su nepoznanica, upravo poput atopijskog dermatitisa, kojem ljekari ne znaju lijeciti uzrok. Ja znam da ljekari moraju uciti, ali ne na mom djetetu.
I rečenica pedijatra: Pa Afloderm nije puno kortikosteroid, on je malo koritkosteroid. (On nije puno radioaktivan, on je malo radio aktivan -Nadrealisti. op.a)
Neki ljudi ad ne izlijece nikad, upravo muz od kcerkine pedijatrice je odrastao i ima ad, a mi sad imamo divnu cistu kozu. Da je bilo do njih, imali bi smo mi jos ad, a pitaj Boga i sta jos....
Bebi staroj mjesec i pol pripisati koritkosteroide i insistirati na terapiji od mjesec dana kortikosteroidima sa po dva dana pauze, (dva dermatologa na Klinici) izmedju doza, a zna se da se koritkosteroid smije aplicirati samo 5 dana, mislim da je i to pokazatelj koliko ustvari im je bitno...
Ja imam strava pozitivna iskustva sa homeopatijom, a nisam inace pristalica alternativne medicine. (visak i sl.,)
Medicina je nauka, i ima stvari koje su nepoznanica, upravo poput atopijskog dermatitisa, kojem ljekari ne znaju lijeciti uzrok. Ja znam da ljekari moraju uciti, ali ne na mom djetetu.
- Bosanac sa dna kace
#58 Re: Homeopatija
jel' mozes detaljnije o nacinu lijecenja? ko je lijecio?maya83 wrote:Pa da je priznata, nije bash. Pedijatar me je pogledala kao da sam pala sa Marsa kad sam rekla da neću koristiti koritkosteroide, jer krećemo sa homeopatijom.
-
maya83
#59 Re: Homeopatija
Liječila je žena koja bila pola svog života ljekar, radila je dugo i kao pedijatar, a onda je počela da se bavi homeopatijom.
Promjenili smo nekoliko različitih lijekova, dok na kraju nismo našli konstitucijski lijek.
Ono što mi je bilo fascinantno je da kada je kćer dobila gripu njena homeopatica mi je rekla da povećam dozu lijeka, i da dajem na svakih sat vremena.
Dijete koje je ujutro ustalo sa temperaturom 40 je popdne bilo zdarvo, bez temperature, bez gripe, kao da je nije ni imala.
Jesi na ovo mislio, mislim dtalje liječenje ili?
Promjenili smo nekoliko različitih lijekova, dok na kraju nismo našli konstitucijski lijek.
Ono što mi je bilo fascinantno je da kada je kćer dobila gripu njena homeopatica mi je rekla da povećam dozu lijeka, i da dajem na svakih sat vremena.
Dijete koje je ujutro ustalo sa temperaturom 40 je popdne bilo zdarvo, bez temperature, bez gripe, kao da je nije ni imala.
Jesi na ovo mislio, mislim dtalje liječenje ili?
-
animal lover
#60 Re: Homeopatija
mozes li mi u privatnu poruku napisati broj tvog homeopate i gdje se nalazi??
unaprijed hvala
unaprijed hvala
-
bina67
#61 Re: Homeopatija
Liječila je žena koja bila pola svog života ljekar, radila je dugo i kao pedijatar, a onda je počela da se bavi homeopatijom.
Jesi na ovo mislio, mislim dtalje liječenje ili?maya83
Tvoje iskustvo me ponukalo da se prijavim na forum i zamolim da mi daš ime te žene i kontakt telefon,jer i sama imam problema sa seboreičnim dermatitisom.Iskustva sa doktorima kao i ko tebe, kortikosteroidi,željela bih probati homeopatijom. Unaprijed hvala
Jesi na ovo mislio, mislim dtalje liječenje ili?maya83
Tvoje iskustvo me ponukalo da se prijavim na forum i zamolim da mi daš ime te žene i kontakt telefon,jer i sama imam problema sa seboreičnim dermatitisom.Iskustva sa doktorima kao i ko tebe, kortikosteroidi,željela bih probati homeopatijom. Unaprijed hvala
-
Zabrinuta majka
#62 Re: Homeopatija
Lijep pozdrav
Zamolila bih da i meni posaljete podatke homeopate o kojem govorite.
Moj sin se vec godinama bori sa slicnim problemima i malo je reci da
bih bila zahvalna kad biste mi poslali zeljene podatke.
