20 godina Hz-Dom mladih 11.12.2007

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

shana_majka

Post by shana_majka »

LSD wrote:Punk se furo :thumbup: ...vidi se iz prilozenih slika :D ...a sjecam se i ja ovog HZ na potiljku.
Gdje si ti, sta ima? :-D
Nego fino te svoje "postroji", nek se uhvate za rucice i pravac obdanishte. :-D
"Pokvarice" ih ovi moji ovdje. :lol:
Topla voda

Post by Topla voda »

sto me popravi DUREX :thumbup:
sad mi dodje da odem u crvenu galeriju il bb
a ja ..ne rade :D
nokturno

Post by nokturno »

Ovo za cegrtaljku bi trebalo da je shuplja. Sjecam se te utakmice protiv Zvijezde ali nije se igralo u Beogradu vec na Kosevu. Cini mi se da je tada na gostujucu klupu bacen poskok ofarban u bordo boju (tada su klupe bile ispod istocne tribine).
BoogyS57

Post by BoogyS57 »

MANIJAK stari ja sam ti pravi -plavi sa maromom na glavi. Jug Je Jedan. :lol:
justika_sa

Post by justika_sa »

shadow wrote:Cim sam vidio plakat znao sam da ce se pojaviti metar ovih kriticara koji ce se uhvatiti za naziv grupe. Greska so what? Plakat je jasan, citak, mislim da smo svi culi za sarr e roma tako da ova greska nikog nece natjerati da odustane od dolaska u dom mladih.
Sto se tice izvodjaca, HZ kao i svaka druga veca grupa ljudi ( ne samo navijaca) je protkana ljubiteljima raznih vrsta muzike tako da mora biti nesto za svakog. Ja da se pitam, ostavio bi samo d'blavorse i nek sibaju cijelu noc ali trudim se da mi ne smetaju ni ovi ostali, sve dok su bordo-nashi su.

HZ87
slucajno naletih na temu... što se događaja tiče čestitam i sretno...
no ono što želim komentirati je stav prema pogrešnom nazivu grupe na zvaničnom plakatu - reklami u ovom slučaju bilboardu...
Sorry ali to nije "so what"... svaki dan smo svjedoci hiljada i hiljada grešaka u štampanim materijalima ili medijima poput tv i sl. Neke od njih nastaju zbog nepismenosti i neobrazovanosti, a neke zbog nemara, žurbe, nedovoljne brige i odgovornosti...
Taj plakat predstavlja jednu instituciju... koja postoji 20 godina... i sorry ali meni govori kako se u toj instituciji važne stvari rade preko neke stvari... i srozava instituciju...
Moj posao ima dosta veze sa graf. dizajnom i svakoga dana se borim protiv takvih grešaka i "so what" stava...
Dok god budemo preko grešaka prelazili sa "so what" stavom... nećemo nigdje... baš nigdje... ostat ćemo tamni vilajet...
incognito071

Post by incognito071 »

Neelix wrote:
Edin H. wrote:Zelim im dobar provod :roll:

Halid Beslic :lol: :lol: :lol:
sta fali Halidu Beslicu ?

Svaka cast starim slikama !!

Jako je tuzno kad jedna seljacina kao sto je Halid Beslic kojem je glas propaljen od alkohola pjeva na jednoj ovakvoj manifestaciji mog voljenog kluba :sad: :sad:
Narodnoj muzici uopste nema mjesta na ovakvim dogadajima!!

za komsije jedna stara:
Gleda Hase sa terase kako Zeljo travu pase :D :D
strong69

Post by strong69 »

DUREX wrote:Jos ponesto.. onako iz cisto nostalgicnih poriva...

Jebiga, izazivate me s temom :P i onda moram da se sjebajem....
DUREX,
Vrati ti nama nostalgicna sjecanja... Tadasnje HZ su zaista bile pravi bum u kojima se hiljade mladih identifikovalo sa gradom i svi su se trudili da tome daju svoj pecat... Ljudi su poceli da gledaju Sarajevo kao svoj klub a da im CZ i Partizan budu tamo "neki"...
Da, sjecam se i VIS Horde Zla, momaka sa Kosevskog Brda... Neki od tih momaka koji su bili ako ne u bandu ali oko banda poginuli su u ratu a imali su svega 18-19 godina... Bila je to prava punk furka...
Danas smo dozivjeli da smo podijeljeni i od onog urbanog duha nije ostalo nista. Dozivjeli smo da moramo slusati podjebavanja sa Grbavice...
incognito071 wrote:
Jako je tuzno kad jedna seljacina kao sto je Halid Beslic kojem je glas propaljen od alkohola pjeva na jednoj ovakvoj manifestaciji mog voljenog kluba :sad: :sad:
Ne slazem se da je Beslic seljacina... Niti se slazem da se nekome daju takvi pridjevi zato sto se bavi tom muzikom. Iako nisam postovalac ove vrste muzike moram reci da je lik sasvim OK. Nije to neki turbo folk pjevac, zvijezda sklona aferama i mangupisanju. Vise mi smetaju ova mamina i tatina djeca (Erato) a jos nam je Deen falio...

