Prije ovoga su se pojavile teze da su Bosnjaci Iliri. Piramida, brodovi koji su nadjeni na Hutovom Blatu.
E sad povezi!
Gdje mogu Bosnjaci da ne budu islamizirani srbi. Necemo se mi njih tek tako otarasiti!
Draga moja,Moj dolazak na ovaj forum je želja da se uverim da li je ipak nešto od dijaloga moguće zbog mene i moje dece. Do sada nisam ohrabrena. Mislila sam jesenas da dođem u posetu pomenutim rođacima pa sam ipak odustala. Tako i drugi koje znam iz godine u godinu odlažu svoju želju da dođu.
ja, ja, a ono kad ste bacali srsku nejac lavovima u pionirskoj ? ha ? sta je za to ?foo-doo wrote:Draga moja,Moj dolazak na ovaj forum je želja da se uverim da li je ipak nešto od dijaloga moguće zbog mene i moje dece. Do sada nisam ohrabrena. Mislila sam jesenas da dođem u posetu pomenutim rođacima pa sam ipak odustala. Tako i drugi koje znam iz godine u godinu odlažu svoju želju da dođu.
što se tiče tvog dolaska u SA, molim te nemoj.
Meni je stvarno preko glave vama se preko Drine dokazivati i pravdati. Dosta mi je ubjeđivati se sa vama da ovdje ima ili nema dijaloga, ima ili nema Srba u gradu i slične stvari. Za vas je što se mene tiče Bosna druga zemlja, nema više bratstva i jedinstva, upamtite to. Dođite na skijanje i ćevape ko turisti, ali ako tražite neko druženje dalje od nas.
Tako i ti kao i durgi odlažite svoju želju, pravo da ti kažem nemamo ni mi želju da vas gledamo. "Da ti rokne samo jedna, sve bi ti se kazalo" zašto i mi nemamo želju da vidimo tebe. Poslije 10000 ubijenih građana Sarajava od toga preko 1500 djece, ti još uvijek polaziš iz istih predratnih postavki naših odnosa!
foo-doo wrote:Draga moja,Moj dolazak na ovaj forum je želja da se uverim da li je ipak nešto od dijaloga moguće zbog mene i moje dece. Do sada nisam ohrabrena. Mislila sam jesenas da dođem u posetu pomenutim rođacima pa sam ipak odustala. Tako i drugi koje znam iz godine u godinu odlažu svoju želju da dođu.
što se tiče tvog dolaska u SA, molim te nemoj.
Meni je stvarno preko glave vama se preko Drine dokazivati i pravdati. Dosta mi je ubjeđivati se sa vama da ovdje ima ili nema dijaloga, ima ili nema Srba u gradu i slične stvari. Za vas je što se mene tiče Bosna druga zemlja, nema više bratstva i jedinstva, upamtite to. Dođite na skijanje i ćevape ko turisti, ali ako tražite neko druženje dalje od nas.
Tako i ti kao i durgi odlažite svoju želju, pravo da ti kažem nemamo ni mi želju da vas gledamo. "Da ti rokne samo jedna, sve bi ti se kazalo" zašto i mi nemamo želju da vidimo tebe. Poslije 10000 ubijenih građana Sarajava od toga preko 1500 djece, ti još uvijek polaziš iz istih predratnih postavki naših odnosa!
Poenta je u tome da ti od jedne kritike stvoris kako ama bas nista srpsko ne prihvata. Kada budes prestajala da razmisljas na takav nacin izaci ces iz svog ogranicenja!simi5 wrote:Vas nekoliko ovde ste reagovali u smislu da postoje predubeđenja i to se slažem.
Postoje neki ljudi u Srbiji, uglavnom vrlo mladi, koji zamišljaju kako Ferhadijom jurca grupa vehabija u kratkim pantalonama, sa bradama, bosonogi i pikaju fudbal glavom nekog nesretnog Srbina odrubljenom pre par minuta.
Isto tako postoje mađu vama, a to se na forumu vidi, oni koji zamišljaju kako ispres SANU na sred Knez Mihajlove stoji oltar sa slikama Karadžića, Mladića i Šešelja. Kako ispred tog oltara kade sam patriarh i svi episkopi. Kako prolaznici padaju na kolena, celivaju slike, ostavljaju sve što imaju u novčaniku za prilog. A iz akademije izlaze đakoni sa naramcima indoktrinirajućih knjiga i daruju priložnike.
Setimo se 44. i 45. godine Amerikanci svojim bombarderima srušili su skoro celu Nemačku, a samo 10 godina posle toga održavali su vazdušni most za Berlin. Svima je dozvoljeno da se promene: i Nemcima i Amerikancima i Rusima i Kinezima. Samo Srbima nije dozvoljeno ni da se promene, ni da u bilo čemu budu u pravu, a pogotovo ne da budu iskreni.
Po nekad ovde odreagujem na nebuloze koje neinformisani i skeptični ljudi ispričaju. U Srbiji se ne sanja rat, ljudi žive skromno i brinu svoje brige, deca se igraju Harija Potera i Matriksa a ne rata. Studenti rade kolokviume i spremaju ispite. I šta god o tome neko mislio dok god budem na ovom forumu reagovaću svaki put kad se ta slika pretvori u zlonamernu karikaturu.
