SILAJDŽIĆ ZA DODIKALIZACIJU BiH

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

ljudi moji ova SDA mi se sve više sviđa :? nisam vjerovao da ću to ikad reći

a ova stranka za bih

više me ništa ne može iznenaditi :? :? :? jesu li dotakli dno što se morala tiče... pa iznad njih je i SDS ja mislim :roll: ako govorimo o poštenju moralu i brizi sa svoje glasače (a gdje su ostali koji nisu glasali za njih)
pitt

Post by pitt »

komi wrote:ljudi moji ova SDA mi se sve više sviđa :? nisam vjerovao da ću to ikad reći

a ova stranka za bih

više me ništa ne može iznenaditi :? :? :? jesu li dotakli dno što se morala tiče... pa iznad njih je i SDS ja mislim :roll: ako govorimo o poštenju moralu i brizi sa svoje glasače (a gdje su ostali koji nisu glasali za njih)
eh da te livadic sada cuje :D:D:D:D
Vodenjak

Post by Vodenjak »

pitt wrote:
komi wrote:ljudi moji ova SDA mi se sve više sviđa :? nisam vjerovao da ću to ikad reći

a ova stranka za bih

Majke mi, bi to prvo sto mi je palo na pamet! :-)

:D :D :D
pitt

Post by pitt »

great minds think alike :D:D
Šandor

Post by Šandor »

Kolji krmka majku mu! :x

:D
Frankyee

Post by Frankyee »

ponavljam jos jednom

Haris Silajdzic = Fikret Abdic
Šandor

Post by Šandor »

Oče naš, Koji si na nebesima,
da se sveti ime Tvoje
da dođe Carstvo Tvoje,
da bude volja Tvoja, i na zemlji kao na nebu.
Hleb naš nasušni daj nam danas;
i oprosti nam dugove naše kao što i mi opraštamo dužnicima svojim;
i ne uvedi nas u iskušenje,
no izbavi nas od zloga.
Jer je tvoje carstvo, i sila, i slava u vekove vekova. Amin.

:D
pitt

Post by pitt »

odljepio i ti kamaneko :D:D:D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

Vodenjak wrote:
pitt wrote:

a ova stranka za bih

niste vi dobro :roll:

što je najgore mislio sam da je beriz najbolji bošnjački političar :-?
koji sam ja naivko :sad:
bordouze

Post by bordouze »

To je pitanje kredibiliteta. Kako covjeku koji je zenu i sina smjestio na sigurno mozes da prepustis da vodi narod.
To govori vise o nedostatku bilo kakve javnosti, da ne spominjem moc rasudjivanja njegovih biraca, nego i Silajdzicu samom.
Neko ko je cvrsto vezao sudbinu svoje porodice i sebe za ovu zemlju ne bi izdao tako lako.
pitt wrote:mislim da status njegove porodice je najmanje vazan .....pred cinjenicom da je dupelizac i nesposoban :D
Šandor

Post by Šandor »

komi wrote:
Vodenjak wrote:
pitt wrote: eh da te livadic sada cuje :D:D:D:D

niste vi dobro :roll:

što je najgore mislio sam da je beriz najbolji bošnjački političar :-?
koji sam ja naivko :sad:
U Beriza mozak radi samo kad treba nešto ukrasti. Inače je na nivou starca od 95 godina (nevezano za ovo što je učinio neki dan).
pitt

Post by pitt »

bordouze wrote:To je pitanje kredibiliteta. Kako covjeku koji je zenu i sina smjestio na sigurno mozes da prepustis da vodi narod.
To govori vise o nedostatku bilo kakve javnosti, da ne spominjem moc rasudjivanja njegovih biraca, nego i Silajdzicu samom.
Neko ko je cvrsto vezao sudbinu svoje porodice i sebe za ovu zemlju ne bi izdao tako lako.
pitt wrote:mislim da status njegove porodice je najmanje vazan .....pred cinjenicom da je dupelizac i nesposoban :D

vidim......pun ih klinac sto su im porodice tu pa nesto ne vidim da se bas bore pretjerano za bih. cast izuzecima :D
Frankyee

Post by Frankyee »

Silajdzic ce izdati ovu drzavu u utorak kad se usvoji Dodikov prijedlog koji ponistava Lajcakove mjere. Kakav 100% lazov