Sretno nam prvih 20 godina i da neki novi klinci naprave nesto novo i dobro...
DobroJutroKolumbo

Post by DobroJutroKolumbo »

DUREX wrote:
stochar wrote:
DUREX wrote: Ko ti je trazio fotku? :)

I da, poljubi amidzu :)
pitaj one svoje genijalce ko je trazio sliku...

p.s. ti si meni do ovog s 'poljubi amidzu' izgled'o pametnije, sad mi vise ne izgledas. ocito nisi shvatio poentu 'amidze', tuzhno...
Eki to... Znaci, nisam shvatio tvoj fol... Ne mogu da vjerujem.. :)

U plexus...

Nego, da se ne zamaram s tridesetogodisnjacima koji sa petnaestogodisnjacima razmijenjuju "fotke visoke rezolucije"... Svako sebi nalazi zanimaciju... :)

Vratio bih se Hordama i ovom tuznom momentu koji za mene odavno vise nije samo momenat, vec tok i konstanta... i strah me je da ce tako i ostati. Ne zato sto u Hordama ili nekoj drugoj navijackoj grupi ne vidim onu furku i elan kao nekada, prije 20 kuka, nego zato sto se takva furka nije izrodila sama iz sebe... bio je to grad... ma kurac, grad.. bio je to GRAD!!
Iz onakvog prijeratnog Sarajeva svasta se nesto moglo napraviti... Danas ce to biti Erato, Halid, SMS (je ko to?! :)...) isl...

Uz Hz sam od osnivanja do danas, a javio sam se, ne da podjebajem mlade generacije koje se nazalost moraju gombati sa primitivizmom i provincjalizmom, niti da im solim pamet kako dalje da rade... nase doba je proslo njihovo tek dolazi, ali ne mogu nego da sa nostalgijom pomislim - kako je tada sve izgledalo...

Jedna me istina zaboli, a to je... Sve ove proslave, dizanja, price... sve me to vise potsjeca na legendu i na posipanje pepela po necemu sto je davno umrlo (ovo se odnosi na sve grupe koje su iole vrijedile necemu u predratnoj Bosni). Dao bih sve da se danasnje Horde, mladi momci godina kojih sam ja bio kada smo pocinjali, slaveci 20 godina postojanja mogu okrenuti nama, navijackim dinosaurusima, i slatko se nasmijati, gledajuci nas sa svim onim naivnim furkama, smijesnim "ludim" frizurama, buntovnistvom nadrkanih teenager-a isl... Nazalost, gledam ih danas na tekmama - gledaju u nas kao jebene idole... u nas koji smo samo zapoceli nesto, nadajuci se da ce to nesto trajati i ne - OSTATI onakvo kakvim smo ga u pocetku napravili, nego da ce ici naprijed... To se nije desilo... Kazem, bio je to samo normalan slijed dogadjaja jednoga grada koji se raspadao po savovima u svakom pogledu.

Sretno vam ovih 20 godina! A ja cu i dalje da vjerujem da ce se nesto promijeniti.

Da sebi ugodim stavicu par starih fotki koje mi, onako usput, padnu saka

Za pocetak, vezano za aktivnosti... tek da se potsjetim kako je to nekada islo... i s kojom voljom i zeljom...

Image
Image
Image
Image
Image
Jel' DUREX Sirko ili "slucajno" imas ove fotografije i clanke iz novina??? :D :lol: :lol:
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

DUREX :thumbup:
DicaTM

Post by DicaTM »

Želim vam lijep provod uz rome i eroto

a nama ima da je svaka veče plava jer imamo svoj pub 8)
cico x

Post by cico x »

DAJ BA KOMPLEXASI ,IDITE LIJECITE SE U TOM SVOM PABU
Neelix

Post by Neelix »

DicaTM wrote:Želim vam lijep provod uz rome i eroto

a nama ima da je svaka veče plava jer imamo svoj pub 8)
siguran si da nije rijec o nekoj mentalnoj instituciji? :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Image
cico x

Post by cico x »

@mirci

sta ovo predstavlja ,ismijavanje roma?
nigdje veze :shock:
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

Regularno, Mirci rasista...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

cico x wrote:@mirci

sta ovo predstavlja ,ismijavanje roma?
nigdje veze :shock:
Ne, ova slika je skinuta sa HZ Dobrinja foruma dok je jos postojao i predstavlja jednu od prvih slika HZ ikad napravljenih...

