Duhovi Sarajeva

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

basta sljezove boje wrote:
ManiacSA wrote: Ma ne interesuje me niti vjerujem, ja ga nisam dobio. Al i Nele Karajlic je bio prije rata Sarajlija ovo ono pa vidimo u sta se danas pretvorio ili barem otkrio pravi identitet, isto kao i ti.
I to sto si prije zivjela u Sarajevu sad treba da opravda sto si danas nacionalista i Anti-Sarajevo jer ti se gadi zbog nekih smijesnih razloga, koje sve nacionaliste koriste kad treba pricati kako Sarajevo nije multinacionalno kako su ovi i oni diskriminirani, u nedostatku bilo kakvih dokaza i znajuci da nije tako.
Koliko si ti glupa pokazuje cinjenica da krivis sve redom sto je pobjegli iz rata. Pa sta su trebala djeca i zene da brane Sarajevo??? Smijesna si ne pojma koliko.
I sve dok budu na ovom forumu pisali takvi kao ti, a budu se banovali tamo ljudi na podforumu fudbal koji jedne druge nazivaju raznim imenima itd, sto je sasvim normalno u navijackom svijetu, ovaj ce forum biti, kao sto kaze veliki broj ljudi u Sarajevu a sad shvatam i zasto, forum retardiranih! A ja sam najveci jer sam pisao na njemu.
nacionalisti su svi oni koji su ostali u Sarajevu? A koje nacije nacionalisti?

ti izgleda nisi iz Sarajeva ili nisi zivio za vrijeme rata u Sarajevu. Iz Koushnerovog konvoja za Pariz su skidali djecu koja nisu bila jedne odredjene nacije. Cudi me da ti je promakao detalj da neka djeca nisu imala prilike kao polara i ti da odu iz grada, jer im to vasa vojska nije dozvolila.

eto ja sam bila i zensko i dijete pa sam opet uzela hecklera u ruke ... da sutra polara dodje i pljuje po nama svima
Opet ti prozivas?
skojotovski

Post by skojotovski »

jel ko gledao film?
x0z0y0

Post by x0z0y0 »

jesam ja :D
deki-bg

Post by deki-bg »

pa kakav je?
x0z0y0

Post by x0z0y0 »

Glumci:
Enis..nista posebno bar meni, nekako mi je isti iz uloge u ulogu.
Severina..budimo iskreni u filmu je samo kao reklama istom..gluma jako losa.
Davor Janjic..odlican, film ako je dobar ipocemu onda je to bas zbog njega, on u sustini nosi citav film.

Radnja:
Previse isprekidana..isjeckana..skokovi koji idu na zivce i kraj takav da se cini da im je ponestalo novca pa su sklepali kako su znali.

Ima par stvari koje ne vjerujem da ce svatko shvatiti, mislim prvenstveno na ljude koji nisu iz Sarajeva.
Govorim ovo bez ikakve pretencioznosti ali sam isla od toga da ce ga i ljudi u Hrvatskoh gledati i verovatno im nece biti jasno kad se Pik I Tref nasmiju da Seve ide u Buca Potok...ili kako je Bistrik memli strana i sl.
Mislim da su trebali ubaciti vise tih sitnica koje cine Sarajevo onim sto jeste.
Nekako bar ja sarajevsku raju ne vidim i dozivljavam onako..sminkica i vecerice uz vino svaku noc..lafo klasa neka..

I konacno, ne mislim da je citav Duh Sarajeva prenesen na platno ovim filmom..mozda mali maaaaali dio ali svakako ne pravi duh :(
deki-bg

Post by deki-bg »

jebat ga! koliko znam krpili su se sa lovom, a navodno je takav kraj namerno ostavljen jer bi trebalo da usledi nastavak.
bojim se da ce film do beograda doci samo u prolazu, onako na neki festivalcic, pa da se nece moci ni normalno odgledati od silnih slihtara koji se pojavljuju na takvim dogadjajima.
cuo sam zaista razne ocene i svi su barem slozni da je film pozitiva...sada, koliko ce ko i da li ce ista razumeti...jbg.
u svakom slucaju pozdravljam ideju, pa makar i sa severinom, za koju su u mom rodnom gradu, rijeci svi imali pohvale za ulogu barunice u glembajevima.
kako i ne bi kad im je uvecala honorare:)
mIRCerka

