Gdje si ti, sta ima?LSD wrote:Punk se furo...vidi se iz prilozenih slika
...a sjecam se i ja ovog HZ na potiljku.
Nego fino te svoje "postroji", nek se uhvate za rucice i pravac obdanishte.
"Pokvarice" ih ovi moji ovdje.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
Gdje si ti, sta ima?LSD wrote:Punk se furo...vidi se iz prilozenih slika
...a sjecam se i ja ovog HZ na potiljku.
slucajno naletih na temu... što se događaja tiče čestitam i sretno...shadow wrote:Cim sam vidio plakat znao sam da ce se pojaviti metar ovih kriticara koji ce se uhvatiti za naziv grupe. Greska so what? Plakat je jasan, citak, mislim da smo svi culi za sarr e roma tako da ova greska nikog nece natjerati da odustane od dolaska u dom mladih.
Sto se tice izvodjaca, HZ kao i svaka druga veca grupa ljudi ( ne samo navijaca) je protkana ljubiteljima raznih vrsta muzike tako da mora biti nesto za svakog. Ja da se pitam, ostavio bi samo d'blavorse i nek sibaju cijelu noc ali trudim se da mi ne smetaju ni ovi ostali, sve dok su bordo-nashi su.
HZ87
Neelix wrote:sta fali Halidu Beslicu ?Edin H. wrote:Zelim im dobar provod![]()
Halid Beslic![]()
![]()
DUREX,DUREX wrote:Jos ponesto.. onako iz cisto nostalgicnih poriva...
Jebiga, izazivate me s temomi onda moram da se sjebajem....
Ne slazem se da je Beslic seljacina... Niti se slazem da se nekome daju takvi pridjevi zato sto se bavi tom muzikom. Iako nisam postovalac ove vrste muzike moram reci da je lik sasvim OK. Nije to neki turbo folk pjevac, zvijezda sklona aferama i mangupisanju. Vise mi smetaju ova mamina i tatina djeca (Erato) a jos nam je Deen falio...incognito071 wrote:
Jako je tuzno kad jedna seljacina kao sto je Halid Beslic kojem je glas propaljen od alkohola pjeva na jednoj ovakvoj manifestaciji mog voljenog kluba![]()
![]()
Jel' DUREX Sirko ili "slucajno" imas ove fotografije i clanke iz novina???DUREX wrote:Eki to... Znaci, nisam shvatio tvoj fol... Ne mogu da vjerujem..stochar wrote:pitaj one svoje genijalce ko je trazio sliku...DUREX wrote: Ko ti je trazio fotku?
I da, poljubi amidzu
p.s. ti si meni do ovog s 'poljubi amidzu' izgled'o pametnije, sad mi vise ne izgledas. ocito nisi shvatio poentu 'amidze', tuzhno...![]()
U plexus...
Nego, da se ne zamaram s tridesetogodisnjacima koji sa petnaestogodisnjacima razmijenjuju "fotke visoke rezolucije"... Svako sebi nalazi zanimaciju...
Vratio bih se Hordama i ovom tuznom momentu koji za mene odavno vise nije samo momenat, vec tok i konstanta... i strah me je da ce tako i ostati. Ne zato sto u Hordama ili nekoj drugoj navijackoj grupi ne vidim onu furku i elan kao nekada, prije 20 kuka, nego zato sto se takva furka nije izrodila sama iz sebe... bio je to grad... ma kurac, grad.. bio je to GRAD!!
Iz onakvog prijeratnog Sarajeva svasta se nesto moglo napraviti... Danas ce to biti Erato, Halid, SMS (je ko to?!...) isl...
Uz Hz sam od osnivanja do danas, a javio sam se, ne da podjebajem mlade generacije koje se nazalost moraju gombati sa primitivizmom i provincjalizmom, niti da im solim pamet kako dalje da rade... nase doba je proslo njihovo tek dolazi, ali ne mogu nego da sa nostalgijom pomislim - kako je tada sve izgledalo...
Jedna me istina zaboli, a to je... Sve ove proslave, dizanja, price... sve me to vise potsjeca na legendu i na posipanje pepela po necemu sto je davno umrlo (ovo se odnosi na sve grupe koje su iole vrijedile necemu u predratnoj Bosni). Dao bih sve da se danasnje Horde, mladi momci godina kojih sam ja bio kada smo pocinjali, slaveci 20 godina postojanja mogu okrenuti nama, navijackim dinosaurusima, i slatko se nasmijati, gledajuci nas sa svim onim naivnim furkama, smijesnim "ludim" frizurama, buntovnistvom nadrkanih teenager-a isl... Nazalost, gledam ih danas na tekmama - gledaju u nas kao jebene idole... u nas koji smo samo zapoceli nesto, nadajuci se da ce to nesto trajati i ne - OSTATI onakvo kakvim smo ga u pocetku napravili, nego da ce ici naprijed... To se nije desilo... Kazem, bio je to samo normalan slijed dogadjaja jednoga grada koji se raspadao po savovima u svakom pogledu.
Sretno vam ovih 20 godina! A ja cu i dalje da vjerujem da ce se nesto promijeniti.
Da sebi ugodim stavicu par starih fotki koje mi, onako usput, padnu saka
Za pocetak, vezano za aktivnosti... tek da se potsjetim kako je to nekada islo... i s kojom voljom i zeljom...
Ne, ova slika je skinuta sa HZ Dobrinja foruma dok je jos postojao i predstavlja jednu od prvih slika HZ ikad napravljenih...cico x wrote:@mirci
sta ovo predstavlja ,ismijavanje roma?
nigdje veze
PA JEDNU OD PRVIH SLIKA HORDI ZLA IKAD NAPRAVLJENU. Ili se smiju staviti samo slike koje odobri neki od online pitara?cico x wrote:pa sta hoces sa slikom da nam pokazes?
