DA li je u Diplomi sve?

Rasprave o vjerskim temama.
travar

#51 Re: DA li je u Diplomi sve?

Post by travar »

Na stranu šta danas "diploma" znači, mislim/"znam" da se može naći uspješan balans između grindanja :D za diplomu i društvenog/bračnog života.
Sretno svakome ko doživi starost "nesretan i sa diplomom i doborm platom".
Bo Randy

#52 Re: DA li je u Diplomi sve?

Post by Bo Randy »

Obrazovanje je bitno, diploma ne...barem su nase diplome totalno degradirane..Medjutim, uvijek je bilo ko zna zna, a nacin na koji ce svoje znanje da unovci zavisi samo od nas. Ni Steve Jobs nema diplomu, Ni Bil Gates takodjer nije zavrsio faks, i eto gdje su danas...
_tulumba_

#53 Re: DA li je u Diplomi sve?

Post by _tulumba_ »

Bo Randy wrote:Obrazovanje je bitno, diploma ne...barem su nase diplome totalno degradirane..Medjutim, uvijek je bilo ko zna zna, a nacin na koji ce svoje znanje da unovci zavisi samo od nas. Ni Steve Jobs nema diplomu, Ni Bil Gates takodjer nije zavrsio faks, i eto gdje su danas...
Sve to jest' kako ti kazes..al' napominjati Bil Gates-a kao primjer je nigdje veze :-) Okruzenje u kojem covjek treba da ispolji svoju kreativnost, preduzetništvo je neusporedivo. Uspjeti u BiH i uspjeti u USA ili De nije isto. Primjer obicni, kako ja sa 24 godine da uzmem kredit, imam dobru ideju za bisnis al' nema sanse da dobijem sredstva da pokrenem posao, jedino bubreg da dam pod zalog. Ne kazem da je idealno negdje drugo ali ubjedjenja sam da ako nista, uslovi kreditiranja i mogucnost dolaska do sredstava su drasticno razlicita(da ne idemo u detalje:kolateral, kamatna stopa, grejs periodi, rok otplate bla bla... Al' eto..ni Bil Gates nije imao diplomu.
fatamorgana

#54 Re: DA li je u Diplomi sve?

Post by fatamorgana »

Kud spomenu tulumbe, sad ću morat izać ...
_tulumba_

#55 Re: DA li je u Diplomi sve?

Post by _tulumba_ »

fatamorgana wrote:Kud spomenu tulumbe, sad ću morat izać ...
Za nes' tako dobro i slatko, vrijedi izać' :mrgreen:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#56 Re: DA li je u Diplomi sve?

Post by JoseMujica »

nije sve u diplomi.....sve je u vjeronauci :run:
ragib

#57 Re: DA li je u Diplomi sve?

Post by ragib »

ah prije vise od sedam godina sam otvorio ovu temu :D, sto vrijeme leti a Boga mi i život.
JoseMujica

#58 Re: DA li je u Diplomi sve?

Post by JoseMujica »

ragib wrote:ah prije vise od sedam godina sam otvorio ovu temu :D, sto vrijeme leti a Boga mi i život.
:lol: :lol: :lol: moj vrli Ragibe kako je ono Rambo A. opjevao: Vrijeme leti, život je kratak, guska se peče, meni će batak :D

moderno društvo jeste društvo diploma....skontali su to još davno pametniji od nas ;-)
ljubav_aha

#59 Re: DA li je u Diplomi sve?

Post by ljubav_aha »

JoseMujica wrote:
moderno društvo jeste društvo diploma....skontali su to još davno pametniji od nas ;-)
:thumbup:
ragib

#60 Re: DA li je u Diplomi sve?

Post by ragib »

JoseMujica wrote:
ragib wrote:ah prije vise od sedam godina sam otvorio ovu temu :D, sto vrijeme leti a Boga mi i život.
:lol: :lol: :lol: moj vrli Ragibe kako je ono Rambo A. opjevao: Vrijeme leti, život je kratak, guska se peče, meni će batak :D

kontam upisati doktorski dok skupim love ali opet ne cini me to sretnim. Treba se skolovati ali škola ti ne garantira da ces biti sretan ako duh svoj ne središ pogotovo ne na onom svijetu, ko je procitao makar jednom Kur'an zna o čemu je riječ. Čovjek provede samo kratak vremenski period na ovom svijetu manje od 0,0000000000000001% bez obzira sto nam se čini da ćemo vječno živjeti. Škola je samo pomoćno sredstvo kao i biznis(podrzavam svakoga u ovome) da čovjek lakse podnese ovo putovanje do ahireta. Ali ako sredstvo postane cilj onda je takav čovjek propao. Samo sto ne zna čovjek kako ce ko završiti i za nikoga ne postoji garancija.
ljubav_aha

#61 Re: DA li je u Diplomi sve?

