A kad se sjetim idiota samo , kaže šta to vi učite toliko tamo jebo vas to , i na kraju kuće praviš od betona običnog to zna svako... i šta da kretenu čovjek kaže , domet mozga mu u granici mjesne zajednice.
Ali eto položih ja od ljutnje.
pravomamica papucarka wrote:hos da te ja razljutimUmjetnik a wrote:corto malteze wrote:laže te ovaj da učiš punog stomaka. to nema veze. čovjek čak puno bolje uči dok je polugladan nego sit.
kad se najedeš želudac ti radi punim. logično je da tada mozak sporije radi.
Drugo ako si pod presingom za učit evo ti par savjeta:
ne jesti meso i proteinske namirnice tik prije učenja. Mozgu treba glukoza. Nju tijelo najlakše razradi iz ugljikohidrata tipa krompir i sl. namirnice bogate ugljikohidratima. Proteinske namirnice dugo se razrađuju a iz njih se malo glukoze dobije.
Kolač prije ili tijekom učenja ili čokolada uz neki voćni sok ti je idealna kombinacija.
E sad ključni problem kod tebe je vjerojatno manjak koncetracije povezan sa nemotivacijom. Za motivaciju ćeš se morat sam pobrinuti. Najbolji način je recimo da ti curu pokupi neki lik kojeg inače mrziš a koji je netom završio faks i od starog dobio nova kola. Mržnja djeluje ko jak stimulans
A što se tiče koncetracije meni je pomogla Guarana . To su ti tablete koje nisu skupe imaš ih kupit u svakom DM-u koštaju oko 5 maraka.
najbolje učim kad sam ljut
a sada mi je najeći problem to što nemam motivacije kod nekih predmeta![]()
![]()
sta studiras???
Hendrix wrote:Mene je jedan jaran nesvjesno natjero da naučim jedan težak predmet tako što mi je počeo omalovažavati fax , kao on bi građevinu završio kad god hoće samo nema vremena , te jebote to opet ja znam ko i ti , šta vi 5 godina učite a zidar zida kuće opet ... ja se raspizdio i kad sam kući došo od muke naučim odvratan predmet i položim. Ljutnja djeluje.![]()
A kad se sjetim idiota samo , kaže šta to vi učite toliko tamo jebo vas to , i na kraju kuće praviš od betona običnog to zna svako... i šta da kretenu čovjek kaže , domet mozga mu u granici mjesne zajednice.
Ali eto položih ja od ljutnje.
pa skoncentrisi seUmjetnik a wrote:
pravo
p.s.
čitajući vaše komentare, shvatio sam neke stvari, ali i neke mane, npr. kad učim uvijek mi počnu misli letat negdje drugo, pitam se kako to da riješim
meni je jedini lijek da odem na mjesto gdje znam da nema interneta, novina, i slicnih stvari koje me mogu dekoncentrisati.Umjetnik a wrote:je li imate neke svoje metode, neke svoje tajne i tako to
kako se skoncentrisati na učenje, kako više zapamtiti
kako vi djelujete kad vidite debele knjige, koje morate većinom znati
je li može iko pomoći
Umjetnik a wrote: pravo
p.s.
čitajući vaše komentare, shvatio sam neke stvari, ali i neke mane, npr. kad učim uvijek mi počnu misli letat negdje drugo, pitam se kako to da riješim
Bolje ti je dipl.forumaš, nego dipl. pravnikpitt wrote:ma jok:D okani se skole....forumska diploma je najbolja
:D
Gdje se ima nabaviti taj Efedrin/Efedrin-HCl kod nas? Za piracetam sam čuo i "preporučen" mi je, mana mu je što sporo djeluje. - prođe pola semestra dok počneš "ubirati plodove"2407 wrote: Nesto sto mi je najbolje pomoglo pri ucenju je bio Efedrin Hcl(otkrio sam savim slucajno da je odlican za ucenje uzimajuci ga dok sam trenirao). Da sada ne razglabam previse o Efedrinu jer o njemu imate tone i tone tekstova na internetu na svim jezicima. Uglavnom supstanca se smatra ilegalnom u vecini zemalja, ali je dokazano da potpuno zdravoj osobi u razumnim kolicinama apsolutno ne skodi, dok bi ju osobe s srcanim problemima trebale izbjegavati.Po dejstvu, efedrin ima slicno dejstvo kao amfetamin ali on za razliku od amfetamina ne skodi CNS-u.
Sto se tice mene i ucenja efedrin je djelovao fantasticno. Povecao mi je volju i zainteresovanost za ucenjem za 1000%, na efedrinu sam mogao da ucim po 6-7h sa samo jednom pauzom od 15min, bez da mi ijednom misao pobjegne od onoga sto ucim. itd. itd. itd. Uglavnom fantasticna stvar za ucenje. Sto se mene tice.