Od sada jedino treba slusati Dodika jer sto on kaze to se i ostvari. Silajdzic, Tihic i ostali to sve na kraju se pred Dodikom slomi.

bordouze

Post by bordouze »

Arogantna vrsta Sejde Bajramovica
Frankyee wrote:Silajdzic ce izdati ovu drzavu u utorak kad se usvoji Dodikov prijedlog koji ponistava Lajcakove mjere. Kakav 100% lazov

Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

sta se sikirate :D

pa danas da organizuju izbore :D haris bi dobio jos vise :D takav je nas narod :D telad :D

garantujem vam da bi 100% onih sto su glasali za njegovih "100%" to opet ucinilo :D progutace oni bilo koje govno koje im se servira :D
Prozor

Post by Prozor »

Drug Član wrote:Kao niko ne zna šta rade Haris i Belkić! Ovo je dio igre koju su usaglasili Haris, Belkić i Tihić. Prva dvojica ko fol kooperativni, a posljednji u utorak zabija kolac u dogovor! Lajček kaže da će podržati svaki dogovor legalno izabranih predstavnika BiH jer zna da od dogovora nema ništa. Potrebno je zacementirati centalizovanu BiH prije proglašenja nezavisnosti Kosova, prosto ko jednačina sa jednom nepoznatom!
Eh fakat sto mitovi cuda rade... Lajcakove mjere i centralizovana BiH? :lol: :oops:
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Panasonic wrote:Ovo je potpuno nemoguce. Nije Silajdzic toliko kontradiktoran. Ima iza ovoga jos nesto sto se ne zna.
:shock: :shock: :shock: :? :? :?

BUAHAHAHAHAHAHAHA :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Drug Član

Post by Drug Član »

Prozor wrote:
Drug Član wrote:Kao niko ne zna šta rade Haris i Belkić! Ovo je dio igre koju su usaglasili Haris, Belkić i Tihić. Prva dvojica ko fol kooperativni, a posljednji u utorak zabija kolac u dogovor! Lajček kaže da će podržati svaki dogovor legalno izabranih predstavnika BiH jer zna da od dogovora nema ništa. Potrebno je zacementirati centalizovanu BiH prije proglašenja nezavisnosti Kosova, prosto ko jednačina sa jednom nepoznatom!
Eh fakat sto mitovi cuda rade... Lajcakove mjere i centralizovana BiH? :lol: :oops:
Volio bi da griješim, ali čini mi se da nemate razloga napaditi Harisa i Belkića jer od dogovora sutra u BL nema ništa(to dobro znaju Haris, Lajček i Co), to je bila suština mog posta, a o interesu MZ u smislu centralizacije BiH bi se dalo raspravljati...
Maraschino

Post by Maraschino »

Centralizovana BiH,
to se cuje samo iz Banja Luke, jer time plase svoj srpski narod. Osim njih niko drugi ne zagovara centralizaciju.
Drzava BiH mora imati minimum ingerencija da bi mogla da funkcionise kao drzava i da bi je drugi prihvatili a o organizaciji unutar drzave ( regije) svi zele razgovarati osim B.Luke.
Drug Član

Post by Drug Član »

Maraschino wrote:Centralizovana BiH,
to se cuje samo iz Banja Luke, jer time plase svoj srpski narod. Osim njih niko drugi ne zagovara centralizaciju.
Drzava BiH mora imati minimum ingerencija da bi mogla da funkcionise kao drzava i da bi je drugi prihvatili a o organizaciji unutar drzave ( regije) svi zele razgovarati osim B.Luke.
Većina političara u BiH priča šta prosti i neuki birači (kojih je na žalost većina u BiH) vole da čuju. U BL se priča o centralizmu, a u Sa o ukidanju RS. Centralizam u BiH je off topic i neću da začatavam temu, osim što ću kazati da se BiH može i mora graditi na dogovoru. Prosperitetna BiH je vitalni nacionalni interes svih naroda koji u njoj žive i na ovoj premisi treba graditi dogovore i zaključke...
sarlo

Post by sarlo »

Alfons Kauders wrote:sta se sikirate :D

pa danas da organizuju izbore :D haris bi dobio jos vise :D takav je nas narod :D telad :D

garantujem vam da bi 100% onih sto su glasali za njegovih "100%" to opet ucinilo :D progutace oni bilo koje govno koje im se servira :D
Vise volim svoje... :)
Dzaba se frustriras.
Maraschino

