Da li kitite jelku za Novu?
-
harka
i ja posjecujem prijatelje,komsije koji slave druge praznikesimi5 wrote:Stavim nekoliko grana da mi lepo miriše. Inače volim svaki praznik u svakoj veri jer su praznici vezani za univerzalne ljudske vrednosti. Rado posećujem prijatelje koji slave druge praznike i žao mi je onih koji su tako skučeni da sebi uskraćuju radost.
uvijek sam to radila a i u buduce cu,ali
kod svoje kuce ne slavim njihove nego svoje
praznike i oni meni dodju za moj praznik.
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
Ma ne prepucava se bona Tempo ovdje niko. Treba unijeti vise svjetla u nase zivote, ... neka svjetala, pa makar i po ormaru. Treba ga sam sebi upaliti, ne cekati ove sto nam ga u svakoj generaciji prvo ugase, a onda ... kao eto, ... jel` .... upale.tempora wrote:Vama izgleda stvarno treba jedna komsinica Mediha, da se prestanete prepucavati.![]()
![]()
Nije mi jasna cijela diskusija.
Divan je obicaj okiceno drvce sa ukrasima i lampicama, ... bas kao sto je lijepo pogledati Sarajevo u vrijeme Ramazana sa upaljenim kandiljima na minaretima, ... neka nama svjetala.
-
tempora
Nisu problem jelke, ni svjece, ni plisani medvjedici, zeleni prasici i ljubicasti medvjedici.Svjetlost dolazi iznutra-ali ovdje se mnogi izgleda zalazu za mrak!pape wrote:Ma ne prepucava se bona Tempo ovdje niko. Treba unijeti vise svjetla u nase zivote, ... neka svjetala, pa makar i po ormaru. Treba ga sam sebi upaliti, ne cekati ove sto nam ga u svakoj generaciji prvo ugase, a onda ... kao eto, ... jel` .... upale.tempora wrote:Vama izgleda stvarno treba jedna komsinica Mediha, da se prestanete prepucavati.![]()
![]()
Nije mi jasna cijela diskusija.![]()
Divan je obicaj okiceno drvce sa ukrasima i lampicama, ... bas kao sto je lijepo pogledati Sarajevo u vrijeme Ramazana sa upaljenim kandiljima na minaretima, ... neka nama svjetala.
- Ergot
Znam sta si radio proslog Ramazana.simi5 wrote:Stavim nekoliko grana da mi lepo miri¹e. Inaèe volim svaki praznik u svakoj veri jer su praznici vezani za univerzalne ljudske vrednosti. Rado poseæujem prijatelje koji slave druge praznike i ¾ao mi je onih koji su tako skuèeni da sebi uskraæuju radost.
- River_isle
ja bih rado al je nemam
al mi je super ona stvar kupovine pravih borica jeste da ce me sada mali zeleni posamarat al ne volim nista plasticno i tacka.
-
Pearl
kod nas se jelka uvijek kitila a nadam se da cu i nastaviti da je kitim.. prosle godine je stajala od pocetka decemba do kraja februara ..nesto mi bilo toplo oko srca kad je vidim
podsjeti me na djetinjstvo, na bezbriznost, na poklone...
ali kao sto neki u paroli akcije "novogodisnji paketic za djecu kojim roditelji ne mogu da priuste" vide samo ono "novogodisnim", koji im toliko para usi, (jer nam zaboga sad upalise svjetlo), a hebo to sto dijete niko nikad nije obradovao (pusti ba to, nagradit ce ga bog na onom svijetu).. tako me ne iznenadjuje ni da neko novogodisnju jelku vidi hriscanskim simbolom... ako vas neko pita, hriscanski simbol su jasle... to je ona štala u minijaturi koja se nekad nalazi ispred crkava za bozic... sto neko rece, otkud jelka u betlehemu...
sta vam je, sta ste koji kinac natakareni... svima nesto smeta... i to u praznicno vrijeme... eto praznika, pa se prebrojte... ne dirajte nam ateisticku novu godinu i jelku.. samo nam jos to niste uzeli....
morate li se svakome u cejf usrati... ili bar pokusati...
