yeltito imestaznacisulesavic wrote:admyr karyc?
gdje su najgori konobari?
-
basta sljezove boje
a znaju i seljacki zavrnutiMichun wrote:Ljetostech10 wrote:Meni su ljetos oni u Mishel-u bili vrlo odurniPa kad nisu moj tech
![]()
- Michun
tech10 wrote:Michune, ja sam ti dijasporac, neredovan gost.Michun wrote:Ljetostech10 wrote:Meni su ljetos oni u Mishel-u bili vrlo odurniPa kad nisu moj tech
![]()
Steta, ne uzivas u blagodetima nasih kafica u zimskom periodu kad nemas gdje jaknu okaciti, caj naplacuju ko suho zlato, zadimljeno sve, u vecernjim satima se svi tiskaju...a konobari, da Bog sacuva.
-
sulesavic
Èemu god da se smije¹, sluèajno je ispalo...zena21 wrote:
![]()
![]()
![]()
Nego, da nas ne bi munje pogaðale, da mi malo o konobarima...
Kad naruèujem ne¹to od njih, trudim se da to bude ne¹to jednostavno, pamtljivo... Znaèi, obièna kafa i sl. Ovo je u sluèaju da govorimo o ovim gradskim malim, zadimljenim, ne-mo¾e¹-se-okrenuti-kafanicama-s-minijaturnim-WC-ima-u-kojima-se-s-æeifom-popi¹am-da-izvinite-svuda-po-ploèicama...
Kad je rijaè o elitnim mjestima, u koja se, je li, zalazi jednom u mjesecu ili u godini - tu ne pra¹tam ni najmanju pogre¹ku...
- zena21
sto se tice brzine, najgori su mi oni u WISI... nacekas se pravo, i obavezno nesto zaborave... ako ne platis odmah, moras ih ganjati po pola sata kasnije
u michellu su onako hladni, nema osmjeha, ljubaznosti... neko vec gore rece, isto ko da im nesto trazis iz njihovog dzepa.. jednostavno neljubazni..
u michellu su onako hladni, nema osmjeha, ljubaznosti... neko vec gore rece, isto ko da im nesto trazis iz njihovog dzepa.. jednostavno neljubazni..
- roki
nije fadil.fadil je super bio jedino kad ga naljutis nece te usluziti.inace poletan konobar.ovo je neki novi.imao tri izbrijane ćize na glaviCompos_Sui wrote:Fadil?roki wrote:U AG-u je bio jedan konobar.Mi fino udemo i cekamo jedno pola sata.Kada vidimo da nema fajde cekati zovnemo doticnog i kad narucimo cekamo jos jedno 20 minuta.U zadnje ga vrijeme ne vidam da radi![]()
Kazu da je presao u Barku
-
Leonid Breznjev
najgorshi konobar je @muha!

-
ticoroman
Slažem se sa ovim 100%. Živim vani i kada sam dole budem na području Ilidže, i Brajlović mi je izgledao kao najbolji restoran tu. Ljetos sam međutim imao loše iskustvo i zbog toga više nikada neću ući u taj restoran, i svakome ću savjetovati da izabere neko drugo mjesto. Usluga je, tada bila, dno dna.bice_bice wrote:nije kafana nego zvani restoran.. Brajlovic..
nisam gore i primitivnije usluge u zivotu imao, fakat dno dna..
Naime, otišao sam tamo sa djevojkom i naručili smo neke pileće filete sa prženim krompirom kao prilog i salatom. Nakon prilično dugog čekanja (ok, restoran je bio pun) konobar je servirao hranu, međutim bez krompira (i ako sam ranije jasno naglasio da želim taj prilog, jer nisam bio siguran da li prilog "ulazi" u jelo by default ili se mora posebno naručiti). Kada je konobar opet naišao nakon 10 minuta (pomislio sam da možda kasni prilog ili nešto) upitao za prilog, on je u prolazu rekao da je nestalo/nema krompira i samo prošao dalje. Tu sam počeo kuhati i kada je slijedeći put naišao zaustavio sam ga i (prilično kulturno) pitao zašto nije ranije rekao da nema krompira, i kada su skontali da ga je nestalo zašto nisu pitali da li želim neki drugi prilog jer ipak moraju shvatiti da možda ne želim da jedem piletinu samo sa salatom jer sam ipak u restoranu a ne narodnoj kuhinji.
Idiot je iskolačio oči i sasvim nerazumno rekao "jesi smiješan, frajeru!". Tu sam još više prokuhao i nakom razmjene nekoliko rečenica indirektno sam ga "poslao u pm" i onda mi je servirao (hladan!) krompir ispod sača (nije nas pitao hoćemo li to). Kasnije, nakon što sam vidio da je razgovarao sa onim likom što naplaćuje (valjda gazdom?), nam se papanski izvinuo sa neiskrenim "ama, vi ste uvijek u pravu...".
Uglavnom tamo više nikada ne mislim ući, sve zbog tog jebenog konobara.
Last edited by ticoroman on 12/12/2007 18:19, edited 1 time in total.
