Koliko ste spremni da se borite za ljubav svog zivota?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Suicidal Siberian

Post by Suicidal Siberian »

anais_nin wrote:
Suicidal Siberian wrote: Pa predeveralo se...jedva....al tako, da znas da si ispravan i da radis nesto kako treba...e sad sto je ona ispala paglu...to je njen problem...mislim ja sam znao da ce taj put nju izoblikovati njen karakter, al da ce krenuti u tom smjeru, to je totalno ludilo...skroz je prihvatila ponasanje tih ljudi tamo, sta ja znam, australijanace, engleskinji, južnoafrikanki itd...vidio sam po recenicama kako sastavlja i neke komentare na facebooku...sjeb totalni...ne zbog mene...zbog nje...al eto, ona ce se morati suociti sa time kad se vrati...bar se meni cini da takve stvari vazda dodju za tobom...
ko sto kaze gibonni "ovo mi je skola" :D mlado se, ludo se, na greskama se uci.... :D ocigledno nesto nije stimalo, i to ozbiljno, cim si ti nasao za shodno da provjeravas njene mailove....to ti je odmah znak jednog ociglednog simptoma nepovjerenja... :D koje je bilo opravdano.... :D
znaci voljelo se dvoje mladi....al je na kraju balade ipak bilo bolje nam je razdvojeno nego zajedno...iz ugla u kojem ja sjedim tu se bas i nije imalo za sta boriti :D sretno s tom novom mladom :D
Pa jeste ispalo tako...moze covjek dozivjeti sve ljepote ovog svijeta sa nekom osobom,da prodjes sve zivo...al na muci se poznaju junaci..znaci u kljucnom trenutku sam joj opet bio pruzio ruku, a ona se popisala na nju...i za mene je izbrisala sve one lijepe stvari, ostat ce mi u lijepom sijecanju kao jedna divna djevojka koja se pretvorila u prosijecnu kuchku...na svoju štetu, ne na moju...ja sam prošao najbolje, em sam ispao covjek em sam klepio bolju trebu...a sto se nje tice, nadam se da ce biti sve ok sa njom...
jebeni su ti brodovi, ima droge puno...nek se vrati ziva i zdrava..a ja bogami odoh svojim putem.. :)
illuminated

Post by illuminated »

sve je to kocka.
ko poker.
ulazes u nesto i mozes da sve dobijes a mozes i da izgubis.

Eh, sad mora svakog jednom da spuca i taj brodolom, da ulozis mnogo i da izgubis. Bez toga nisi kompletan covjek. Kasnije igras opreznije, manje ulazes u vezu. Ako procjenis da je ona prava, ulazes opet sve, boris se ko lav za ljubav, do kraja, ako procjenis da veza i nije nesto, ne ulazes sve, po malo...itd.

Ne postoji koncani odgovor na naslov posta. Zavisi od tebe, od partnera, od vasih godina, od kvalitete veze, ozbiljnosti...

izvinjavam se sto nisam citao sve, ali vjerujem da je onaj ko je postavio pitanje, dozivio prvi tezi poraz u tom ljubavnom pokeru.
Skupi ostatke srca ponovo, i kreni u novu igru.
Ovaj put ulazi mudro, da ne izvuces opet gace na stapu.
Sretno.
xyz2007

Post by xyz2007 »

Suicidal Siberian,

Ti si je ostavio jel tako? Pa se onda predomislio. Steta je vec ucinjena.

U medjuvremenu ona je pokusala da nastavi svoj zivot. Sasvim razumljivo.

Tebi je to postalo jako tesko prihvatiti jer to je ukljucivalo neku novu ljubav ( ili pokusaj da se ima neko pored u takvim momentima ).

Sad je ona za tebe osoba od nepovjerenja.

A koliko si zasita realan prema njoj? Ostavio si je, znaci odbacio si sve u sto je ona dotada vjerovala.

Onda kad ste se pomirili radi tvoje predjenje kilometraze od 8000 KM, i iskrenog kajanja, ispostavilo se da ona nije vise ista.

Mozda se i ona razocarala. U tebe.

Prevazisao si i to, a u medjuvremenu mozda i imao par vezica.

Ako je ona i bila sa nekim mimo tebe to je sve (preuzmi odgovornost ) mozda i posljedica toga sto si je ti ostavio.

Ti odlucujes sada da imas relaciju sa nekom drugom, ona sa nekim trecim.

Ljubav vasa se mora graditi svaki dan. Ako nastavis borbu za tu ljubav i bicete zajedno i bice to ljubav.