Unaprijed hvala
Zamolila bih da i meni posaljete podatke homeopate o kojem govorite.
Moj sin se vec godinama bori sa slicnim problemima i malo je reci da
bih bila zahvalna kad biste mi poslali zeljene podatke.
Unaprijed hvala
- Soul_Sista
#63 Re: Homeopatija
..priznajem da nisam procitala citavu temu pa cu samo upasti sa pitanjem. da li ovi homeopati lijece akne? ima li neko iskustva sa tim poljem? i ako ima da malo opsirno opise o kakvom se lijecenju radi. eto, nije previse 
- mericak
#66 Re: Homeopatija
Ja smatram da je homeopatija cisti placebo.... Ja sam odvela djete toj pedijatrici/homeopatici (ako mislite na Bibu, Bebu, kako vec sa Alipasina) i to je vec suplja prica.
Fino ona prica, al fino nema objasnjenja zasto lijek djeluje u tako malim koncetracijama. Objasnjenje da ne zna princip tacan djelovanja, al da molekule otrova koji se koristi u malim koncetracijama nestaju i da se nikakvom hemijskom metodom ne mogu poslije dokazati, al da iza njih ostaje njihova energija koja djeluje na djetetovu energiju, za mene nema smisla. Jos manje mi je imala smisla njena teorija da djetetu ne samo da ce proci upale grla, vec da ce se energija lijeka poklopiti sa energijom djeteta i da ce ono postati poslusno, radije ce ici u vrtic, manje stidljivo, bolje ce jesti, spavati ce na vrijeme, fino kupiti igracke i ostale nebuloze......Da je ostala samo na grlu, jos bi joj i MOZDA povjerovala
.
Jos mi dade 5 boba za citav mjesec u bocici sa vodom obicnom, a stavi joj jednu pod jezik. Kad je pitah kako ce joj stavit pod jezik citavu tu bobu, ona mi fino objasni da su to secerne bobe sa milionitim dijelom ekstrakta biljke u sebi i da joj ne moze nista....A kako joj onda mogu 5 boba u bocici iz koje dnevno uzima 5 kapi
I sve mi to uredno naplati 100km. Ja sam ko mamlaz to djetetu davala, sto kaze muz, osjecao se kao idiot dokje lupao u onu bocicu i naravno nista....Bacenih 100 km.
OK, jest ona rekla da ce promijeniti suspenziju ako ne bude djelovala, al meni od te Bibe PREVARANTICE (stvar licnog misljenja o nekome) nista vise nije trebalo, jer je moje misljenje da na danasnjem vaktu, ako nekomu za par sati price oduzmete 100 km, dugujete bar to da nazovete tog idiota roditelja i bar kurtoazno pitate djeluje li vasa muckalica...
Btw. djetetu smo na kraju morali izvaditi sva 3 krajnika, za Bibu ne zelim vise cuti u zivotu!
Fino ona prica, al fino nema objasnjenja zasto lijek djeluje u tako malim koncetracijama. Objasnjenje da ne zna princip tacan djelovanja, al da molekule otrova koji se koristi u malim koncetracijama nestaju i da se nikakvom hemijskom metodom ne mogu poslije dokazati, al da iza njih ostaje njihova energija koja djeluje na djetetovu energiju, za mene nema smisla. Jos manje mi je imala smisla njena teorija da djetetu ne samo da ce proci upale grla, vec da ce se energija lijeka poklopiti sa energijom djeteta i da ce ono postati poslusno, radije ce ici u vrtic, manje stidljivo, bolje ce jesti, spavati ce na vrijeme, fino kupiti igracke i ostale nebuloze......Da je ostala samo na grlu, jos bi joj i MOZDA povjerovala
Jos mi dade 5 boba za citav mjesec u bocici sa vodom obicnom, a stavi joj jednu pod jezik. Kad je pitah kako ce joj stavit pod jezik citavu tu bobu, ona mi fino objasni da su to secerne bobe sa milionitim dijelom ekstrakta biljke u sebi i da joj ne moze nista....A kako joj onda mogu 5 boba u bocici iz koje dnevno uzima 5 kapi
I sve mi to uredno naplati 100km. Ja sam ko mamlaz to djetetu davala, sto kaze muz, osjecao se kao idiot dokje lupao u onu bocicu i naravno nista....Bacenih 100 km.