To sto vi u svemu vidite provokaciju, to je vas problem, jer nisu strumfovi kao pitari da se samo smiju i ismijavaju.
cico x

Post by cico x »

pa sta hoces sa slikom da nam pokazes?
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

Eto sada kao Mirci hoce da da svoj doprinos proslavi dvadesetogidisnjice. jah...

Od sada si rasista i vozdra.

P.S. Razocarala si me...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

cico x wrote:pa sta hoces sa slikom da nam pokazes?
PA JEDNU OD PRVIH SLIKA HORDI ZLA IKAD NAPRAVLJENU. Ili se smiju staviti samo slike koje odobri neki od online pitara?

Gandalfe, to sto sam te razocarala me ne pogadja vise.
elSaik

Post by elSaik »

Kako ste svi vi čudni. U svemu vidite provokaciju, ismijavanje, vrijeđanje... :roll:
DUREX

Post by DUREX »

DobroJutroKolumbo wrote:
DUREX wrote:
stochar wrote: pitaj one svoje genijalce ko je trazio sliku...

p.s. ti si meni do ovog s 'poljubi amidzu' izgled'o pametnije, sad mi vise ne izgledas. ocito nisi shvatio poentu 'amidze', tuzhno...
Eki to... Znaci, nisam shvatio tvoj fol... Ne mogu da vjerujem.. :)

U plexus...

Nego, da se ne zamaram s tridesetogodisnjacima koji sa petnaestogodisnjacima razmijenjuju "fotke visoke rezolucije"... Svako sebi nalazi zanimaciju... :)

Vratio bih se Hordama i ovom tuznom momentu koji za mene odavno vise nije samo momenat, vec tok i konstanta... i strah me je da ce tako i ostati. Ne zato sto u Hordama ili nekoj drugoj navijackoj grupi ne vidim onu furku i elan kao nekada, prije 20 kuka, nego zato sto se takva furka nije izrodila sama iz sebe... bio je to grad... ma kurac, grad.. bio je to GRAD!!
Iz onakvog prijeratnog Sarajeva svasta se nesto moglo napraviti... Danas ce to biti Erato, Halid, SMS (je ko to?! :)...) isl...

Uz Hz sam od osnivanja do danas, a javio sam se, ne da podjebajem mlade generacije koje se nazalost moraju gombati sa primitivizmom i provincjalizmom, niti da im solim pamet kako dalje da rade... nase doba je proslo njihovo tek dolazi, ali ne mogu nego da sa nostalgijom pomislim - kako je tada sve izgledalo...

Jedna me istina zaboli, a to je... Sve ove proslave, dizanja, price... sve me to vise potsjeca na legendu i na posipanje pepela po necemu sto je davno umrlo (ovo se odnosi na sve grupe koje su iole vrijedile necemu u predratnoj Bosni). Dao bih sve da se danasnje Horde, mladi momci godina kojih sam ja bio kada smo pocinjali, slaveci 20 godina postojanja mogu okrenuti nama, navijackim dinosaurusima, i slatko se nasmijati, gledajuci nas sa svim onim naivnim furkama, smijesnim "ludim" frizurama, buntovnistvom nadrkanih teenager-a isl... Nazalost, gledam ih danas na tekmama - gledaju u nas kao jebene idole... u nas koji smo samo zapoceli nesto, nadajuci se da ce to nesto trajati i ne - OSTATI onakvo kakvim smo ga u pocetku napravili, nego da ce ici naprijed... To se nije desilo... Kazem, bio je to samo normalan slijed dogadjaja jednoga grada koji se raspadao po savovima u svakom pogledu.

Sretno vam ovih 20 godina! A ja cu i dalje da vjerujem da ce se nesto promijeniti.

Da sebi ugodim stavicu par starih fotki koje mi, onako usput, padnu saka

Za pocetak, vezano za aktivnosti... tek da se potsjetim kako je to nekada islo... i s kojom voljom i zeljom...