NisamDobroJutroKolumbo wrote:Jel' DUREX Sirko ili "slucajno" imas ove fotografije i clanke iz novina???DUREX wrote:Eki to... Znaci, nisam shvatio tvoj fol... Ne mogu da vjerujem..stochar wrote: pitaj one svoje genijalce ko je trazio sliku...
p.s. ti si meni do ovog s 'poljubi amidzu' izgled'o pametnije, sad mi vise ne izgledas. ocito nisi shvatio poentu 'amidze', tuzhno...![]()
U plexus...
Nego, da se ne zamaram s tridesetogodisnjacima koji sa petnaestogodisnjacima razmijenjuju "fotke visoke rezolucije"... Svako sebi nalazi zanimaciju...
Vratio bih se Hordama i ovom tuznom momentu koji za mene odavno vise nije samo momenat, vec tok i konstanta... i strah me je da ce tako i ostati. Ne zato sto u Hordama ili nekoj drugoj navijackoj grupi ne vidim onu furku i elan kao nekada, prije 20 kuka, nego zato sto se takva furka nije izrodila sama iz sebe... bio je to grad... ma kurac, grad.. bio je to GRAD!!
Iz onakvog prijeratnog Sarajeva svasta se nesto moglo napraviti... Danas ce to biti Erato, Halid, SMS (je ko to?!...) isl...
Uz Hz sam od osnivanja do danas, a javio sam se, ne da podjebajem mlade generacije koje se nazalost moraju gombati sa primitivizmom i provincjalizmom, niti da im solim pamet kako dalje da rade... nase doba je proslo njihovo tek dolazi, ali ne mogu nego da sa nostalgijom pomislim - kako je tada sve izgledalo...
Jedna me istina zaboli, a to je... Sve ove proslave, dizanja, price... sve me to vise potsjeca na legendu i na posipanje pepela po necemu sto je davno umrlo (ovo se odnosi na sve grupe koje su iole vrijedile necemu u predratnoj Bosni). Dao bih sve da se danasnje Horde, mladi momci godina kojih sam ja bio kada smo pocinjali, slaveci 20 godina postojanja mogu okrenuti nama, navijackim dinosaurusima, i slatko se nasmijati, gledajuci nas sa svim onim naivnim furkama, smijesnim "ludim" frizurama, buntovnistvom nadrkanih teenager-a isl... Nazalost, gledam ih danas na tekmama - gledaju u nas kao jebene idole... u nas koji smo samo zapoceli nesto, nadajuci se da ce to nesto trajati i ne - OSTATI onakvo kakvim smo ga u pocetku napravili, nego da ce ici naprijed... To se nije desilo... Kazem, bio je to samo normalan slijed dogadjaja jednoga grada koji se raspadao po savovima u svakom pogledu.
Sretno vam ovih 20 godina! A ja cu i dalje da vjerujem da ce se nesto promijeniti.
Da sebi ugodim stavicu par starih fotki koje mi, onako usput, padnu saka
Za pocetak, vezano za aktivnosti... tek da se potsjetim kako je to nekada islo... i s kojom voljom i zeljom...
![]()
![]()
Ma svaka tebi cast i ja se s tobom slazem ali moja replika je vise imala za cilj da kompleksasu stocharu kazem da ce se ovaj dernek odrzati bez obzira na stamparske greske. Greske su tu, nema vadione i nije u redu ali sve je uradjeno volonterski i u nedostatku vremena momcima(pardon, sad vec porodicnim ljudima) se omakla greska. Na greskama se uci, slijedeci put ce biti bolje. Ja koji nisam nicim pomogao ovaj projekat stvarno nemam pravo da se zalim. I priznaces, ipak se ovo ne moze poistovjecivati sa stamparskim greskama s kojim se svakodnevno susrecemo u mnogo vaznijim ustanovama, pisanim zakonima i na mnogim vecim nivoima.justika_sa wrote:slucajno naletih na temu... što se događaja tiče čestitam i sretno...shadow wrote:Cim sam vidio plakat znao sam da ce se pojaviti metar ovih kriticara koji ce se uhvatiti za naziv grupe. Greska so what? Plakat je jasan, citak, mislim da smo svi culi za sarr e roma tako da ova greska nikog nece natjerati da odustane od dolaska u dom mladih.
Sto se tice izvodjaca, HZ kao i svaka druga veca grupa ljudi ( ne samo navijaca) je protkana ljubiteljima raznih vrsta muzike tako da mora biti nesto za svakog. Ja da se pitam, ostavio bi samo d'blavorse i nek sibaju cijelu noc ali trudim se da mi ne smetaju ni ovi ostali, sve dok su bordo-nashi su.
HZ87
no ono što želim komentirati je stav prema pogrešnom nazivu grupe na zvaničnom plakatu - reklami u ovom slučaju bilboardu...
Sorry ali to nije "so what"... svaki dan smo svjedoci hiljada i hiljada grešaka u štampanim materijalima ili medijima poput tv i sl. Neke od njih nastaju zbog nepismenosti i neobrazovanosti, a neke zbog nemara, žurbe, nedovoljne brige i odgovornosti...
Taj plakat predstavlja jednu instituciju... koja postoji 20 godina... i sorry ali meni govori kako se u toj instituciji važne stvari rade preko neke stvari... i srozava instituciju...
Moj posao ima dosta veze sa graf. dizajnom i svakoga dana se borim protiv takvih grešaka i "so what" stava...
Dok god budemo preko grešaka prelazili sa "so what" stavom... nećemo nigdje... baš nigdje... ostat ćemo tamni vilajet...