Serija : Vratice se rode

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

LongDong

#51 Re: Serija : Vratice se rode

Post by LongDong »

sffovac wrote:eto da se natjeram veceras, posto sam ostao prilicno razocaran epizodom LZN, a odavno ih nisam gledao, po prvi put pogledah i 'vratice se rode'
i nakon silne prasine, meni nako, mlako, nista specijalna prica
jedino sto mi se svidjla je losina zika :thumbup:
Buraz kasnis ga mjesecima i na kraju taj comment. To je ono standarno, nemam pojma o cemu se radi ali cu iznijeti svoje misljenje( za koje mislim da je ispravno). Imas tu linkove, poskidaj, odgledaj... pa onda da pricamo :wink:
stulic

#52 Re: Serija : Vratice se rode

Post by stulic »

Jel ima ko da komentira o zavrsetku serije?
Ja sam jedan od onih sto su pogledali svih 24 epizode u roku od dva dana, zaljubio se i nema stajanja...

Za mene je ovo daleko najbolja serije snimljena na nasim prostorima, dzaba svi prosjaci i sinovi, dzaba sivi dom, dzaba lzn, dzaba bolji zivot, dzaba velo misto... Iz ovog zanra Rodama nema premca, ne samo po prici nego pogotovo po kvalitetu glume. Gotovo savrseno za nase pojmove.

Sta ce biti sa onim strudlama sa makom, zasto je debil bas njemu u bolnicu odnio bombu?

Ekser i Svabo odlaze u Barandu dok se Dule sprema za mnogo vece igre...

Vraca se Jagoda...

Ima li gdje leak da se skine to finale ili bas moramo cekati 6, juni?
omar little

#53 Re: Serija : Vratice se rode

Post by omar little »

stulic wrote:Jel ima ko da komentira o zavrsetku serije?
Ja sam jedan od onih sto su pogledali svih 24 epizode u roku od dva dana, zaljubio se i nema stajanja...

Za mene je ovo daleko najbolja serije snimljena na nasim prostorima, dzaba svi prosjaci i sinovi, dzaba sivi dom, dzaba lzn, dzaba bolji zivot, dzaba velo misto... Iz ovog zanra Rodama nema premca, ne samo po prici nego pogotovo po kvalitetu glume. Gotovo savrseno za nase pojmove.

Sta ce biti sa onim strudlama sa makom, zasto je debil bas njemu u bolnicu odnio bombu?

Vraca se Jagoda...

Ja gledam tu seriju, ali iskreno receno, ne vidim nista izuzetno. Ne kazem da ne valja ali da je vrhunac, meni bas i nije. Produkcijski i glumacki jeste vrlo dobro uradjena, posebno za "nase" prostore, ali tematski mi bas i nije sjela. Nakon prvih par epizoda sam mislila da ce se razviti slojevite i kompleksne teme i poruke, filozofija, o drustvu, politickoj, ekonomskoj i situaciji, no medjutim nismo dobili nista vise od onog sto je vec prije uradjeno i vidjeno. Prica im se gubila (ne mislim na sporost, ja sporost volim posebno ako se kroz nju kreira temelj za sljedece dogadjaje) i postala cisti punjac vremena. Nekoliko epizoda mi se cinilo da snimaju cisto zato da popune vrijeme. Prica je isla nigdje, nije bila vezana sa prijasnjim niti buducim dogadjajima na prirodan nacin, nije doprinosila razvoju likova i njihovih karaktera, i izgledala je sklepano. Zanimljivo je gledati seriju i ocekivati iducu epizodu da bi vidjeli sta ce dalje biti i kako ce kreatori pristupiti zapletu, ali je meni vaznija mjera kvalitete ono sto se pricom zeli reci. Mogli su malo smanjiti stereotipe, u, recimo, slucaju Duleta vec izlizane, i iskoristiti nevjerojatan glumacki potencijal za malo slozenije i interesantnije likove.
No, da se osvrnem na tvoja pitanja, mislis li da ce se sve zavrsiti jednim velikim sretnim krajem? Svi "losi" likovi ce dobiti svoje, svi "dobri" svoje i Baranda ce na kraju biti mjesto srece, veselja i idilicnog zivota obitelji Svabic i njenih prijatelja? Ja iskreno vise volim realnije, pa samim tim, i tragicnije zavrsetke.
Miki123

#54 Re: Serija : Vratice se rode

Post by Miki123 »

stulic wrote:Jel ima ko da komentira o zavrsetku serije?