ali kao sto neki u paroli akcije "novogodisnji paketic za djecu kojim roditelji ne mogu da priuste" vide samo ono "novogodisnim", koji im toliko para usi, (jer nam zaboga sad upalise svjetlo), a hebo to sto dijete niko nikad nije obradovao (pusti ba to, nagradit ce ga bog na onom svijetu).. tako me ne iznenadjuje ni da neko novogodisnju jelku vidi hriscanskim simbolom... ako vas neko pita, hriscanski simbol su jasle... to je ona štala u minijaturi koja se nekad nalazi ispred crkava za bozic... sto neko rece, otkud jelka u betlehemu...
sta vam je, sta ste koji kinac natakareni... svima nesto smeta... i to u praznicno vrijeme... eto praznika, pa se prebrojte... ne dirajte nam ateisticku novu godinu i jelku.. samo nam jos to niste uzeli....
-
tempora
Da i tebe vidim jednom ljutu.Pearl wrote:kod nas se jelka uvijek kitila a nadam se da cu i nastaviti da je kitim.. prosle godine je stajala od pocetka decemba do kraja februara ..nesto mi bilo toplo oko srca kad je vidimpodsjeti me na djetinjstvo, na bezbriznost, na poklone...
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
meni če uskoro žena da zakiti,a jaču komšinici zakititi i tako čemo svi sretno zakitčeni dočekati novu godinu 
Nek se samo kiti,nema ja ništa protiv zakitčavanja
Nek se samo kiti,nema ja ništa protiv zakitčavanja
-
Pearl
srecom, akutni je poizditis, nije hronicnitempora wrote:Da i tebe vidim jednom ljutu.Pearl wrote:kod nas se jelka uvijek kitila a nadam se da cu i nastaviti da je kitim.. prosle godine je stajala od pocetka decemba do kraja februara ..nesto mi bilo toplo oko srca kad je vidimpodsjeti me na djetinjstvo, na bezbriznost, na poklone...
Last edited by Pearl on 05/12/2007 23:33, edited 1 time in total.
-
_BosanaC
Popu Simi povis Jajca kuca izgorilaSaian wrote:e BosanaC, ako vidish kita, nemoj kitu u usta_BosanaC wrote:Hajd' mjenjaj to kroz licaSaian wrote:zna li ko etimologiju rijechi "kititi"![]()
![]()
![]()
![]()
Stare fore, al' kod nekih i dan danas pale
- jeza u ledja
hehe, pa smijesno je.
ja ne kitim. nemam sta pametnije nego da se jos i s tim patim.
inace mrzim praznike svake vrste.
ja ne kitim. nemam sta pametnije nego da se jos i s tim patim.
inace mrzim praznike svake vrste.
- Lady Saray
moji su kitili prije, onda su prestali pa pocela ja a onda sam skontala sto su prestali...valja ono sve pospremiti pa sam i ja odustala 
-
JEDRILICA
Potpuno isto okruzenje, stav i ukus imam!lady midnight wrote:ma nema tu nikakve ironije,oktobar07 wrote:zar ne vidis ironiju u ove zadnje dvije recenice.lady midnight wrote:u njemachkoj je jelka simbol proslave Bozhica, koji opet nikada nismo slavili, tako da mi ustvari nikada nije ni padala na pamet u vlastitom stanu...
jedino shto imam je ogromni snjeshko od bijelog plishavisok oko metar i pol
koji pjeva "jingle bells" kad ga povuches za ruku
![]()
:D
ne shvatam - je li se to ja sad trebam pravdati zato shto ne slavim Bozhic![]()
slavim novu godinu, a u okruzhenju u kojem zhivim jelka nema veze sa novom godinom; hebi ga, nije do mene:D:D
kazhem ti da je odsustvo jelke kod mene jednostavno stvar navike, a onda tu ima i estetskih kriterija - da budem iskrena, za moj vlastiti ukus to prelazi chak u kich![]()
a moj snjeshko meni nije kich - on je coolniti ima veze sa bozhicem niti novom godinom (dobro, ako zanemarimo ono "jingle bells", ali ne morash ga vlachiti za ruku ako bash necesh
a ako i povuchesh, nije strashno, fino cho'ek pjeva
) on je tu jednostavno cijele zime
a ti ako se mislish okomiti na nekoga ko ne voli jelke iz nacionalnih pobudaobrati se nekom drugom, kod mene si na pogreshnoj adresi