Post by mIRCerka »

deki-bg wrote:jebat ga! koliko znam krpili su se sa lovom, a navodno je takav kraj namerno ostavljen jer bi trebalo da usledi nastavak.
bojim se da ce film do beograda doci samo u prolazu, onako na neki festivalcic, pa da se nece moci ni normalno odgledati od silnih slihtara koji se pojavljuju na takvim dogadjajima.
cuo sam zaista razne ocene i svi su barem slozni da je film pozitiva...sada, koliko ce ko i da li ce ista razumeti...jbg.
u svakom slucaju pozdravljam ideju, pa makar i sa severinom, za koju su u mom rodnom gradu, rijeci svi imali pohvale za ulogu barunice u glembajevima.
kako i ne bi kad im je uvecala honorare:)
Ne znam vala da ce film imat losu prodju u BG, kad je BGdjanin glavni producent filma :D

Meni se taj film ne gleda vise, koliko znam 3 godine se razvlace, ne mozes premijeru napravit ako ne platis sve glumce i slicno...
x0z0y0

Post by x0z0y0 »

Apropo Sarajevskog duha - meni je on predstavljen nekako najblize u djelima Miljenka Jergovica.
salihh

Post by salihh »

Santos wrote:Sta si to ti bolja od njih ,jel zato sto si jela travu,ili lecu,a ikar za novu godinu.Trebali su i oni sto su otisli jesti travu pa bi tebi ko bilo lakse.Zaostalo do bola jebo te rat i trava.Meni je duh Sarajeva Miso,kad njega nebude na onom mjestu nestace veliki duh.I ja ponekad potrazim taj duh ali ga ima sve manje a ovi travari ce i nakon 50 godina od zavrsetka rata spominjat jedno te isto.
dodijaste i bogu i narodu s duhom i ostalim...
popustite sarajevo onima koji zive u sarajevu i koji ga osjecaju svojim...

@santos, sorry, ne odnosi se samo na tebe, ovo je reply svim ucesnicima
polara

Post by polara »

Sta ti bre hoces ostavila sam svoje sve Vama u Sarajevu jer nisam ni mogla a ni htela da ucestvujem u besmislenom ratu,a jos hoces da se ja necega stidim.Treba svi da se zapitate koliko ste naivmi i blesavi kada mislite da ste junaci ili vise volite Sarajevo zato sto ste na bilo koji nacin ucestvovali u ratu,JA sam ponosna na to sto volim Sarajevo ali nisam cekala da dodje neka budala i ubijeme zbog toga,nego sam otisla daleko da negledam bruku glupana koja ratuje.Mislim na sve koji su ucestvovali i na brdu i pod njim.Izgleda da je diskutabilno ko sada yivi u Sarajevu.
Crvena Tifoza

Post by Crvena Tifoza »

polara wrote:Sta ti bre hoces ostavila sam svoje sve Vama u Sarajevu jer nisam ni mogla a ni htela da ucestvujem u besmislenom ratu,a jos hoces da se ja necega stidim.Treba svi da se zapitate koliko ste naivmi i blesavi kada mislite da ste junaci ili vise volite Sarajevo zato sto ste na bilo koji nacin ucestvovali u ratu,JA sam ponosna na to sto volim Sarajevo ali nisam cekala da dodje neka budala i ubijeme zbog toga,nego sam otisla daleko da negledam bruku glupana koja ratuje.Mislim na sve koji su ucestvovali i na brdu i pod njim.Izgleda da je diskutabilno ko sada yivi u Sarajevu.
:roll:

:x
pun_mjesec

Post by pun_mjesec »

glupan ispod brda ti porucuje da nam je puno ljepse bez tebe...

jos kad ne bi dolazila ni na forum super bi bilo, al' neka te. da znamo s kime smo nazalost zivjeli do zadnjeg dana i vjerovali da su raja
lol_sa