Ako ne i trazis utjehu sa nekim drugim, to opet zavisi od tebe i te nove cure. Koliko ste vas dvoje spremni da prevazidjete slicne probleme koje si imao sa ovom prvom.

Ali kao sto DANAS rece :D nekako mi zvuci kao da ti njena tetovaza puno smeta jer nosi necije tudje ime - imas ponos to ti neda naprijed... ali opet imam osjecaj...

da si ti sa ovom starom pravo zagrizao. :lol:
xyz2007

Post by xyz2007 »

Zelena Carapa,

Nisi nam rekla kako si se borila. :-D
Moracu i ja dati par primjera.
anais_nin

Post by anais_nin »

Suicidal Siberian wrote:
xyz2007 wrote:Suicidal Siberian,

Po ovome sto si ispricao zvuci mi da cete opet biti skupa. :D

Bices ti s ovom drugom, bice ona s nekim trecim... al kad se ove veze zavrse , vi opet nazad - jedno drugome.

"i uprkos svega"

Znam ovakav slican primjer.

Lijepo je to....
Hehe...al u qurcu...ja propišo krv da je vratim...pa napravila kretena od mene a od sebe kretena i kuchku...bukvalno ko da je autobus bila...svako se popeo na nju...da ne govorim o tim tetovazama...radije cu s muskarcem biti nego sa njom opet...mada joj zelim da zavrsi sa tim likom, najvise zbog tatooja :D ....ali sada sam stvarno upoznao jednu divnu curu, koja moze da mi parira u svemu...i iako je strašno jak karakter, kada ležimo skupa, prede ko malo mače....mislim...ko me je sta zagarantovano...ali ipak ova cura mi je definitvno pokazala kakav sam ja, i bogami cu se potruditi da mi uspije sa njom...

:)
je l to ona sto joj piletinu spremas? :D
xyz2007

Post by xyz2007 »

Ćelava cura wrote: Mislim da se treba boriti za ljubav--ako je vec ima, na sve nacine :D Po meni vaznije pitanje je - kako znati da je neko ljubav tvog zivota? :-)
Mi tek nekoga kada upoznamo mi ne znamo da je to ljubav naseg zivota. :D

Mi znamo recimo da nam se neko jako puno svidja, da je hemija jako visokog intenziteta, da te osoba cini srecnim i da imate potencijala.

Ti se zaljubis u tu osobu a i ona u tebe ali iskrsnu neki problemi.

Jer nema nijedne ljubavi a da nece naici na neki problem.

Imas onda opciju da ostavis sve i da nadjes drugu.

Ili opciju da pokusas da vratis, zadrzis, ocuvas ljubav koju imas jer smatras da je vrijedna toga. Da se boris ....

Danas ti, sutra ona. Ne mora biti borba u isto vrijeme.

Ljubav koju osjecas je vrlo razlicita od ostalih iz tog razloga znas da je prava a i sama cinjenica da imas volje i motivacije da se boris ko' lav... :D ukazuje ti na to da je prava.

Znaci odlucuje se da li je to "ljubav tvog zivota" ili ne - na kraju, a nikako na pocetku. :)

Kad se boris ko' lav i kad ti je stalo do nekoga do te mjere da tu osobu vidis vrijednu borbe. Ovakve ljubavi zaista moraju uspjeti i uspjevaju jer...

su prave i vrijedne svakog truda i zalaganja.
xyz2007

Post by xyz2007 »

anais_nin wrote: ja jos cekam da mi se objasni ta "ljubav mog (ili necijeg) zivota" :oops: :roll: neupucena sam :D
Imam i ja pitanje. :D Da li bi se ti borila za ljubav svog zivota? Sta bi sve mogla uciniti za tu ljubav da je sacuvas, da je volis, da je osjecas... da te sacuva, da te voli, da te osjeca...
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

Da sam s'tio da se borim, nasao bi si Hercegovku...

(na Hercegovackom naglasku dok glas onako mutirajuci, prelazi sve, frefencije i ugodne i neugodne za uvce)...