OK, jest ona rekla da ce promijeniti suspenziju ako ne bude djelovala, al meni od te Bibe PREVARANTICE (stvar licnog misljenja o nekome) nista vise nije trebalo, jer je moje misljenje da na danasnjem vaktu, ako nekomu za par sati price oduzmete 100 km, dugujete bar to da nazovete tog idiota roditelja i bar kurtoazno pitate djeluje li vasa muckalica...
Btw. djetetu smo na kraju morali izvaditi sva 3 krajnika, za Bibu ne zelim vise cuti u zivotu!
-
ljeljenca
#67 Re: Homeopatija
bravo mericak. havla na iskrenosti!
zaista nema niti jedne ozbilje studije koja pokazuje korisnost odnosno efektivnost ove vrste terapije.
laz, laz, sve je bilo laz....
zaista nema niti jedne ozbilje studije koja pokazuje korisnost odnosno efektivnost ove vrste terapije.
laz, laz, sve je bilo laz....
-
imperatrix
#68 Re: Homeopatija
Ja ne želim da povrijedim nikoga, ali veću glupost od memorije stanica nisam čula nikad. jel vi znate,da u homeopatskim tabletama nema ništa više od vode i fruktoza? Rastvor:1000000000000000. Vi mislite da će vam to pomoći? nemojte trošiti novac bezveze!
-
njonjica
#69 Re: Homeopatija
Za one koji koriste homeopatske preparate:
Detox je novi homeopatski preparat koji se moze nabaviti u Sarajevu; inace je pogodan za sve profile a odlican je za prociscavanje organizma, mrsanje, rjesava probleme sa probavom, gihtom itd.....osnovni sastojak Detoxa je gljiva Kombucha-poznatija kao cajna gljiva.
Koristim ga 7 dana i zaista toplo preporucujem (smrsala 1,5 kg)
Ukoliko trebate detaljne informacije moze pp.
Detox je novi homeopatski preparat koji se moze nabaviti u Sarajevu; inace je pogodan za sve profile a odlican je za prociscavanje organizma, mrsanje, rjesava probleme sa probavom, gihtom itd.....osnovni sastojak Detoxa je gljiva Kombucha-poznatija kao cajna gljiva.
Koristim ga 7 dana i zaista toplo preporucujem (smrsala 1,5 kg)
Ukoliko trebate detaljne informacije moze pp.
- The Sun
#70 Re: Homeopatija
Ja vec godinu dana koristim homeopatiju, i pomoglo mi je, tako da sam se od ponovne operacije spasila.Sad sam Hvala Bogu dobro. Svima bih je preporucila.
-
Lejla281
#71 Re: Homeopatija
Zdravo svima
tek sam se registrovala na ovaj forum..pa me zanima da li je neko od vas imao nekih problema sa kožom a da mu je pomogla homeopatija? Molim vas pomozite, ako iko ima bilo kakvu informaciju
hvala!
- The Sun
#73 Re: Homeopatija
Mislim da nema problema ojeg homeopatija ne moze rjesiti.
-
vazna
#74 Re: Homeopatija
Zna li neko nekog homeopatu koji pomaze kod vitiliga.
-
Emi_Nevermind
#75 Re: Homeopatija
Najbolji su mi ovi sto nikad nisu probali, ali ZNAJU da ne funkcionise.. Ili jos bolji su mi ovi sto su otisli, ali se nisu pridrzavali savjeta, niti uzimali lijek, niti otisli po drugi, ali su sigurni da ne finkcionise, i da je neko prevarant.. Bila sam licno kod Bibe, i teta je fina, i kaze da se vratite, ne iskljucuje mogucnost da moze pogrijesiti, i za te pare vam da drugu terapiju ako prva ne odgovara. Pomogla je mnogima, pa mi je malo smijesno da neko pise kako je zena prevarant a nije uzeo terapiju, niti otisao po novu ako ta nije funkcionisala. Mislim nije fer nekoga crniti bez da date lijeku sansu.. I nije niko obavezan znati kako neki lijek funkcionise da bi isti radio 100%, znaci pitajte doktora sta je u vakcini , poa cete vidjeti da li zna... ne zna ih 99, 9%m a oni sto znaju nece ni dati ni preporuciti vakcinu.. So..
Ja sutra idem u Hrasno, u onu homeopatsku apoteku, pa cu kasnije prenijeti i to iskustvo..Ali smirite tenzije, samo zato sto nisu studije uradjene ne znaci da ne fercera, znaci samo da previse dobro fercera i da se farmaceutska industrija boji rezultata.. probudite se..