N-GODISNJI PAKETI ZA DJECU KOJA NEMAJU... vol.2

Forum za humanitarne akcije.
Post Reply
Pearl

#51 Re: re

Post by Pearl »

buba wrote:Ok, jedno pitanje, ovi subotnji termini za donosenje stvari..u koje doba otprilike? I kome predati to tamo, radnicima igraonice ili ima ime neke osobe?! Kome dati novac ako ko zeli uz igracke i slatkise?

Ja bi na taj logo ''Budi Deda Mraz jedan dan'' dodala samo ''Budi Deda Mraz Na Jedan Dan''. Nekako mi zvuci malo bolje..:)
pokusat cemo danas saznati radno vrijeme igraonice pa da dogovorimo kad je najbolje vrijeme :)
ako ti je zgodnije neki drugi dan, shibni pp gdje i kad bi se mogli naci, pa da probamo uganjati auto da pokupimo stvari...
Dori

Post by Dori »

zena21 wrote:
Dena wrote:
zena21 wrote:u kojim terminima ce biti organizovano ovo u igraoni??

na zalost ne uspjedoh doci juce, ali definitivno mogu doci u igraonu, donijeti nesto i pomoci pri pakovanju.
Steta....ja sam kontala da cemo se konacno upoznati.....Drugi put ;-)
pa kad bude to u igraoni... hoces doci?
Trebala bi...stavrno cu se potruditi....ali evo jucer....dosla sam zadnja, a otisla prva :-)
Kazem njima, ponekad se osjecam kao onaj zec iz Alice u Zemlji Cuda. Uvijek negdje kasnim :D
Ali naravno, bilo bi mi drago da dodjem, pomognem (prevozim :D ) i naravno da se upoznamo ;-)
cnermina

Post by cnermina »

hej ljudi samo da vam javim da je akcija SUPER krenula... Ljudi se javljaju da pomazu na razne nacine. Mail kruzi okolo.

Evo upravo sam dobila i sliijedeci mail:

Postovani,

javljam Vam se u vezi sa akcijom prikupljanja igracaka/paketica!

Zeljeli bismo promovirati ovu akciju u emisiji "Hayatovci" koja je za djecu,
a emitira se svakim radnim danom u 08:25 i 15:20.

Ukoliko ste zainteresirani, molim da mi se javite!

Lejla Saric

Urednica
Redakcija Djecijeg programa

NTV Hayat
Avdage Sahinagica 14
71 000 Sarajevo

tel. 271 100
fax.271 110

jupiiiiiiii :-D :-D :-D :-D :-D :-D
Pearl

Post by Pearl »

posto smo imali nekih upita, samo da naglasimo da osim onoga sto inace ide u djecije paketice, primamo i

-knjige (djecije ili za lektiru; skolske knjige se svako malo mijenjaju :( )
-slikovnice
-odjecu za uzrast od beba do odraslih ljudi (jer za ugrozene porodice spremamo i pakete za roditelje)
-hrana (nekvarljiva), takodjer za porodicne pakete
Dajdo

#55 Re: re

Post by Dajdo »

buba wrote:Ok, jedno pitanje, ovi subotnji termini za donosenje stvari..u koje doba otprilike? I kome predati to tamo, radnicima igraonice ili ima ime neke osobe?! Kome dati novac ako ko zeli uz igracke i slatkise?

Ja bi na taj logo ''Budi Deda Mraz jedan dan'' dodala samo ''Budi Deda Mraz Na Jedan Dan''. Nekako mi zvuci malo bolje..:)
...kao vjecno rastrzana izmedju posla, porodice, zivotnih frka i drugih obaveza, naci cu nacin da se nekako ukljucim - donijeti, uplatiti, bilo sta...

(samo zivi bili nemojte po stohiljaditi put raditi to nasem jadnom jeziku i pisat sve rijeci velikim prvim slovom, to je stvarno NO, NO! :!:
izvinjaJem se sto sitnicarim....
onaj stari naziv je sasvim ok, i bas simpa, i jasno kaze o cemu je rijec.)
Pearl

Post by Pearl »

Lejla iz emisije "Hayatovci" nam je dala odlicnu ideju - da ukljucimo srednje i osnovne skole u akciju, mozda i obdanista... oni ce od 22.12 emitirati emisiju u kojoj ce biti rijeci o akciji, i pokusati animirati sto vise djece i roditelja da nam pomognu..