Image

Ako ima koja vakva, a da nije iz Hercegovine, neka mi se javi. Spreman sam na boj ljuti i ubojiti. Ama sta ja izigravam. Ako ima koja vaka' nek se javi, a to za Hercegovinu se zdogovorimo ("ti duso, samo suti, i nista se ne sekiraj").
anais_nin

Post by anais_nin »

xyz2007 wrote:
anais_nin wrote: ja jos cekam da mi se objasni ta "ljubav mog (ili necijeg) zivota" :oops: :roll: neupucena sam :D
Imam i ja pitanje. :D Da li bi se ti borila za ljubav svog zivota? Sta bi sve mogla uciniti za tu ljubav da je sacuvas, da je volis, da je osjecas... da te sacuva, da te voli, da te osjeca...
kao sto rekoh nepoznat mi je taj pojam "ljubav mog zivota" :roll: zvuci tako melodramaticno i hollywoodski :D za mene je ljubav jedna....ona koju nosim u sebi....poprima razlicite oblike u zavisnosti kome je pruzam i od koga je uzimam, ali je samo JEDNA....

takodje ne djelim ljubavi na prave i na krive :oops: koje su to krive? ako pricamo o romanticnim osjecajima, samo zato sto je veza zavrsila, samo zato je zaljubljenost prestala, ili osjecanja otisla u nekom drugom pravcu je li to cini ono sto smo djelili s tom osobom, sto smo osjecali manje PRAVIM, manje stvarnim?

I stalno ko papagaj ponavljam jedno te isto....sta kad osoba koju volimo napusti ovaj svijet? Je li ljubav tada prestaje zato sto je nosi samo jedna osoba? Ili prestaje biti manje "prava" i manje "stvarna" i manje "postojeca" ukoliko upoznamo neku novu osobu? Jesu li osjecanja prema ovoj novoj osobi manje jaka, manje vazna, manje vrijedna, ukoliko je ljubav prema onoj prvoj osobi jos uvijek tu? :roll: Je li ljubav manje tu zbog takvih ili slicnih razloga? :oops:

Ja sam ti dosadna ba....nema kod mene tih melodramaticnih ratovanja... :roll: ako dvoje ljuti stvaraju nesto zajedno, onda to ipak mora biti ZAJEDNO....mozda nekad jedno nosi malo vise, nekad drugo, ali opet mora biti zajedno....cim jedno sidje s tog voza, protiv koga i za koga se boris????

Sto se vanjskih faktora tice opet ni to ne smatram borbom....postoji takva stvar koja se zove privatnost....odavno ne dozvoljavam trecim osobama da mi se mjesaju u veze.....neke stvari se djele s prijateljima i porodicom, neke pak ne...manje glavobolja....drugi zivotni problemi, da, mogu biti teski, ali ukoliko postoji postovanje, razumjevanje, njeznost, znaci ukoliko su temelji ljubavi tu, pa i te vode se mogu preci ZAJEDNO....po meni su bitnije one svakodnevne sitnice, male stvari, paznje, uvazavanje druge osobe, primjecivanje njenog postojanja, bitnije je ne zaboraviti RECI i POKAZATI tu ljubav svaki dan pomalo.....nije stvar velikih gesti i dramatike....kad postoji ova niska obicnih svakodnevnih bisera, kad se ona njeguje, pa i nema potrebe za nakvim crnim borbama :oops:

a onaj ko sanja te velike uspone i padove, neke drame, zahtjeva napore takve vrste, pa onda nek nadje sebi jednu istu takvu... :oops: ja se lozim na prijatnu svakodnevnicu :oops: i onog ko zna cijeniti takve neobicno "obicne" momente :oops:
xyz2007

Post by xyz2007 »

anais - Da li bi se borila za tu ljubav jednu kako je nazivas? Odgovori direktno - da ili ne.
anais_nin

Post by anais_nin »

xyz2007 wrote:anais - Da li bi se borila za tu ljubav jednu kako je nazivas? Odgovori direktno - da ili ne.

ako se boris moras se borit PROTIV neceg ili nekog zar ne (jedino ako nisam prolupala toliko da se borim protiv same sebe, sto je tek vrlo zabavno :lol:) ? :oops: PROTIV koga se ja to borim u tom tvom filmu? :D

p.s. ocigledno nam se poimanja ljubavi apsolutno i totalno razlikuju....ti u biti pricas o zaljubljenosti....ja pricam o ljubavi....ljubav je tu....nosis je sa sobom....u sebi...valjda je vec dio tebe....za sta ili protiv cega onda da se borim? :oops:
xyz2007

Post by xyz2007 »

anais - U redu. :D Sasvim je jasno da izbjegavas odgovor. :D
anais_nin

Post by anais_nin »

sasvim je jasno da ti ne znas sta pitas :D
danas

Post by danas »

anais_nin wrote:sasvim je jasno da ti ne znas sta pitas :D
ja mislim da te on pita bil' se borila za njega :D :D :oops:
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

Pita te bil durala nesto, ako je zarad ljubavi.

Eto sta te pita.