Post by lol_sa »

polara wrote:Sta ti bre hoces ostavila sam svoje sve Vama u Sarajevu jer nisam ni mogla a ni htela da ucestvujem u besmislenom ratu,a jos hoces da se ja necega stidim.Treba svi da se zapitate koliko ste naivmi i blesavi kada mislite da ste junaci ili vise volite Sarajevo zato sto ste na bilo koji nacin ucestvovali u ratu,JA sam ponosna na to sto volim Sarajevo ali nisam cekala da dodje neka budala i ubijeme zbog toga,nego sam otisla daleko da negledam bruku glupana koja ratuje.Mislim na sve koji su ucestvovali i na brdu i pod njim.Izgleda da je diskutabilno ko sada yivi u Sarajevu.
Boga ti sta si to nama ostavila?Jel te ko tjerao da ista ostavljas?Vidim nabacila se ekavica e pa daleko si otisla od budala i glupana, mislim od onih sa brda.
Kazes volis Sarajevo?Kako te onda nije stid nazvati glupanima i budalama sve one ljude koji su se borili i koji su dali svoje zivote za ovaj grad, grad koji ti tako ponosno volis (a nemoj zivota ti tvog jadnog)...SRAM TE BILO....i da, treba da se stidis
Pusur

Post by Pusur »

Trubace (koji, uzgred budi receno, sviraju katastrofalno) autorica nije sigurno, kao ni otac joj, nikad slusala (u Bosni ta vrsta muzike nikad nije bila prisutna)... Otuzno izgleda ono pripito tabananje po onom gumnu u sumrak... Sorry Lidija, pored dobre namjere u koju ne sumnjam, nedostajalo je koji gram iskrenosti da bi tvoja licna prica bila postena.
Meni ce asocijacije na Omarsku, Srebrenicu, Kateram, Zvornik, Miljevinu... Jasenovac, Ausvic... biti uvijek jasne i ne bi mi nikad na pamet palo da tamo pravim vlastitu svadbu!
Bas tako stari, nije bas to bila neka iskrena prica tj malo je navela vodu na svoj mlin ali eto fino je to zapakovala.

Glede Sarajeva ko bi ko ostao, sta ba koga boli briga vise ko je bio ko je ostao, Bozija je volja bila da neko bude tu da neko ostane. Evo ja sam 94 kroz tunel usao u Sarajevo i boravio u njemu neko vrijeme...i sta sad? U koju ja kateegoriju spadam? Svojom sam voljom usao u grad, ne treba dati nikome da se blati grad ali treba biti i realan i proznati stvari onako kako stoje. Okrenuti se buducnosti, ljudi koji su otisli imaju neke svoje sudbine i stvari kroz koje su prolazili, svakom su njegovi problemi najveci i to isto tako treba postovati.
polara

Post by polara »

lol_sa wrote:
Boga ti sta si to nama ostavila?Jel te ko tjerao da ista ostavljas?Vidim nabacila se ekavica e pa daleko si otisla od budala i glupana, mislim od onih sa brda.
Kazes volis Sarajevo?Kako te onda nije stid nazvati glupanima i budalama sve one ljude koji su se borili i koji su dali svoje zivote za ovaj grad, grad koji ti tako ponosno volis (a nemoj zivota ti tvog jadnog)...SRAM TE BILO....i da, treba da se stidis
Kad kazem da sam sve ostavila mislim na sve materijalne i one druge stvari poput normalnog zivota.Prijatelju bosnjaku sam ostavila nap.kljuceve svog prepunog stana,a on nam se zahvalio tako sto je sve ponio sa sobom al jebo i njega i lazno prijateljstvo i sve stvari mozda je morao da se snalazi.Ja sam ponosna sto sam imala gde otici,a ne gledati kako bedne fukare haraju gradom i oko njega.Ja sam ekavicom pricala i dok sam zivela u Sarajevu to znaju moji prijatelji od kojih neki i danas zive u Sarajevu i po celom svetu.Znam sve kako je i sta je bilo i ne volim maloumne ekstreme bilo kom stadu da pripadaju.A Ti trebas da se stidis sto mislis da si branio grad,to verovatno misle i oni na brdu.Svi ste Vi branili kao nesto,a ustvari ste razrusili sve ono sto je bilo lepo.Ne zelim vise ni da dodjem u Sarajevo jer je verovatno bedno poput tebe.Sto se tice tebe licno uzivaj u svojoj gluposti bez pameti i bez briga.
alphonse kauders