Post by ljubav_aha »

ragib wrote:
JoseMujica wrote:

kontam upisati doktorski dok skupim love ali opet ne cini me to sretnim. Treba se skolovati ali škola ti ne garantira da ces biti sretan ako duh svoj ne središ pogotovo ne na onom svijetu, ko je procitao makar jednom Kur'an zna o čemu je riječ. Čovjek provede samo kratak vremenski period na ovom svijetu manje od 0,0000000000000001% bez obzira sto nam se čini da ćemo vječno živjeti. Škola je samo pomoćno sredstvo kao i biznis(podrzavam svakoga u ovome) da čovjek lakse podnese ovo putovanje do ahireta. Ali ako sredstvo postane cilj onda je takav čovjek propao. Samo sto ne zna čovjek kako ce ko završiti i za nikoga ne postoji garancija.
u SAD je npr,magisterij postao uobicajen,znaci,profesionalna orijetniacija i komepticija u poslovima raste,to je upravo sustina diplomiranja,privatni zivot i duhovna sazrijevanja nisu nikad direktno vezana za komad papira
kojeime

#62 Re: DA li je u Diplomi sve?

Post by kojeime »

.
Last edited by kojeime on 14/05/2011 19:01, edited 1 time in total.
bijela

#63 Re: DA li je u Diplomi sve?

Post by bijela »

uf, što ga i ti nazor izvlačiš zaključke.
ljubav_aha

#64 Re: DA li je u Diplomi sve?

Post by ljubav_aha »

bijela wrote:uf, što ga i ti nazor izvlačiš zaključke.
:thumbup: :lol:

kojeime,dobro je sto si obrisao post,nije uospte imao smisla ;-)
ragib

#65 Re: DA li je u Diplomi sve?

Post by ragib »

[/quote]
kontam upisati doktorski dok skupim love ali opet ne cini me to sretnim. Treba se skolovati ali škola ti ne garantira da ces biti sretan ako duh svoj ne središ pogotovo ne na onom svijetu, ko je procitao makar jednom Kur'an zna o čemu je riječ. Čovjek provede samo kratak vremenski period na ovom svijetu manje od 0,0000000000000001% bez obzira sto nam se čini da ćemo vječno živjeti. Škola je samo pomoćno sredstvo kao i biznis(podrzavam svakoga u ovome) da čovjek lakse podnese ovo putovanje do ahireta. Ali ako sredstvo postane cilj onda je takav čovjek propao. Samo sto ne zna čovjek kako ce ko završiti i za nikoga ne postoji garancija.[/quote]

u SAD je npr,magisterij postao uobicajen,znaci,profesionalna orijetniacija i komepticija u poslovima raste,to je upravo sustina diplomiranja,privatni zivot i duhovna sazrijevanja nisu nikad direktno vezana za komad papira[/quote]
nisam tvrdio da su vezane, samo zastupam misljenje da je sve manje vrijedno u odnosu na suštinu života.
Last edited by ragib on 14/05/2011 20:00, edited 1 time in total.
ljubav_aha

#66 Re: DA li je u Diplomi sve?

Post by ljubav_aha »

ragib wrote: nisam tvrdio da su vezane, samo zastupam misljenje da je sve manje vrijedno u odnosu na suštinu života.

sto je ,u pricnipu,tebi sustina zivota :?:
JoseMujica

#67 Re: DA li je u Diplomi sve?

Post by JoseMujica »

ragibe care, samo ti znaš šta je suština tvog života i drži to za sebe, ako valja tebi ne znači da valja i drugome :D
ragib

#68 Re: DA li je u Diplomi sve?

Post by ragib »

ljubav_aha wrote:
ragib wrote: nisam tvrdio da su vezane, samo zastupam misljenje da je sve manje vrijedno u odnosu na suštinu života.