Probavao sam i ja da završim kurs brzog čitanja, doduše programska verzija ali nedostatak discipline me spriječio u tomee tako (skoro) ja citam knjige...
za recimo knjigu od 500 stranica (ne roman, ne poeziju, nego recimo racunovodstvo) meni treba oko 2-2.5 sata...
fazon je da se ne cita rijec po rijec nego da se cita citava stranica odjedanput...
ja sam kao dijete ucila i opet na kraju bih stavi knjigu pod jastuk, a mislila sam da sam dobijala super ocjene zahvaljujuci jastuku.Rambo-Amadeus wrote:Primjenis stari narodni lijek: fino brate knjigu pod jastuk i ujutro kad ustanes sve u glavi![]()
pa i jesi, nemoj mislit da nisi, nije to narod dzaba skont'ocHupjahalic@ wrote:ja sam kao dijete ucila i opet na kraju bih stavi knjigu pod jastuk, a mislila sam da sam dobijala super ocjene zahvaljujuci jastuku.Rambo-Amadeus wrote:Primjenis stari narodni lijek: fino brate knjigu pod jastuk i ujutro kad ustanes sve u glavi![]()
![]()
![]()
eh... to vazi do srednje, a od srednje se onda umjesto jastuka koristi knjiga ispod glave.Rambo-Amadeus wrote:pa i jesi, nemoj mislit da nisi, nije to narod dzaba skont'ocHupjahalic@ wrote:ja sam kao dijete ucila i opet na kraju bih stavi knjigu pod jastuk, a mislila sam da sam dobijala super ocjene zahvaljujuci jastuku.Rambo-Amadeus wrote:Primjenis stari narodni lijek: fino brate knjigu pod jastuk i ujutro kad ustanes sve u glavi![]()
![]()
![]()
jastuk je zakon
kad smo vec kod jastuka, milion puta sam sa tugom kostatovao (s tugom zbog neizvodljivosti) da bih najvise volio kad bi mi neko placao da spavam i to po satu...kakav Gates kol'ko bi ja im'o...cHupjahalic@ wrote:eh... to vazi do srednje, a od srednje se onda umjesto jastuka koristi knjiga ispod glave.Rambo-Amadeus wrote:pa i jesi, nemoj mislit da nisi, nije to narod dzaba skont'ocHupjahalic@ wrote: ja sam kao dijete ucila i opet na kraju bih stavi knjigu pod jastuk, a mislila sam da sam dobijala super ocjene zahvaljujuci jastuku.![]()
![]()
jastuk je zakon
![]()
![]()
![]()
kazu da je to radi zracenja slova, brze probija u glavu.
citaj naglas i skoncentrisi se na izgovorUmjetnik a wrote:pravomamica papucarka wrote:hos da te ja razljutimUmjetnik a wrote:
najbolje učim kad sam ljut
a sada mi je najeći problem to što nemam motivacije kod nekih predmeta![]()
![]()
sta studiras???
p.s.
cHupjahalic@ wrote:prije par godina sam bila puno vise motivisana da sjednem i citam pred ispit, a sad se tjeram i tjeram.i kad se priblizi ispit ja usisavam, perem prozore - nikad mi stan ne blista kao tada.
![]()
![]()
a da ne pricam o reklamama na TV-u, tad mi sve bude zanimljivo.![]()
mene najvise "motivise" (citaj tjera) nedostatak vremena... kad dodje 5 do 10 znam da me nema ako to ne uspijem...
prije sam se sama lijepila uz skolske knjige, sad me ni Bog ne moze natjerati.![]()
![]()
![]()
cudno, najmanji problem je procitati knjige koje nemaju veze sa fax-om. tad buljim dok sve ne procitam.
a kad se ispiti priblizavaju stalno mi sespava.
![]()
pa da... 2002-e kada sam upisala fakultet bila sam uzasnuta cinjenicom da ja sad moram opet uciti...a zaboravila kako sam to radila u srednjoj...i onda slucajno..na poslu...citala jedan dokument nagkas dok je kolegica radila ispravke na drugoj verziji i nakon sat vremena skontntala da sam naucila sve sto sam procitala i da to znam interpretirati...i tako ja otkrih nacin...medjutim...nisam ga koristila zadnje dvije godine...izgleda da cu morati sad za ovaj jedan sto je ostaoĆelava cura wrote:ovo stvarno fercera...pocnes slusati sam sebei misli ne lutaju
ima nas jos koji bi rusili sve Ginesove rekorde za to.Rambo-Amadeus wrote:kad smo vec kod jastuka, milion puta sam sa tugom kostatovao (s tugom zbog neizvodljivosti) da bih najvise volio kad bi mi neko placao da spavam i to po satu...kakav Gates kol'ko bi ja im'o...cHupjahalic@ wrote:eh... to vazi do srednje, a od srednje se onda umjesto jastuka koristi knjiga ispod glave.Rambo-Amadeus wrote: pa i jesi, nemoj mislit da nisi, nije to narod dzaba skont'ojastuk je zakon
![]()
![]()
![]()
kazu da je to radi zracenja slova, brze probija u glavu.![]()