Sretno svakome ko doživi starost "nesretan i sa diplomom i doborm platom".
DA li je u Diplomi sve?
- travar
#51 Re: DA li je u Diplomi sve?
Na stranu šta danas "diploma" znači, mislim/"znam" da se može naći uspješan balans između grindanja
za diplomu i društvenog/bračnog života.
-
Bo Randy
#52 Re: DA li je u Diplomi sve?
Obrazovanje je bitno, diploma ne...barem su nase diplome totalno degradirane..Medjutim, uvijek je bilo ko zna zna, a nacin na koji ce svoje znanje da unovci zavisi samo od nas. Ni Steve Jobs nema diplomu, Ni Bil Gates takodjer nije zavrsio faks, i eto gdje su danas...
- _tulumba_
#53 Re: DA li je u Diplomi sve?
Sve to jest' kako ti kazes..al' napominjati Bil Gates-a kao primjer je nigdje vezeBo Randy wrote:Obrazovanje je bitno, diploma ne...barem su nase diplome totalno degradirane..Medjutim, uvijek je bilo ko zna zna, a nacin na koji ce svoje znanje da unovci zavisi samo od nas. Ni Steve Jobs nema diplomu, Ni Bil Gates takodjer nije zavrsio faks, i eto gdje su danas...
- fatamorgana
#54 Re: DA li je u Diplomi sve?
Kud spomenu tulumbe, sad ću morat izać ...
- _tulumba_
#55 Re: DA li je u Diplomi sve?
Za nes' tako dobro i slatko, vrijedi izać'fatamorgana wrote:Kud spomenu tulumbe, sad ću morat izać ...
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#56 Re: DA li je u Diplomi sve?
nije sve u diplomi.....sve je u vjeronauci 
-
ragib
#57 Re: DA li je u Diplomi sve?
ah prije vise od sedam godina sam otvorio ovu temu
, sto vrijeme leti a Boga mi i život.
- JoseMujica
#58 Re: DA li je u Diplomi sve?
ragib wrote:ah prije vise od sedam godina sam otvorio ovu temu, sto vrijeme leti a Boga mi i život.
moderno društvo jeste društvo diploma....skontali su to još davno pametniji od nas
- ljubav_aha
#59 Re: DA li je u Diplomi sve?
JoseMujica wrote:
moderno društvo jeste društvo diploma....skontali su to još davno pametniji od nas
-
ragib
#60 Re: DA li je u Diplomi sve?
kontam upisati doktorski dok skupim love ali opet ne cini me to sretnim. Treba se skolovati ali škola ti ne garantira da ces biti sretan ako duh svoj ne središ pogotovo ne na onom svijetu, ko je procitao makar jednom Kur'an zna o čemu je riječ. Čovjek provede samo kratak vremenski period na ovom svijetu manje od 0,0000000000000001% bez obzira sto nam se čini da ćemo vječno živjeti. Škola je samo pomoćno sredstvo kao i biznis(podrzavam svakoga u ovome) da čovjek lakse podnese ovo putovanje do ahireta. Ali ako sredstvo postane cilj onda je takav čovjek propao. Samo sto ne zna čovjek kako ce ko završiti i za nikoga ne postoji garancija.JoseMujica wrote:ragib wrote:ah prije vise od sedam godina sam otvorio ovu temu, sto vrijeme leti a Boga mi i život.
![]()
![]()
moj vrli Ragibe kako je ono Rambo A. opjevao: Vrijeme leti, život je kratak, guska se peče, meni će batak
![]()
- ljubav_aha
#61 Re: DA li je u Diplomi sve?
u SAD je npr,magisterij postao uobicajen,znaci,profesionalna orijetniacija i komepticija u poslovima raste,to je upravo sustina diplomiranja,privatni zivot i duhovna sazrijevanja nisu nikad direktno vezana za komad papiraragib wrote:kontam upisati doktorski dok skupim love ali opet ne cini me to sretnim. Treba se skolovati ali škola ti ne garantira da ces biti sretan ako duh svoj ne središ pogotovo ne na onom svijetu, ko je procitao makar jednom Kur'an zna o čemu je riječ. Čovjek provede samo kratak vremenski period na ovom svijetu manje od 0,0000000000000001% bez obzira sto nam se čini da ćemo vječno živjeti. Škola je samo pomoćno sredstvo kao i biznis(podrzavam svakoga u ovome) da čovjek lakse podnese ovo putovanje do ahireta. Ali ako sredstvo postane cilj onda je takav čovjek propao. Samo sto ne zna čovjek kako ce ko završiti i za nikoga ne postoji garancija.JoseMujica wrote:ragib wrote:ah prije vise od sedam godina sam otvorio ovu temu, sto vrijeme leti a Boga mi i život.
