I sad sretno zivimo do kraja zivota
šema vs. prijateljstvo!
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- gol-man
Hajd cindi samo polako , kad se ja sjetim koliko sam je ovoj svojoj otimao
...i na kraju popustio. pricekaj jos malo , vidjet ces samo kad se desi odjednom. Samo trazi broj od njega i zovi ga da izidjete...u glavu i game over , pada odmah

- anais_nin
cura ceka 6 mjesecigol-man wrote:Hajd cindi samo polako , kad se ja sjetim koliko sam je ovoj svojoj otimao![]()
...i na kraju popustio. pricekaj jos malo , vidjet ces samo kad se desi odjednom. Samo trazi broj od njega i zovi ga da izidjete...u glavu i game over , pada odmah
I sad sretno zivimo do kraja zivota![]()
![]()
je l treba kao u "Ljubav u doba kolere" da ga ceka do kraja zivota?
P.S. moja reakcija na te sto se otimaju u nedogled je "haj ti kuci mami pa se otimaj"
- anais_nin
desava se mnogimama_hajde wrote:u fantazijama koje nisu imale temelja, al su bile tako jake, i zeljene, da nisam vidjela kako satima dnevno pricam preko msn-a s osobom ciji lik gradim u glavi..
.. nekad tako jako zelis da se desi nesto neostvarivo, da nece da se pomiris sa tim da si sve umislila.. a njemu godi paznja, nista drugo
samo to sto se tebi desilo preko MSNa, nesto sto si ti mislila da je obostrano, a u biti je bio "jednostran" odnos se moze desiti i van okvira interneta
bice bolje
- River_isle
zasto neostvarivoma_hajde wrote:u fantazijama koje nisu imale temelja, al su bile tako jake, i zeljene, da nisam vidjela kako satima dnevno pricam preko msn-a s osobom ciji lik gradim u glavi..
.. nekad tako jako zelis da se desi nesto neostvarivo, da nece da se pomiris sa tim da si sve umislila.. a njemu godi paznja, nista drugo
- ProS
ako nije odgovorio na direktno pitanje,kada je svjestan da ti zelis vise,a on ostaje u tvojoj blizini i narednih dana,moze biti da je stidljiv samo,da nije imao puno kontakta sa djevojkama
ili da je jednostavno bezobrazno nesiguran,te da se omislja,jer sanjari vise
ti ga znas,i mrvica nesigurnosti i neizivljenosti bi trebala biti dovoljna da ga zabroravis,patit ces samo ako ostanes 
- River_isle
potpisProS wrote: ti ga znas,i mrvica nesigurnosti i neizivljenosti bi trebala biti dovoljna da ga zabroravis,patit ces samo ako ostanes
-
Vozdra_123
NEadnan06 wrote:Po mom misljenju nema niceg ljepseg nego ljubavi koja se izrodi iz prijateljstva. Temelj je tu, a zajednicki se gradi zeru pa savrsena kuca.Slaze li se iko sa mnom?
iskusvo mi je da se nikada nisam zaljubio u prijateljicu
obicno nakon druzenja nadjes neku manu koja ti postane zid za neku ljubavnu vezu
-
Vozdra_123
#62 Re: šema vs. prijateljstvo!
evo muskog glasa koji se slaze sa gore navednimanais_nin wrote:Rastavljanje na proste faktorecinderella wrote:Vjerovatno cete reci: opet cinderella sa svojim „ljubavnim“ problemima...Ne znam da li bas da ovo nazovem problemom, ali eto...mozda bi mi trebao savjet...kako muskog, tako i zenskog dijela publike... Onaj mali iz autobusa (nadam se da ste upuceni u post od prije nekih 5-6 mjeseci) mi opet zadaje glavobolje! Naime, nikako da se izjasni sta on zapravo zeli od mene! "vodimo" se kao prijatelja, ali ponekad ti razgovori vode u nekom drugom smjeru, sto me zbunjuje...Cak sam pokusala i sa direktnim pitanjem , a odgovor na to pitanje je glasio : herba bobe! Zamislite!
Da li da se nafuram i prestanem uopste razmisljati o tome sta on zeli (jer da je nesto zelio, valjda bi se izjasnio) ili da i dalje tjeram mak na konac, pa dok ne progovori... ???
Unaprijed hvala na svakoj pomoci!