molila bih da mi se jave na pp oni koji bi bili spremni da ucestvuju u pozivanju skola (jer ih ima jako puno), da brze odradimo posao... ja cu do veceras pokusati skupiti popis svih skola i obdanista u sarajevu, sa kontakt telefonima..
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Nisam u toku, moze li neko samo da kaze ko je "nezvanicno" vodja akcije, prosle godine bila Mirci&Co, vidim da je ponovo tu Ivy & 100_KA.
Mene je jutros docekao mail jaranice koja me vec pita ima li i ove godine kakva akcija...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

daduli_sa wrote:Nisam u toku, moze li neko samo da kaze ko je "nezvanicno" vodja akcije, prosle godine bila Mirci&Co, vidim da je ponovo tu Ivy & 100_KA.
Mene je jutros docekao mail jaranice koja me vec pita ima li i ove godine kakva akcija...
Ove godine PEarl samara paketice :D
daduli_sa

Post by daduli_sa »

mIRCerka wrote:
daduli_sa wrote:Nisam u toku, moze li neko samo da kaze ko je "nezvanicno" vodja akcije, prosle godine bila Mirci&Co, vidim da je ponovo tu Ivy & 100_KA.
Ove godine PEarl samara paketice :D
Hvala, spamujem dalje :D
pravabubica

Post by pravabubica »

Vec sam napisala da cu se rado ukljuciti u ovu akciju, molim samo ostale pojedinosti, s obzirom da sam novi clan foruma trebaju mi naznake kako dobru volju provesti u djelo :)
buba

#61 Re: re

Post by buba »

Dajdo wrote:

...kao vjecno rastrzana izmedju posla, porodice, zivotnih frka i drugih obaveza, naci cu nacin da se nekako ukljucim - donijeti, uplatiti, bilo sta...

(samo zivi bili nemojte po stohiljaditi put raditi to nasem jadnom jeziku i pisat sve rijeci velikim prvim slovom, to je stvarno NO, NO! :!:
izvinjaJem se sto sitnicarim....
onaj stari naziv je sasvim ok, i bas simpa, i jasno kaze o cemu je rijec.)
Sitnicaris :) I sama sam ti nekad takva bila. Ali, skoro sam isto jednom liku na drugoj temi skrenula paznju, da seciranje neke teme u tom jezicko-gramatickom pravcu, ne treba raditi, jer prvenstveno treba obratiti paznju na kontekst u kojem se lapsus desio.
Ako osoba tim lapsusom/neznanjem nije vrijedjala, niti ciljnim tekstom nesto slicno ucinila, onda ni temu ne treba remetiti takvim opaskama, ukoliko se ona ne nalazi na podrucju knjizevnosti/kulture.
Slogan ne smatraj jezickom greskom, jer inace slogani imaju vecu gramaticku slobodu, upravo zbog svoje marketinsko-promotivne prirode. :)

I bez ljutnje :), ali jedna ovakva tema, se zaista ne bi trebala zavlaciti tkzv. zachatavanjem. :-)

Pearl: Thanks, ali mislim da cu moci dogurati pindjivise u jedan od subotnjih termina, samo da vidimo u koje doba ce se stvari primati u igraonici. :) :)
johnnykola

Post by johnnykola »

daduli_sa

Post by daduli_sa »

Kome treba da dam lovu?!

Za dvije osobe, u totalu +60KM.
Pearl

Post by Pearl »

pravabubica wrote:Vec sam napisala da cu se rado ukljuciti u ovu akciju, molim samo ostale pojedinosti, s obzirom da sam novi clan foruma trebaju mi naznake kako dobru volju provesti u djelo :)
iz nermininog maila:
"Kako ja mogu dati svoj doprinos:
1. Donijeti svoj doprinos '' u naturi'' u spomenutim terminima u igraonicu Luna, ili kontaktirati nas kako bi mogli dogovoriti preuzimanje vašeg doprinosa na drugi način
2. Kontaktirati nas kako bi dogovorili preuzimanje vašeg doprinosa u novcu
3. Uključiti se u proces pakovanja i uručivanja paketića
4. Dostaviti nam informaciju o porodici za koju mislite da bi mogla biti korisnik ove akcije
5. Prikupiti sredstva za paketiće na vašem fakultetu, radnom mjestu, komšiluku, porodici...
6. Poslati ovaj mail svim ljudima za koje mislite da bi se mogli/htjeli uključiti, ili postaviti na vašu stranicu/blog/forum... "

ako imas vremena tokom dana, mozes nam pomoci pri zvanju skola (da im ponudimo da se ukljuce u akciju)..