Ili je komfort na prvom mjestu...
scorpion7

Post by scorpion7 »

Sta znaci boriti se....Jel pravedno da se ja borim a nekome se zivo jebe,jer u tom slucaju kasnije samo pretakta covjek i vrati milo za drago...Bar kod mene je tako uvijek bilo...Ne bih se borio ni za kakvu ljubav,jedino da mi neko brani,onda bi se vjerovatno zainatio...:D:D:D:D:D
anais_nin

Post by anais_nin »

Nosferatu wrote:Pita te bil durala nesto, ako je zarad ljubavi.

Eto sta te pita.

pa nije duranje BORBA :oops: rad, trud, ulaganje :oops: to su njezne stvari....lagane....trebale bi biti i neprimjetne.... :roll: ako cu ja u vezi pregurati nesto da bih se kasnije na sav glas busala KAKO SAM JA BOZE MOJ PRETRPILA TO I TO RADI MOJE VEZE pokakim se ja na takvu borbu :D

Borba zvuci tako nekako revolucionarno i kao sto rekoh MELODRAMATICNO, da meni izjave tipa "borim se za ____________ ljubav" zvuce krajnje pateticno :D eto jesam li sad jasnija? :D
anais_nin

Post by anais_nin »

danas wrote:
anais_nin wrote:sasvim je jasno da ti ne znas sta pitas :D
ja mislim da te on pita bil' se borila za njega :D :D :oops:
protiv njega ocigledno bih :D
anais_nin

Post by anais_nin »

Nosferatu wrote:Da sam s'tio da se borim, nasao bi si Hercegovku...

(na Hercegovackom naglasku dok glas onako mutirajuci, prelazi sve, frefencije i ugodne i neugodne za uvce)...
a sta ti imas protiv Hercegovki molicu lijepo :oops:
Nosferatu

Post by Nosferatu »

anais_nin wrote:
Nosferatu wrote:Pita te bil durala nesto, ako je zarad ljubavi.

Eto sta te pita.

pa nije duranje BORBA :oops: rad, trud, ulaganje :oops: to su njezne stvari....lagane....trebale bi biti i neprimjetne.... :roll: ako cu ja u vezi pregurati nesto da bih se kasnije na sav glas busala KAKO SAM JA BOZE MOJ PRETRPILA TO I TO RADI MOJE VEZE pokakim se ja na takvu borbu :D

Borba zvuci tako nekako revolucionarno i kao sto rekoh MELODRAMATICNO, da meni izjave tipa "borim se za ____________ ljubav" zvuce krajnje pateticno :D eto jesam li sad jasnija? :D
Duranje je itekakva borba.

Kad moras nesto da podnosis, a za sta i cemu nisi kriva.

Npr. desi ti se da momak oboli od neke bolesti, i nema ko drugi ni zaraditi, ni ljeciti nego ti.

Sta ces?

Djecu radjati takvome?

Cijeli zivot ga na grbaci nosati, dok on polako kopni i dok mu se desava najgora stvar koju muskarac moze da dozivi a to je da je - kokuz, bola i nesposoban da familiju odrzi u zivotu.

Ili ces uprkos silnoj ljubavi, da kazes - niti sam udana, niti sam zvanicno mu zena, djece nemamo, izvini prika - al' ja sam sama sebi preca, ako treba pomoci, koliko god moze prijatelj prijatelju ali ovo vise - nije to to, i I did not signed up for this.

Ovo je - krajnje ekstreman primjer, ali - moramo razgovarati u kontekstu ovakvom jer nijanse ne dozvoljavaju da se vide razlike koje postoje - u ljudima.

Ne pretenziram da je ijedan od 2 odgovora - ispravan, ovisi to o 1000 faktora, ali ugrubo govoreci - koje bi bilo? Iskreno?
Nosferatu

Post by Nosferatu »

anais_nin wrote:

Nista, mada mi je nejasna dihtonomija koja postoji.

Naime - meni su Hercegovke generalno govoreci ljepse zene, ali Bosanke draze.
anais_nin

Post by anais_nin »

Nosferatu wrote: Duranje je itekakva borba.

Kad moras nesto da podnosis, a za sta i cemu nisi kriva.

Npr. desi ti se da momak oboli od neke bolesti, i nema ko drugi ni zaraditi, ni ljeciti nego ti.

Sta ces?

Djecu radjati takvome?

Cijeli zivot ga na grbaci nosati, dok on polako kopni i dok mu se desava najgora stvar koju muskarac moze da dozivi a to je da je - kokuz, bola i nesposoban da familiju odrzi u zivotu.