1. On nije zainteresiran
2. On nije siguran da li je zainteresiran, al da ne bi vrata guzicom zatvorio daje ti odgovor tipa "herba bobe"
3. Tip je totalno nezreo i djetinjast i taj njegov odgovor je vise glasio "Herba bobe?"![]()
![]()
![]()
4. I ako mu se svidjas i ako si ti direktno pitala on i pored svih zelenih svjetala i dalje nema MUDA da poduzme nesto po tom pitanju![]()
Nakon pola godine, skontaj da li je vrijedan vise tvog vremena bez obzira u koji u gore navedenih faktora spadada, da, neke stvari su vrijedne strpljenja....ali mnoge i mnogI definitivno nisu
![]()
mani se igrica, zapetljancija, glumatanja, to je samo tracenje vremena i pridavanje suvise vaznosti nekom ko uopste nije bitan....uvijek je dobro znati sta ocekujes i sta zasluzujes....kad vidis da neko nije u stanju ili u mogucnosti da ti to pruzi, izgovori i objasnjenja tada fakat gube smisao....izgovori i objasnjenja su nesto sto su (uglavnom) zene izmislile da produzavaju sebi nepotrebne agonijeda bi mogle pod okriljem tih "objasnjenja" da nastavljaju da zive u zabludama i nadi da ce od neodgovarajuceg lika (ili jos gore kukavice i beskicmenjaka
ili kao sto aminchev rece "sadiste") jednog dana magicno da postane covjek
![]()
bajke su lijepeal' realnost je ipak nesto drugo
jedno glupo pitanje
sta znaci "herba bobe"??
- anais_nin
#63 Re: šema vs. prijateljstvo!
mislim da se to odnosi na one herbal bomboneVozdra_123 wrote:evo muskog glasa koji se slaze sa gore navednimanais_nin wrote:Rastavljanje na proste faktorecinderella wrote:Vjerovatno cete reci: opet cinderella sa svojim „ljubavnim“ problemima...Ne znam da li bas da ovo nazovem problemom, ali eto...mozda bi mi trebao savjet...kako muskog, tako i zenskog dijela publike... Onaj mali iz autobusa (nadam se da ste upuceni u post od prije nekih 5-6 mjeseci) mi opet zadaje glavobolje! Naime, nikako da se izjasni sta on zapravo zeli od mene! "vodimo" se kao prijatelja, ali ponekad ti razgovori vode u nekom drugom smjeru, sto me zbunjuje...Cak sam pokusala i sa direktnim pitanjem , a odgovor na to pitanje je glasio : herba bobe! Zamislite!
Da li da se nafuram i prestanem uopste razmisljati o tome sta on zeli (jer da je nesto zelio, valjda bi se izjasnio) ili da i dalje tjeram mak na konac, pa dok ne progovori... ???
Unaprijed hvala na svakoj pomoci!
1. On nije zainteresiran
2. On nije siguran da li je zainteresiran, al da ne bi vrata guzicom zatvorio daje ti odgovor tipa "herba bobe"
3. Tip je totalno nezreo i djetinjast i taj njegov odgovor je vise glasio "Herba bobe?"![]()
![]()
![]()
4. I ako mu se svidjas i ako si ti direktno pitala on i pored svih zelenih svjetala i dalje nema MUDA da poduzme nesto po tom pitanju![]()
Nakon pola godine, skontaj da li je vrijedan vise tvog vremena bez obzira u koji u gore navedenih faktora spadada, da, neke stvari su vrijedne strpljenja....ali mnoge i mnogI definitivno nisu
![]()
mani se igrica, zapetljancija, glumatanja, to je samo tracenje vremena i pridavanje suvise vaznosti nekom ko uopste nije bitan....uvijek je dobro znati sta ocekujes i sta zasluzujes....kad vidis da neko nije u stanju ili u mogucnosti da ti to pruzi, izgovori i objasnjenja tada fakat gube smisao....izgovori i objasnjenja su nesto sto su (uglavnom) zene izmislile da produzavaju sebi nepotrebne agonijeda bi mogle pod okriljem tih "objasnjenja" da nastavljaju da zive u zabludama i nadi da ce od neodgovarajuceg lika (ili jos gore kukavice i beskicmenjaka
ili kao sto aminchev rece "sadiste") jednog dana magicno da postane covjek
![]()
bajke su lijepeal' realnost je ipak nesto drugo
![]()
jedno glupo pitanje
sta znaci "herba bobe"??
-
nocna_mora1001_noci
Zbog zena su se ratovi vodili!!!!!!!!!!! Ako taj nako nesto bezze prica...onda nista od veze, da te odmah razocaram... Mani se sema i semica ba, zna se kako musko razmislja