Vraca se Jagoda...

A spoiler alert za one koji nisu gledali :x ??
ranger

#55 Re: Serija : Vratice se rode

Post by ranger »

ej ljudi jel se meni ucinilo il veceras nije bilo roda na Novoj TV?!!?
Sta je u pitanju jel neko zna? Ja se namjestio, repetiro daljinski i cekam.. a ono corak... bio onaj film goli pistolj!?!? wtf?
Nije valjda, ne daj Boze, da se nece vise prikazivati???
stulic

#56 Re: Serija : Vratice se rode

Post by stulic »

B92 prikazuje zadnju epizodu tek sutra, imali su sedmicu pauze u kojoj su ponovljene sve dosadasnje epizode cini mi se.

Uglavnom mislim da nece biti na novoj prije iduce srijede, neznam dokle je Nova stigla ali nadam se da znas da je 25. epizoda zadnja.
doktor78

#57 Re: Serija : Vratice se rode

Post by doktor78 »

ranger wrote:ej ljudi jel se meni ucinilo il veceras nije bilo roda na Novoj TV?!!?
Sta je u pitanju jel neko zna? Ja se namjestio, repetiro daljinski i cekam.. a ono corak... bio onaj film goli pistolj!?!? wtf?
Nije valjda, ne daj Boze, da se nece vise prikazivati???
Mislim da prave pauzu do jeseni
stulic

#58 Re: Serija : Vratice se rode

Post by stulic »

hajd svaka cast i ja (i mnogobrojni poznanici i rodbina) jedva cekam :D
zvrkavac

#59 Re: Serija : Vratice se rode

Post by zvrkavac »

sta ima imali 25-te :)
stulic

#60 Re: Serija : Vratice se rode

Post by stulic »

Stvarno bre, mozda je prije nadjem na uznetu ha?
stulic

#61 Re: Serija : Vratice se rode

Post by stulic »

A jest brz ovaj sijetlas, ja vec odgledao finale.
stulic

#62 Re: Serija : Vratice se rode

Post by stulic »

Nebih da pokvarim nikom ko nije gledao ali malo mi je "too cheesy" ovo finale. Jest da sam ocekivao totalni happyend ali ovo mi je malo pretjerano. Osim toga ne vidjeh bake Ruze nigdje, kao da je umrla izmedju dvije epizode...
Sve u svemu na kraju ipak nemam puno zamjerki i mogu samo ponoviti da je ovo bila najbolja serija ikad snimljena u ex yu.
neocekivana_sila

#63 Re: Serija : Vratice se rode

Post by neocekivana_sila »

can't wait to see..

hvala ljudi za link.
Ima li negdje kupiti sve sprženo..
ranger

#64 Re: Serija : Vratice se rode

Post by ranger »

Ima ako si u Sarajevu!
Ja sam jednom vidio na onoj pijaci na Pofalicima preko puta Mercatora...
Saian

#65 Re: Serija : Vratice se rode

Post by Saian »

Alert moguci spoiler!

e jebi ga baki, prvi dio bi i Tarantina, u puknutim kesicama paradajz-sosa, postidio, a onda je scenaristu preuzela neka masu pozitivna sativa i ispalo da je diler, okorjeli kriminalac i chovjek slabih principa sve to postao samo zbog neuzvrachenog prijateljstva i istanchanog emocionalnog senzibiliteta, pa jebiga baki, od tog momenta haze scenaristu vodi u neki vojvodjanski poljoprivredni El Dorado, panonski Canaan, gdje sve dase na kraju osvoje curu plodnu poput zemlje barandske, plauzibilan nastavak po meni bi bio da se dio imanja onim blatom pognoji i da to bude njiva za kultivaciju organa i ekstremiteta (prstiju, ruku, nogu, custom made kita ... ) out-of-the-box spremnih za transplantaciju, ja predlazhem to kao sljedeci corporate step, eh da, ako ko zna o kojoj se sativi radi neka ne preza da podijeli to sa mnom pa da se i ja malo bacim na poljoprivredu i prichanje s biljkama
omar little

#66 Re: Serija : Vratice se rode

Post by omar little »

Jedna komsinica moje rahmetli nane je znala reci : Usra tuka pritku.