![]()
![]()
moj vrli Ragibe kako je ono Rambo A. opjevao: Vrijeme leti, život je kratak, guska se peče, meni će batak
![]()
-
kojeime
#62 Re: DA li je u Diplomi sve?
.
Last edited by kojeime on 14/05/2011 19:01, edited 1 time in total.
- bijela
#63 Re: DA li je u Diplomi sve?
uf, što ga i ti nazor izvlačiš zaključke.
- ljubav_aha
#64 Re: DA li je u Diplomi sve?
bijela wrote:uf, što ga i ti nazor izvlačiš zaključke.
kojeime,dobro je sto si obrisao post,nije uospte imao smisla
-
ragib
#65 Re: DA li je u Diplomi sve?
[/quote]
kontam upisati doktorski dok skupim love ali opet ne cini me to sretnim. Treba se skolovati ali škola ti ne garantira da ces biti sretan ako duh svoj ne središ pogotovo ne na onom svijetu, ko je procitao makar jednom Kur'an zna o čemu je riječ. Čovjek provede samo kratak vremenski period na ovom svijetu manje od 0,0000000000000001% bez obzira sto nam se čini da ćemo vječno živjeti. Škola je samo pomoćno sredstvo kao i biznis(podrzavam svakoga u ovome) da čovjek lakse podnese ovo putovanje do ahireta. Ali ako sredstvo postane cilj onda je takav čovjek propao. Samo sto ne zna čovjek kako ce ko završiti i za nikoga ne postoji garancija.[/quote]
u SAD je npr,magisterij postao uobicajen,znaci,profesionalna orijetniacija i komepticija u poslovima raste,to je upravo sustina diplomiranja,privatni zivot i duhovna sazrijevanja nisu nikad direktno vezana za komad papira[/quote]
nisam tvrdio da su vezane, samo zastupam misljenje da je sve manje vrijedno u odnosu na suštinu života.
kontam upisati doktorski dok skupim love ali opet ne cini me to sretnim. Treba se skolovati ali škola ti ne garantira da ces biti sretan ako duh svoj ne središ pogotovo ne na onom svijetu, ko je procitao makar jednom Kur'an zna o čemu je riječ. Čovjek provede samo kratak vremenski period na ovom svijetu manje od 0,0000000000000001% bez obzira sto nam se čini da ćemo vječno živjeti. Škola je samo pomoćno sredstvo kao i biznis(podrzavam svakoga u ovome) da čovjek lakse podnese ovo putovanje do ahireta. Ali ako sredstvo postane cilj onda je takav čovjek propao. Samo sto ne zna čovjek kako ce ko završiti i za nikoga ne postoji garancija.[/quote]
u SAD je npr,magisterij postao uobicajen,znaci,profesionalna orijetniacija i komepticija u poslovima raste,to je upravo sustina diplomiranja,privatni zivot i duhovna sazrijevanja nisu nikad direktno vezana za komad papira[/quote]
nisam tvrdio da su vezane, samo zastupam misljenje da je sve manje vrijedno u odnosu na suštinu života.
Last edited by ragib on 14/05/2011 20:00, edited 1 time in total.
- ljubav_aha
#66 Re: DA li je u Diplomi sve?
ragib wrote: nisam tvrdio da su vezane, samo zastupam misljenje da je sve manje vrijedno u odnosu na suštinu života.
sto je ,u pricnipu,tebi sustina zivota
- JoseMujica
#67 Re: DA li je u Diplomi sve?
ragibe care, samo ti znaš šta je suština tvog života i drži to za sebe, ako valja tebi ne znači da valja i drugome 
-
ragib
#68 Re: DA li je u Diplomi sve?