Post by alphonse kauders »

polara wrote:
lol_sa wrote:
Kad kazem da sam sve ostavila mislim na sve materijalne i one druge stvari poput normalnog zivota.Prijatelju bosnjaku sam ostavila nap.kljuceve svog prepunog stana,a on nam se zahvalio tako sto je sve ponio sa sobom al jebo i njega i lazno prijateljstvo i sve stvari mozda je morao da se snalazi.Ja sam ponosna sto sam imala gde otici,a ne gledati kako bedne fukare haraju gradom i oko njega.Ja sam ekavicom pricala i dok sam zivela u Sarajevu to znaju moji prijatelji od kojih neki i danas zive u Sarajevu i po celom svetu.Znam sve kako je i sta je bilo i ne volim maloumne ekstreme bilo kom stadu da pripadaju.A Ti trebas da se stidis sto mislis da si branio grad,to verovatno misle i oni na brdu.Svi ste Vi branili kao nesto,a ustvari ste razrusili sve ono sto je bilo lepo.Ne zelim vise ni da dodjem u Sarajevo jer je verovatno bedno poput tebe.Sto se tice tebe licno uzivaj u svojoj gluposti bez pameti i bez briga.
:D :-) "Vidite, dragi gledaoci, tipični primjer...":)

Polara, dušo, "da ti roknu samo dvije, sve bi ti se samo kazalo..".

Ne vrijedi ovdje raspravljati s tobom, jer ako ti misliš da su majmuni sa brda koji se naroljaju brlje, sjednu za onu haubicu pa bezze omlate po gradu (i naprave recimo od 130 ljudi koji su krenuli na pijacu jedan krvavi bućkuriš mozgova, ruku i nogu) i ljudi koji su ničim drugim do zbog pukog očaja i straha za svoj život, familiju i stan/kuću stali da se bore protiv gore pomenutih majmuna po tvom mišljenju jednaki, onda je jasno o kakvom se tvom mentalnom sklopu radi iako ti možda i ne misliš da ti je u glavi negdje zaštopalo pa napišeš sve što ti prvo prdne na pamet.

Došla, vidjela, isprovocirala - ako se ko ovdje treba stidjeti svoje pameti i bezobzirnosti, onda si to ti.
De, majke ti nemoj više - dosta nam je te Neletove priče "ovo nije bio moj rat, vi ste sve pokvarili, bla bla.." - isto kao da su ljudi ovdje eto jedva čekali da odu na liniju i kontaju hoće li ostati bez noge, glave, familije...

Generalno, ne dotiči se teme o kojoj nemaš pojma.
Btw. da znaš, ovo ti piše neBošnjak tek da ne pomisliš kako sam nacionalno opterećen.

I pozdravi Karajlića i Kustu :x

Fuj.
Last edited by alphonse kauders on 07/12/2007 12:08, edited 1 time in total.
misha

Post by misha »

polara (citat):
Sta ti bre hoces ostavila sam svoje sve Vama u Sarajevu jer nisam ni mogla a ni htela da ucestvujem u besmislenom ratu,a jos hoces da se ja necega stidim.Treba svi da se zapitate koliko ste naivmi i blesavi kada mislite da ste junaci ili vise volite Sarajevo zato sto ste na bilo koji nacin ucestvovali u ratu,JA sam ponosna na to sto volim Sarajevo ali nisam cekala da dodje neka budala i ubijeme zbog toga,nego sam otisla daleko da negledam bruku glupana koja ratuje.Mislim na sve koji su ucestvovali i na brdu i pod njim.Izgleda da je diskutabilno ko sada yivi u Sarajevu.
JOOOOOOOOOOOOO, mega si, nek si vala otisla i ne vracaj se molim te! I hajd mi samo reci da nisi vratila sve svoje nekretnine i prodala ih preko advokata a da nogom ovamo nisi krocila. Sram te bilo. I lajes na nekog ko ti je stvari cuvao.
Al definitivno na ovom forumu, administratori zakazuju debeleo, opominje se bastasljezove boje, sto proziva 'vasu armiju' a neko ko izjednacava stvari i strane koje su ucestvovale u ratu, ni ne opemene se..
zapita se covjek...
polara