@sajo, meni sve ono bas i ne lici kao ishod scentaristickog konzumiranja prirodnih materija. Gledajuci rezultat, ja bih prije rekla da se scenarista igrao sa nekom od man-made substanci, moRe recimo bit' Lysergsäurediäthylamid, pa se sav izgubio u vremenu i prostoru i u zanosu natipkao to sto je natipkao...
Saian

#67 Re: Serija : Vratice se rode

Post by Saian »

ma joj omare sta god da je, loshe mu je sjelo :D kako ono djelo, konac, kua, palac :D
klixober

#68 Re: Serija : Vratice se rode

Post by klixober »

:lol:
Srušio se vojni avion u Barandi
SveVesti.com Blic 21.05.2008 12:56

Vojni avion srušio se danas u Barandi, na putu ka Opovu, javila je Televizija B92. Prema izjavama očevidaca, pilot aviona se katapultirao, dodaje B92. Ministarstvo odbrane je nezvanično potvrdilo za Televiziju B92 da se danas srušio vojni avion.

Avion Vazduhoplovstva Vojske Srbije "Orao J-22" srušio se oko 11 časova u blizini Zrenjanina. Avion se srušio kod sela Baranda, 50-ak kilometara severoistočno od Beograda, rečeo je u Direktoratu civilnog vazduhoplovstva. Pilot aviona major T. J. spasao se katapultiranjem, a povrede koje je zadobio prilikom iskakanja nisu opasne po život.

Pretpostavlja se da je pilot primetio da je došlo do nekih tehničkih neispravnosti na letelici i da je zato odlučio da se katapultiranjem - automatskim napuštanjem aviona uz pomoć padobrana - spasi.
U Ministarstvu odbrane najavili su i da će zvanično saopštenje o uzrocima pada aviona "Orao", inače jednoseda, izdati tokom dana.
"Orao" koji se srušio bio je u sastavu 241. eskadrile 98. avijacijske baze, smeštene u Lađevcima kod Kraljeva.
Vojska Srbije u sastavu Vazduhoplovstva imala je 33 orla, od toga 16 borbenih jednosedih jurišnih verzija J-22, što je i verzija koja se srušila.
Gotovo svi avioni u operativnoj upotrebi nalaze se u sastavu 98.
avijacijske baze u Kraljevu. Jurišne i nastavne verzija tog aviona, zajedno sa dva aviona G-4 Supergaleb, čine 241. lovačko-bombardersku avijacijsku eskadrilu.
U sastavu 2. izviđačkog avijacijskog odeljenja 98. avio baze nalazi se osam jednosedih i dva dvoseda izviđača.
Jedan J-22 leti u sastavu Sektora za letnja ispitivanja (bivši VOC) Tehničko-opitnog centra u 204. avio bazi u Batajnici.
http://www.svevesti.com/?l=sr&a=75441
neocekivana_sila

#69 Re: Serija : Vratice se rode

rasplakaše me..

sve pohvale.
in33sa

#70 Re: Serija : Vratice se rode

Post by in33sa »

stulic wrote:Nebih da pokvarim nikom ko nije gledao ali malo mi je "too cheesy" ovo finale. Jest da sam ocekivao totalni happyend ali ovo mi je malo pretjerano. Osim toga ne vidjeh bake Ruze nigdje, kao da je umrla izmedju dvije epizode...
Sve u svemu na kraju ipak nemam puno zamjerki i mogu samo ponoviti da je ovo bila najbolja serija ikad snimljena u ex yu.
Ako si gledao 24 (predzadnju) epizodu, vidio si kad je rekla "dosla sam u Barandu da umrem", i na kraju ode na Tozin grob i umre tamo, dok traje odjavna spica.
stulic

#71 Re: Serija : Vratice se rode

Post by stulic »

^ Vidis to mi je promaklo, thx.
neocekivana_sila

#72 Re: Serija : Vratice se rode

štuliću, koncentriši se
nautilius

#73 Re: Serija : Vratice se rode

Post by nautilius »

pozdrav. meni serija extra pravo. ja jos cekam petkove na ftv da gledam. ko nekad tln sto sam cekao :)
jedno tehnicko pitanjce: kako se gledaju ove epizode za download sto zavrsavaju sa avi.001,002 itd? kad rename u .avi nesto nece.ima li neka magija?
nautilius

#74 Re: Serija : Vratice se rode

Post by nautilius »

ekselent. mucos grasia saian!
doktor78

#75 Re: Serija : Vratice se rode

Post by doktor78 »

Ima li negdje kod nas da se kupe originalni DVD-ovi sa ovom serijom? Znam da su se u Srbiji prodavali, ali kod nas?
Post Reply