zakon o praznicima fbih - 26.11. neradni?
-
Nabildana_Baba
Hvala! Ne vidjeh od silnih radoholicarsko-dijasporskih rasprava da je iko odgovorio.
- Comrad
#53 Re: re
U kojoj drzavi ti radis? Ocito nije BiH! Privatnici i ratni profiteri lome omladinu za 400-500 kermi mjesecno, pola ih nije prijavljeno, pola ih ne zna sta je godisnji odmor, nemaju slobodne subote, neki i nedjelje, i ti seres ovdje o tome da treba raditi i za praznik - ZA KOGA?! Koliko sam shvatio ne nalazis se u BiH zato bih te zamolio da i ne komentarises o stvarima o kojima pojma hebenog nemas.sitno wrote:Potpuno si u pravu. Ali nece se drzava napraviti sama od sebe. DRZAVU CINE LJUDI I RAD. Pa sto sada, zato sto nam je drzava u komi treba svi da zabijemo prst u uho i dobro se napijemo? Pa nece nam od toga nista biti bolje. Nisam ja nikakav moralista, samo me nervira mentalitet naseg naroda i nebriga za same sebe. Sa takvim stavom biti ce nam sve gore i gore. Zato fino u red pred ambasadu i cekajte vize. Ja sam svoj master polozila u US, a tamo sam i naucila ovo sto sam vam gore pokusala objasniti. Ali ako vi vise volite biti fizikaneri po Italiji ili neznam gdje, nego dobro situirani pojedinci u svojim drzavama - samo izvolite i sretno vam.buba wrote:A gdje ti radis?Kod njemca?
Izgleda da te ipak dobro shvatih, izuzev spola![]()
Nece dusho ovu drzavu ojachati tvoj rudarsko-pionirski stav, nego drzavno-socijalno-ekonomsko-privredna politika, koja se zauzima za zdravu, naprednu, uredjenu i efikasnu naciju.
Onog momenta kada ova zemlja bude imala takve politicare i mi smo duzni da pocnemo ispunjavati svoje obaveze prema jednom takvom drzavnom aparatu. Do tada..viva la praznik![]()
- Chopper_Horrace
ako je drzavni praznik znaci ne rade toplane...brrrr opet pod deke:D
- uvjek dobar gost
Da smo kakvi ljudi bili bi svi u kolektivnom-generalnom štrajku i spojili bi sve do tamo onoe subote....
Francusku štrajk dnevno košta oko 300 miliona eura.. koliko nas košta ovaj i ovakav rad ?????
Francusku štrajk dnevno košta oko 300 miliona eura.. koliko nas košta ovaj i ovakav rad ?????
-
luciferino
Gdje je sada onaj momak iz Brčkog što je rekao kako se kod njih za prošli bajram nije radilo u četvrtak, jer je pola bajrama padalo za vikend, pa su ga prenjeli unazad?obuca wrote:nema drzave nema praznikaluciferino wrote:Radujmo se, ponedeljak je radni.
al cemo zato za kurban bajram imat 3 dana da koljemo
Ali neka... eno u RS-u se slavi i Dayton Dan
Naaaarod....naaaarodu, bezobličnoj, apatičnoj, ljigavoj masi treba degeneka, ne parlamentarcima...
HOĆEMO NOVO POSKUPLJENJE!
- bombas_vera
a vala osevapili bi se kada bi bio neradni,nije da sam lijena nego mi je fakat potrebno to
a nije istina d ase u inostranstvu samo radi,oni cak kada nesto slave traje po 7 dana:)
a nije istina d ase u inostranstvu samo radi,oni cak kada nesto slave traje po 7 dana:)
- uvjek dobar gost
zena21 wrote:DEFINITIVNO RADNI DAN
Jebem im ja oca..... oni koji nikad ništa ne rade .... su nama oteli dan jedan.... ma fakat treba ovdje nekom ebat mater....
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
radni dan potvrdio RSG jucer 100% tako da... 
- uvjek dobar gost
100% radno
100% paradno
100% neradno za parlamentarce, poslanike u ostalim skupštinama
100% pušenje za sve ostale
sve dok mi 100% ne

100% paradno
100% neradno za parlamentarce, poslanike u ostalim skupštinama
100% pušenje za sve ostale
sve dok mi 100% ne
- buba
#72 re
Pa eto bravo i tebi nako (na)sitnositno wrote:milano wrote:JA OVE GODINE NE DOLAZIM, JER MI SE LJETOS TAMO SVE ZGADILO
Bravo, nadosao si. O tome ja pricam.
Sto se mene tice mogu raditi i ne raditi, kakva god bude interna odluka firme..svejedno mi, jer hvala Bogu radim u radnicko friendly okruzenju
Ali nije svejedno zenama koje sjede za kasama trgovackih centara, zenama koje rade po onim prcvarnicama od piljarnica i stoje na nogama 10-12 sati dnevno za mizeriju, djevojkama koje rade u kojekakvim ''buticima'' od 7 ujutro do 7 navece 6 dana u sedmici, za 300KM!!! Sve ovo rece Comrad, samo sa vise ogorcenja i zestine
Upozoravas na mentalitet naseg naroda i obaveze koje narod ima prema svojoj drzavi..drzis se US-om poducenog postulata o radu i naravno one prastare ''kakav narod, takva vlast''. Slazem se. Samo ne mogu da shvatim, gdje ides sa tim stavom? Jer ti ultimativno ne pomazes drzavu radom, nego podrzavas i odrzavas vlast. U ovom kontekstu danasnjice, nasa vlast je rupa bez dna, jaliti rak, tumor, koji samo izjeda i izjeda i unistava sve pozitivno sto se u njega unese. Rak treba prestati hraniti da bi izumro'. Tesko ga se kutarisati, to vidimo. Donekle, upravo zato sto ga jos uvijek hranimo. Pratis li me na sto mislim ''sitno'' ?! Razmisli malo..misli..misli..misli..nadoces razmisljanjem. Okreni novcic u ruci..okrugao je, ima dvije strane, kotrlja se..
I bez ovog praznika i ove teme...ova zemlja je u cumezu. Bitnije od ove teme je da se medjusobno razumijemo, ako mozemo.
- uvjek dobar gost
#74 Re: re
Prošlo uz bojkot SDP-abuba wrote:off topic..zna li neko sta bi sa onim njihovim prijedlogom o novcanoj stimulaciji zastupnika u parlamentu?!
- ja_cura_
zar nije neki ministar rekao na tv-u da je ponedeljak definitivno radni dan?
p.s. ja sam mislila da su u rs-u imajli juce slobodan dan, zbog krsne slave svetog mihajla od mup-a ili tako nesto, kao i otvaranja nove zgrade vlade u banja luci, gdje je pocasni gost bio, ko drugi nego kostunica... a ne zbog daytonskog sporazuma...ako grijesim, sorry
p.s. ja sam mislila da su u rs-u imajli juce slobodan dan, zbog krsne slave svetog mihajla od mup-a ili tako nesto, kao i otvaranja nove zgrade vlade u banja luci, gdje je pocasni gost bio, ko drugi nego kostunica... a ne zbog daytonskog sporazuma...ako grijesim, sorry