- tech10
Steta, hebem se ovdje u tudjini umjesto da se i ja tamo tiskam.Michun wrote:tech10 wrote:Michune, ja sam ti dijasporac, neredovan gost.Michun wrote: LjetosPa kad nisu moj tech
![]()
Steta, ne uzivas u blagodetima nasih kafica u zimskom periodu kad nemas gdje jaknu okaciti, caj naplacuju ko suho zlato, zadimljeno sve, u vecernjim satima se svi tiskaju...a konobari, da Bog sacuva.
Last edited by tech10 on 12/12/2007 17:50, edited 1 time in total.
-
Hendrix
Pošto sam često boravio u kafiću ART kod arhitekture , primjetio sam da su tamo likovi za ludnice zreli. Jednom naručim kafu i zamolim za vodu on meni " sad ću ja šlauf provući...". Dođe za 5 minuta kaže zaboravio šta smo naručili.
Svake sedmice druga budala radi. Opet scena pili mi kafu , subota , i platimo liku po marku za kafe kad nas on zaganja kaže šta se pravite budale vi. Gledam ga ja kakve budale ba? Kaže pa znate da su subotnje cijene danas! Gledam ga ja , reko ti mene zajebavaš , kad fakat donese cjenovnik , subotom i od 16.00 popodne radnim danima kafa 1,50KM. Pa reko otkud ja znam za ovo ne uzimam cjenovnik za kafu običnu , ko da ću ručak od 100KM naručit. I nešto opsova nam , i jaran pođe da ga zaganja , smirili smo situaciju ali je konobar odvratan maksimala bio , kao i većina tamo.
Sada radi cura neka tamo , i ok je pravo , za razliku od bivših kretena što su prohujali kroz lokal.
Svake sedmice druga budala radi. Opet scena pili mi kafu , subota , i platimo liku po marku za kafe kad nas on zaganja kaže šta se pravite budale vi. Gledam ga ja kakve budale ba? Kaže pa znate da su subotnje cijene danas! Gledam ga ja , reko ti mene zajebavaš , kad fakat donese cjenovnik , subotom i od 16.00 popodne radnim danima kafa 1,50KM. Pa reko otkud ja znam za ovo ne uzimam cjenovnik za kafu običnu , ko da ću ručak od 100KM naručit. I nešto opsova nam , i jaran pođe da ga zaganja , smirili smo situaciju ali je konobar odvratan maksimala bio , kao i većina tamo.
Sada radi cura neka tamo , i ok je pravo , za razliku od bivših kretena što su prohujali kroz lokal.
- roki
djevojka koja radi u artu je sasvim OK.Prava raja a i slatkica.mnogi joj se onako usput nabacujuHendrix wrote:Pošto sam često boravio u kafiću ART kod arhitekture , primjetio sam da su tamo likovi za ludnice zreli. Jednom naručim kafu i zamolim za vodu on meni " sad ću ja šlauf provući...". Dođe za 5 minuta kaže zaboravio šta smo naručili.
-
bice_bice
nije lak posao? sta to treba da znaci? da mu to daje za pravo da bude neprijatan i sta sve ne? kako onda prijatelj moj sluzi po citav dan, ja mu ko pokusam nesto pomoci, i nikog krivo da pogleda, kamo li bilo sta drugo kako ljudi ovdje opisuju?Dena wrote:Taman sam krenula da kazem da samo tersate i ne znate nista fino reci i onda procitam ovo i sjetim se onog Cele iz Brajlovica!!bice_bice wrote:nije kafana nego zvani restoran.. Brajlovic..
nisam gore i primitivnije usluge u zivotu imao, fakat dno dna..
Ma njemu treba posebnu temu otvoriti....koliko ga cekas, koliko pije i kako na oci gostiju krade! Fuj!
Ostalim konobarima moj respect. Nije to lak posao
uz svo duzno postovanje, al ja mislim da je do covjekovog karaktera i volje za poslom jal baksisom..
-
Wednesday
mislim da ye ubyedljivo naygori konobar onay stari iz bill gatesa. ako mu se ne svidjas facom, nece ni da te usluzi, a ako se udostoyi, to je tolika cast da se podrazumyeva da ce ti doniyeti sta on zeli. naravno nemas prava na prigovor. yednom ye moyim priyatelyima naplatio palacinke koye nisu narucili, a onda ih je istyerao iz piceriye kada su se probali pozaliti.
nikad vise tamo!
YA
nikad vise tamo!
YA
-
Wednesday
meni se neki kreten gore proljetos kreno nabacivat. ojjjj, seljaka veceg u zivotu nisam vidila, kad sam ga kulturno odjebala, kreno psovat, vrijedjat.. jedva ziva izasla. od tad nisam ni usla.Hendrix wrote:Pošto sam često boravio u kafiću ART kod arhitekture , primjetio sam da su tamo likovi za ludnice zreli. Jednom naručim kafu i zamolim za vodu on meni " sad ću ja šlauf provući...". Dođe za 5 minuta kaže zaboravio šta smo naručili.
- Lady Saray
samo krenes iz "lokala"... sami trce za tobomzena21 wrote:sto se tice brzine, najgori su mi oni u WISI... nacekas se pravo, i obavezno nesto zaborave... ako ne platis odmah, moras ih ganjati po pola sata kasnije