Post by Maraschino »

Drug Član wrote:
Maraschino wrote:Centralizovana BiH,
Većina političara u BiH priča šta prosti i neuki birači (kojih je na žalost većina u BiH) vole da čuju. U BL se priča o centralizmu, a u Sa o ukidanju RS. Centralizam u BiH je off topic i neću da začatavam temu, osim što ću kazati da se BiH može i mora graditi na dogovoru. Prosperitetna BiH je vitalni nacionalni interes svih naroda koji u njoj žive i na ovoj premisi treba graditi dogovore i zaključke...
Kada vec govoris o pricama za narodne usi, ovih dana se to dobro da primijetiti. Spiric 15 dana tumara svijetom i puna mu usta BiH (jer to svijet zeli da cuje) a Dodik u Beogradu (za domacu javnost) izjavljuje da vecina Srba u rs-u sebe vidi van BiH.

E, to je politika, pricas sta ko zeli da cuje.

Slazem se da bez dogovora svih u BiH mi ne mozemo naprijed.
Drug Član

Post by Drug Član »

Maraschino wrote: Kada vec govoris o pricama za narodne usi, ovih dana se to dobro da primijetiti. Spiric 15 dana tumara svijetom i puna mu usta BiH (jer to svijet zeli da cuje) a Dodik u Beogradu (za domacu javnost) izjavljuje da vecina Srba u rs-u sebe vidi van BiH.

E, to je politika, pricas sta ko zeli da cuje.

Slazem se da bez dogovora svih u BiH mi ne mozemo naprijed.
Dodik je dobio izbore na priči o referendumu, a Haris na 100% BiH. I jedno i drugo je šuplja. Prvi se u to uvjerio kad je pokušao sa "dešavanjem naroda" u Bl kada su se penzionerima i seljacima koji su došli na pijacu priključili besposličari i propali studenti. Dodik nije nacionalista iako se tako ponaša zbog seljaka koji glasaju za njega.
Priča Harisa zasnovana je na građanskoj državi BiH sada i odmah. Mi na žalost nismo građanska država i ovo bi eventualno mogao biti dugoročni cilj kome bi se u najboljem slučaju mogli asimptotski približavati, ali zbog nacionalnih oligarhija bojim se da ga nikad ne bi u pravom smislu riječi potpuno dostigli. Mi nismo dakle građanska država i demokratija po principu jedan čovjek jedan glas, koja važi u većini razvijenih dekokratskih država, ovdje bi 100% bila zloupotrebljena, vidjeli smo je na dijelu, uostalom. Ovo što sad imamo, daleko od toga da je dobro, ali je najmanje zlo koje treba iskoristiti kao brod u kome bi BiH doputovala, bolje reći doplutala u mirnije demokratske vode.

Po meni je potrebno naći najmanji zajednički sadržalac (ili više njih, sigurno je da postoje) i oko takvog konsenzusa graditi opšti pristanak (manufacturing consent) krećući se u pravcu napretka ove zemlje. Od referenduma kao i od 100% BiH nema ništa, pa to je jasno i pticama na grani, i ova priča je samo zaustavila jedan veoma dobar trend reformi koji smo imali sve do 2004.godine. Dakle ovoj zemlji trebaju reforme, a ne revolucija, jer ove zadnje gotovo nikad ne prođu bez krvi, a po pravilu progutaju svoju djecu....
Da, i nije istina da većina Srba sebe vidi van BiH!
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Drug Član wrote: kada su se penzionerima i seljacima koji su došli na pijacu priključili besposličari i propali studenti.
nije ni cudo sto ih banjalucki profesori onda obaraju :D
Prozor

Post by Prozor »

Drug Član wrote:
Prozor wrote:
Volio bi da griješim, ali čini mi se da nemate razloga napaditi Harisa i Belkića jer od dogovora sutra u BL nema ništa(to dobro znaju Haris, Lajček i Co), to je bila suština mog posta, a o interesu MZ u smislu centralizacije BiH bi se dalo raspravljati...
Ako znas kakve je mjere Lajcak donio i kakve to veze ima sa centralizacijom volio bih da mi objasnis jer ja pojma nemam.... :oops: :-)
Post Reply