Post by polara »

misha wrote:
polara (citat):
JOOOOOOOOOOOOO, mega si, nek si vala otisla i ne vracaj se molim te! I hajd mi samo reci da nisi vratila sve svoje nekretnine i prodala ih preko advokata a da nogom ovamo nisi krocila. Sram te bilo. I lajes na nekog ko ti je stvari cuvao.
Al definitivno na ovom forumu, administratori zakazuju debeleo, opominje se bastasljezove boje, sto proziva 'vasu armiju' a neko ko izjednacava stvari i strane koje su ucestvovale u ratu, ni ne opemene se..
zapita se covjek...
Nema cega da me bude sramota ja sam samo obicna zena koja ne voli rat,jer u ratu po meni ne moze biti pobednika,a moze samo da bude zrtava.Ja ti ne zelim da ti se desi ono sto je meni,pa da ti neko "pricuva"bilo sta.Nisam povratila stan jer mi ne treba,kupila sam novi ovde gde zivim,a stvari i da sam dobila su posle necijeg koristenja fuj.Znas onu cuvenu "Oteto prokleto".Ako pazljivo citate ono sto sam napisala videcete da ja sebe ne svrtavam ni u jednu grupu,ja samo mislim svojom glavom.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Covjek nikad nije sam...
Prozor

Post by Prozor »

@polara

A sta su Sarajlije trebale raditi? Kapitulirati? Smatras li da se i sa NDH samo trebalo pomiriti?
johnnykola

Post by johnnykola »

alphonse kauders wrote:
polara wrote:
lol_sa wrote: Boga ti sta si to nama ostavila?Jel te ko tjerao da ista ostavljas?Vidim nabacila se ekavica e pa daleko si otisla od budala i glupana, mislim od onih sa brda.
:D :-) "Vidite, dragi gledaoci, tipični primjer...":)

Polara, dušo, "da ti roknu samo dvije, sve bi ti se samo kazalo..".

Ne vrijedi ovdje raspravljati s tobom, jer ako ti misliš da su majmuni sa brda koji se naroljaju brlje, sjednu za onu haubicu pa bezze omlate po gradu (i naprave recimo od 130 ljudi koji su krenuli na pijacu jedan krvavi bućkuriš mozgova, ruku i nogu) i ljudi koji su ničim drugim do zbog pukog očaja i straha za svoj život, familiju i stan/kuću stali da se bore protiv gore pomenutih majmuna po tvom mišljenju jednaki, onda je jasno o kakvom se tvom mentalnom sklopu radi iako ti možda i ne misliš da ti je u glavi negdje zaštopalo pa napišeš sve što ti prvo prdne na pamet.

Došla, vidjela, isprovocirala - ako se ko ovdje treba stidjeti svoje pameti i bezobzirnosti, onda si to ti.
De, majke ti nemoj više - dosta nam je te Neletove priče "ovo nije bio moj rat, vi ste sve pokvarili, bla bla.." - isto kao da su ljudi ovdje eto jedva čekali da odu na liniju i kontaju hoće li ostati bez noge, glave, familije...

Generalno, ne dotiči se teme o kojoj nemaš pojma.
Btw. da znaš, ovo ti piše neBošnjak tek da ne pomisliš kako sam nacionalno opterećen.