samo nam javi na koji nacin mozes i zelis da se ukljucis.. nazalost, svi ukljuceni u akciju imaju stalne poslove, tako da ne mozemo nikome "podijeliti zadatke" (niti zelimo)... sve je na volonterskoj bazi ;)

sve informacije (kad se nalazimo, kad je igraonica otvorena (jos cekam odgovor), kad i kome mozete predati ono sto ste skupili cemo objavljivati ovdje... ) a sva pitanja, sugestije, primjedbe mozes uputiti nickovima cnermina, konyan, Baby Blue, Dena ili meni na pp.. :)
CROCOP

Post by CROCOP »

Mozem li i ja jopet s vami u Akciju?

Pozdrav svima. Long time no posts
cnermina

Post by cnermina »

daduli_sa wrote:Kome treba da dam lovu?!

Za dvije osobe, u totalu +60KM.
Mozes dati lovi Pearl. Samo joj se javni na pp...
Pearl

Post by Pearl »

kontaktirali smo igraonicu LaLuna. subotom su otvoreni od 11 sati, pa dok se ne zavrsi, ako sam ja dobro shvatila :)

prvi sastanak je 15.12... ukoliko bude bilo potrebe da se stvari prebace kod njih u toku sedmice, i to se moze organizovati, samo nam javite, da se mozemo s njima dogovoriti na vrijeme, da ne smetamo odgojiteljicama puno dok su s djecom..
danas

Post by danas »

volvoxII wrote:iz dijaspore :D

saljem 50 €

treba mi bankovni racun

swift cod i IBAN

ime i prezime nekoga

ko nece "maznut lovu od ekskurzije" 8) sve na PM!!!
koliko znam ne postoji racun za ovakve akcije... a meni iz USA su provizije katastrofalne... vise taj novac volim dati djeci za paketice nego banci...
nadji forumasa kome/kojoj vjerujes i salji na ruke... ja tako uvijek radim (i sada cu) i nikad nije bilo problema :)
Saian

Post by Saian »

eh evo izrachunao sam, ja cu moci najvjerovatnije sve 3 subote pomoci, prvu cu bit' malo zdroksan od puta, al hebi ga pa se chujemo onda
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

Jesil ti u Svabiji :?
Pearl

Post by Pearl »

malo je glupo, ali mora se reci... sve novce, stvari, bilo sta sto dobijete, objavite na forumu i cuvajte priznanice (ako je posiljka iz inostrantva)..
da ne bi poslije bilo prica koje ce baciti ruzno svjetlo na ovu akciju ....
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Pearl wrote:malo je glupo, ali mora se reci... sve novce, stvari, bilo sta sto dobijete, objavite na forumu i cuvajte priznanice (ako je posiljka iz inostrantva)..
Mislim da bi trebala Mirci ili neko drugi od moderatora da ti otvore temu gdje ces ti jedino moci objavljivati sta je pristiglo, tako ce se ujedno imati uvid u to. Tu bi ujedno uvijek stojalo sta je aktuelno kad su sastanci u pitanju, pakovanje, kupovina etc pa da se moze direktno preko PM javiti ako moze da bude prisutan nekom zakazanom terminu.
Cisto prijedlog...
Pearl

Post by Pearl »

daduli_sa wrote:
Pearl wrote:malo je glupo, ali mora se reci... sve novce, stvari, bilo sta sto dobijete, objavite na forumu i cuvajte priznanice (ako je posiljka iz inostrantva)..
Mislim da bi trebala Mirci ili neko drugi od moderatora da ti otvore temu gdje ces ti jedino moci objavljivati sta je pristiglo, tako ce se ujedno imati uvid u to. Tu bi ujedno uvijek stojalo sta je aktuelno kad su sastanci u pitanju, pakovanje, kupovina etc pa da se moze direktno preko PM javiti ako moze da bude prisutan nekom zakazanom terminu.
Cisto prijedlog...
postavise me za moderatora da to mogu i sama da radim :) samo dok stignem :( bit ce veceras nadam se...
mislim da niko od forumasa nece praviti problem, obicno su to neki "vanjski" koji samo ruzno u svemu traze...
anais_nin

Post by anais_nin »

samo da se oglasim da bih mogla nastaviti pratiti ovaj thread :D tema linkovana na temi "prava djece" jer su se i tamo poceli spominjati paketici :D

ako mi van okvira BiH mozemo uraditi jos nesto osim reklamiranja, lobiranja i slanja love, samo recite :D
Post Reply