Poskupljuju taksi usluge u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
in33sa

#51 Re: Poskupljuju taksi usluge u Sarajevu

Post by in33sa »

Neelix wrote:
Dirty Harry wrote:
repeater wrote:
ma dzaba. jos uvijek najpovoljnije taxi voznje u svijetu.
ja mislim da sarajevo ima taksista koliko i nyc.
:? malo sutra najpovoljniji ...
u zagrebu je samo start 25 kuna...
Jest i Dubrovniku je 500 metara voznje 50 kuna, ali zato u Dubrovniku cistacice zaradjuju po 4-5 hiljada kuna mjesecno.

I u Oslu je piva, koliko, 10 eura u kaficu, ali na platu od nekih 7-8 hiljada eura to je sica.
TheWatcher

#52 xxx

Post by TheWatcher »

kod sarajevo taxi je cekanje 1 sata 30 km :x :x :x pazite da se zahebete :lol: :lol: :lol: takodjer ima u druga tarifa iza 22.00 gdje na cijenu dodaju jos 30% :-) :-) :-)
skojotovski

Post by skojotovski »

mislim da ce oni vrlo brzo vratiti cijenu
Timotije

Post by Timotije »

Dan nakon poskupljenja, vozi me komsija ujutro na aerodrom. Vidim da nije prekucao taksimetar i pitam ga zasto? Samo se nasmija i realno kaze da je nova cijena preskupa i da ce sami taksisti, za neko vrijeme, moliti da se cijena kilometra vrati na marku. Nije nelogicno, da su samo podigli start za 1 Km, dnevno dvadesetak voznji i komsija ima vraceno gorivo.Meni kao stalnom korisniku njegovih usluga nije preveliko poskupljenje, a njemu zauhar. Mislim da je to pravo rjesenje za sve strane.
Volim ja nase taksiste, oni su na svoj nacin zastitni znak grada Sarajeva (naravno da ima krkana), znali su se uvijek pokazati kad zatreba...
Nadam se da ce se naci neki kompromis, na zadovoljstvo svih.. :)
Dirty Harry

#55 Re: Poskupljuju taksi usluge u Sarajevu

Post by Dirty Harry »

Neelix wrote:
Dirty Harry wrote:
repeater wrote:
ma dzaba. jos uvijek najpovoljnije taxi voznje u svijetu.
ja mislim da sarajevo ima taksista koliko i nyc.
:? malo sutra najpovoljniji ...
u zagrebu je samo start 25 kuna...

U Sofiji je 0,39 do 0,49 KM/km npr.

U Budimpesti (gdje su oni, gdje smo mi :roll: ...) je start manje od 2 KM, km od 1 do cca 1,80 KM ...

...
Downunda

Post by Downunda »

"...proljetni se miris širi, toplo sunce svima s'ja....." 8)
Ma nek' se pleše, šta će nam i ulje i taksi, kad ima puter ili ti fijakeri! 8-)
aminchev2

Post by aminchev2 »

komi wrote:ja sam ih sve zajebo

jedem tunjevinu i idem pješke kući :P
makar ces smrsati
volim tvoju dijetu
od danas, pokusavam i ja
uz bistrik
niz bistrik
uz bistrik
niz bistrik
black

Post by black »

aminchev2 wrote:

makar ces smrsati
volim tvoju dijetu
od danas, pokusavam i ja
uz bistrik
niz bistrik
uz bistrik
niz bistrik
bistrik...zar ti nisi u kanadi :oops: :D
aminchev2

Post by aminchev2 »

black wrote:
aminchev2 wrote:

makar ces smrsati
volim tvoju dijetu
od danas, pokusavam i ja
uz bistrik
niz bistrik
uz bistrik
niz bistrik
bistrik...zar ti nisi u kanadi :oops: :D
NA LJETO BA
ALOOOOOOO
_BosanaC

Post by _BosanaC »

A prije dijete - meni po kile janjetine :D Gojkove :lol:
alphonse kauders

Post by alphonse kauders »

Samo da prijavim dvije "pljačke" za vikend: Od Mojmila (kod Fahdove džamije) do Robota 9, 5 KM i od Grbavice do C5 (Dobrinja) 12,5 KM (ovo drugo se kolegica vozila, nije ni ona znala šta je čeka)- pa jesu li oni normalni, ja im više ne sjeo u taxi.
Za istu relaciju do Robota sam platio prije 20 dana 5,5 KM.