Ili ces uprkos silnoj ljubavi, da kazes - niti sam udana, niti sam zvanicno mu zena, djece nemamo, izvini prika - al' ja sam sama sebi preca, ako treba pomoci, koliko god moze prijatelj prijatelju ali ovo vise - nije to to, i I did not signed up for this.

Ovo je - krajnje ekstreman primjer, ali - moramo razgovarati u kontekstu ovakvom jer nijanse ne dozvoljavaju da se vide razlike koje postoje - u ljudima.

Ne pretenziram da je ijedan od 2 odgovora - ispravan, ovisi to o 1000 faktora, ali ugrubo govoreci - koje bi bilo? Iskreno?
tuzno je to sto si opisao....bas tuzno....ali zna zivot zadati i gore.....vidis to da li je brak ili nije, da li postoji potpis na papiru ili ne postoji, je meni u toj nekoj imaginarnoj prici sasvim nebitan faktor....bitan je nas odnos, to je meni najvece obecanje koje postoji....ljubav :oops:

da, bolest mjenja ljude....i ne reaguju svi isto....susretala sam u zivotu dosta ljudi koji i pored izuzetno teske bolesti zadrzavaju u sebi zelju za zivotom, sposobnost da uzivaju u svakom dahu, da i dalje u sebi nose ljubav....i pored tog ostalog silnog tereta....

i da, svakodnevnica je teska....i u normalnim okolnostima nosferatu, kad dvoje ljudi radi, privredjuje, zivot pred njih iznosi raznorazne probleme....posao zahtjeva svoje, stalno neke obaveze....e vidis ja volim te dosadne, obicne stvari....ljudi koji su u stanju u takvim situacijama, (u necijim ocima teskim, u necijim ocima samo sastavni dio zivota) pronaci momente ljubavi, poklonite momente paznje, e to su bogati ljudi....

i da se vratim na tvoj scenario....sa nekom sigurnoscu ne mogu odgovoriti na to pitanje dok se ne nadjem u toj situaciji....ali mogu bazirati odgovor na svom dosadasnjem ponasanju....znam da za 30. godina nisam nikad odustala ni od koga, a ni od cega, samo zato sto je naisao tezak momenat....tako da sumnjam da bih i u ovoj situaciji rekla "eh znas sta, bome nisi ti bio ovakav kad sam ja tebe upoznala, ja sam kontala samo u zdravlju, nisam kontala i u bolesti, pa eto sad te vise ne volim..." :oops:

samo nosferatu, opet se vracamo na ono sto smo danas i ja odmah na poceku izjavile....cak i ovaj tvoj scenario, eto ako ga i nazivas "borbom" je borba koja se mora odraditi udvoje....nebitno cija pleca "vise" nose :oops:
anais_nin

Post by anais_nin »

Nosferatu wrote:
anais_nin wrote:

Nista, mada mi je nejasna dihtonomija koja postoji.

Naime - meni su Hercegovke generalno govoreci ljepse zene, ali Bosanke draze.
pa nismo sve iste :D ima nas i ruznih :oops: :D
xyz2007

Post by xyz2007 »

Evo i ja da navedem nekoliko primjera borbe za ljubav i krenucu od rata pa na ovamo jer stvarno moze se vidjeti puno toga i na sto smo mi spremni tek kad se nadjemo u tako nekakvim neplaniranim situacijama:

#1 Momak ide iz grada u opkoljeno naselje sa 3-4 jarana da izvuce

djevojku koja se zatekla u tom dijelu. Snajper puca sa svih strana, on ne

zna hoce li moci ikako uci u naselje a jos teze pitanje je da li ce moci s

njom izaci. Medjutim on ide i rizikuje. I nije zaboravio da joj ponese pancir

kosulju. :D

Njih znam licno, ovo je jedna od najvech ljubavi koje je bilo cast vidjeti.

Jos uvijek su skupa, ljubav ih i dalje drzi, imaju i dijete. Stvarno
kazem svaka cast. Lijepo je to vidjeti. :)
Last edited by xyz2007 on 19/11/2007 12:25, edited 4 times in total.
anais_nin

Post by anais_nin »

pa vidis da sam ja pravilno skontala da ti mislis na onu Boshko Buha BORBU :oops: :shock: :D.... :D "zivot pise romane...." :D ali to nisu normalne okolnosti... :roll: pod takvim okolnostima su pucale ljudske maske, ljusture, pokazivala se prava lica, pa nije ni cudo sto su i raznorazne "ljubavi" pucale :oops:
Post Reply