Image
Image
Image
Image
Image
Jel' DUREX Sirko ili "slucajno" imas ove fotografije i clanke iz novina??? :D :lol: :lol:
Nisam :)

Neke od fotografija i clanaka iz novina zaista pripadaju Sirku. Postoje i druge, ali iz postovanja prema vodji i velikom covjeku, ne zelim da objavljujem tek tako.

Ako su se ovim slikama nekome vratila lijepa sjecanja na stare dane, drago mi je... To mi je i bio cilj. :)

O "podjebavanjima" koja uglavnom dolaze iz usta ljudi koji su za vrijeme ovih dogadjaja, koji se vjecno pamte bili, ili spermatozoidi, ili mali fetusi ili puki posmatraci, kraj kojih smo prolazili ne primjecujuci ih, a oni se nas DOBRO sjecaju - necu trositi rijeci... :)

Nasmijem se i nastavim svojim putem, sretan sto sam bio dio necega, sto mi i dan danas, i nakon svih ovih kuka sto sam ih sprdio u dupe, mnogo znaci. :)
Last edited by DUREX on 06/12/2007 16:06, edited 2 times in total.
LSD

Post by LSD »

Nema se sta puno pricati oko toga...sirko,dzine i one stare HZ definitivno respect...to su bili likovi.
ove danasnje HZ- ma ni sjena onih starih...ali necu da talasam,jer ce doci do svadja i prepucavanja.
cico x

Post by cico x »

svaka cast,ovo Hz na potiljku je MIT
sl@ven

Post by sl@ven »

sretno HZu i neka pozive jos najmanje dva puta ovoliko... zapale jos hiljade i hiljade baklji, razviju stotine i stotine zastava....

sretan rodjendan...;)

PS. samo vam je muzicki odabir tanak skroz....
shadow

Post by shadow »

justika_sa wrote:
shadow wrote:Cim sam vidio plakat znao sam da ce se pojaviti metar ovih kriticara koji ce se uhvatiti za naziv grupe. Greska so what? Plakat je jasan, citak, mislim da smo svi culi za sarr e roma tako da ova greska nikog nece natjerati da odustane od dolaska u dom mladih.
Sto se tice izvodjaca, HZ kao i svaka druga veca grupa ljudi ( ne samo navijaca) je protkana ljubiteljima raznih vrsta muzike tako da mora biti nesto za svakog. Ja da se pitam, ostavio bi samo d'blavorse i nek sibaju cijelu noc ali trudim se da mi ne smetaju ni ovi ostali, sve dok su bordo-nashi su.

HZ87
slucajno naletih na temu... što se događaja tiče čestitam i sretno...
no ono što želim komentirati je stav prema pogrešnom nazivu grupe na zvaničnom plakatu - reklami u ovom slučaju bilboardu...
Sorry ali to nije "so what"... svaki dan smo svjedoci hiljada i hiljada grešaka u štampanim materijalima ili medijima poput tv i sl. Neke od njih nastaju zbog nepismenosti i neobrazovanosti, a neke zbog nemara, žurbe, nedovoljne brige i odgovornosti...
Taj plakat predstavlja jednu instituciju... koja postoji 20 godina... i sorry ali meni govori kako se u toj instituciji važne stvari rade preko neke stvari... i srozava instituciju...
Moj posao ima dosta veze sa graf. dizajnom i svakoga dana se borim protiv takvih grešaka i "so what" stava...
Dok god budemo preko grešaka prelazili sa "so what" stavom... nećemo nigdje... baš nigdje... ostat ćemo tamni vilajet...
Ma svaka tebi cast i ja se s tobom slazem ali moja replika je vise imala za cilj da kompleksasu stocharu kazem da ce se ovaj dernek odrzati bez obzira na stamparske greske. Greske su tu, nema vadione i nije u redu ali sve je uradjeno volonterski i u nedostatku vremena momcima(pardon, sad vec porodicnim ljudima) se omakla greska. Na greskama se uci, slijedeci put ce biti bolje. Ja koji nisam nicim pomogao ovaj projekat stvarno nemam pravo da se zalim. I priznaces, ipak se ovo ne moze poistovjecivati sa stamparskim greskama s kojim se svakodnevno susrecemo u mnogo vaznijim ustanovama, pisanim zakonima i na mnogim vecim nivoima.

@Durex,
majstore lafa za slike, to su bila vremena..ovo danas nije ni blaga kopija HZ ali ovakvim materijalom se mladjim treba pokazati pravi put do stare slave. Nek' nam je sretna bordo cvancika 8)
Post Reply