Moj savjet - ne sjedajte u taxi bez baš prijeke potrebe (ono - teška ozlijeda, porođaj itd.;)).

Benzin jeste poskupio, ali ne toliko koliko su taksisti povećali cijenu.

MRSH :x :x :x :x :x :x
ja_cura_

Post by ja_cura_ »

necu vala sjesti u taksi, osim neke prijeke, ali ono bas prijeke potrebe... bezobrazluk su stvarno cijene...
karanana

Post by karanana »

Zna li neko jeli ovo samo sarajevo-taxi digo cijene ili su svi morali?
obuca

Post by obuca »

veca_sa wrote:
karanana wrote:Zna li neko jeli ovo samo sarajevo-taxi digo cijene ili su svi morali?
svi druze, svi su iskoristili priliku

moj primjer: od kluba slovenaca do trovaca na bjelavama 6 km

prije toga isto bilo 4
o veca veca oklena ti :D
johnnykola

Post by johnnykola »

od predsjednistva do dobrinje bilo
9,5 km, sad 18. dacinim autom
u grad, kuci, makar i p'jani, isto
tako.

ciko, ciko, kamo vozi ovaj autobus?

mrs!
obuca

Post by obuca »

nisu normalni :x
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

.. Hoće im se može im se....

htjeo je Sa taxi popaliti auta žutom jer ovi nisu htjeli da dignu cijene...

Al jedno nako pitanje... jel to najveći problem u Sarajevu gradu...????
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

alphonse kauders wrote:Samo da prijavim dvije "pljačke" za vikend: Od Mojmila (kod Fahdove džamije) do Robota 9, 5 KM i od Grbavice do C5 (Dobrinja) 12,5 KM (ovo drugo se kolegica vozila, nije ni ona znala šta je čeka)- pa jesu li oni normalni, ja im više ne sjeo u taxi.

Moj savjet - ne sjedajte u taxi bez baš prijeke potrebe (ono - teška ozlijeda, porođaj itd.;)).

gorivo je poskupilo ravno 14 puta od zadnjeg dizanja cijene taxi usluga, tako da to MRSH i nije bas na mjestu.
I da, taksisti, znaci cike koje voze taksi vozila, a ne oni u foteljama, i sami kukaju da su cijene preskupe, ali tako se dogovorise sefovi taxi kompanija.
fantom slobode

Post by fantom slobode »

uvjek dobar gost wrote:.. Hoće im se može im se....

A ocigledno jeste, jer je to direktni udar na one koji se stalno zale na stanje u Bosni i Hercegovini.Ovo je skoro tema kao ona o aerodromu (trebaju hitno da snize cijene letova - utice na los standard stanovnistva), mislim da je stvarno vrijeme da se zivot u Bosni promjeni, da se ljudi ne vozaju u taksijima, nego neka se predje na drzavni budzet,svakome auto i vozaca, tako ce se rijesiti problem nezaposlenosti.
Mene direktno pogadja cestovna infrastruktura, ne treba mi taksi da bih se vozao, nego mi nekako mrsko stajati ili militi u autu kroz i na ulazu u Sarajevo.Takodje se borim da se odrzi cijena kafe u kafanama, borim se protiv zabrane pusenja na svim mjestima, poskupljene cigareta, problem besplatnog parkiranja u gradu me strasno pogadja, kao i ruzne djevojke koje se setaju kroz grad.Zao mi je i kada nemam stelu, a nesto mi treba.
Takodje me muce i patrole policije, sreca jos uvijek mogu da im spomenem rodbinu i da ne platim kaznu zbog toga.
Mislim da je poskupljenje taksi usluga pozitivna odluka, jer ocekujem da ce taksi vise stajati na taksi standovima, a manje se kretati po gradu.
homo_sapiens

Post by homo_sapiens »

alphonse kauders wrote:Samo da prijavim dvije "pljačke" za vikend: Od Mojmila (kod Fahdove džamije) do Robota 9, 5 KM i od Grbavice do C5 (Dobrinja) 12,5 KM (ovo drugo se kolegica vozila, nije ni ona znala šta je čeka)- pa jesu li oni normalni, ja im više ne sjeo u taxi.

