Novi selektor reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

El_comadante wrote:mnogo jakih imena se spominje a doćo če tamo neki skroz ljevi. tako je to kod nas
istina :-x
IlijaLadin

Post by IlijaLadin »

Gdje sam ja ono pročitao za Mateusa!?

Bože sačuvaj. iš, iš, iš...

Joj što mrzim ona glupiranja pojedinih "kandidata" tipa: "Neću nikome da budem zamjena" i uvijek kad se bira selektor neka glupiranja s njihove strane.

Osim je ljudina bio. Čovjek kratko i jasno - neću i bog te veselio. Ovi naši, mladi, k'o nešto palamude, k'o oni imaju nekakve uslove, k'o oni su nešto!

pu, pu, pu.

Iskreno, ne vidim nekog kandidata koji se izdvaja.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Šener Bajramović i Husnija Arapović

Jedan od njih dvojice
tavijapi

Post by tavijapi »

ma ja bi sebe postavio. mlad iskusan i znam sa ljudima. nisam ni za fudbal taraba. :-D :-D
campa_xxx

Post by campa_xxx »

Ja bih stavio Elvira Bolica *ebo ovog Lotara, kad bi on dosao 1000% ne bi otisli na svjetsko i bili bi 4 u grupi , ne bi ga gotivili ni igraci a Bola je mlad i mozda bi napravio uspjeh, to je i Slaven Bilic rekao za Srbijansku repku, sve dok dovode neke likove sa strane nema uspjeha jer strance boli **rac za Srbiju ili u ovom slucaju BiH...
Onako usput gdje je onaj Elvir Baljic sta radi on ? Igra li jos ili...snima CD-ove :lol: ?
IlijaLadin

Post by IlijaLadin »

DaysleepeR wrote:Šener Bajramović i Husnija Arapović

Jedan od njih dvojice
Oni su meni, podsvjesno, jedan te isti čovjek :D :-)
LSD

Post by LSD »

Šener Bajramović i Husnija Arapović

Jedan od njih dvojice
To je to :D ...Husnija je ljudina,humanista i textopisac :D ...on ako dodje onda cemo se kvalifikovati za naredno SP 95%...sto se tice Šenera takodje velikan,patriota,covjek koji zna sve tajne fudbala ali cuo sam da je malo prgave naravi...sa njim su nam sanse za plasman na SP negdje oko 75% 8-)
elSaik

Post by elSaik »

tavijapi wrote:ma ja bi sebe postavio. mlad iskusan i znam sa ljudima. nisam ni za fudbal taraba. :-D :-D
Nemere. Čuo sam da previše para tražiš. :D
campa_xxx

Post by campa_xxx »

tavijapi wrote:ma ja bi sebe postavio. mlad iskusan i znam sa ljudima. nisam ni za fudbal taraba. :-D :-D
A je li preferiras vise eure ili ove nase KM-ove?
Ali_G

Post by Ali_G »

Pazite da ne bude Lotar selektor :lol: :lol:
cyprus

Post by cyprus »

becu wrote:zvuci predobro da bi bilo istinito. al ko ce biti kriv u slucaju da i tada ukakimo kvalifikacije?
Hm, i mene ovo interesuje :-)
admir karic

Post by admir karic »

lyudi LOTHAR MATHEUS!!! Bogami bi bila cast da nas on vodi, vidio bi onda respecta, kako bi nam onda davali zute, crvene kartone, produzivali tekme 7 minuta, davali sudiye iz zemalya protiv koyih igarmo.... vidio bi respecta...!! dobivali bi i za priyatelyske tekme dobre repke...i do sad smo imali, al nebi ih bar gubili u zadnyim ternucima... nebi kroz yedne kvalifikaciye proslo 30-40 igraca...
MATHEUS, odigrao 25 tekmi (rekord) na 5 SP (82,86,90,94,98), 3 FINALA, yedno osvoysio (kao capiten), Euro 96,... igrao bayern, inter...
sve to govorim, yer covyek zna sta treba, kad treba i s kim treba...
ako bi nam i kvalifikaciye i propale ( za divno cudo ), znali bi bar sa kim, znali bi mozda i gdye nam ye myesto... al ak ye skoro pa 3 kvalifiukaciye vodio veliki SLISKOVIC, pa moze i yedne " MALI " MATHEUS!!!