I pozdravi Karajlića i Kustu :x

Fuj.
potpis. a najbolje mi je kad neki pocnu pricati,
a narocito kad to isto ucini neki od sarajlija,
kako nas je maltene hava obranila.
kao, nije se znalo ni ko pije ni ko placa.
aha, al' u *urcu! i bilo je mafijasa i jesu neki
handrili ljude, ali da nekih od njih nije bilo,
ne bi bukvalno ni mene bilo. za sve zlocinacko svaki
debil (pa i ponaosob svaki mafijas) treba da odgovara i ja sam za to da
nas sve redom posalju u haag. lagano,
carli tefter u ruke i udaraj:

dje si ti bio, sta si radio?

a kontra ove besede koju zovem
prica o havi cu uvijek ustat, jer da nije bilo, recimo,
ede (nije mafijas :-D) u mojoj ulici ne bi ni mene bilo.

nego, lagano:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=44683 i
http://www.facebook.com/event.php?eid=7855292889&ref=mf

i volimo sarajevo darivajuci nejac.

:-D
Meraklos

Post by Meraklos »

Santos wrote: Sta si to ti bolja od njih ,jel zato sto si jela travu,ili lecu,a ikar za novu godinu.Trebali su i oni sto su otisli jesti travu pa bi tebi ko bilo lakse.Zaostalo do bola jebo te rat i trava.
Pa zar nisu isti Mirza Delibasic vs Zeljko Varajic, ili Davorin Popovic i Kemo Monteno vs Nenad Karajlic; ili "@Santos vs Pero Lukovic ?
polara

Post by polara »

Prozor wrote:@polara

A sta su Sarajlije trebale raditi? Kapitulirati? Smatras li da se i sa NDH samo trebalo pomiriti?
Sta da Ti odgovorim,nije trebalo doci do rata,moj izbor je bio da ne ucestvujem nego da odem daleko iako sam volela svoj zivot i svoj grad.Svako od nas je odreagovao kako je mogao,ja nisam imala moc da zaustavim rat.Znam da nikom nije bilo lako u Sarajevu za vreme rata.Iako ste me svrstali kako ko gde meni je zao ponajvise dece koja su ni kriva ni duzna nastradala.Ja VAs donekle i razumem,ali nemojte odmah u startu da mi govorite da nemam pravo da se sa setom secam onog Sarajeva u kojem sam ja lepo zivela.Ja volim da cujem ijekavski naglasak i ne mislim kad neko govori ijekavskim da je protiv mene.U moje vreme kad smo ucili u skoli to je bio isti jezik hrvatsko-srpski ili obrnuto u skoli sam govorila ekavskim naglaskom i niko me nije ispravljao samo su mi rekli da ne brkam malo jedno malo drugo.
Prozor

Post by Prozor »

polara wrote:
Prozor wrote:@polara

Sta da Ti odgovorim,nije trebalo doci do rata,moj izbor je bio da ne ucestvujem nego da odem daleko iako sam volela svoj zivot i svoj grad.Svako od nas je odreagovao kako je mogao,ja nisam imala moc da zaustavim rat.Znam da nikom nije bilo lako u Sarajevu za vreme rata.Iako ste me svrstali kako ko gde meni je zao ponajvise dece koja su ni kriva ni duzna nastradala.Ja VAs donekle i razumem,ali nemojte odmah u startu da mi govorite da nemam pravo da se sa setom secam onog Sarajeva u kojem sam ja lepo zivela.Ja volim da cujem ijekavski naglasak i ne mislim kad neko govori ijekavskim da je protiv mene.U moje vreme kad smo ucili u skoli to je bio isti jezik hrvatsko-srpski ili obrnuto u skoli sam govorila ekavskim naglaskom i niko me nije ispravljao samo su mi rekli da ne brkam malo jedno malo drugo.
Nisi ti bila duzna nista, svako radi ono sto misli da mu je najbolje. To sto sam te pitao je mislis li da je Sarajevo imalo pravo na odbranu?
polara

Post by polara »

Nazalost sto je doslo do rata,trebalo je imati pravo na odbranu Sarajevo.
Ali ja necu ni da ga branim ni napadam moj izbor je ako ne mogu da sprecim da napustim sve to.Jesam li imala pravo ja da ne ucestvujem-naravno da jesam.
Post Reply