Spoznaja Stvoritelja Allaha.dz.s., biti duboko u duši i iskreno zadovoljan sa takvom spoznajom. Očima gledati Allahovim nurom koji On spušta....ljubav_aha wrote:ragib wrote: nisam tvrdio da su vezane, samo zastupam misljenje da je sve manje vrijedno u odnosu na suštinu života.
- ljubav_aha
#69 Re: DA li je u Diplomi sve?
znam masu intelektualaca koje dilpoima nije sprijecila za isti aktragib wrote:Spoznaja Stvoritelja Allaha.dz.s., biti duboko u duši i iskreno zadovoljan sa takvom spoznajom. Očima gledati Allahovim nurom koji On spušta....ljubav_aha wrote:ragib wrote: nisam tvrdio da su vezane, samo zastupam misljenje da je sve manje vrijedno u odnosu na suštinu života.
kakve veze ima diploma sa spomenutom spoznajom,zar ne pise u Kur'an : uci , uci , uci
-
ragib
#70 Re: DA li je u Diplomi sve?
mislim da se dovoljno dobro ne razumijemo, nisam ja protiv nauke, podržavam svaku osobu koja se skoluje i masu takvih intelektualaca koji su spojili te stvari oni su primjeri kako treba živiti tj učiti u ime Allaha.
Last edited by ragib on 14/05/2011 20:31, edited 2 times in total.
- nellington
#71 Re: DA li je u Diplomi sve?
Računaj da i kod nas postaje uobičajen, jer eto, BSc je izjednačen sa nekadašnjom VŠS, pa za iole ozbiljan posao traže MSc.ljubav_aha wrote:u SAD je npr,magisterij postao uobicajen,znaci,profesionalna orijetniacija i komepticija u poslovima raste,to je upravo sustina diplomiranja,privatni zivot i duhovna sazrijevanja nisu nikad direktno vezana za komad papira
- ljubav_aha
#72 Re: DA li je u Diplomi sve?
podrzavam,to je jedini nacin strucnog i usmjernog usarvsavanjanellington wrote:Računaj da i kod nas postaje uobičajen, jer eto, BSc je izjednačen sa nekadašnjom VŠS, pa za iole ozbiljan posao traže MSc.ljubav_aha wrote:u SAD je npr,magisterij postao uobicajen,znaci,profesionalna orijetniacija i komepticija u poslovima raste,to je upravo sustina diplomiranja,privatni zivot i duhovna sazrijevanja nisu nikad direktno vezana za komad papira
- ljubav_aha
#73 Re: DA li je u Diplomi sve?
ti postavljas savrsene primjere,ntelektulaci sa prodicama,savrsenim zivotima;i takvim stavom negiras vaznost diplome ako isti nemaju porodicu,a mozda nije bio njihov izbor,vec izbor Boga kojem se molis svaki danragib wrote:mislim da se dovoljno dobro ne razumijemo, nisam ja protiv nauke, podržavam svaku osobu koja se skoluje i masu takvih intelektualaca koji su spojili te stvari oni su primjeri kako treba živiti tj učiti u ime Allaha.
-
_Sarajka
#74 Re: DA li je u Diplomi sve?
Meni ona recenica u uvodnom tekstu nema smisla uopste...Zasto da joj uzmu doktorsku diplomu a daju muza ,da bi ona mogla cuti rijec MAMA??Moze ona tu rijec cuti i bez MUZA ,a pride joj ostane i diploma
Valjda bi doktorica trebala, znati da uslov za dijete nije muz ili jeste al' ja to ne znam
Valjda bi doktorica trebala, znati da uslov za dijete nije muz ili jeste al' ja to ne znam
-
ragib
#75 Re: DA li je u Diplomi sve?
Ne razumiješ me dovoljno da bi mogla donjeti bilo kakav zaključak.ljubav_aha wrote:ti postavljas savrsene primjere,ntelektulaci sa prodicama,savrsenim zivotima;i takvim stavom negiras vaznost diplome ako isti nemaju porodicu,a mozda nije bio njihov izbor,vec izbor Boga kojem se molis svaki danragib wrote:mislim da se dovoljno dobro ne razumijemo, nisam ja protiv nauke, podržavam svaku osobu koja se skoluje i masu takvih intelektualaca koji su spojili te stvari oni su primjeri kako treba živiti tj učiti u ime Allaha.