Svima koji mogu da me prihvate kao dobronamernu osobu srdačan pozdrav i puno poštovanje.
Svaki srbin treba da se zamisli nad jednom cinjenicom, a to je da je srpski fasizam pretvoren u drzavnu instituciju i da svi rezimi koji dolaze i odlaze stoje na tom programu, na ideji Velike Srbije.simi5 wrote:Vas nekoliko ovde ste reagovali u smislu da postoje predubeđenja i to se slažem.
Postoje neki ljudi u Srbiji, uglavnom vrlo mladi, koji zamišljaju kako Ferhadijom jurca grupa vehabija u kratkim pantalonama, sa bradama, bosonogi i pikaju fudbal glavom nekog nesretnog Srbina odrubljenom pre par minuta.
Isto tako postoje mađu vama, a to se na forumu vidi, oni koji zamišljaju kako ispres SANU na sred Knez Mihajlove stoji oltar sa slikama Karadžića, Mladića i Šešelja. Kako ispred tog oltara kade sam patriarh i svi episkopi. Kako prolaznici padaju na kolena, celivaju slike, ostavljaju sve što imaju u novčaniku za prilog. A iz akademije izlaze đakoni sa naramcima indoktrinirajućih knjiga i daruju priložnike.
Setimo se 44. i 45. godine Amerikanci svojim bombarderima srušili su skoro celu Nemačku, a samo 10 godina posle toga održavali su vazdušni most za Berlin. Svima je dozvoljeno da se promene: i Nemcima i Amerikancima i Rusima i Kinezima. Samo Srbima nije dozvoljeno ni da se promene, ni da u bilo čemu budu u pravu, a pogotovo ne da budu iskreni.
Po nekad ovde odreagujem na nebuloze koje neinformisani i skeptični ljudi ispričaju. U Srbiji se ne sanja rat, ljudi žive skromno i brinu svoje brige, deca se igraju Harija Potera i Matriksa a ne rata. Studenti rade kolokviume i spremaju ispite. I šta god o tome neko mislio dok god budem na ovom forumu reagovaću svaki put kad se ta slika pretvori u zlonamernu karikaturu.
Svima koji mogu da me prihvate kao dobronamernu osobu srdačan pozdrav i puno poštovanje.
[/quote]Znaš dragi, ovo dragi nije cinizam nego iskrena simpatija zbog nekih tvojih ranijih postova, u Sarajevu je 91. bilo 23-oje mojih bliskih rođaka u sve tri konfesije. Svi su ostali unutra i svako od njih se borio kako god je mogao da opstane i sačuva čovečnost u sebi i oko sebe. Samo troje najdivnijih i najhrabrijih su tamo i danas. Ostali su prodali stanove i otišli ne u Srbiju nego u Britaniju, SAD, Kanadu, ali tek posle rata. Zašto nisu ostali u Sarajevu?
Znam mnoge iz Srbije koji su u tim ratnim godinama ne malo činili protiv rata ali danas su svi opljunuti kao četnici. Preko Drine ne vide se razlike. Bila sam u BiH 2002, u Mostaru i Sarajevu. Niko me nije video drugačije nago kao kurjaka, niko nije ni pokušao da me vidi. Mnoga deca i mladi bi rado došli u BiH da se uvere svojim očima, da pokažu da su svesni i da su protiv onoga što se dešavalo. Da pokušaju da stave tačku. Ali kako ih ohrabruju građani BiH? Etiketama, optužbama, jednostranostima? Da li je iko na izvinjenje Borisa Tadića rekao i možda bih voleo da ovo bude prvi korak u pomirenju? Ne nego evo licemera da nas slaže. I uvek, šta god se uradi dobro to je odbijeno, ali kad neki idiot uradi nešto pogrešno to se stavi pod lupu i upotrebi za dohranjivanje straha mržnje i prezira.
Moj dolazak na ovaj forum je želja da se uverim da li je ipak nešto od dijaloga moguće zbog mene i moje dece. Do sada nisam ohrabrena. Mislila sam jesenas da dođem u posetu pomenutim rođacima pa sam ipak odustala. Tako i drugi koje znam iz godine u godinu odlažu svoju želju da dođu.
Divim se kako su Bošnjaci uspeli da ne napadaju više Hrvate čim se negde pojave, da im ne lepe etikete i pored krvi koja je pala, a žalosti me kako su danas još dalje od dijaloga sa Srbima.
Draga Simi, ti mladi ljudi o kojima pričaš su četnici čiji su roditelji ih uz gusle odgojili da tako razmišljaju. Inače ta priča o fudbalu ljudskim glavama je nastala u Foči 92 od strane starije rodbine tih mladih ljudi.Postoje neki ljudi u Srbiji, uglavnom vrlo mladi, koji zamišljaju kako Ferhadijom jurca grupa vehabija u kratkim pantalonama, sa bradama, bosonogi i pikaju fudbal glavom nekog nesretnog Srbina odrubljenom pre par minuta.