Od Šopinga na Grbavici do Trg djece Dobrinje, iza ponoći - 26 KM !

Ranije bilo 10 KM.
ja_cura_

Post by ja_cura_ »

aaaaaaauuuuuuuuuuuuuuu, sto ovo boli!

pa ovo isto pljacka! cuj 26 km???
ja_cura_

Post by ja_cura_ »

fantom slobode wrote:
uvjek dobar gost wrote:.. Hoće im se može im se....

A ocigledno jeste, jer je to direktni udar na one koji se stalno zale na stanje u Bosni i Hercegovini.Ovo je skoro tema kao ona o aerodromu (trebaju hitno da snize cijene letova - utice na los standard stanovnistva), mislim da je stvarno vrijeme da se zivot u Bosni promjeni, da se ljudi ne vozaju u taksijima, nego neka se predje na drzavni budzet,svakome auto i vozaca, tako ce se rijesiti problem nezaposlenosti.
Mene direktno pogadja cestovna infrastruktura, ne treba mi taksi da bih se vozao, nego mi nekako mrsko stajati ili militi u autu kroz i na ulazu u Sarajevo.Takodje se borim da se odrzi cijena kafe u kafanama, borim se protiv zabrane pusenja na svim mjestima, poskupljene cigareta, problem besplatnog parkiranja u gradu me strasno pogadja, kao i ruzne djevojke koje se setaju kroz grad.Zao mi je i kada nemam stelu, a nesto mi treba.
Takodje me muce i patrole policije, sreca jos uvijek mogu da im spomenem rodbinu i da ne platim kaznu zbog toga.
Mislim da je poskupljenje taksi usluga pozitivna odluka, jer ocekujem da ce taksi vise stajati na taksi standovima, a manje se kretati po gradu.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
_BosanaC

Post by _BosanaC »

mIRCerka wrote:

gorivo je poskupilo ravno 14 puta od zadnjeg dizanja cijene taxi usluga, tako da to MRSH i nije bas na mjestu.
I da, taksisti, znaci cike koje voze taksi vozila, a ne oni u foteljama, i sami kukaju da su cijene preskupe, ali tako se dogovorise sefovi taxi kompanija.
Ne moram ti ni reci kolika je usranusa to sto si napisala :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

_BosanaC wrote:
mIRCerka wrote:

Jea, ti si najpametniji i bas sve znas.....

ljudima koji rade na procenat i na kvotu je bitno koliko posla imaju, a sa ovako dignutim cijenama nemaju vise posla koliko su imali ranije...a ti sjedi pa izracunaj kad je bilo zadnje poskupljenje cjiena taksi usluga, a koliko puta je gorivo skakalo pa za fening - za fening, u tom periodu..
:zzzz:
BHG

Post by BHG »

mIRCerka wrote:
_BosanaC wrote:
mIRCerka wrote: gorivo je poskupilo ravno 14 puta od zadnjeg dizanja cijene taxi usluga, tako da to MRSH i nije bas na mjestu.
Jea, ti si najpametniji i bas sve znas.....

ljudima koji rade na procenat i na kvotu je bitno koliko posla imaju, a sa ovako dignutim cijenama nemaju vise posla koliko su imali ranije...a ti sjedi pa izracunaj kad je bilo zadnje poskupljenje cjiena taksi usluga, a koliko puta je gorivo skakalo pa za fening - za fening, u tom periodu..
:zzzz:
ovdje sam s bosancOm :D
Post Reply