Spoznaja Stvoritelja Allaha.dz.s., biti duboko u duši i iskreno zadovoljan sa takvom spoznajom. Očima gledati Allahovim nurom koji On spušta....
ljubav_aha

#69 Re: DA li je u Diplomi sve?

Post by ljubav_aha »

ragib wrote:
ljubav_aha wrote:

Spoznaja Stvoritelja Allaha.dz.s., biti duboko u duši i iskreno zadovoljan sa takvom spoznajom. Očima gledati Allahovim nurom koji On spušta....
znam masu intelektualaca koje dilpoima nije sprijecila za isti akt

kakve veze ima diploma sa spomenutom spoznajom,zar ne pise u Kur'an : uci , uci , uci :!: :?:
ragib

#70 Re: DA li je u Diplomi sve?

Post by ragib »

mislim da se dovoljno dobro ne razumijemo, nisam ja protiv nauke, podržavam svaku osobu koja se skoluje i masu takvih intelektualaca koji su spojili te stvari oni su primjeri kako treba živiti tj učiti u ime Allaha.
Last edited by ragib on 14/05/2011 20:31, edited 2 times in total.
nellington

#71 Re: DA li je u Diplomi sve?

Post by nellington »

ljubav_aha wrote:u SAD je npr,magisterij postao uobicajen,znaci,profesionalna orijetniacija i komepticija u poslovima raste,to je upravo sustina diplomiranja,privatni zivot i duhovna sazrijevanja nisu nikad direktno vezana za komad papira
Računaj da i kod nas postaje uobičajen, jer eto, BSc je izjednačen sa nekadašnjom VŠS, pa za iole ozbiljan posao traže MSc.
ljubav_aha

#72 Re: DA li je u Diplomi sve?

Post by ljubav_aha »

nellington wrote:
ljubav_aha wrote:u SAD je npr,magisterij postao uobicajen,znaci,profesionalna orijetniacija i komepticija u poslovima raste,to je upravo sustina diplomiranja,privatni zivot i duhovna sazrijevanja nisu nikad direktno vezana za komad papira
Računaj da i kod nas postaje uobičajen, jer eto, BSc je izjednačen sa nekadašnjom VŠS, pa za iole ozbiljan posao traže MSc.
podrzavam,to je jedini nacin strucnog i usmjernog usarvsavanja :thumbup:
ljubav_aha

#73 Re: DA li je u Diplomi sve?

Post by ljubav_aha »

ragib wrote:mislim da se dovoljno dobro ne razumijemo, nisam ja protiv nauke, podržavam svaku osobu koja se skoluje i masu takvih intelektualaca koji su spojili te stvari oni su primjeri kako treba živiti tj učiti u ime Allaha.
ti postavljas savrsene primjere,ntelektulaci sa prodicama,savrsenim zivotima;i takvim stavom negiras vaznost diplome ako isti nemaju porodicu,a mozda nije bio njihov izbor,vec izbor Boga kojem se molis svaki dan ;-)
_Sarajka

#74 Re: DA li je u Diplomi sve?

Post by _Sarajka »

Meni ona recenica u uvodnom tekstu nema smisla uopste...Zasto da joj uzmu doktorsku diplomu a daju muza ,da bi ona mogla cuti rijec MAMA??Moze ona tu rijec cuti i bez MUZA ,a pride joj ostane i diploma :D
Valjda bi doktorica trebala, znati da uslov za dijete nije muz ili jeste al' ja to ne znam :razz:
ragib

#75 Re: DA li je u Diplomi sve?

Post by ragib »

ljubav_aha wrote:
ragib wrote:mislim da se dovoljno dobro ne razumijemo, nisam ja protiv nauke, podržavam svaku osobu koja se skoluje i masu takvih intelektualaca koji su spojili te stvari oni su primjeri kako treba živiti tj učiti u ime Allaha.
ti postavljas savrsene primjere,ntelektulaci sa prodicama,savrsenim zivotima;i takvim stavom negiras vaznost diplome ako isti nemaju porodicu,a mozda nije bio njihov izbor,vec izbor Boga kojem se molis svaki dan ;-)
Ne razumiješ me dovoljno da bi mogla donjeti bilo kakav zaključak.
Post Reply