"nogomet ye igra koyu igrayu 22 igraca, a uviyek dobivayu nyemci"--- rekao ye GARY LINEKER, ZA NYEMCE U KOYIM YE BAS IGRAO TADA MATHAUS!!!
ya
max_power

Post by max_power »

cyprus wrote:
becu wrote:zvuci predobro da bi bilo istinito. al ko ce biti kriv u slucaju da i tada ukakimo kvalifikacije?
Hm, i mene ovo interesuje :-)
Samo neka ne nestaju kase pune para iz saveza, neka menadzeri ne sastavljaju ekipu, neka se ne vode krivicni postupci protiv istaknutih clanova fudbalskog saveza, neka direktor reprezentacije ne trpa kese pune para po raznim gostovanjima po Iranu i Juznoj Koreji... i vecina ce biti zadovoljna, pa taman se i ne kvalifikovali :D
LSD

Post by LSD »

Da da svakako...jasno je da si navijac bayerna,pa tako garant negdje imas i postere od lotara..ali sjecas li se da je lotar vodio madjare kroz citave kvalifikacije,pa nista na kraju--nisu se nigdje plasirali..na kraju,nema nista od lotara,nema sanse da ce on biti na klupi nase repke..to je SF.
and

Post by and »

LSD wrote:
Da da svakako...jasno je da si navijac bayerna,pa tako garant negdje imas i postere od lotara..ali sjecas li se da je lotar vodio madjare kroz citave kvalifikacije,pa nista na kraju--nisu se nigdje plasirali..na kraju,nema nista od lotara,nema sanse da ce on biti na klupi nase repke..to je SF.
madjari i nemaju tako dobre igrace da se plasiraju.problem je sto mi mislimo da smo mogli jer smo previse bodova izgubili od reprezentacija od kojih ne bi trebali.
niko ne moze garantovati da ces se plasirati,ali uz normalnog selektora,normalan savez i igrace,najbolje koje trenutno imamo znacemo gdje nam je mjesto.ako daju maksimum uz sve ove uslove i taj nas maksimum je 3-4 mjesto to je nasa realnost i sta se moze.
uz sadasnju situaciju u savezu i neigranje najboljih igraca mislim da smo u proteklim kvalifikacijama mogli vise.
LSD

Post by LSD »

madjari i nemaju tako dobre igrace da se plasiraju.problem je sto mi mislimo da smo mogli jer smo previse bodova izgubili od reprezentacija od kojih ne bi trebali.
Jarane,madjari su nam uzeli sve bodove (svih 6),sa sliskovicem u sred zenice su nas poderali- 3 komada nam uvaili,a kasnije i u madjarskoj sa muzurom..prema tome jaci su od nas u svakom slucaju,ali ni to nije bilo dovoljno da i lotar odvede negdje..pa kad njih nije mogao odvesti-kako ce nas?
Comrad

Post by Comrad »

Ma samo nek bude neki selektor koji ce uspjeti vratiti na teren nase najbolje igrace, a ne ZLJ postavu!
cyprus

Post by cyprus »

madjari i nemaju tako dobre igrace da se plasiraju.
A mi smo velesila za Mađare? :-) :roll: :shock:
and

Post by and »

cyprus wrote:
madjari i nemaju tako dobre igrace da se plasiraju.
A mi smo velesila za Mađare? :-) :roll: :shock:
u slucaju da se poklope ove gore stvari-jesmo
Hantraga

Post by Hantraga »

Lotar Mateus prisato je biti novi selektor BiH i to za platu od 10.000 KM, ukoliko bi bio izabran na narednoj sjednici Izvršnog odbora N/FS BiH, koja će se održati u petak.

U pismenoj formi njemački stručnjak juče je odgovorio na ponuđene uslove bh. saveza.

"Matues nam je napisao da prihvata uslove koje je imao nedavno smijenjeni Fuad Muzurović. Potom sam obavio razgovor s njim isključivo na ekonomskoj osnovi. Sve smo se načelno dogovorili, ali konkretnije možemo pričati, što sam mu i rekao, tek nakon petka i sjednice IO. Logično, ukoliko 14 članova IO odabere drugog trenera za budućeg selektora 'A' reprezentacije naše države, nemam šta ponovo razgovarati s Mateusom! Ako on bude naš izbor, za 'pet minuta' moći ćemo napraviti ugovor. Lično, mislim da bi bio pravo riješenje za BiH jer bi to bio i marketinški isplativ potez", rekao je Bogdan Čeko, potpredsjednik N/FS BiH.

Čeko kaže i kako je Mateus naveo da odlično poznaje situaciju u našem reprezentativnom fudbalu kao i bh. igrače koji nastupaju u inostranstvu.

"Pitao me da li smo se dogovorili s reprezentativcima u štrajku i hoće li se vratiti igranju u dresu sa državnim grbom, pošto je IO posljednjim smjenama udovoljio njihovim zahtjevima. Rekao sam i Matusu i sada govorim bh. javnosti, 300 posto naši najbolji fudbaleri će igrati opet za BiH, naravno, ako uz njih budu pravi ljudi koji će voditi reprezentaciju bez ikakvog ličnog, a samo u svrhu državnog interesa", ističe Čeko, naglasivši:

"Dovođenjem Mateusa, pored njegovim stručnih kvaliteta, Savez bi mogao i finansijski profitirati, te dio novca transparentno usmjeriti u razvoj našeg fudbala. Prema dogovoru, Mateusa bismo, ukoliko ga izaberemo za selektora, finansirali od marktinške zarade, čiji bi dio i on sam obezbijedio."

U svakom slučaju, ukoliko IO ne izabere selektora u petak, to bi i prema jučerašnjim najavama iz N/FS BiH trebalo da učini najkasnije do 8. januara, kada će u Barseloni biti održan sastanak o rasporedu utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010. godine.

"Imaš veću platu od predsjednika"
Čeko tvrdi i kako mu je Mateus rekao da nije imao korektniji razgovor oko preuzimanja nekog od poslova, a "pao je na foru" da će imati veću platu nego što je ima predsjednik BiH.

"Kada sam mu rekao da znam da to nije neki novac za profil trenera kakave je on, ali da će biti plaćeniji od predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, nasmijao sa i rekao: OK, onda smo se dogovorili! Na potezu je sada vrh bosanskog saveza", kroz smijeh priča Čeko.
Mislim da bi bilo dobra ideja da stranac preuzme poziciju selektora, dok se ova tranzicija saveza izvrsi, i slozi prasina oko svega ovoga...

Plus da napomenem da jedini tim sa podrucja bivse jugoslavije, koji je igrao u ligi sampiona, je bio partizan predvodjen Mateusom...
šega

Post by šega »

Sergej -direktor
Meša - selektor
Amar,Oda i Vaha - pomočnici
Sve je ovo po dosadašnjim rezultatima a ostvarivo ...drugi nebi došli
IlijaLadin

Post by IlijaLadin »

admir karic wrote:... yedno osvoysio (kao capiten), Euro 96,... igrao bayern...

oooo dye si yayane.

elem, kad bolje razmislim - ja bih volio kodru. al' et, 100 ljudi sto ćudi 100 žena 200 sisa pa nam neće svima odgovarati.
tavijapi

Post by tavijapi »

elSaik wrote:
Nemere. Čuo sam da previše para tražiš. :D
samo tricu trazim. a imam iskustva u fudbalu,tj i dalje se njim bavim aktivno. sve sto je nase i sto je najbolje ja bi garant ponovo ujedinio. bogami nebi bio los.........
abondanzieri

Post by abondanzieri »

Spusti na dvije milje,mozda ti nesto izmajmunisemo :D
cyprus

Post by cyprus »

šega wrote:Sergej -direktor
Meša - selektor
Amar,Oda i Vaha - pomočnici
Sve je ovo po dosadašnjim rezultatima a ostvarivo ...drugi nebi došli
Aha, Vaha jedva čeka da nagdje bude pomoćnik :lol: .
Post Reply